aktiv-eiendomsmegling
Velkommen!

BØDALEN Tors vei 62

Stor halvpart av tomannsbolig på 3 plan med sjarmerende hage|Svært barnevennlig|Godt vedlikeholdt|Utsikt|Meget solfylt

 • kr 5 000 000
 • BRA 170 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 000 000
 • Omkostningerkr 142 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 142 042
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 978
 • Soverom4
 • ArealP-rom 151 m²
 • Tomt326.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  125 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000))

  142 042 (Omkostninger totalt)

  5 142 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Svært barnevennlig og godt vedlikeholdt halvpart av tomannsbolig i ytterste rekke. Boligen har trivelig hage med grønnsakshage, frukttrær, gode solforhold, og ikke minst flott utsikt! Innholdsrik og fin planløsning over 3 plan, bl.a. romslig kjøkken med vindu ut mot hyggelig hage, lys stue med mange vinduesoverflater gir rikelig med lys inn og fin utsikt, utgang til solrik veranda fra stuen, delikat bad fra 2012, samt ekstra toalett og vaskerom. Boligen er godt vedlikeholdt og ligger i et veletablert og attraktivt boligområde. Nært til skoler, barnehage og området er rolig og barnevennlig med flere fritidstilbud og fint turterreng i nærheten. I Slemmestad sentrum ligger innbyggertorget med små hyggelige nisjebutikker. Det er nært til Rortunet kjøpesenter med vel 40 butikker/spisestede

Tors vei 62, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Tomannsbolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 60 kvm
  1. etasje: 66 kvm
  2. etasje: 44 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 47 kvm Trapperom, vaskerom, soverom, stue og gang
  1. etasje: 60 kvm Vindfang, toalettrom, trapperom, kjøkken og stue
  2. etasje: 44 kvm Trapperom, bad og 3 soverom.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 13 kvm Boder og kjølerom
  1. etasje: 6 kvm Boder  Tomt
  326.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er meget pent opparbeidet, delvis naturtomt og med bærbusker og frukttrær pluss en redskapsbod på 3 kvm. Her er en økologisk opparbeidet kjøkkenhage med bl.a salat, squash, jordskokk m.fl. og en tilhørende beholder for varmkompostering. I tillegg et aprikostre som de fleste år gir stor avling.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et veletablert og attraktivt boligområde. Området er stille og rolig, delvis bilfritt med en trygg skolevei og flere fritidstilbud som fotballbane og idrettsklubb rett i nærheten. Er du glad i skiturer, gåturer eller løpeturer finner du et stort utvalg av turveier og stier i marka like ved, du kan gå rett inn i turterrenget både sommer og vinter. KIWI Bødalen ligger kort fra boligen og er et godt alternativ for den daglige handelen. I Slemmestad sentrum ligger innbyggertorget. Her finner du små nisjebutikker som ?Smak av Italia?, Gallerier, frisør og fotpleie samt en populær kafe der det blir holdt utendørs konserter i sommersesongen og er en hyggelig møteplass for befolkningen. Du har også Slemmestad bibliotek med geologimuseum som arrangerer geologiturer i området. Fra Slemmestad kan du gå kyststien og området har flere fine bademuligheter, og du kan enkelt komme deg til Aker Brygge med hurtigbåt. Nært til Rortunet kjøpesenter med vel 40 butikker og spisesteder. Senteret har en fin miks av butikker samt apotek, vinmonopol og SATS. Det er stort parkeringshus og mulighet for å lade bil. 16 minuttertil Asker sentrum som har et rikt kulturliv med teater, kino og kulturhus .

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Det er taktekking av eldre stålplater fra 1984 på boligen. Beslag i stål fra byggeåret. Renner og nedløp fra 2010. Det er nyere pipebeslag. Snøfangere på sørsiden av taket ble montert i 2010. Trevegger med liggende kledning. Eier opplyser at yttervegger ble etterisolert og det ble montert ny utvendig kledning på vegger i 2010. Tresperrer med undertak av sponplater. Kaldtloft med lagringsplass, og adkomst via luke med stige. Det er malte vinduer med 2-lags glass i boligen. Vinduer er en blanding av originale vinduer og nyere vinduer. Normal elde og slitasje etter alder. Ytterdør med glass. Terrassedører med glass. Det er nyere terrassedør i 1 etasje, og ytterdør fra 2005. Terrasse i treverk ut fra stue i 1 etasje. Størrelse 10 m2. Terrasse i treverk ut fra underetasje. Størrelse 16 m2. Frittliggende terrasse i treverk. Størrelse 32 m2. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 27.03.2023 av Jan-Petter Vie teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1.Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja Beskrivelse: Under et voldsomt snø- og vindvær 17. mars 2023, fikk vi vann gjennom lufteventilen på taket og gjennom kanalen inn i ventilen på badet. Buskerud Blikk og Tak/Viken taksenter har nå, 23.03.23, montert ny lufteventil på taket for å hindre at det skal skje på nytt. De har også utbedret skaden på badet. 2.Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: 2012 Totalrenovering av bad. Arbeid utført av: Espenes Consulting 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja Beskrivelse: Kjemisk membran. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: 1 Skiftet hovedkran. 2 Montert lekkasjestopper på kjøkkenet 2013. 3 Installert Water guard 2021. Arbeid utført av: 1 BK Rør, 2 Myhres Rør og Montering, 3 Asker Rør. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Det hadde vært musefritt siden etterisolering 2010. Men det ble oppdaget mus på loftet desember 2022. Anticimex ble kontaktet og problemet ble løst ved tiltak. 10.Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja Beskrivelse: Enkelte få eksemplarer er observert. Anticimex ble kontaktet i februar 2023. Nødvendige tiltak er gjort. 11.Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: 2010 Nytt sikringsskap med automatsikringer. Nytt skjult el opplegg i stua Arbeid utført av: Ultimo elektro v/Rune Ihle. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: Kontroll av det elektriske anlegget ved Elfag Askestad Aas Elektro. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja Beskrivelse: I egen garasje i garasjerekke. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Etterisolering av huset og ny panel utført i 2010 av faglært (Espenes Consulting) Ny papp på garasjetak lagt av huseier (John Wiggen) i 2019. Arbeid utført av: Espenes Consulting. 21. Er det foretatt radonmåling? Svar: Ja Beskrivelse: Målingene viste ikke verdier over normalverdi. 21.1 Radonmåling År: 2012 Verdi Sokkel: bq /m3 70, Stue i 1. etasje bq/m3 60 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja Beskrivelse: Ved snøsmelting kan det danne seg en vanndam foran inngangspartiet pga avrenning fra omgivelsene. Tilleggskommentar: Ny pipehatt montert for 2-3 år siden.

  Innhold
  2. Etasje: Trapperom, bad og 3 soverom. 1. Etasje: Vindfang, toalettrom, trapperom, kjøkken, stue og boder. Underetasje: Trapperom, vaskerom, soverom, stue, gang, kjølerom og boder. Garasje med Elbil-lader.

  Standard
  Overflater: Gulv med fliser, belegg, tregulv og parkett. Vegger med malt strie, tapet, panel og fliser. Himlinger med malte flater og malt panel. Entré: Hyggelig og praktisk entré med flislagt gulv og direkte inngang til toalett. Stue: Stor og lys stue med mange vinduesoverflater gir rikelig med lys inn og ikke minst flott utsikt ut. Utgang til solrik og deilig veranda. Stuen har god plass til flere sittegrupper, samt stort spisebord. Klebersteinsovn gir god atmosfære i stuen. Boligen har en praktisk ekstra stue i underetasjen som inneholder etasjeovn. Kjøkken: Kjøkkeninnredningen har profilerte malte fronter og flis over benk. God skap - og benkeplass. Kjøkkenet fremstår romslig med plass til trivelig kjøkkenbord. Bad: Innbydende og tidløst baderom fra 2012. Flislagt vegger og gulv med varmekabler. Inneholder dusj, vegghengt toalett og servant med innredning i høyglans. Soverom: Boligen inneholder fire gode og lune soverom. Vaskerom: Praktisk vaskerom inneholder dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og utslagsvask. Spesialrom: Kjølerom bygget som eget rom i rommet. Aggregat er plassert på vegg inn mot kjølerom. Det er skiftet vifte til aggregat i 2017 og aggregat i 2008. Boligen har god lagringsplass i boder. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3 store eller alvorlige avvik: Utvendig: Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak - Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Generell: Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Forhold som har fått TG2 avvik som kan kreve tiltak: Spesialrom: Overflater og konstruksjon: Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak - Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. - Det bør etableres tilluft til toalettrom. Forhold som har fått TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig: Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er synlig malingsflass på store deler av taktekkingen. Tiltak - Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. - Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg Utvendig: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Deler av rekkverk på terrasse i underetasje og frittliggende terrasse er for lavt. Tiltak - Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Innvendig: Radon: Det er foretatt radonmålinger i 2012 med måleverdier under 100 Bq/m3 Innvendig: Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Tiltak - Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg Innvendig: Innvendige trapper: Det er avvik: Noe slitasje og knirk i trappen. Våtrom: Sluk, membran og tettesjikt: Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er avvik: Membranarbeider er ikke dokumentert. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom: Ventilasjon: Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak - Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Spesialrom: Overflater og konstruksjon: Kjølerom: Det er avvik: Alder på aggregat m.m. tilsier at det må påregnes påkostninger. Tekniske installasjoner: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner: Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner: Elektrisk anlegg: Det er el-anlegg med nyere og eldre komponenter, brytere, stikkontakter m.m. Det er noe nyere innmat i sikringsskap fra 2010. Tiltak Kontroll på el-anlegg med eldre komponenter; ledninger, stikkontakter og brytere anbefales alltid. Tomteforhold: Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: - Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold: Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Radonmåling
  Det er iflg. eier utført radonmålinger i 2012, med lave verdier. Det bør utføres nye målinger.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  125 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000))

  142 042 (Omkostninger totalt)

  5 142 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk med panelovner og varmepumpe, i tillegg til vedfyring.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  12777

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  1208131

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4349271

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3025/237/471: 24.01.1979 - Dokumentnr: 400577 - Erklæring/avtale PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
  24.01.1979 - Dokumentnr: 400577 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Televerket
  Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
  Bestemmelse om veg
  Div. ledninger
  Med flere bestemmelser
  24.01.1979 - Dokumentnr: 800596 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3025 Gnr:237 Bnr:289
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1609206 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0627 Gnr:37 Bnr:471


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 05.03.1981. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Felles privat stikkveier inne på området. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Id: 062762755003 Navn: Sydskogen Plantype: Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse:18.04.1985 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3025/dokumenter/8440/062762755003_Bestemmelser.pdf Delarealer: Delareal 326 m Formål: Konsentrert småhusbebyggelse Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 000 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  125 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000))

  142 042 (Omkostninger totalt)

  5 142 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  142042

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke markedspakke kr 19.900,-, tilretteleggingsgebyr kr 16.000,- oppgjørshonorar kr 7.500,- og visninger kr 2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  25.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag/utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Guttorm B. Olsen

Megler

Guttorm B. Olsen

91 89 84 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev