aktiv-eiendomsmegling

Brumunddal Kongelholgutua 1

Eiendom bestående av 2 boenheter. Sentral, barnevennlig og attraktiv beliggenhet.

 • 3 650 000
 • BRA 224 m²
 • PRISANTYDNING3 650 000
 • OMKOSTNINGER107 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 757 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 960
 • AREALP-rom 165 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT793 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-))
  --------------------------------------------------------
  107 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 757 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kongelholgutua 1 og 1A er eiendom bestående av to boenheter med sentral og fin beliggenhet ved Mørkved i Brumunddal. Hver eiendom har sin egen tldelte tomt. Eiendommen passer fint til både utleie og som generasjonsbolig. Kongeholgutua 1 består av hovedplan, loftsplan og kjeller, mens Kongelholgutua 1A har alt på en flate. Eiendommen har en barnevennlig beliggenhet med nærhet til barnehage og skole.

Merk deg dette:

To boenheter
Lettstelt tomt
Eiendom med flere bruksområder
Sentralt og barnevennlig
Pene uteområder

Velkommen til visning!

Kongelholgutua 1, Innlandet

 • Velkommen til kongelholgutua 1 og 1A
  Eiendom bestående av 2 boenheter. 1A ble tilbygget som en generasjonsbolig i 1997. Eiendommen har vært i samme familie så det er av den grunn ikke opparbeidet noe skille mellom de to boenhetene når det kommer til hage, parkeringsplasser osv.

  Kongelholgutua 1
  Boligens hovedplan består av stue, kjøkken og bad. Boligen har 3 soverom, alle i 2.etasjen. Full kjeller med boder og rom for lagring.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning med over- og underskap med heltre profilerte fronter. Flis ved benkeryggen. Plass til hvitevarer. som komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Stue
  Romslig stue med plass til stuemøbler. Utenfor stue er det innglasset terrasse med dør ut til hageområdet. .

  Bad
  Flislagt bad med baderomsinnredning, hjørnebadekar og gulvmontert toalett.

  Kongelholgutua 1 A
  Eiendommen består av entre, bad, bod, et soverom, kjøkken og stue. Alt på en flate.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig og rolig område med kort vei til både skole og barnehage. Mørkved skole ligger kun noen minutters gange unna, nærmeste barnehage heter Fredheimvegen barnehage og ligger ca. 200 meter unna. Eiendommen ligger heller ikke langt fra ungdomsskole og videregående som ligger ca. 2,7 km unna.
  Til Brumunddal sentrum er det kun 1,4 km og her finner man et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Mølla Storsenter har flere butikker og et variert servicetilbud og gågata kan tilby flere kafeer, restauranter og klesbutikker. Det er akkurat 1000 meter bort til nærmeste dagligvarebutikk, Kiwi Mørkvedvegen.
  Det er også kort veg til buss- og togstasjon som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim. I området ikke lagt fra boligen
  finner man turområder hele året, enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta deg en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan by på utsikt på toppen.

  Brumunddal kan også tilby flere lekeplasser og nede ved Mjøsa finner man blant annet skatepark, basketballbaner og flotte badeplasser. For den idrettsglade ligger Sveum idrettspark, med både fotball- og tennisbaner, kun ca. 3 km fra eiendommen. Fra eiendommen er det kort vei til alt man trenger i en hektisk hverdag. Det er kun ca. 13 km inn til Hamar sentrum og 11 km til Rudshøgda som har blant annet Coop Obs og Coop Obs Bygg. Til IKEA som ligger i Nydalen er det ca. 8 km
 • Kongelholgutua 1.
  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Christian Ryberg. Boligen er oppført i 1960.
  Boligen har taktekking av metallplater og asfalttakshingel. Undertak av rupanel. Tekkingen er antatt fra 1998. Saltak av trekonstruksjoner. Boligen har kaldloft med tilkomst fra luke. Lufting av kaldloft via ventiler i gavl. Boligens vinduer er av varierende alder. Enkelte av nyere dato med 2-lags energiglass 2019. Enkelte av eldre dato med 2-lags (1+1) koblede vinduer med ukjent alder. Kompakt ytterdør med glassfelt. 2 stk.
  Terrassedører med 2-lags glass. Glassenes produksjonsår er: 2011 og 2014.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Noe synlig misfarging i undertak, men undertaket var tørt på befaringsdagen (se avsnitt for takkonstruksjoner) Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertaket.
  Takkonstruksjon/Loft: Undertaket er misfarget. Det er registrert noe synlig misfarging i tak/undertak, men dette var tørt på befaringsdagen.
  Vinduer: Utvendig listing av vinduer er ikke fagmessig utført. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
  Dører: Det er registrert noe treghet/skjevhet mot karm

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er avvik: Deler av konstruksjonene krever ekstra ettersyn og vedlikehold, gjelder spesielt skjeve
  punktfundamenter. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
  Overflater innvendig: Det er påvist en stedvis forhøyet slitasje i enkelte overflatene. Overflatene fremstår med en generell utidsmessig
  standard som følge av manglende fornying og vedlikehold over tid.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Pipe og ildsted: Pipa har rennemerker etter sotvann.
  Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.
  Innvendige dører: Dørene bærer preg av bruksslitasje, men ivaretar funksjonskrav.
  Tekniske installasjoner: Vannledninger. Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Forventet brukstid avhenger av kvalitet og tykkelse på kobberørene og varierer med hhv 30, 40 og 50 år.

  Tekniske installasjoner: Andre VVS-installasjoner. Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Terrengforhold: Det er påvist stedvis dårlig eller manglende fall for bortledning av overvann langs boligen.
  Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en naturlig slitasjegrad og begrenset
  levetid. TG2 gis med bakgrunn i at over halvparten av forventet brukstid er passert.
  Oljetank: Det er påvist andre avvik: Ingen dokumentasjon foreligger.
  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Takrenner har punktvise lekkasjer. Panelbord på overgangsbeslag har råte.
  Utvendig: Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Det er påvist andre avvik: Det er påvist mangler ved brannskille mot nabo.
  Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Gjelder trapp til vinterhage.
  Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i
  standardens krav til godkjente måleavvik.
  Rom Under Terreng: Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Det er påvist forhøyet fukt / tilløp til råte i treverk som ligger i kontakt med kjellergulv- og vegger.

  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
  Trapp på hovedplan til loft mangler håndløper. Rekkverk mangler på kjellertrapp. Tilstandsgrad TG3 er gitt pga. er gitt for manglende rekkverk på kjellertrapp
  Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG3 benyttes for alle bad fra før 1997 da rehabilitering må forventes å være nært forestående.
  Overflater og innredning: Kjøkken. Det er påvist andre avvik: Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg.
  Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det ble registrert vann i benkeskap under utslagsvask på befaringsdagen
  Tekniske installasjoner: Elektrisk anlegg. 230v elektrisk anlegg. Åpent anlegg/spredenett i boligen. Sikringsskap plassert i gang. Innmat med 8 kurser inkl. hovedbryter (50A). Kurser med automatsikringer og integrerte jordfeilbrytere. Kursfortegnelse foreligger.
  Tekniske installasjoner: Branntekniske forhold. Boligen er utstyrt med brannslukningsapparat.
  Tomteforhold. Drenering. Grunnmursplasten mangler stedvis kantlist (manglende klemming mot grunnmur). Det er påvist fuktmerker og misfarging på overflater i kjeller som indikerer svikt i boligens drenering/fuktsikring.
  Tomteforhold: Grunnmur og fundamenter. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Det er påvist retningsavvik/skjevheter på innvendige gulv/bjelkelag som antas å være svikt/synk i fundamenteringen. Det er påvist svikt i punktfundament under terrassedel. Forholdet gis en TG3.

  Kongelholgutua 1A:
  Boligen er oppført i 1997.
  Boligen har taktekking av metallplater. Beslag takrenner og nedløp av metall. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjoner. Utvendige fasader med trekledning. Saltak av trekonstruksjoner. Blindloft uten adkomst. Lufting via spalter i takutstikk/raft. Lufting av kaldloft via ventiler i gavl. I hovedsak malte trevinduer med flerlags isolerglass. Glassenes produksjonsår er: 1998. Vinduene har utvendig vannbrett m/ beslag.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig: Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er påvist skade/deformasjon på taktekkingen.
  Takkonstruksjon/Loft: Ingen etablert luke eller inspeksjonsmulighet til kaldloft (avvik fra forskriftskrav).
  Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte vinduer har noe treghet i karm. Lav/manglende klaring (avstand) mellom omramming
  og vannbrett. Avviket medfører økt risiko for fukt- og råteskader.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Deler av konstruksjonene krever ekstra ettersyn og vedlikehold, spesielt innfesting av takbjelker mot raft.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med moderat til lav
  aktsomhetsgrad for radon. (http://geo.ngu.no/kart/radon/)
  Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Overflater vegger og himling på bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vegoverflatene. Ufagmessig utførelse med trapping i
  flis.
  Overflater gul på bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
  enn 25 mm. Lekkasjevann hindres av terskel på dusjhjørne til fritt å renne til sluk. Det er påvis ufagmessig utførelse med
  trapping i flis
  Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Tekniske installasjoner: Andre VVS-installasjoner. Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Berederen gis en TG2 pga. alder (eldre enn 20 år).
  Elektrisk anlegg. 230v elektrisk anlegg. Åpent anlegg/spredenett i boligen.
  Sikringsskap plassert i bod. Innmat med 12 kurser inkl. hovedbryter (40A). Kurser med automatsikringer og integrerte jordfeilbrytere. Kursfortegnelse foreligger. Inntak for Eidsiva bredbånd i tilknytning til sikringsskap.
  Drenering: Ingen synlig fuktsikring/grummursplast synlig over terreng.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist deformasjon/frostspreng i minst ett taknedløp.
  Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er påvist mangler ved brannskille mot nabo.
  Kjøkken: Avtrekk. Det er registrert avvik med avtrekk. Det er manglende avtrekk i rommet.
  Branntekniske forhold: Boligen er utstyrt med brannslukningsapparat. Boligen har batteridrevne røykvarslere.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Følgende rom inngår i primærareal:
  Kongelholgutua 1.
  Totalt: Bra/P-rom - 151m²/116m²
  Loft: Bra/P-rom - 49m²/44m
  Hovedplan 1.etg: Bra/P-rom - 102m²/72m²
  Kongelholgutua 1A.
  Hovedplan: Bra/P-rom - 73m²/49m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kongelholgutua 1
  Loft: Gang med trapp og 3 soverom.
  Hovedplan 1.etg: Gang, soverom, gang med trapp, bad, stue og kjøkken.
  Kongelholgutua 1A:
  Hovedplan: Entre, bad, gang, soverom , stue og kjøkken.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Panelovner
  Luft-til-luft varmepumpe

  Vedfyring:
  Peisovn
 • Kongelholgutua 1.
  Eiertomt på 385m².

  Kongelholgutua 1A.
  Eiertomt på 410m².

  Tomten er svakt skrånende tomt med sørøstlig helling. Tomten er for det meste hagemessig opparbeidet med plen og beplanting. Asfaltert innkjøring/gårdsplass.
  Tomten er innhegnet med hekk/beplatning. For øvrig gode solforhold.
  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Kongelholgutua 1 og 1A
  Formuesverdi som primærbolig kr. 1 054 527,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 796 296,- per 31.12.2020

  Kongelholgutua 1:
  Formuesverdi som primærbolig kr. 656.743,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2.364 274,- per 31.12.2020

  Kongelholgutua 1A:
  Formuesverdi som primærbolig kr. 397.784,- per 31.12.2020
  Formuesverdi som sekundærbolig kr.1.432.022,- per 31.12.2020
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 22.337,- for Kongelholgutua 1 og kr 13.029,- for Kongelholgutua 1A.
  I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Renovasjon fra: 3.596.25,- .(80 L).
  Abonnementsgebyr vann: Kr 1.953,77,-.
  Vann per m3 forbruk: Kr 31,42,-.
  Abonnementsgebyr avløp: Kr 1.872,88,-.
  Kloakk per m3 forbruk: Kr 50,38,-.
  Feiing bolig hvert fjerde år: Kr 145,93,-.
  Tilsyn fyringsanlegg bolig: Kr 285,-.
  Eiendomsskatt: Kr. 5.364,-. (Kongelholgutua 1)
  Eiendomsskatt: Kr. 2.192,-. ( Kongelholgutua 1A)

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for hovedbygget. (Kongelholgutua 1)
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på hovedbygget. I byggetegninger er entreen fjernet til fordel for utvidet bad ved trappen. Det er bygget ut entre og rom som brukes som soverom.
  Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg generasjonsbolig i 1999. (Kongelholgutua 1A)
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på tilbygg generasjonsbolig. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med to bruksenheter.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Kongelholgutua 1.
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2027.

  Kongelholgutua 1A.
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1999 uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Kongelholgutua 1A.
  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2020. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved ildsted er i en så dårlig forfatning at det henstilles til ikke å fyre før ildstedet er satt i forskriftsmessig stand. Avstanden mellom ildstedet å brennbart materiale skal være min 300mm fra hjørnet og 600mm fra direkteheteflate. Gamle ildsteder som ikke er i bruk bør fjernes, og innføring må fjernes før hullet mures forskriftsmessig igjen

  Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende er tinglyst på eiendommene:
  Dagboknr. 807, tinglyst den 31.03.1959. Gjelder bestemmelse om gjerde.

  Kongelholgutua 1 og Kongeholgutua 1A.
  Dagboknr. 11380, tinglyst den 13.10.1998. Rettigheter iflg. Skjøte. Rettighetshaver knr. 3411, gnr.724, bnr. 323.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommene omfattes av kommuneplanens arealdel 2014-2025 for Ringsaker kommune med ikrafttredelse 17.06.2015 hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
  Eiendommene omfattes av kommuneplan under arbeid for 2022-2026 i Ringsaker kommune.
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Kongelhol fra 27.08.1986. Reguleringsformål for eiendommen er boliger og kjørevei.
 • Gnr. 724 Bnr. 43 og Gnr. 724 Bnr. 323 i Ringsaker kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring på begge eiendommene som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæringer (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringene bemerket følgende:

  Kongelholgutua 1
  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Pkt.2.1 Redegjør for årstallet og hva som ble gjort:
  - Nytt bad i 2002.

  Pkt. 2.3. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker:
  - Bjarne Lien. Rørlegger Ola Øyen Strøm.

  Pkt.6.
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  - Ja. Dårlig trekk pipe.

  Pkt.7.
  Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskade/insekter eller skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  - Mus er observert på loft.

  Pkt. 10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag?
  - Ja. Nytt tak og takrenner i ca.1995.

  Pkt. 10.2. Hvem er arbeidet utført av?
  - Odd Hagelund byggmester (nå død)

  Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?
  - Ja. Ny inntakskabel. Ny innmat i sikringsskap. Utført av Ola Øien.

  Pkt.12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
  - Ja. Av Thomas Evenrud.

  Pkt. 17. Er det nedgravd oljetank på eiendommen?
  - Ja. Ligger under tilbygg.

  Kongelholgutua 1A.
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Nei.

  Pkt. 2.1. Redegjør for årstall og hva som er gjort?
  - Ikke gjort noe siden bygget ble satt opp i 1998.

  Pkt. 2.3. Hvem er arbeidet utfør av?
  - Bjarne Lien Rørlegger. Ola Øien El Arb.

  Pkt 4.1 Er arbeidet utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?
  - Ja. Flislegging.

  Pkt. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjellere?
  -Nei. Ikke kjeller.

  Pkt. 10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasader?
  -Ja. Tak terrasse.

  Pkt.10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag?
  - Nei. Ikke siden nytt.

  Pkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner?
  - Ikke siden nytt.

  Pkt.16. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelse/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
  -Lån.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at den ene boligen (Kogelholgutua 1) selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd denne eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 75 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 13.000,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 16 000,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kjell Rune Hagelund
  Leif Arne Hagelund
  Liv Berit Hagelund
  Lovise Anette Hagelund
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev