aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Industrigata 16B!

Praktisk 3-roms selveierleilighet med sentrumsnær beliggenhet. Garasje, balkong og flotte umiddelbare tumuligheter.

 • 2 750 000
 • BRA 75 m²
 • PRISANTYDNING2 750 000
 • OMKOSTNINGER80 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 830 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 996
 • AREALP-rom 72 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 758 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  80 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 830 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i 2. etasje, og inneholder: Gang, kjøkken, soverom 2, stue, bad og bod.

Med leiligheten følger det også én utvendig bod og garasje i felles garasjeanlegg.
Velkommen

Industrigata 16B, Innlandet

 • Velkommen til Industrigata 16b!
  Pratisk leilighet med 2 soverom, romslig stue og balkong. Her bor du fint til med kort avstand til sentrum med alle sine servicetilbud, samt flotte turmuligheter etter Brumunda- alt fra vannverket til Mjøsparken.

  Velkommen inn!
  Du ønskes velkommen inn opp en overbygd trapp som fører deg til inngangspartiet. Entréen har god plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

  Stue
  Videre inn i leilighetern fører gangen deg til en romslig stue med lyse overflater og god plass til sittegruppe. Fra stuen er det utgang til balkongen med flott utsyn over hagen.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har laminert over- og underskap med profilerte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til en frittstående oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.. Komfyrvakt og kjøkkenvifte med avtrekk ut. Vindu ut mot hage og plass til kjøkkenbord og stoler


  Soverom
  Leiligheten har 2 soverom som begge ligger praktisk til ved badet. Hovedsoverommet har godt med garderobeskap.

  Bad
  Badet har belegg på gulv og vegger, samt himlingsplater. Speil og servant med underskap. Gulvmontert wc og dusj med forheng. Opplegg for
  vaskemaskin. Stråleovn. Tilluft i dør, mekanisk avtrekk og ventil på vegg.

  Materialvalg i boligen:
  Gulv: Belegg.
  Vegger: Malte strie og belegg.
  Himlinger: Himlingsplater.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten ligger midt i hjertet av Brumunddal, som har hatt en formidabel utvikling som by de senere år. Med den sentrumsnære beliggenheten, har du alt du trenger av butikker og servicetjenester kun få meter unna. Her kan du rusle til matbutikken for å gjøre dagens innkjøp, eller gå innom banken for å få hjelp med banktjenester.

  Brumunddal kan by på flere bakerier og kaféer, og en rekke butikker med personlig service og et godt vareutvalg. Vil du skjemme deg litt bort med en bedre middag en kveld, enten alene eller sammen med familie eller gode venner, har du flere restauranter å velge imellom.

  Brumunddal kan også tilby fine turområder hele året; enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta den en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan tilby flott utsikt på toppen. Det er også kort veg til flere treningssentere med et godt utvalg apparater.

  Det er kort avstand til jernbanestasjon og bussholdeplass. Her er det flere avganger til blant annet Hamar, Lillehammer, Oslo og Trondheim. Med Brumunddal sin sentrale plassering som by på Østlandet, når du Oslo lufthavn med bil eller tog på drøye timen. Legger du på en halvtime i kjøretid, er du i sentrum av Oslo.

  Et av Norges beste skiløypenett finner du i Ringsakerfjellet beliggende ca. 30-40 km unna. Om sommeren er det også flotte turløyper og sykkelstier.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Selveierleilighet - Byggeår: 1996.

  Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag.
  Stående utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags
  isolerglass. Ytterdør/balkongdører i tre med 2-lags isolerglass. Pipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Elementpipe. Ikke montert ildsted.
  Tredører.

  Tilbygg / modernisering:
  2022 (Utført som egeninnsats) Maling av de fleste overflater.
  2022 (Utført av firma). Montert komfyrvakt (Opplyst av selger).

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Petter Jevnesveen.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:


  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  -Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  -Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  -Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  -Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  -Terrengforhold: Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan.
  -Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger og avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.


  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 75 m²/P-rom: 72 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, kjøkken, soverom 2, stue og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av strøm.
  I hovedsak ved hjelp av: Panelovn og stråleovn.
 • Felles eiertomt for sameiet på ca. 2.758 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer. Det er avsatt egen plass for sykkelparkering. Utomhusanlegget er opparbeidet som en liten privat park midt i sentrum, og er felles for alle seksjoner i bygget.
 • Garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet - sameier og frittstående borettslag
 • Sameiet Industrigata 8 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med org.nr. 921 868 367. Seksjonen er utviklet og organisert i et eierseksjonssameie som består av 46 boligseksjoner, 1 seksjon bestående av 4 næringsdeler og 1 garasjeseksjon. Leilighetene er selveide enheter uten andel fellesgjeld, noe som gir en god oversikt over fremtidige bokostnader.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det er ikke styregodkjennelse i sameiet.
 • Sameiet har forbudt dyrehold, men brukeren av seksjonen kan etter søknad likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Sameiet henstiller til brukerne om at dyrene ikke luftes i bakgården.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 486 629 per 11.05.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 751 865 per 11.05.22
 • Felleskostnader kr/mnd: 1000. Disse inkluderer utvendig vedlikehold og vatkmestertjenester.
 • Andel fellesgjeld kr 0 ,- pr.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  - Abonnementsgebyr vann: Kr 1.953,77
  - Vann per m3 forbruk: Kr 31,42
  - Abonnementsgebyr avløp: Kr 1.872,88
  - Kloakk per m3 forbruk: Kr 50,38.
  -Renovasjon (80L): Kr 3.596,25,-.
  -Eiendomsskatt: kr 2.648,00,-.


  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.
 • Det ble utstedt ferdigattest for bygget i 1996.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med bruksenhet(er).
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2036.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 2014/184566-1/200, tinglyst den 05.03.2014. Gjelder seksjonering.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr.2014/184566-2/200 , tinglyst den 05.03.2014. Gjelder hjemmel til eiendomsrett, resek/endring formål/brøk/tilleggsdel. Resek/tilleggssek.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Brumunddal sentrum, fra 2012. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommuneplanens arealdel 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende sentrumsformål.
 • Gnr. 689 Bnr. 170 Snr. 2 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger (eventuelt fullmektig). Arvingene (eventuelt fullmektig) har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fastprovisjon på 37.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Britt Hege Johansen
  Eva Jorunn Johansen
  Lars Petter Johansen
  Per Øivind Johansen
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev