aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fagerlunden 14d!

Lys og fin 3-roms leilighet i 2.etasje i Brumunddal - Sentrumsnært, barnevennlig og rolig - 2 soverom - Garasjeanlegg

 • 2 800 000
 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 800 000
 • OMKOSTNINGER82 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 882 142
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 016
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 62 m²
 • FELLESKOST./MND4 000
 • TOMT1 090 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-))
  --------------------------------------------------------
  82 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 882 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten inneholder:

2. etasje: Kjøkken, 2 soverom, stue, bad og bod.

Med leiligheten følger også med parkeringsplass i felles carport og utebod ved inngangspartiet.
Plantegning

Fagerlunden 14D, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen inn et overbygd inngangsparti som leder deg opp i 2. etasjen. Ved inngangsdøren har du også en praktisk bod. Inn i entreen har du god plass til å henge fra deg yttertøyet i garderobeskap når du kommer hjem.

  Stue
  Videre inn gangen kommer du til en åpen stue- og kjøkkenløsning. Det er god plass til både sofagruppe og spisestue. De store vindusflatene slipper inn godt med dagslys.

  Fra stuen har du utgang til en solrik terrasse med plass til utemøbler og grill. Fint utsyn til fellesområdet.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er lyst og har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Belysning over benkeplate. Integrert komfyr, koketopp, oppvaskmaskin. Plass til frittstående: kjøleskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Komfyrvakt.

  Soverom
  Leiligheten har 2 soverom. Hoved soverommet har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det andre soverommet passer godt som barnerom, gjesterom eller kontor.

  Bad
  Badet har fliser på gulv og vegger, samt malte plater i himling. Speil med tilhørende belysning. Dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk og tilluft dør. Varme i gulv. Opplegg vaskemaskin og plass til tørketrommel over.

  Eksempler på materialvalg:
  Gulv: Laminat og fliser
  Vegger: Panelplater og malte glatte flater.
  Himlinger: Malte glatte flater.

  Kjøleskap følger med leiligheten.
 • Leiligheten har fin og sentral beliggenhet i Brumunddal. Området er rolig og barnevennlig, med blant annet kulturskolen og Bakkehaugen barnehage rett ved. Her bor man sentralt samtidig som det er skjermet, og med gode lys- og solforhold. Ned til sentrumskjernen er det kun ca. 1 km og her finner man et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Mølla Storsenter har flere butikker og et variert servicetilbud og den koselige gågata kan tilby flere kafeer, restauranter og klesbutikker. Det er også kort veg til buss- og togstasjon som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim. Rett utenfor inngangsdøren finner man fine turområder hele året; enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta deg en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan tilby flott utsikt på toppen. Om vinteren er det også oppkjørte skiløyper rett i nærheten. Det er kun ca. 800 meter til nærmeste dagligvarebutikk.

  Det er ca. 900 meter til Fagerlund barneskole, og ca. 1 km til Brumunddal ungdomsskole. Vegg i vegg finner du også Ringsaker Videregående skole. Brumunddal kan også tilby flere lekeplasser og nede ved Mjøsa finner man blant annet skatepark, basketballbaner og flotte badeplasser. For den idrettsglade ligger Sveum idrettspark med både fotball- og tennisbaner kun ca. 1,5 km fra eiendommen. Fra leiligheten er det kort vei til alt man trenger i en hektisk hverdag. Det er kun ca. 18 km inn til Hamar sentrum og ca. 8 km til Rudshøgda som har blant annet OBS og OBS bygg. Til IKEA som ligger i Nydalen er det ca. 11 km.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 2016.
  Støpt plate på mark. Vegger i trekonstruksjon med utvendig liggende kledning. Mønet tak tekket med takstein. Taket er tekket med betongtakstein. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Yttervegger i trekonstruksjoner. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Prefabrikkerte takstoler. Kaldt loft. Luke i utvendig bod. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Ytterdør i treverk. Balkongdør i treverk med vindu. Terrasse mot sør vest med adkomst fra stue. Tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Trapp i treverk. Trinn i metall. Etasjeskiller i elementer. Bygget er opplyst utført med radonsperre.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Svein Erik Myrvang .

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det ingen tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak), TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) eller tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter.


  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.etg: BRA: 65 kvm/P-rom: 62 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjøkken, 2 soverom, stue og bad.
 • - Røykvarsler
  - Brannslukningsapparat
  -Solskjerming fra Luxaflex på alle vinduer.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming via sentralfyr/ fjernvarme. Radiatorer og vannbåren varme i boligen.
 • Felles eiet tomt på 1090 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass.
 • Parkering i felles garasjeanlegg. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: Moelv Regnskapsbyrå as
 • Eierseksjonen er en del av Sameiet Fagerlunden 14 (org.nr.918025707 ), bestående av totalt 8 eierseksjoner. Sameiet hadde et årsresultat i 2021 på kr - 42.656,-.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Eiere av dyr plikter å sørge for at dyret ikke sjenerer andre beboere. Det skal vises særlig aktsomhet med hensyn til renhold og vedlikehold av egen seksjon og fellesareal som følge av dyreholdet.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind skadeforsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 589 881 per 06.07.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 123 571 per 06.07.22
 • 4 000 pr. mnd som dekker kommunale avgifter, varmtvann og oppvarming, brebånd/kabel-tv, snøbrøyting/vaktmesterhonorar mm.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 31.12.21 12:42.
  Andel fellesformue kr 18 031,50,- pr. 31.12.21 12:42.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Eiendomsskatt faktureres eier direkte. Kommunale avgifter inngår i felleskostnadene.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det ble utstedt ferdigattest for leilighetsbygg i 2016.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2037.

  Det er ikke registrert pipe eller ildsted på avtalen.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Brumunddal Travbane, fra 27.09.2006. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommunens arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Nåværende boligbebyggelse. Eiendommen omfattes av planforslaget Kommuneplanens arealdel 2022-2026, der eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse.
 • Gnr. 2 Bnr. 151 Snr. 8 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Undertegnede er utdannet elektriker og har ettermontert dimmere, stikkontakter og belysning, dvs. det som er utført som påveggsmontasje og åpent forlagt, samt tidsbrytere over kjøkkenbenk. NB: Samsvarserklæring nedenfor gjelder nyinstallasjonen utført av Elektro Øst Installasjon AS.
  -Kontroll av elektriske anlegg utført av Elsikkerhet Norge AS på vegne av Eidsiva Nett AS (Det lokale el tilsyn) den 06.03.2017.
  -felles garasjekjeller er det klargjort for elbil-ladding. Slik undertegnede har forstått det må hver enkelt bruker tegne eget abonnement hos leverandør.
  -Hellvik Hus, som bygde huset, etterisolerte fasadeveggen som vender ut mot vei.
  -Ikke gjennomført ettårs-befaring.
  -Termostat for gulvvarme på bad samt kontrollpanel for ventilasjonsanlegg (også plassert på bad) ble byttet av J.&K. Johnsen AS 08.07.2022.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Vegard Hansø
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev