aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bjørkegata 15 C!

Brevik Bjørkegata 15C

Selveiet toppleilighet med fantastisk sjøutsikt og garasje. Hel himling m/hems 3 soverom og fantastisk sjøutsikt !

 • 3 390 000
 • BRA 111 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 390 000
 • OMKOSTNINGER96 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 486 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 009
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 111 m²
 • FELLESKOST./MND1 500
 • TOMT3 062 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 390 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-))
  --------------------------------------------------------
  96 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 486 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen ligger i 2. etg. av bygget og går over en etasje + hems som inneholder:
Entré med skyvedørsgarderobe, åpen stue- og kjøkkenløsning med panorama sjøutsikt, to soverom med garderobeskap, romslig bad med både boblekar og dusj og vaskerom/teknisk rom med innredning

Hems
Med soverom/kontor og gangareal/oppholdssone med fin utsikt.

Garasje med bod i bakkant samt. muligheter for å etablere lagringsloft.
I garasje er det klargjort strøm til elbillader

Bjørkegata 15C, Vestfold og telemark

 • Velkommen til Bjørkegata 15 C!

  Leiligheten ligger i et nyere sameie med felles garasjebygg med tilhørende, romslig bod. Fine fellesarealer med biloppstillingsplasser, gressplen og lekeplass. Sameie er bebodd av personer i alle aldre og fremstår som svært hyggelig!

  Fra garasje er det asfaltert adkomst til egen adkomst med trapp til 2. etg.
  Inn kommer man til entré med flislagt gulv m/ varmekabler og romslig skyvedørsgarderobe. Her er det god plass til oppbevaring av sko og yttertøy! Fra entré er det gang inn til den åpne stue- og kjøkkenløsningen med utg. til terrasse og panorama sjøutsikt. Gjennomgående lysforhold og hel himling som skaper en fantastisk romfølelse - Må sees! Fra gang er det dør til bad, to soverom og vaskerom/teknisk rom.

  Stuen fremstår som et flott rom, med hel himling og trapp opp til hems. Den åpne løsningen mot kjøkkenet skaper et flott allrom for hele familien, med god plass til både en stor spisestue og egen sofakrok. Fra stue er det utgang til veranda med panoramautsikt utover sjøen. her har man mulighet til å åpne via enkel terrassedør, eller åpne helt opp med dobbeltdør for å slippe den flotte utsikten inn i stuen.

  Kjøkkenet har profilert innredning med nyere hvitevarer fra Siemens som medfølger: Oppvaskmaskin, nedfelt platetopp, integrert stekeovn, kombiskap (kjøl/frys), ventilator.

  Bad er stort og kan nesten fremstå som en egen "spaavdeling" med denne størrelsen! Flislagte flater vegger og gulv med varmekabler. Malte gipsplater i himling. Innredet med både badekar og dusjkabinett, servant i en stor innredning og vegghengt toalett.

  Vaskerom/teknisk rom med innredning. Her er det god plass til oppbevaring!

  To moderne soverom hvorav begge har skyvedørsgarderobe. Skapet på hovedsoverom har innredning. Det er enkelt å ettermontere ny innredning i soverom to og i entré.

  Hems med trapp fra stue er et praktisk tilleggsareal med både et soverom/kontor og liten oppholdssone med flott utsikt!

  Garasje i rekke med bod og elektrisk portåpner ved leiligheten. Garasje er klargjort for montering av elbillader.
 • Leiligheten har en av de bedre, om ikke den beste(?) beliggenheten i sameiet. En meget attraktiv beliggenhet, i et rolig og veletablert område. Kort og enkel gangavstand til Brevik sentrum med restauranter, dagligvare, båthavner og badeplasser. Kort vei til barnehager, skoler, idrettsanlegg og flotte turområder. Ca.12 km til Porsgrunn sentrum. Det er gode bussforbindelser i nærheten av leiligheten.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Fra Stathelle og Porsgrunn:
  Kjør inn til Brevik ved Korvetten før/etter Breviksbrua. Ta så første vei til høyre inn Strømtangvegen. Følg veien og ta til høyre inn Trosvikvegen og følge veien opp Bjørkegata. Du vil da se sameiet på høyre side og leiligheten er merket med vår "Aktiv til salgs" plakat. Det vil bli satt opp visningsskilt under fellesvisning.
 • Beskrevne leilighet er oppført 2009-10. Areal over en etasje + loftsrom. Adkomst fra utvendig trapp. Boligen er fundamentert på fjell/steinmasser. Grunnmur og gulv på grunn består av ringmur og armert betongplate på grunn. Yttervegger er oppført i tradisjonelt isolert bindingsverk som er tekket med stående lekte panel. Boligens takkonstruksjon består av sadlet takverk med fabrikkframstilt fagverkstoler som er tekket med krum
  betongtakstein. Takrenner i lakkert stål. Etasjeskille mellom 1.etg. og leilighet i 2.etg. består av trebjelkelag med oppbygning som brann og lydskille. Vinduer består av to-lags energiglassvinduer med rammer og karmer i malt trevirke. Ventilasjon består av varme gjenvinningsanlegg med ventiler i alle oppholdsrom. Boligen er tilkoblet kommunalt vann og avløp.
  Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik):
  Ingen.
  Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
  Bad - Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Bygningsdeler med lys oransje TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
  Utvendig - Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

  Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Jan Tore Eriksrød og rapporten datert 29.11.2022 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekommen og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f.eks utgått levetid). TG2 nyanseres også med lys og mørk oransje, hvor lys oransje er merknader uten behov for umiddelbare tiltak og mørk oransje som kan kreve tiltak. Forøvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.
 • P-ROM: 111 kvm
  BRA: 111 kvm

  P-ROM / BRA 2. etg.: 102 kvm / 102 kvm
  P-ROM / BRA hems.: 9 kvm / 9 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Alle rom. Hems har ikke målbart areal.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler i entré og bad samt. balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Forøvrig elektrisk oppvarming.
 • Felleseiet tomt på ca. 3062 kvm. Pent opparbeidet med asfaltert adkomst til både garasje, inngangsparti og gjesteparkeringer mot nord.
  Mot sør er det stort gressareal med panorama sjøutsikt mot Eidangerfjorden! Med utg. fra stue er det koselig veranda hvor man kan nyte både gode solforhold og sjøutsikten. Det er også etablert lekeplass på fellesområdet mot nord.
 • Sameiet har garasjebygg ved inngangsparti med en garasjeplass til hver leilighet. Garasjebygget er et realsameie hvor boligene eier 1/8 hver. Det er bod i bakkant og mulighet til å etablere lagringsloft. I garasjen er det lagt opp strøm til elbillader i regi av sameiet. Det må monteres Easee-lader hvor sameiet har pris på 14 900,- + mva.
 • Offentlig. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.


  Sameiet har ikke egen forretningsfører.
 • Felles bygningsforsikring for sameiet som er inkludert i felleskostnadene.
  Ny eier må selv besørge innboforsikring.
 • Ligningsverdi som primærbolig: 862 619,-
  Ligningsverdi som sekundærbolig: 3 105 428,-
  Ligningsverdier er gyldige pr. inntektsåret 2020.
 • Sameiets felleskostnader er ca. 1500,- pr. mnd.
  Dette inkluderer bl.a.: Snømåking, bygningsforsikring, service på ventilasjonsanlegg og strøm til belysning av fellesområder.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 20 040 pr. år
  Pr. 2022
 • Ny eier på påregne seg faste/variable utgifter som f.eks tv/internett, innvendig forsikring og strøm.
  Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 06.05.2011.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område som er avsatt til (jf. kommuneplan datert 13.06.2019):
  Boligbebyggelse - Nåværende
  Bevaring kulturmiljø
  Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
  Rød sone iht. T-1442
  Gul sone iht. T-1442
 • Gnr. 83 Bnr. 1 Snr. 2 i Porsgrunn kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger. Vennligst spesifiser ønsket tidspunkt i budgivningen. Leiligheten er klar for overtagelse ved salg.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 13 900-, oppgjørshonorar kr. 5900,- og visningshonorar kr. 2500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter annonsering, internett, innhenting av lovpålagt informasjon, fotograf, tinglysing av sikringsobligasjon mv. Alle beløp er inkl. mva. Utleggene omfatter annonsering, internett, innhenting av lovpålagt informasjon, fotograf, tinglysing av sikringsobligasjon mv.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kjell Meidell Andersen
Jørn Amlie

Megler

Jørn Amlie

96 50 05 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev