aktiv-eiendomsmegling

Brumunddal Kølbrenna 18

Rekkehus med endebeliggenhet over to plan med nydelig Mjøsutsikt. Garasje og fine uteplasser.

 • 2 850 000
 • BRA 96 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 850 000
 • OMKOSTNINGER83 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 933 392
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 975
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 96 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT130 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 850 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-))
  --------------------------------------------------------
  83 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 933 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Rekkehusleilighet over to etasjer med praktisk og fin planløsning. Boligen ligger i et rolig og godt etablert boligområde med fin utsikt mot Mjøsa.
Badet er oppgradert i 2013 og kjøkkenet fra 2017. Boligen kan by på bl.a. 2 soverom, bad og gang i 1.etasje mens i 2.etasje er det åpen stue og kjøkkenløsning med balkong. Boligen har uteplass ved inngangspartiet, hagen og balkongen i 2.etasje. Boligen fremstår som velholdt, her er det bare å flytte rett inn! Velkommen til en hyggelig visning!


Merk deg dette:

Garasje og bod
Fin utsikt mot Mjøsa
Romslige soverom
Pent kjøkken og bad
Fine uteplasser

Velkommen til visning!

Kølbrenna 18, Innlandet

 • Velkommen inn
  Velkommen til Kølbrenna 18. Innkjøring med belegningsstein ved inngangen. Parkering i felles garasjeanlegg eller på gjesteplasser på felles tomt.
  Entréen er romslig med garderobeløsning og adkomst til 2.etasje. Egen utgangsdør til hagen fra 1.etasjen.

  Soverom
  To romslige soverom med plass til soveromsmøbler. Det er ene rommet har garderobeløsning.
  Boligen har opprinnelig 1 soverom i 2.etasjen der hvor det i dag spisestuen er plassert. Om man skulle ha behov for et ekstra soverom så kan man tilbakeføre det ved å sette opp 2 lettvegger.

  Baderommet
  Baderom med våtromspanel og flislagt gulv med elektriske varmekabler. Dusj på vegg med glassdører. Baderomsinnredning med heldekkende servant med speil over. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak.
  Eget toalettrom med vegghengt toalett og servantskap.

  Stuen
  Stuen er åpen og luftig med pene fargevalg. Store vindusflater som slipper inn godt med dagslys og god utsikt mot Mjøsa. Plass til stuemøbler og sittegrupper. Ved den ene veggen en hyggelig peisovn.

  Kjøkkenet
  Åpen kjøkkenløsning mot stue med plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredning i lune farger med glatte fronter på skap og skuffe Laminerte benkeplate og Kitchen Board over kjøkkenbenk. Rustfri oppvaskkum og opplegg for oppvaskmaskin.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig og rolig område rett utenfor Brumunddal. Mørkved barneskole ligger ca. 1,3 km unna boligen mens Brumunddal ungdomsskole og Ringsaker videregående skole ligger ca.3,4 km unna.
  Nærmeste barnehage heter Fredheimvegen barnehage og ligger ca. 900 meter unna. Butterkvern barneskole ligger ca.1,5 km unna boligen.
  Til Brumunddal sentrum er det 2,4 km og her finner man et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Mølla Storsenter har flere butikker og et variert servicetilbud og gågata kan tilby flere kafeer, restauranter og klesbutikker. Det er akkurat 1100 meter til nærmeste Kiwi matbutikk . Her er det Post nord i butikk.
  Til buss- og togstasjon er det 2,1 km som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim. I området ikke lagt fra boligen
  finner man turområder hele året, enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta deg en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan by på utsikt på toppen.
  Brumunddal kan også tilby flere lekeplasser og nede ved Mjøsa finner man blant annet skatepark, basketballbaner og flotte badeplasser. For den idrettsglade ligger Sveum idrettspark, med både fotball- og tennisbaner. Fra eiendommen er det kort vei til alt man trenger i en hektisk hverdag. Det er kun ca. 12 km inn til Hamar sentrum og 12 km til Rudshøgda som har blant annet Coop Obs og Coop Obs Bygg. Til IKEA
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Jostein Engh ved Obron Øst AS.

  Takflatene er tekket med papp. Taktekking fra 2006. Aluminium takrenner og nedløp.
  Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Liggende panel. Vinduer med isolerglass og vinduer med koblet glassrammer 1+1 glass. PVC vinduer med 2-lags glass fra 2016.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendig. Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Noe rustskader.
  Utvendig. Vinduer. Noe slitte vinduer
  Innvendig. Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig. Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Fuktgjennomgang i sotluke. Noe fuktmerker i pipe på loft.
  Våtrom. Overflater Gulv på bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Spesialrom. Overflater og konstruksjon på WC. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre eventuell lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tekniske installasjoner. Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tomteforhold. Terrengforhold. Påse at vann ikke renner inn mot og under bygget
  Tomteforhold. Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig. Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Terrassen er noe skjev og heller utover. Rekkverk skal utformes slik at klatring forhindres.
  Minstehøyde på rekkverk er 100 cm. (Tek 10)
  Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.
  Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.
  Kjøkken avtrekk. Det er registrert avvik med avtrekk. Avtrekk fungerer ikke.
  Tekniske installasjoner. Vannledninger - 2 . Stoppekran er påvist, men den fungerer ikke tilfredsstillende. Gjelder hovedkrav og stoppekraner i skapet
  Tekniske installasjoner. Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Lekkasje i berederen, lekkasjevann ledes i rør til
  avløp.
  Tekniske installasjoner. Branntekniske forhold. Røykvarslere og brannslukningsapparat i boligen. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen
  og ha batteri som reserveløsning, Tek 17 krav. Dette er ikke et avvik i byggeforskriften for denne boligen, men skal kommenteres da dette er avvik i
  forskrift " Tryggere bolighandel" til ny Avhendingsloven.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 96m² / 96 m².
  1.etasje: Bra / P-rom - 48 m² / 48 m².
  2.etasje: Bra / P-rom - 48 m² / 48 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Bad, gang, to soverom, trappegang, rom, wc og vindfang.
  2.etasje: Stue og kjøkken.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektriske varmekabler og panelovner
  Peisovn
 • Eiertomt på ca. 130 m². Tomten er opparbeidet med plen og bukser.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i garasje i felles garasjeanlegg.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 530.314,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1.909.130,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 14469,24,- for inneværende år. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.)
  Renovasjon fra: 3.596.25,- .(80 L).
  Abonnementsgebyr vann: Kr 1.953,77,-.
  Vann per m3 forbruk: Kr 31,42,-.
  Abonnementsgebyr avløp: Kr 1.872,88,-.
  Kloakk per m3 forbruk: Kr 50,38,-.
  Feiing bolig hvert fjerde år: Kr 145,93,-.
  Tilsyn fyringsanlegg bolig: Kr 285,-.
  Eiendomsskatt: Kr. 3.500,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for rekkehus i 1975. Det er i denne anmerket mangler i forhold til noen røykpiper for avle over tak. jfr.§ 49:123. Takstiger-brannstiger. Bunn i pipe fylles og rengjøres. Det bemerkes at det må ha vært svikt i fundamentene på enkelte steder.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk med unntak av soverommet i 2.etasjen som er fjernet.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2015 uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2035.
  Feiing ble utført siste gang i 2022. Tilsyn ble sist gang utført i 2019. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved brannslukningsapparat bør ha 10 års kontroll eller skiftes ut. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr.1031 tinglyst den 06.02.1976. Gjelder bestemmelse om vann og kloakkledning.
  Dagboknr.1029, tinglyst den 06.02.1976. Gjelder bruksrett vedrørende fellesareal.
  Rettighetshaver knr. 3411, gnr 724, bnr. f.o.m 136 t.o.m 155.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Tørudhagan-Mørkvedjordet med ikrafttredelse 10.05.1976.
  Reguleringsformål for eiendommen er konsentrert småhusbebyggelse.
  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Ringsaker kommune med ikrafttredelse 17.06.2015 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
  Eiendommen omfattes av kommuneplaner under arbeid for 2022-2026.
 • Gnr. 724 Bnr. 136 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon på kr 35.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tone Juliussen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev