aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Fasade
Fasade

BRUMUNDDAL Fagerlunden 23D

3-roms endeleilighet med stor balkong. Barnevennlig - Gode solforhold - Parkering i garasjeanlegg.

 • kr 2 850 000
 • BRA 68 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 850 000
 • Omkostningerkr 84 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 934 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2018
 • Soverom2
 • ArealP-rom 59 m²
 • Felleskostnaderkr 4 000
 • Tomt920 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 850 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  71 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000))

  84 292 (Omkostninger totalt)

  2 934 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegninger
Leiligheten ligger på enden i 2.etasje og har en solrik balkong med utsyn. Leiligheten kan by på to soverom, åpen kjøkkenløsning mot stue, gang og pent bad. Innvendig og utvendig bod for lagring. Parkeringsplass i garasjekjeller. Her bor man godt i barnevennlige omgivelser med kort veg til alt man trenger i hverdagen. Fagerlunden er kjent for en høy trivsel blant beboerne, med et godt naboskap og trygge omgivelser. Vi håper leiligheten faller i smak. Velkommen til en hyggelig visning! Merk deg dette: Moderne og nyere standard Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg Vannbårne radiatorer inkl. i felleskostnadene Nærhet til barnehage og skole Turområder i umiddelbar nærhet
Soverom 1

Fagerlunden 23D, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Leiligheten
  Bruksareal
  2. etasje: 68 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 59 kvm Entré , Stue , Kjøkken , Bad , Soverom 1, Soverom 2.  Tomt
  920m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for sameiet på ca. 920 m². Tomten er opparbeidet med plen. Gangveger, innkjøringen og gårdsplassen er asfaltert. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en fin og sentral beliggenhet i Brumunddal og ligger like ved Ringsaker kulturskole. De ulike byggene/sameiene ligger som et tun rundt et stort felles grøntareal. Området er rolig og barnevennlig, med blant annet kulturskolen og Bakkehaugen barnehage rett ved. Til Bjørnebo barnehage er det ca. 300 meter og Vesleparken barnehage ligger 900 meter unna boligen. Ned til sentrum er det kun ca. 1,8 km og her finner man et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Mølla Storsenter har flere butikker og et variert servicetilbud og den koselige gågata kan tilby flere kafeer, restauranter og klesbutikker. Det er også kort veg til buss- og togstasjon som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim. Området kan by på fine turområder hele året, enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta deg en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan tilby flott utsikt på toppen. Om vinteren er det også oppkjørte skiløyper rett i nærheten. Det er kun 900 meter til Fagerlund barneskole, og ca. 1,2 km til Brumunddal ungdomsskole. Vegg i vegg med ungdomsskolen finner du også Ringsaker videregående skole. Brumunddal kan også tilby flere lekeplasser og nede ved Mjøsa finner man blant annet skatepark, basketballbaner og flotte badeplasser. For den idrettsglade ligger Sveum idrettspark, med både fotball- og tennisbaner. Fra eiendommen er det kort vei til alt man trenger i en hektisk hverdag. Det er kun ca. 18 km inn til Hamar sentrum og ca. 9 km til Rudshøgda som har blant annet Coop Obs og Coop Obs Bygg. Til IKEA som ligger i Nydalen er det ca. 11 km.

  Byggemåte
  Selveierleilighet i 2. etasje i bygning med flere boenheter. Leiligheten har en normalt god planløsning, oppført i en normal håndverksmessig utførelse med tradisjonell byggemåte. Tilstanden på boligen ansees å være normal. Det er normal standard over overflater, innredninger og utstyr i boligen. Noen bemerkninger i fm noen detaljer Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av ICON TAKST AS Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter - Overflater - 2: Merke/hakk i laminatgulv på kjøkken. Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: - Bad: En skuff i innredning har løs bakdel/bunn - Bad: Skader/merker i 2 stk fliser på gulv mot dør. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet «Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse».

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen. Eiendommen selges via fullmektig. Fullmektigen har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Fullmektigen har gjennomgått spørsmålene i egenerklæringsskjemaet sammen med selger/eier via telefon, og det er dette som er grunnlaget for de opplysninger som er gitt. Kjøper må gjøre seg kjent med egenerklæringsskjemaet før bud gis: Selger har i egenerklæring bemerket følgende: Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja. Lekkasje under servant på bad og delvis tett avløp i servant. Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Lekkasje under servant, delvis tett avløp. Byttet vannlås slik at det ikke lenger er lekkasje eller delvis tett avløp. Arbeid utført av: Rørlegger Asbjørn Nordsveen, Brumunddal. Pkt. 3: Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. Delvis tett avløp i sluk på servant, se forrige punkt. Dette er nå rettet opp av rørlegger. Pkt. 4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Delvis tett avløp er åpnet og ny vannlås er satt inn. Arbeid utført av: Rørlegger Asbjørn Nordsveen, Brumunddal. Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrevelse: Festet løs bryter på lille soverommet. Skiftet batteri på termostat for vannbåren varme inne på bad. Arbeid utført av: Solberg Elektroinstallasjon. Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Eier beiset terrasse. Pkt. 21: Er det foretatt radonmåling? Ja. Eier har foretatt måling via bruk av måler fra Airthings fra juni 2021 til juni 2022. År: 2021 Verdi: Verdier langt under tiltaksgrense for radon (100 Bg/m3) både i 2021 og 2022. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Det vurderes maling av bygget sommeren/høsten 2023. Fagerlunden 23D 13 Selger informerer om at det foreligger 3 tilbud på malerjobben. Prisene på malerjobben er opplyst til å være mellom 150.000,- og 300.000,- Summen vil bli delt på den enkeltes sameierbrøk. Som igjen betyr en ekstraordinær innbetaling på mellom kr. 18.000 - 37.000,- for hver enkelt sameier. Sameiet skal ha et møte i slutten av juni for å fatte en beslutning. Det gjøres også oppmerksom på at tiltaket kan føre til økning i felleskostnader. Tilleggskommentar: Egenerklæringen er utfylt ut etter fullmakt og basert på telefonintervju med eier. Eier har lest gjennom egenerklæringen.

  Innhold
  Eierseksjonen består av leilighet og plass i felles garasjeanlegg. Selve leiligheten består av: Entrè, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. -Èn innvendig bod og en utvendig bod. I tillegg til plass i garasjeanlegget er det en felles utvendig gjesteparkering nær sameiet som brukes av beboerne. Det er også en felles gjesteparkering ved innkjørselk til hele området. I felles garasjeanlegg er det en el-billader pr. parkeringsplass. Eget abonnement til el-billader må tegnes av kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det tilkommer en tilkoblingsavgift på dette.

  Standard
  Velkommen til Fagerlunden 23 D i Brumunddal. En fantastisk selveierleilighet som tilbyr en rekke attraktive funksjoner og moderne bekvemmeligheter. Denne leiligheten er et ideelt hjem for de som ønsker en komfortabel og praktisk bolig. Badet i leiligheten er fra 2018 med vannbåren varme i gulvet. Badet har et stilfullt flislagt gulv, dusjvegger og opplegg for vaskemaskin. Med vannbåren gulvvarme kan du glede deg over varme føtter hele året. Kjøkkenet i leiligheten er originalt fra byggeåret og tilbyr en tidløs og funksjonell design. Du vil finne kjøl/fryseskap og en integrert oppvaskmaskin som gjør hverdagen enklere. Det beste av alt er den nyintegrerte koketoppen fra 2023, som gir deg topp moderne matlagingsmuligheter. Leiligheten har to romslige soverom som tilbyr rikelig med plass til seng, garderobe og nattbord. Enten du trenger et ekstra rom til gjester, et hjemmekontor eller et barnerom, vil du finne tilstrekkelig plass her. På soveromsvinduene er det montert utvendige persienner som sørger for behagelig lyssetting året rundt. En annen ting som virkelig er verdt å nevne er den store balkongen med beiset gulv. Her kan du nyte lange sommerdager, arrangere grillkvelder eller bare slappe av og nyte den vakre utsikten. Solforholdene er gode, slik at du kan få mest mulig ut av utendørsoppholdet. Beliggenheten i Fagerlunden 23 D er også svært attraktiv for barnefamilier. Området er kjent for å være barnevennlig, med grønne omgivelser, lekeplasser og trygge gangveier. I tillegg til alt dette, tilbyr leiligheten en garasjeplass i det felles garasjeanlegget for realsameiet. Du trenger ikke bekymre deg for parkeringsproblemer eller snømåking om vinteren ? bilen din vil alltid være trygg og beskyttet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Ny koketopp 2023.

  Parkering
  Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkeringsplasser på fellestomten for sameiet. Gjesteparkeringsplasser ved inngangen til realsameiet. El-billader på parkeringsplassen i felles garasjeanlegg. Se også kommentarer under pkt. ''Innhold''.

  Radonmåling
  Eier har foretatt måling via bruk av måler fra Airthings i perioden juni 2021 - juni 2022. For hele perioden lå verdiene langt under tilaksgrensa å 100 Bg/m2

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det er ikke foretatt noen kontroll av det elektriske anlegget. Neste kontroll kan forventes i 2038. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 850 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  71 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000))

  84 292 (Omkostninger totalt)

  2 934 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming via sentralt varmeanlegg med vannbårne radiatorer. Vannbåren gulvvarme på bad.

  Energiklasse
  D

 • Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatt faktureres eier direkte. Eiendomsskatt utgjør 4.597,- Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Sameiet har felles vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig. Felleskostnadene dekker renovasjon, vann og avløp.

  Formuesverdi primær
  629891

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2267609

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet ''Felleskostnader'' og ''Kommunale avgifter'', påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Årlig velavgift
  20

  Velforening
  Fagerlunden vel

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  69/552

  Felleskostnader pr. mnd
  4000

  Felleskostnader inkluderer
  Per 02.06.2023 utgjør de månedlige felleskostnadene kr. 4.000,-. Disse dekker bla. Renovasjon, fjernvarme, vann, avløp, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor. Det vurderes om bygningen skal beises. Selger informerer om at det foreligger 3 tilbud på malerjobben. Prisene på malerjobben er opplyst til å være mellom 150.000,- og 300.000,- Summen vil bli delt på den enkeltes sameierbrøk. Som igjen betyr en ekstraordinær innbetaling på mellom kr. 18.000 - 37.000,- for hver enkelt sameier. Sameiet skal ha et møte i slutten av juni for å fatte en beslutning. Det gjøres også oppmerksom på at tiltaket kan føre til økning i felleskostnader.

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-01T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  12150

  Andel fellesformue per dato
  2023-06-01T22:00:00Z

  Om sameiet
  Leiligheten er en del av sameiet Fagerlunden 23 som består av 8 boligseksjoner. Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen gnr.2, bnr. 152 i Ringsaker kommune med fellesanlegg av enhver art. Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon. Kostnadene fordeles etter sameiebrøken. Hver seksjon har 1 stk. garasjeplass i felles garasjeanlegg. Vedlikehold deles likt mellom seksjonene. Gjesteparkeringsplass fordeles mellom de som grenser til de. Sameiets øverste organ er sameiermøtet. Ordinært Sameiermøte skal holdes hvert år, innen utgangen av april måned. Det ordinære sameiermøtet skal behandle årsregnskap, styrets årsberetning, valg av styremedlemmer, samt for øvrig behandle saker som er nevnt i innkallingen til møtet. Valg av revisor og forretningsfører skjer i sameiermøtet. Sameiet forplikter seg i å være medlem i egen velforening i området. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven) Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind skadeforsikring AS. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring. Se også kommentarer under pkt. ''felleskostnader''.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen lån pr. 02.06.2023

  Styregodkjennelse
  Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Det vurderes om bygningen skal beises. Selger informerer om at det foreligger 3 tilbud på malerjobben. Prisene på malerjobben er opplyst til å være mellom 150.000,- og 300.000,- Summen vil bli delt på den enkeltes sameierbrøk. Som igjen betyr en ekstraordinær innbetaling på mellom kr. 18.000 - 37.000,- for hver enkelt sameier. Sameiet skal ha et møte i slutten av juni for å fatte en beslutning. Det gjøres også oppmerksom på at tiltaket kan føre til økning i felleskostnader.

  Sameiets forsikringsselskap
  Fremtind forsikring

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnader i sameiet/realsameiet må påregnes. Se også under ''felleskostnader'' og ''regnskap/budsjett/kostnadsøkninger''

  Dyrehold
  Eiere av dyr plikter å sørge for at dyret ikke sjenerer andre beboere. Det skal vises særlig aktsomhet med hensyn til renhold og vedlikehold av egen seksjon og fellesareal som følge av dyreholdet.

  Eierskiftegebyr
  3750

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner. Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen. Det er tinglyst seksjonering med dagboknr: 1385402-1 den 11.12.2017. Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel Eierseksjonen er en del av realsameie med gnr. 2 bnr. 9 ideell andel (1/125). Dette arealet har en størrelse på 13.274 kvm. Det er i denne forbindelse opprettet et vel mellom de ulike sameiene på fagerlunden. Medlemskapet i vellet er tvunget. Årsavgiften pr. bygning er på kr. 100,- Dugnader i realsameiet må påregnes.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for ny boligrekke Fagerlunden 14, Brumunddal med gnr. 2 bnr. 152 datert 02.06.2018. Det er utstedt ferdigattest for tilbygg av balkong den 19.11.2020 Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Brumunddal travbane, fra 2006. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse, gangveg/gangareal/gågate. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Ringsaker kommune 2022 - 2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at det er igangsatt planarbeid for ny kommuneplan gjeldende fra 2024 - 2040.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med èn bruksenhet.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 850 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  71 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000))

  84 292 (Omkostninger totalt)

  2 934 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  84292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Mattis Barmoen Andersen

Megler

Mattis Barmoen Andersen

91 51 33 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev