aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Porsgrunn v/Kristoffer Ingebretsen har gleden av å presentere - "Gamle Telebygget" i Brevik sentrum.
Aktiv Porsgrunn v/Kristoffer Ingebretsen har gleden av å presentere - "Gamle Telebygget" i Brevik sentrum.

BREVIK Bjørkegata 23

"Gamle Telebygget" - Næringseiendom med stort potensial på over 360 kvm i bruksareal. Sentral beliggenhet i Brevik.

  • kr 2 990 000
  • BRA-i 366 m²
  • Prisantydningkr 2 990 000
  • BRAP-rom 366 m²
  • Omkostningerkr 75 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 065 990
  • ObjektstypeLager
  • EierformSelveier
  • Byggeår1965
  • Felleskostnader pr. mndkr -
  • Tomt -
  • Eierform tomtEiet
  • 2 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   75 990,- (Omkostninger totalt)   3 065 990,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Kristoffer Ingebretsen v/Aktiv Porsgrunn har gleden av å presentere ? Bjørkegata 23 i Brevik sentrum. Eiendommen er kjent som «Gamle Telebygget» opprinnelig oppført av Telenor i ca.1965. Bygget brukes i dag til lager, minilager og oppbevaring. Dette er en eiendom med mange muligheter. Eiendommen går over 2.etasjeer, med 2 innganger i tillegg til stor garasjeport. I 1.etasje finner man mellomgang med trapp ned til underetasjen, lagerrom som i dag er utleid til Telenor og stort åpent lagerrom. Underetasjen inneholder bod og lager 6 stk, teknisk rom, toalettrom og flere mellomganger. Deler av underetasjen er utleid til Telia. Er du på utkikk etter en spennende og litt annerledes eiendom med mange muligheter? Velkommen til visning.
Dette er en eiendom med mange muligheter. Her har man stor garasjeport med mulighet for innvendig parkering.

Bjørkegata 23, Telemark

  • BRA
    366m²

    BTA
    nullm²

    Beliggenhet
    Eiendommen har en flott beliggenhet midt i Brevik sentrum. Brevik er en bydel som kan by på et bredt utvalg av kultur og aktiviteter. Her er det kort avstand til dagligvarebutikk, flotte turområder, Brotorvet kjøpesenter med alle sine fasiliteter samt populære Sjøloftet restaurant som preger byen i sommerhalvåret. I tillegg er det kort vei til bademuligheter, båthavn og offentlig kommunikasjon.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Konstruksjon
    Bygget er fundamentert på fjell. Yttervegger og grunnmur i plass støpt betong. Yttervegger dels tekket med teglstein. Flatt takverk tekket med papp membran. Vinduer består stort sett av to-lags isolerglass vinduer. Rammer og karmer i malt trevirke. Malt murpuss og betong på veggflater. Etasjeskille i plass støpt betong.

    Innhold
    Kristoffer Ingebretsen v/Aktiv Porsgrunn har gleden av å presentere ? Bjørkegata 23 i Brevik sentrum. Eiendommen er kjent som «Gamle Telebygget» oppført av Telenor i ca.1965. Bygget brukes i dag til lager, minilager og oppbevaring. Dette er en eiendom med mange muligheter. Eiendommen går over 2.etasjeer, med 2 innganger i tillegg til stor garasjeport. Tidligere har eiendommen vært hjem til "Bjørns samling". Eiendommen går over 2.etasjer med 2 innganger i tillegg til garasjeport. Eiendommen går over to gårds og bruks nummere. Det medfølger derfor 2 tomter. I 1.etasje finner man mellomgang med trapp ned til underetasjen, lagerrom som i dag er utleid til Telenor og stort åpent lagerrom. Underetasjen inneholder bod og lager 6 stk, teknisk rom, toalettrom og flere mellomganger. Deler av underetasjen er utleid til Telia. Det foreligger flere leieforhold. Telenor Pris pr mnd: kr 4463,81 eks mva Varighet: Til Telenor sier opp (uoppsigelig avtale, kun Telenor som kan si opp avtale). Kontaktperson: Gunn Bøe Madsen Leiepris justeres årlig etter konsumprisindeks okt-okt. Det er viktig at nye eiere leser og setter seg inn i vedlegget "Allong til skjøte". Telia Pris pr mnd: Kr 4906,32 (Betaler årlig med forfall 01.mars) Varighet: til 2030 med rett til forlengelse i 10+10 år på samme vilkår. Kontaktperson: Siri Sjaastad Leiepris justeres årlig etter konsumprisindeks okt-okt. Minilager 3 lagerplasser er utleid i dag. 2 ledige. 2 stk til kr 1500 mnd/hver eks mva. 1 stk til kr 2000 mnd eks mva. Total leieinntekt pr mnd: kr 5000 eks mva. De 2 andre lagerplassene har et potensiale på ca. kr 1000-2000/mnd per stk. Innvendige overflater består av vinylbelegg og betong på gulvflater. VV tank på 120 liter fra 2000 er etablert i toalettrom. Eiendommen har etablert 2 stk. varmepumper av ukjent alder. Vinduer består av to-lags isolerglass vinduer skiftet på 1990 tallet. 160 amp inntak sikringer. Kurser med manuelle og automat sikringer. Eiendommen går under kommunal forkjøpsrett, denne har kommunen sagt ifra seg ved dette salget. Salget gjelder eiendommen, ikke kjøp av AS. Er du på utkikk etter en spennende og litt annerledes eiendom med mange muligheter? Velkommen til visning.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Tg2: Avvik som kan kreve tiltak: -Utvendig > Veggkonstruksjon -Utvendig > Vinduer -Innvendig > Overflater -Innvendig > Radon -Spesialrom > Underetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon -Tekniske installasjoner > Vannledninger -Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tg2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak -Utvendig > Taktekking -Utvendig > Dører -Innvendig > Rom Under Terreng -Tekniske installasjoner > Avløpsrør -Tekniske installasjoner > Varmtvannstank -Tomteforhold > Drenering -Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Tg3: Utvendig > Andre utvendige forhold TG IU (Konstruksjon ikke undersøkt): Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

    Parkering
    Parkering 'innvendig' etter garasjeport. Ellers er det mulighet for vanlig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  • Oppvarming
    Hovedsakelig elektrisk oppvarming, supplert med varmepumper. Strøm for varmepumper betales av Telenor og Telia. Dagens eiere betaler ca. 400 kwh i året for strøm.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Info kommunale avgifter
    kr 1 514 pr mnd. inkl. eiendomsskatt. Tallene er fra november 2023 og det tas forbehold om endringer i kommunale avgifter. Det er innstallert vannmåler på eiendommen.

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Info vannavgift
    Det er installert vannmåler på eiendommen.

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4001/80/76: 23.10.1901 - Dokumentnr: 900162 - Erklæring/avtale FESTEKONTRAKT FESTE/GRUNNAVGIFT OPPGITT I ANNET EN NORSKE KRONER BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT FOR PORSGRUNN KOMMUNE. Overført fra: Knr:4001 Gnr:80 Bnr:76 F Gammel servitutt fra 1901. Så langt megler kan se av dokumentasjon fra arkiver datert 1901 ga denne servitutten Porsgrunn kommune forkjøpsrett, den gangen eiendommen var festetomt. Tomten er i dag eiertomt, og denne servitutten er ikke gjelder gjeldende. Kommunen har dog kommunal forkjøpsrett. Dette reguleres av lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder av 1977. Kommunen har sagt ifra seg forkjøpsretten ved denne omsetningen. 10.01.2001 - Dokumentnr: 453 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:80 Bnr:75 RETT TIL Å SETTE OPP PORT PÅ NÆRMERE ANGITTE VILKÅR Eier av Torgbakken 12, (gnr80/bnr75) har bruksrett til en tomtestripe syd for bebyggelse på Bjørkegata 23 gnr 80/bnr 76. Eierne og leietakere av Bjørkegata 23 (gnr 80/bnr 76) skal ha fri adgang til tomtestripen i forbindelse med inspeksjon av gavlveggen. Eieren av Torggata 12 (gnr 80/bnr 75) gis rett til å sette opp port inn til bebyggelse på Bjørkegata 23 (80/76), mot at han selv bekoster denne. Se også allonge til skjøte. 10.01.2001 - Dokumentnr: 453 - Bestemmelse iflg. skjøte Rettighetshaver: Telenor Communication AS Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser Se "Allong til skjøte"

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det foreligger ferdigattest for oppføring av Brevik Telehus datert 6.11.1967. Fra takstmannen: Tilbygget tekke oppført i trevirke med plassbygget pulttak tekket med stålplater. Yttervegg i bindingsverk tekket utvendig med stående tre panel. Konstruksjonen er underdimensjonert i takverk. Tekke er ikke bygge meldt og godkjent i Porsgrunn kommune. Bør beregnes revet ifølge takstmannen. Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegninger stemmer ikke med dagens bruk.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Atkomst fra offentlig vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen datert (13.6.2019) er avsatt til bevaring kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav og sentrumsformål ? nåværende. Området ligger under reguleringsplanen «Brevik med indre havn og deler av øya (13.9.2012)» med reguleringsformål: Sentrumsformål, bevaring kulturmiljø. Plan ID 3806 828 og 805 929. Det foreligger flere relaterte planer i området. Dagens eiere kjenner ikke til noen planer som vil vesentlig påvirke bruken av eiendommen.

    Grunnboksdato
    2024-04-25T22:00:00Z

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Nye eire må fylle ut skjema om konsesjon: Eiendommen er bebygd og verken er eller har vært i bruk som helårsbolig. Rødt skjema.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.   Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper.   Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

    Budgivning
    Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beskrivelse
    2 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   75 990,- (Omkostninger totalt)   3 065 990,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    75990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

Kristoffer Ingebretsen

Megler

Kristoffer Ingebretsen

40 19 19 19

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev