aktiv-eiendomsmegling

Brumunddal Fagerlunden 16F

3-roms endeleilighet med stor balkong. Barnevennlig - Gode solforhold - Parkering i garasjeanlegg.

 • 2 700 000
 • BRA 62 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 700 000
 • OMKOSTNINGER79 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 779 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 59 m²
 • FELLESKOST./MND3 650
 • TOMT1 090 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 2 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-))
  --------------------------------------------------------
  79 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 779 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Fagerlunden 16 F, en moderne og praktisk leilighet man kan flytte rett inn! Leiligheten ligger på enden i 2.etasje og har en solrik balkong med utsyn. Leiligheten kan by på to soverom, åpen kjøkkenløsning mot stue, gang og pent bad. Innvendig og utvendig bod for lagring. Parkeringsplass i garasjekjeller. Her bor man godt i barnevennlige omgivelser med kort veg til alt man trenger i hverdagen. Håper leiligheten faller i smak. Velkommen til en hyggelig visning!

Merk deg dette:
• Moderne og nyere standard
• Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg
• To boder
• Vannbårne radiatorer inkl. i felleskostnadene
• Nærhet til barnehage og skole
• Turområder i umiddelbar nærhet

Velkommen til visning!

Fagerlunden 16F, Innlandet

 • Velkommen
  Asfaltert gangveg tar deg til leilighetens inngangsparti og til 2.etasje der leiligheten ligger. Her er det også en utvendig sportsbod med plass til utstyr.
  Videre kommer du inn til en lys entré med plass for yttertøy og sko. Fra entréen er det enkel adkomst til badet, soverommene og en innvendig bod.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har delvis åpen løsning med stuen. Innredningen av type Sigdal bestående av over- ,under -og høyskap med glatte fronter og laminerte skrog og benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr , koketopp og kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin. Montert waterguard og komfyrvakt. Et pent kjøkken som er lett å like.

  Stuen
  Åpen stue med malte panelplater på vegger og nøytralt laminatgulv. Her kan du innrede med sofagruppe og TV-møblement for å skape en hyggelig stuekrok samt plass for spisestuebord hvor gode måltider kan nytes. Utgang til solrik terrasse med plass til sittegruppe og beplantning.

  Bad
  Bad med lyse veggfliser og gråe gulvfliser med gulvvarme. Baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant og speil med lyspunkt. Badet utstyrt med dusjvegger med vegghengt dusjbatteri. Gulvmontert toalett.

  Soverom
  Leiligheten har to soverom. Det ene rommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Rommet har et større garderobeskap. Det andre rommet har plass til seng, kommode og skrivepult og passer ypperlig til barnerom. Begge rommene har malte panelplater og laminat gulv.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen har en fin og sentral beliggenhet i Brumunddal og ligger like ved Ringsaker kulturskole. Området er rolig og barnevennlig, med blant annet kulturskolen og Bakkehaugen barnehage rett ved. Til Bjørnebo barnehage er det ca. 300 meter og Vesleparken barnehage ligger 900 meter unna boligen. Ned til sentrum er det kun ca. 1,8 km og her finner man et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Mølla Storsenter har flere butikker og et variert servicetilbud og den koselige gågata kan tilby flere kafeer, restauranter og klesbutikker. Det er også kort veg til buss- og togstasjon som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim. Området kan by på fine turområder hele året, enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta deg en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan tilby flott utsikt på toppen. Om vinteren er det også oppkjørte skiløyper rett i nærheten.

  Det er kun 900 meter til Fagerlund barneskole, og ca. 1,2 km til Brumunddal ungdomsskole. Vegg i vegg med ungdomsskolen finner du også Ringsaker videregående skole. Brumunddal kan også tilby flere lekeplasser og nede ved Mjøsa finner man blant annet skatepark, basketballbaner og flotte badeplasser. For den idretts glade ligger Sveum idrettspark, med både fotball- og tennisbaner. Fra eiendommen er det kort vei til alt man trenger i en hektisk hverdag. Det er kun ca. 18 km inn til Hamar sentrum og ca. 9 km til Rudshøgda som har blant annet Coop Obs og Coop Obs Bygg. Til IKEA som ligger i Nydalen er det ca. 11 km.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Atle Tømta i Takstgruppen AS.

  Fundamentet direkte på grunn. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Etasjskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendig beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Ytterdør med brann/lydmotstand. Adkomst til leilighet via felles trapp. Utvendig bod på tilsammen 5m2. Biloppstillingsplass i garasjeanlegg.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig forhold:: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan, e.l. for fellesdeler i bygget. TG er gitt pga. nevnte forhold.

  Innvendige overflater: Glipper mellom fotlist og gulv enkelte steder. Tg er gitt pga.nevnte forhold.
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Våtrom: Overflater på gul i bas/vaskerom: Sprekker /ris i fuger registrert. Nedsenk er lavere enn 10 mm enkelte steder. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte
  forhold.
  Kjøkken: Overflater og innredning: Tettesjikt mangler mellom benkeplate/skap og vegg. Tg er gitt pga. nevnte forhold.
  Vannledninger: Drypplekkasje fra stoppekran for vaskemaskin. tg er gitt pga. nevnte forhold.
  Andre installasjoner: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte. Tg er gitt pga.nevnte forhold.
  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.etg: Bra / P-rom - 62m² / 59 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue, kjøkken, to soverom og bad/vaskerom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming via sentralt varmeanlegg med vannbårne radiatorer.
 • Felles eiertomt på ca. 1.090 m². Tomten er opparbeidet med Tomten er opparbeidet med plen. Gangveger, innkjøringen og gårdsplassen er asfaltert.
  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes
 • Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på fellestomten.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Moelv Regnskapsbyrå AS
  Tlf: 62 35 98 20
 • Leiligheten er en del av sameiet Fagerlunden 16 som består av 10 boligseksjoner. Sameiet har til formål og ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen gnr.2, bnr. 155 i Ringsaker kommune med fellesanlegg av enhver art. Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon. Fellesarealet disponeres av alle og skal opparbeides etter sameiernes ønske. Kostnadene fordeles etter sameiebrøken. Hver seksjon har 1 stk. garasjeplass i felles garasjeanlegg. Vedlikehold deles likt mellom
  seksjonene. Gjesteparkeringsplass fordeles mellom de som grenser til de.
  Sameiets øverste organ er sameiermøtet. Ordinært Sameiermøte skal holdes hvert år, innen utgangen av april måned. Det ordinære sameiermøtet skal behandle årsregnskap, styrets årsberetning, valg av styremedlemmer, samt for øvrig behandle saker som er nevnt i innkallingen til
  møtet. Valg av revisor og forretningsfører skjer i sameiermøtet. Sameiet forplikter seg i å være medlem i egen velforening i området.
 • Det kreves ingen styregodkjennelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiet/borettslagets husordensregler.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind skadeforsikring med polisenummer 20798411. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 622.682,- per 31.12.2021
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2.241.655,- per 31.12.2021
 • Per 09.08.2023 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 3.650,-. Disse dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesformue kr 17.514,- pr. 31.12.2021
 • Det er ikke felleslån i sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 3.553,- for 2022 for eiendomsskatt.
  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Felleskostnadene dekker renovasjon, vann og avløp.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er utstedt ferdigattest på lavblokk med 10 boenheter i 2020.
  Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget. Dette gir ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr.809269, tinglyst 11.07.2019. Gjelder seksjonering.
  Sameiebrøk 69/690.
  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Brumunddal travbane med ikrafttredelse 27.09.2006. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse -konsentrert småhusbebyggelse.
  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2014-2025 med ikrafttredelse 17.06.2015 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
 • Gnr. 2 Bnr. 155 Snr. 6 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 13.000,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Håvard Martinsen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev