aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Hogsetbråten 15!
Velkommen til Hogsetbråten 15!

BRÅRUD Hogsetbråten 15

Sjarmerende enebolig med naturskjønne omgivelser - Flott utsikt - Solrik tomt - Kort vei til Gardermoen og Eidsvoll

 • kr 1 790 000
 • BRA 90 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 790 000
 • Omkostningerkr 61 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 851 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1950
 • Soverom1
 • ArealP-rom 67 m²
 • Tomt1 072.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   61 792,- (Omkostninger totalt)   1 851 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Aktiv Eiendomsmegling ved Kidisti Mebrahtu har gleden av å presentere en sjarmerende enebolig i landlige omgivelser på Brårud i Nes kommmune. Eiendommen ligger på en høyde som gir en flott utsikt som kan nytes både sommer og vinter. Boligen har blant annet en romslig stue med gode møbleringsmuligheter, lyst kjøkken i åpen løsning, flislagt bad og soverom av god størrelse. Nærområdet byr på fine naturområder og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Langs Vorma er det muligheter for spennende fiskeopplevelser. Fra boligen er det kort vei til nærbutikk, og ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen til Sundet, som kan by på et bredere utvalg. Her er også Eidsvoll stasjon med tog som går i retning Oslo, Lillehammer og Drammen. Velkommen til visning!
Entré

Hogsetbråten 15, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 62 kvm
  2. etasje: 28 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 47 kvm Stue, kjøkken, entré, bad.
  2. etasje: 20 kvm Ett soverom, trapperom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 15 kvm Utebod. Medtatt i totalt BRA da den deler vegg med boligen.
  1. etasje: 8 kvm Disponibelt rom.  Tomt
  1072.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Flat tomt på fremside og bakside av boligen. Skrånet tomt på nordsiden av eiendommen.

  Beliggenhet
  Eiendommen befinner seg i landlige omgivelser på Brårud i Nes kommune, like ved Vorma. Her er det flotte rekreasjonsmuligheter samt kort vei til flere servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Brårud eller Joker Fenstad som ligger noen få minutter unna med bil. Det tar omtrent 15 min med bil til Sundet, som er sentrum i Eidsvoll. Her er det flere servicefasiliteter som dagligvare, apotek, kafeer, restauranter, bibliotek, kommuneadministrasjon med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen til Amfi kjøpesenter på Vormsund, Råholt eller Årnes som kan tilby et variert utvalg av butikker og spisesteder. Nes har et godt kultur- og idrettstilbud. Kulturskolen i Nes kommune arrangerer en rekke konserter, utstillinger, forestillinger og prosjekter. I tilknytning til Nes videregående skole ligger Nes svømmehall som også har opplæring for barn og voksne i regi av Nes svømmeklubb. Nes ski- og sykkelanlegg holder til i Fenstad og er et helårsanlegg med omfattende lysløypenett samt gode terrengsykkeltraseer. Anlegget har også sprintløype, snowboardbakke og asfaltert rulleskiløype. Hvam IL, som holder til på Neskollen, er et idrettslag som driver med blant annet bordtennis, fotball, friidrett og klatring. Nærområdet byr på fine naturområder og rekreasjonsmuligheter. Langs Vorma er det muligheter for spennende fiskeopplevelser. I nærområdet finner du også flere severdigheter som Svanfossen, Nes kirkeruiner og Gamle Hvam museum. Ellers har Nes gode turmuligheter og tilgang til friluftslivsaktiviteter både sommer og vinter. Avstander med bil: Eidsvoll togstasjon - 14 min (11,4 km) Oslo Lufthavn - 26 min (25,7 km) Oslo S - ca. 50 min (62,8 km)

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehage: Hoppensprett Brårud - 8 min med bil (5,6 km) Hoppensprett avd Nordkisa - 12 min med bil (10,2 km) Espira Fenstad barnehage - 12 min med bil (10 km) Skole: Hoppensprett barne- og ungdomsskole Brårud (1.-10. kl-) ? 8 min med bil (5,6 km) Fenstad skole (1.-7. kl.) - 11 min med bil (9,5 km) Eidsvoll videregående skole - 16 min med bil (12,6 km) Hvam videregående skole - 21 min med bil (19,7 km)

  Byggemåte
  Enebolig er oppført i to etasjer. Boligen er etablert på nåværende adresse i 1950. Iht. eier er huset flyttet og opprinnelig byggeår er på slutten av 1800-tallet. Grunnmur er oppført i støpt betong og lettklinkerblokker. Veggkonstruksjon er oppført i tømmer og er kledd med stående panel. Taket er tekket med metallplater og betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags glass. Innvendig: 1. etasje Stue: Tregulv og laftet tømmer på vegg. Malt panel i himling. Vedovn. Kjøkken: Tregulv og laftet tømmer på vegg. Malt panel i himling. Det er integrert platetopp og stekeovn. Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling. Utstyrt med dusjkabinett, servantskap og opplegg for vaskemaskin. Toalett: Tregulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Utstyrt med forbrenningstoalett. Entre: Tregulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Garderobeskap. Loft Soverom: Tregulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Disponibelt rom: Laminat på gulv, og malt panel og malte plater på vegger. Malt panel og malte plater i himling. Trapperom: Tregulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling. Sikringsskap. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  1. etasje: Hovedetasjen har en romslig entré med flere vindusflater. Badet har flis på gulv og vegger og er utstyrt med dusjkabinett, servantskap og overskap samt opplegg for vaskemaskin. I tilknytning til badet er toalettet. Videre har boligen en stor stue med gode møbleringsmuligheter. Kjøkkenet har en åpen løsning med god plass til spisebord. Loftsetasje: I overetasjen finner du et soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Det andre rommet er i dag ikke godkjent som et soverom, men har vært innredet som det tidligere. I hallen kan du eksempelvis innrede som kontor og sette inn kontorpult. Boligen har en krypkjeller under deler av huset. Lagring kan gjøres i utvendig bod også kalt "snikkerbua" samt i uthuset som har stallboks. Parkering på egen tomt.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Drenering Grunnmur og fundament (tilbygg i øst) Taktekking Utstyr på tak (mangler snøfanger) Etasjeskille og gulv på grunn Kjøkken (avtrekk) Våtrom Forhold som har fått TG2: Rom under terreng (krypkjeller) Vinduer Ytterdør Yttervegger Loft (konstruksjonsoppbygging) Renner og nedløp Takkonstruksjon Ildsted/skorstein Kjøkken (overflater og innredning) Toalettrom Trapp Avløpsrør Vannledninger Ventilasjon

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Opplysninger gitt av eier: Nytt bjelkelag, ny isolasjon ca. 1998. Vinduer er restaurert i ca. 1998. Vedovn satt inn i ca. 1998. Pipen over tak er ny ca. 1998. Trapp fra ca. 1998. Kjøkken fra ca. 1998. Tilbygg utvidet i forbindelse med etablering av bad ca. 1998. Rom i loftetasje pusset opp og etterisolert i 2019. Varmtvannsbereder er fjernet i 2023 pga. lekkasje.

  Parkering
  Parkering på egen gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  79889020

  Diverse
  Kommunen kan ikke bekrefte byggeår eller hvorvidt midlertidig brukstillatelse/ferdigattest foreligger. Boligen er etablert på nåværende adresse i 1950. Iht. eier er huset flyttet og opprinnelig byggeår er på slutten av 1800-tallet.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   61 792,- (Omkostninger totalt)   1 851 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedovn, panelovner.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  10175

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vanngebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  401777

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1446396

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Offentligrettslige pålegg
  Kommunen har gitt pålegg om utbedring av gråvannsanlegg. Frist 01.05.2024.

  Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/43/14: 09.04.1992 - Dokumentnr: 2103 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3034 Gnr:43 Bnr:3
  l073,2 m2. Grensejust. mot gnr. 42/l.
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1737788 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:43 Bnr:14
  09.04.1992 - Dokumentnr: 2104 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:42 Bnr:1
  Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:43 Bnr:3
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vannanlegg. Privat avløpsanlegg. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige og grunnvannstand og øvrige forhold kan medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk. Eiendommen har tinglyst veirett. Veilaget har etablert vedtekter for bruken av veien fra Vestsidavegen i øst til porten for Hogsetbråten 30 i vest. Iht. til vedtektene skal eier betale 20% når boligen brukes som fritidsbolig. Dersom ny eier skal bruke boligen som fulltidsbolig, kan andre i veilaget kreve at andelen blir forhøyet. Det foreligger også avtale med nabo om flytting av veien vekk fra tomten da denne er delvis innenfor tomtegrensen i dag. Dersom ny eier ønsker å flytte veien er det vedkommende sitt ansvar for søknad om gjennomføring samt kostnader knyttet til det.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til spredt boligbebyggelse. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   61 792,- (Omkostninger totalt)   1 851 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  61792

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en fast pris på kr 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 000,- oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500,-.Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Kidisti Mebrahtu

Megler

Kidisti Mebrahtu

98 47 69 73

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev