aktiv-eiendomsmegling
Boligen ligger med fin utsikt over vågen.

Bolighus med svært godt utleiepotensial. 2 leiligheter samt innredet loft. Eiendommen var modernisert i 2015.

 • 2 490 000
 • BRA 277 m²
 • 7 soverom
 • PRISANTYDNING2 490 000
 • OMKOSTNINGER78 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 568 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 950
 • SOVEROM7
 • AREALP-rom 251 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT492 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-))
  --------------------------------------------------------
  78 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 568 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim Stavang Olsen har gleden av å presentere Osterøyvegen 2711 - en innholdsrik enebolig på Fotlandsvåg. Huset er blitt innvendig oppusset og modernisert i perioden 2015/16 og har derfor en gjennomgående god standard. Boligen har en barnevennlig beliggenhet og en flott utsikt over Fotlandsvågen. Eiendommen fremstår som et meget godt utleieobjekt.

1. etasje:
Inngangsparti:
Boligen har en romslig entré på 9,3 m² som gir rikelig med plass til garderobeløsning for yttertøy. Ved entréen er det også inngangsdør til trapperom - slik at entréen kan også benyttes som walk-in garderobe.

Stue/kjøkken:
Det er åpen løsning mellom stue og kjøkkenet, og rommet måler hele 36 m². Stuen gir god plass til å innrede med sofagruppe og spisebord. Spiseplassen finner sin naturlige plass mellom stue og kjøkkenet. Ved stuen er det også naturlig delt inn til spisestue. Kjøkkenet ble pusset i 2016 og er innredet med glatte hvite fronter, laminat benkeplate og minikjøkkenbenk.

Soverom:
Boligen har 3 soverom i første etasje på henholdsvis 5,8 m², 7 m² og 8,3 m². Soverommene er i lys utførelse. De egner seg ypperlig til barne- og ungdomsrom, gjesterom eller kontor.

Bad:
Bad 1: Vegger: malt trepanel, gulv: belegg med varme, dusjkabinett. Bad/vaskerom 2: Vegger: fliser, gulv: fliser med varmekabler. Dusjkabinett.

2. etasje:
Stue/kjøkken:
Det er åpen stue- og kjøkkenløsning, og rommet måler hele 48,5 m². Stuen er lys og pen med god plass til både spisestue og sofagruppe. Det er også rikelig med plass til å innrede med spisebord ved kjøkkensonen. Kjøkkenet ble pusset opp i 2016 og er innredet med glatte hvite fronter, laminat benkeplate og integrerte hvitevarer.

Soverom:
Boligen har 3 soverom i andre etasje på henholdsvis 7,2 m², 8,9 m² og 6,8 m². Soverommene er i lys utførelse. De egner seg ypperlig til barne- og ungdomsrom, gjesterom eller kontor.

Bad: Vegger. baderomsplater, gulv: fliser. Dusjvegger i glass

Loft:
Loftstue:
Loftstuen har gulvareal på 39 m². Her er det god plass til å innrede med sofagruppe, og rommet er ypperlig om man ønsker å trekke seg litt tilbake, eller en avdeling for barn og ungdommen.

Soverom:
Soverommet på loftet har et gulvareal på 22 m². Her kan du enkelt innrede med dobbeltseng, og annen soveromsinnredning.

Bad: Vegger: malt trepanel, gulvbelegg uten varme, dusjvegg i glass.

Boligen har også et kjellerareal med gulvareal i kjeller på 51 m². 25 m² av kjeller har mindre enn 1,9 meter takhøyde.
Velkommen inn

Osterøyvegen 2711, Vestland

 • Boligen går over 4 plan (inkludert kjeller og loft) og inneholder:

  Kjeller:
  Kjellerrom: Gulvareal i kjeller er 51 m². 25 m² av kjeller har mindre enn 1,9 meter takhøyde.

  1. etasje:
  Trapperom 5,3 m².
  Gang/garderobe 9,3 m².
  Gang 7,7 m².
  Stue/kjøkken 36 m².
  Bad 3,1 m².
  Bad/vaskerom 5,4 m².
  Soverommene er 5,8 m², 7 m² og 8,3 m².

  2. etasje:
  Trapperom 6,8 m².
  Stue/kjøkken 48,5 m².
  Bad/vaskerom 6,2 m².
  Soverommene er 7,2 m², 8,9 m² og 6,8 m².

  Gulvareal Loft:
  Gang
  Loftstue 39 m²
  Bad 4,3 m².
  Soverom 22 m².

  Innvendige overflater:
  Laminat på gulver.
  MDF-panel på vegger.
  MDF-panel, platet og malte himlinger.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Badevegger i bad v/kjøkken i 1. etasje tåler ikke vann over tid.
  Tiltak: Badet kan ikke brukes uten bruk av dusjkabinett.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er for lite fall til sluk. Det er kun 15 mm høydeforskjell på gulv ved dør og til topp sluk.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av fallforhold. Det er ikke behov for tiltak. Montering av dusjkabinett anbefales.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Opprinnelige støpejernsrør.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tilstandsgrad 2 på grunn av alder for støpejernsrørene.

  Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er påvist skader i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Nedløpene fra takrenner er ikke ledet bort fra bygget.
  Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Nedløpene må ledes bort fra bygget og det bør monteres tilkomst for feiing.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er en del grønske/svertesopp på utvendig kledning. Det mangler utvendige ventilrister på flere lufteventiler.
  Tiltak: Kledningen har behov for vasking og maling.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på fuktskader i konstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er ikke tilkomst for kontroll av takkonstruksjon
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig. Luken i loft bør åpnes.

  Utvendig > Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Flere foringer innvendig er fuktskadet.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Utvendige lister på vinduene må demonteres og det må tettes rundt vinduene.

  Utvendig > Dører: Mest sannsynlig gjelder det samme for dørene som for vinduene.
  Tiltak: Utvendige lister må,fjernes for å kontrollere tettingen.

  Innvendig > Overflater: Det er påvist skader på overflater. Fuktmerker i himling ved skorstein i 2. etasje og i loft.
  Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Fuktmerkene skyldes lekkasje inn ved skorstein. Himlingsplater rundt skorstein må skiftes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Fuktskader i bjelkelag ved skorstein i 2. etasje.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Årsaken til lekkasjen må utbedres.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Pipa har rennemerker etter sotvann. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Renninger og fuktmerker på innvendig skorstein.
  Tiltak: Påviste skader må utbedres. Lekkasjen utenfra må utbedres. Innvendig må skorsteinen skrapes og males etter utvendig utbedring.

  Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Rekkverket er såpass lavt at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Øverste skuff i skap under vask tar i servant.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Skuff må justeres.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Det ble registrert fuktmerker og fukt et stykke oppe på veggen over der hullet ble boret.
  Tiltak: Veggen bør åpnes og årsaken til fuktskaden må lokaliseres.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vanninntrenging i kjeller.
  Tiltak: Det bør foretas utvendig tetting/sikring av grunnmur.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Vannledning fra denne boligen og videre til nabo er provisorisk koblet og ligger delvis oppå bakken.
  Tiltak: Utvendig vannrør må graves forskriftsmessig ned.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 3 på følgende punkter i sin rapport:
  Store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Utvendige beslag har utettheter. Det er lekkasje inn ved skorstein. Spor etter lekkasjer flere steder.
  Tiltak: Utettheter i utvendige beslag må utbedres. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Beslag rundt skorstein må skiftes.
  På grunn av tekkingens alder, må en forvente at skiferstein kan løsne og falle ned. Dette på grunn av svekket innfesting.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Det er registrert omfattende synlige fuktskader. Høg fuktighet, rennende vann på gulv og missfargede himlingsplater i kjeller.
  Tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Årsaken til vanninntrengingen må utbedres og kjeller må luftes bedre.

  Tomteforhold > Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er utifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Vanninntrenging i kjeller. På grunn av alder må en regne med at utvendig drenering er svekket, og dette kan medføre fuktproblemer innvendig.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det bør gjøres lokale tiltak. Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Dreneringen bør utbedres.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. På oversiden av bygget har terrenget fall inn mot bygget.
  Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Det må etableres fall bort fra bygget.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Boligen ligger sentralt til i Fotlandsvåg. Fra boligen har du en flott utsikt over vågen og nærområdet. Fra boligen er det kort avstand nærbutikken Joker i Fotlandsvåg. Ellers er det kort kjøretid til Lonevåg, hvor du finner et bredere servicetilbud.

  Boligen ligger i et barnevennlig område, med gangavstand til Fotlandsvåg barneskule. Rett ved skolen finner du barnehage, Fotlandsvåg idrettsplass, et populært sted for barn- og ungdom.
 • Området består av boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter:
  Betongkonstruksjoner på antatt faste masser.

  Drenering:
  Antatt selvdrenerende masser, kultet med steinmasser.

  Veggkonstruksjon:
  Ytterveggene er oppført i trekonstruksjoner.

  Tak:
  Yttertak tekket med skifer.

  Etasjeskillere:
  Trebjelkelag i etasjeskille.
 • Totalt primærrom: 251m²
  Totalt bruksareal: 277m²

  P-rom inkluderer:
  1. etasje: Bad, bad/vaskerom, gang/garderobe, stue/kjøkken, 3 soverom, trapperom og gang
  2. etasje: Bad/vaskerom, stue/kjøkken, 3 soverom og trapperom
  Loft: Bad, gang, loftstue og soverom

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Gulvvarme i badene og i soverommene i 1. etasje. Panelovner.
 • Tomten er opparbeidet med enkelt hageanlegg. Der er parkering på egen eiendom. Det er 2 bnr. til eiendommen. Bnr. 73 medfølger handelen.
 • Parkering på egen eiendom.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 456 429 per 31.12.19
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 643 144 per 31.12.19
 • Kr. 18 632 pr. år
  Kommunale avgifter dekker vann, avløp, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt. Renovasjon kommer i tillegg, og blir levert av ekstern aktør.
 • De faste løpende kostnadene fordeles seg mellom kommunale avgifter og eiendomsskatt.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det er utstedt ferdigattest for bruksendring, ombygging og fasadeendring for eksisterende bygning datert den 15.08.2016
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det opplyses om følgende i egenerklæringsskjema:
  - Fullstendig renovering og nytt røropplegg/rør i rør (bad/våtrom).
  - Membran, varmekabler fliser etc er utført i 2015.
  - Fuktighet i kjeller. Vann trenger inn fra grunnen.
  - Pga dårlig pipe over tak er det vanninntrening i pipe som gir merker på skorsteinen. Skorsteinen over tak må rep. Ny stålhette til disp.
  - Skjevheter kan forekomme pga boligens alder.
  - Boligen ble fullstending renovert med nytt elektrisk opplegg i 2015/-16.
  - Arbeid med isolasjon, asfaltplater, vindsperre, utvendig kledning etc.
  - Eiendommen har 1, evt 2 utleieleiligheter.
  - Rehabilitering godkjendt av Osterøy kommune.
  - Råloft innredet v/rehabiltering.
  - Innredning av råloft m/ dusj, toalett og vannopplegg for kjøkkeninnredning.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Heftelser:
  1909/900175-1/51 Utskifting 08.03.1909
  Overutskiftning
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1911/900210-1/51 Utskifting 16.01.1911
  over innmark
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1911/900211-1/51 Utskifting 20.02.1911
  over utmark
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1914/900178-1/51 Best. om båt/bryggeplass 01.09.1914
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser

  1939/2464-1/51 Bestemmelse om vannrett 15.09.1939
  rettighetshaver:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:8
  Bestemmelse om vannledning
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1971/5292-1/51 Bestemmelse om bebyggelse
  06.07.1971
  Vegvesenets betingelser vedtatt

  2013/115131-1/200 Bestemmelse om veg 08.02.2013
  rettighetshaver:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:9
  rettighetshaver:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:12
  rettighetshaver:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:69

  Grunndata:
  1907/900013-1/51 Registrering av grunn 04.05.1907
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:2

  2013/278112-1/200 Registrering av grunn 09.04.2013
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:95

  Rettigheter på andre eiendommer:
  1939/2464-1/51 Bestemmelse om vannrett 15.09.1939
  rettighetshaver:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:8
  Bestemmelse om vannledning
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2017/509204-1/200 Bestemmelse om parkering 15.05.2017 21:00
  rettighetshaver:Knr:4630 Gnr:96 Bnr:8
  Gjelder for inntil to biler
 • Eiendommen er regulert til boligbebyggelse etter kommuneplanen.
  Eiendommen er også delvis regulert til sentrumsformål i KPA. Eiendommen ligger og innenfor Støysone H220_31 i KPA.
  Eiendommen grenser til planområdet for plan under arbeid: 12532007600 Bustad Fotlandsvåg.
 • Gnr. 96 Bnr. 8 og Gnr. 96 Bnr. 73 i Osterøy kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 12 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 5 230,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jrm as
Kim Stavang Olsen

Megler

Kim Stavang Olsen

97 67 63 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev