aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Julibakka 23! Landlig og idyllisk plassert ved Randsfjorden.
Velkommen til Julibakka 23! Landlig og idyllisk plassert ved Randsfjorden.

BRANDBU Julibakka 23

Enebolig med idyllisk beliggenhet ved Randsfjorden! Solrik tomt med hyggelige uteplasser og hage. Garasje under huset.

 • kr 2 850 000
 • BRA 156 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 2 850 000
 • Omkostningerkr 89 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 939 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1910
 • Soverom4
 • ArealP-rom 127 m²
 • Tomt737.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Planskisse hovedetasjen.
Velkommen til Julibakka 23! Her får dere en enebolig over to plan i naturskjønne omgivelser i Røykenvik ved Randsfjorden på Hadeland. Boligen er beliggende på en flott, solrik tomt med fantastisk utsikt over fjorden. Herlige uteplasser med terrasse og hage sørger for at familien får nok av boltreplass i hverdagen. Bilen kan enkelt parkeres i garasjen som ligger under tilbygget. Området kan skilte med fantastiske turområder, sommer som vinter. Sommerdukkerten kan tas på Ulsnestangen, og på vinteren kan skiene spennes på Lygna skisenter, kun en kort kjøretur unna. - Lys og hyggelig enebolig med fine oppholdsrom - Fantastisk utsikt og mye lysinnslipp - Stort, flislagt bad og separat toalettrom - Tre gode soverom - Pent opparbeidet hage på solrik tomt - Kort vei til ulike servicefasiliteter
Hovedetasjen har gode oppholdsrom og fremstår lys og trivelig.

Julibakka 23, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 27 kvm
  1. etasje: 75 kvm
  2. etasje: 54 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 75 kvm Entré, stue, spisestue, kjøkken og bad.
  2. etasje: 52 kvm Trapperom, toalettrom og tre soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 27 kvm Garasje og grovkjeller
  2. etasje: 2 kvm Bod  Tomt
  737.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Arealet rundt boligen er forholdsvis flatt og pent opparbeidet med gressplen, trær, busker samt annen beplantning. Eier er selv ansvarlig for vedlikehold, snøbrøyting osv. av tomten. Det er tinglyst veirett over eiendom for tomten på nedsiden. Vi gjør oppmerksom på at denne tomten er for salg, ta kontakt med megler for mer informasjon. Se vedlagte tegning og forklaring bak i salgsoppgaven.

  Beliggenhet
  Velkommen til Røykenvik i Brandbu! Eiendommen ligger usjenert til og det er et nydelig utsyn ut over Randsfjorden, samt meget gode lys- og solforhold. I retning vest har du utsikt mot idylliske Randsfjorden samt båthavna i Røykenvika. Boligområdet i Julibakka er et barnevennlig og rolig boligområde bestående av eneboliger og småhusbebyggelse. Fra eiendommen er det gangavstand til en rekke tilbud i Røykenvik. Ulsnestangen er en populær badeplass med strand, volleyballbane og is-servering. Her arrangeres blant annet Operafestivalen hvor hovedscenen er bygget på vannet med Hadelands vakre natur som bakteppe. Inne i Røykenvika finner man serveringstedene Lokstallen og Oscar II med uteservering igjennom sommeren. Her er det også båthavn med et yrende båtliv og gode bademuligheter. Brandbu sentrum med en rekke av tilbud ligger en fem minutters kjøretur unna. Ta båten, eller kjør fjordlinna ned til Jevnaker for opplevelser på Hadeland Glassverk eller Randsfjorden Badepark. Badeparken er en av Nord-Europas største av sitt slag med over 3500 kvm oppblåsbar badelykke. Her finner man også Kistefos, hvor det nye signaturbygget The Twist har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design. I 2020 ble Kistefos omtalt som en «must-see cultural destination» av The New York Times.

  Adkomst
  Følg Riksvei 4 (Rv4) nordover til Jaren og ta av på rampen til Røykenviklinna / Fylkesvei 34 (Fv34). Fortsett ca 5,3 km på Fv34 forbi Brandbu og ta av til Julibakka der det er skiltet Bilden / Ulnestangen badeplass. Det vil bli skiltet med AKTIV-skilt til fellesvisning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk. Bygningsmassen i gaten består av eneboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Bergseng Bodnegård-Barnehage er nærmeste barnehage med ca 36 barn i alderen 1-5 år. Fagerlund Barnehage er den største barnehagen med ca 87 barn i alderen 0-5 år.

  Skolekrets
  Julibakka grenser til Brandbu barneskole (1-7 klasse) som er en skole med ca 290 elever fordelt på 17 klasser. Brandbu Ungdomsskole (8-10 klasse) har ca 228 elever fordelt på 19 klasser. Hadeland Videregående skole har ca 850 elever.

  Offentlig kommunikasjon
  Det er ca 11 minutters gange / 1 km til båthavna hvor bussene linje 112 (Brandbu - Harestua), 126 (Dokka - Oslo) og 454 (Brandbu - Hennung). Fra Jaren stasjon som ligger ca 8 minutter unna med bil finnes toglinjene RE30 og R31.

  Byggemåte
  Boligen fremstår med yttervegger i reisverkskonstruksjon, som er utvendig kledd med liggende kledning. Kjelleretasje fremstår med pusset murkonstruksjon. Yttertak i saltak konstruksjon er tekket med tegltakstein. Takrenner, nedløp og beslag fremstår i malt stål. Takkonstruksjon i boligen fremstår med sperretak i tre. Det er benyttet bordtak om undertak i konstruksjon. Vinduer Vinduer i boligen fremstår med 2-lags glass i trerammer, samt enkelte eldre vinduer med enkle glass x 2. Dører Entredør i profilert utforming med tilhørende glassfelt. 2-fløyet balkongdør i treramme med 2-lags glass fra 1986. Terrasse Adkomst til terrasse med gulvareal på ca. 20 m². Gulvet er belagt med terrassebord. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Stor vannlekkasje i 2020 fra bad i 2dre etg som er totalrenovert Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Totalrenovert bad i første og andre etasje,samt nytt kjøkken. HagelsteenVVS AS Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Fornyet i henhold til våtromsnormen Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Delvis nye vannrør. Hagelsteen VVS AS. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Sprekk i grunnmur i kjelleren. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Nei. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Malt hele huset utvendig 2 strøk i 2023. MK snekker og maling. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Tilstandsrapport fra takstmann

  Innhold
  Boligen strekker seg over to plan og byr på en godt utnyttet planløsningen. Bak inngangsdøren blir dere møtt av en romslig entré med god plass til praktiske oppbevaringsløsninger. En stor stue innbyr til hygge og det er rikelig med muligheter for flere sittegrupper. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys og den fantastiske utsikten er umulig å ikke nevne. Direkte utgang til en flott terrasse med gode solforhold. Boligen har et separat kjøkken med godt med skap- og benkeplass. Innredningen er fra Aubo og fremstår som stilrent og tidløst. Kjøkkenfrontene er hvite i glatt utførelse og på veggen over kjøkkenbenken er det panel som pryder veggen. Her kan du tilberede smakfulle kulinariske opplevelser. Videre har kjøkkenet en innredning med integrert komfyr med induksjonsplatetopp og nedfelt vask i laminert benkeplate med 1 greps blandebatteri. Her ligger alt til rette for at den kokkeglade kan slå seg løs! Badet er flislagt med malte plater i tak og innfelt lys fra 2020. Baderommet har servant med tilhørende skap. På vegg over servant er det montert et stort speil med lys. Videre byr baderommet på vegghengt klosett og badekar. Down lights i taket sørger for at baderommet er godt belyst. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. 2. etasje har et lyst og fint toalettrom med gulvstående toalett. Rommet utstyrt med servant med tilhørende skap og speil over servantskapet. Videre har etasjen tre romslige soverom, alle med god plass til seng, nattbord, skrivepult og gode skapløsninger. Utendørs får dere flotte, solrik uteplasser med terrasse og hage. Her kan dere nyte enebolig-tilværelsen med mye boltreplass, til glede for store og små. Her er det god plass til hyggelig sittegruppe, grill og ønsket utemøblement. Hagen strekker seg rundt huset og barna får trygg boltreplass, mens foreldrene kan holde utkikk.

  Standard
  Huset har en eldre, velholdt standard med sjarmerende detaljer. Huset ble i sin helhet ført opp i 1910 og siden den gang har den blitt modernisert flere ganger. Baderommet er oppgradert i moderne tid med fliser på gulv og vegg. Kjøkkenet er også bare noen år gammelt, og huset holder en innvendig fin standard lyse farger for et maritimt uttrykk. Huset utside er av eldre standard, og trenger litt pleie og omsorg. Her kan du skape din drømmebolig med populær beliggenhet I Røykenvika! Kjøkkenet Kjøkkeninnredning fra Aubo med glatte fronter og laminert benkeplate med 1-greps blandebatteri og oppvaskkum. Her er det integrerte hvitevarer med komfyr, platetopp og opplegg for vaskemaskin. Ventilator over komfyr er tilkoblet med utkast. Det er montert komfyrvakt over platetopp. Baderom Flislagt baderom med underliggende gulvvarme. Badet er utstyrt med dusjplass i badekar, servant med underskap, speil med lys, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc. Ventilasjonssystemet på bad med mekanisk avtrekk fra ventil. Toalettrom Praktisk toalettrom med våtromsplater på vegg og belegg på gulv. Rommet er utstyrt med servant, overskap, speil med lys og gulvstående wc. Røropplegg med skjulte vannrør. Annet Varmtvannsbereder på 198L fra 2012er plassert i kjeller. Innvendige dører Profilerte dørblader i malt utførelse. Innvendige trapper Innvendig trapp fremstår med lakkerte vanger og trinn i furu. Innvendige overflater Gulv med laminat og belegg. Vegger med malte flater av smartpanel og plater, samt panel. Tak av malte flater i alle rom bestående av panel/ plater. Registrerte avvik iht. tilstandsrapporten TG 3 - Store eller alvorlige avvik Utvendig > Veggkonstruksjon Det er observert større slitasje på kledning, samt noe råte på enkelte partier. I pusset konstruksjon er det observert enkelte større sprekkdannelser. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Innvendig > Pipe og ildsted Det er observert større sprekkdannelse i pipens fundament i kjeller. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Spesialrom > Teknisk anlegg > Toalettrom Det mangler ventilasjon på wc. Kostnadsestimat: Under 10 000 TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Nedløp og beslag Det er observert større slitasje/avskalling på renner og nedløp. Det er uvisst om renner og nedløp fungerer optimalt. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Det er observert større avskalling på deler av utvendige gesimskasser. Utvendig > Vinduer Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrassebord og bjelker fremstår med slitte/eldre konstruksjoner. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Lenge har det vært vanlig å koble varmtvannsberedere i stikkontakt. I 2014 ble det pålagt med direkte tilkobling til det elektriske anlegget. Nye varmtvannsberedere med effekt på 1500 W eller mer, må kobles til egen koblingsboks. Det er ikke lenger lov å koble til vanlig stikkontakt. Ref. NEK.400. Det settes TG2, for å belyse at fare for varmegang i støpsel kan oppstå. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Grunnmuren har sprekkdannelser. TG 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Taktekking TG settes ut i fra at mer enn halvparten av konstruksjonens levetid er oppbrukt. Utvendig > Balkongdør TG settes ut i fra alder på glass, da isoleringsevne i glass vil reduseres med årene. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert 30 mm. høydeforskjell på gjennomgående mål på kjøkken. Det er registrert skjevheter i flere rom i boligen. Innvendig > Radon Det er ikke opplyst fra eier om radonmålinger, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med moderat til lav aktsomhetsgrad. Innvendig > Innvendige trapper Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Våtrom > Ventilasjon > Bad Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tekniske installasjoner > Vannledninger Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør system. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Elektrisk anlegg er en kombinasjon av åpent og skjult anlegg. Sikringsskap med skrusikringer plassert i felles oppgang. Det ble ikke opplyst om noe feil med det elektriske anlegget i leiligheten på befaringen. Det anbefales el-takst ved tvil om funksjonalitet og kapasitet. Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Arealer Kjeller: Bra 27 m² 1. etasje: Bra / P-rom: 75 m² / 75 m² 2. etasje: Bra / P-rom: 54 m² / 54 m² Totalt: Bra / P-rom: 156 m² / 127 m² Kommentar fra takstmann Adkomst til kaldtloft fra trapperom, det er mulighet for lagringsplass på deler av loftet. Garasjen i kjeller er målt til ca. 18m². Det foreligger ingen ferdigattest eller brukstilatelse for boligen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2020 Innvendig oppussing Boligen ble oppusset innvendig etter omfattende vannskade. Alle overflater ble skiftet, kjøkken, wc og bad ble bygget nytt. Eier har dokumentasjon fra forsikringsselskapet og utførende håndverker.

  Parkering
  Garasjeplass og biloppstillingsplasser på egen eiendom. Det gjøres oppmerksom på at det er tinglyst veirett over eiendommen til fordel for tomten som ligger fremfor eiendommen.

  Radonmåling
  Det er ikke utført radonmåling, og det er heller ikke krav til dette så lenge boligen ikke leies ut. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med moderat til lav aktsomhetsgrad. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no.

  Diverse
  Nabotomten har rett til adkomst over eiendommen for naturlig adkomst til tomten. Etablering av adkomst må bekostes av initiativtaker. Plassering av adkomst fremkommer av vedlagte tinglyst kart over adkomst merket med pil i bilde. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming i leiligheten ved panelovner, vedovn i stue og gulvvarme på badet.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  13512

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Gebyr Fakturert beløp i 2022: Avløp 7 508,36 kr Eiendomsskatt 2 042,00 kr Feiing 437,52 kr Vann 5 566,44 kr Totalt 15 554,32 kr De kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt, feiing/tilsyn, septik/avløp og vann. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Årsgebyr for renovasjon kommer i tillegg, og er for tiden kr. 4.692,-/år (HRA).

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt prognose 2023: Takst 1 114 000,00 kr Skatt 2 554,00 kr Bunnfradrag 50 000,00 kr Antall boenheter 1 Dato vedtatt 14.02.2008 Eiendomsstype Bolig Promillesats 3.5 ? Fritak Ingen

  Formuesverdi primær
  559098

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2012752

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3446/61/5: 23.07.2015 - Dokumentnr: 675518 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3446 Gnr:61 Bnr:64 Rett til å benytte felles avkjørsel, samt bruk av felles snuplass. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 06.10.1899 - Dokumentnr: 900062 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3446 Gnr:61 Bnr:4 11.09.2007 - Dokumentnr: 723020 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3446 Gnr:61 Bnr:60 23.07.2015 - Dokumentnr: 675344 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3446 Gnr:61 Bnr:64 01.01.2020 - Dokumentnr: 1840506 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0534 Gnr:61 Bnr:5

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  89542

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig. Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

Andreas Frøysa

Megler

Andreas Frøysa

91 88 70 54

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev