aktiv-eiendomsmegling

BRUMUNDDAL Øverkvernsvingen 42

Nyere selveierleilighet i 4-mannsbolig med fin planløsning og god standard. 2 soverom - Fjernvarme - Carport - Balkong.

 • kr 3 000 000
 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 000 000
 • Omkostningerkr 88 362
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 101 372
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 017
 • Soverom2
 • ArealP-rom 69 m²
 • Felleskostnaderkr 2 740
 • Tomt5 128.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 000 000,- (Prisantydning)
  13 010,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  75 320 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000))

  88 362 (Omkostninger totalt)

  3 101 372 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten i Øverkvernsvingen 42 ligger i 2.etasje og inneholder en stor gang, to soverom, flislagt bad og en romslig stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stuen til overbygget balkong med fritt utsyn. Med leiligheten følger parkeringsplass i felles carportanlegg med tilhørende bod i bakkant. Leiligheten ligger i et nyetablert boligområde som både er sentrumsnært og barnevennlig. Her kan man flytte rett inn uten å tenke på oppussing! Velkommen til en hyggelig visning! Merk deg dette: - Carport - Fjernvarme - Praktisk og fin planløsning - Utsikt og gode solforhold - Nyere og god standard - Kort veg til sentrum - Innebod og utebod Velkommen til visning!

Øverkvernsvingen 42, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 73 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 69 kvm Bad, gang, stue, kjøkken og to soverom.
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod  Tomt
  5128.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for sameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger ca. 1,5 km fra Brumunddal sentrum. Sentrum har en fin gågate med flere butikker, apotek, legekontor og koselige spisesteder. Mølla Storsenter ligger i Brumunddal sentrum og har hele 28 butikker. Her finnes en rekke forskjellige butikker, Eurosparbutikk og Vinmonopol. Senteret har kveldsåpent og god parkeringsplass. Til barnehagen Øverkvern Fus er det 300 meter. Butterkvern barnehage ligger ca 1.1 km unna. Til Tømmerli barnehage er det ca. 1,6 km. Til Fagerlund barneskole er det 1,3 km og 2,3 km til Hempa skole. Til Brumunddal ungdomsskole er det 1,4 km og til Ringsaker videregående er det 1,3 km. Fra boligen er det 1,7 km til Brumunddal stasjon. Herfra er de hyppige togavganger til Hamar, Lillehammer, Oslo Lufthavn og Trondheim. For de idrettsglade er det 0,6 km til Sveum idrettspark med ballspill, fotball og friidrett. Til aktiviteteshallen Fagerlundhallen er det 1,3 km. I Brummundal finnes både Fønix treningssenter, Fort Gjort og Feelgood. Brumunddal kan by på fine turområder hele året både ved Mjøsa og topptur til Høsbjør, Bangsberget og Bjørgeberget. Her er det flott utsikt over landskapet. Ønsker man å sykle Birkebeinervegen er dette bare en kjøretur unna. Her er det også oppkjørte skiløyper på vinteren.

  Byggemåte
  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Atle Tømta. Taktekking av asfalt belegg. Utvendig beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski i tre. Skråtak i trekonstruksjon. Luftespalte mellom takrenne og forkantbord. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende utvendig kledning. Trevinduer med isolerglass. Elektriske utvendige persiener på enkelte vidnuer. Ytterdør i tre med isolerglass. Egen bruksrett til utvendig bod og carport i fellesanlegg. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l for fellesdeler i bygget. Innvendig overflater: 1.stk. parkettstav er løs i stue mot sørøst. Etasjeskille/gulv mot grunn: 1 stk. parkettstav er løs is tue mot sørøst. Tekniske installasjoner: Begrenset oppvarmingsmuligheter om strøm blir borte. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. Årlig kontroll av fjernvarmeanlegg av rørlegger Arve Hagen AS. Pkt.19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planter, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? -Ja. Byggeaktivitet ellers på feltet. Ingen påvirkning på denne leilighheten. Tileggskommentar: Stue, kjøkken og stor soverom-flater malt -21, Lite soverom-stort garderobeskap montert, flater malt -22, balkong-beiset/malt -22. Ny platetopp kjøkken-23.

  Innhold
  Boligen inneholder: 2.etasje: Bad/vaskerom, gang, to soverom og stue/kjøkken. Bod. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatels

  Standard
  Velkommen Velkommen til Øverkvernsvingen 42. Innkjøring og plass til bil i felles carport for sameiet. Leiligheten ligger i 2.etasje. Lys entre med skyvedørsgarderobe og omkledningsmuligheter. Leiligheten varmes opp med fjernvarme. Gulvvarme på badet, radiatorer i øvrige rom. Stue Åpen og luftig stue med vinduer som slipper inn dagslyset. Stuen er stor og møbleringsvennlig- God plass til sofamøbler og sittegruppe. Adkomst til balkong med utsikt til nærmiljøet. Kjøkken Pent kjøkken med lys kjøkkeninnredning. Glatte fronter på over og underskap. Belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin og komfyr. Plass til kjøleskap. Praktisk halvøy ut mot stue. Praktisk bod/teknisk rom i tilknytning til kjøkkenet. Bad Flislagte vegger og flislagte gulv med gulvvarme. Servant med underskap og speilskap. Badet er utstyrt med dusjvegger og gulvmontert toalett. Opplegg og plass for vaskemaskin. Soverom Leiligheten har to soverom. Det største soverommet med romslig garderobeløsning og plass til dobbeltseng. Det andre soverommet passer fint til gjester, barnerom eller hjemmekontor.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

  Moderninseringer og påkostninger
  -2021. Malte overflater på stue, kjøkken og stort soverom. Utført som egeninnsats. -2022. Lite soverom, malt overflater og montert nytt garderobeskap. Utført som egeninnsats. -2023. Ny platetopp. Utført av firma. -2023. Beiset gulv på veranda. Utført som egeninnsats.

  Parkering
  Parkering i felles carportanlegg.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på eiendommen da bygget er oppført i 2017. En slik kontroll gjennomføres vanligvis hvert 20. år. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 000 000,- (Prisantydning)
  13 010,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  75 320 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000))

  88 362 (Omkostninger totalt)

  3 101 372 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Fjernvarme fra Eidsiva bioenergi. Gulvvarme på bad, radiatorer i øvrige rom

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):   Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 8.523,-. Forbruk vann: Kr 30,18,- per kubikk. Forbruk kloakk: Kr 34,75,- per kubikk. Eiendomsskatt: Kr 3 088,- Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  686203

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2470330

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm (gjelder ikke oppvarming), innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Felleskostnader pr. mnd
  2740

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene dekker bl.a renovasjon, bygningsforsikring, utgifter på felleslån, fjernvarme og strøm på fellesareal. (husleie kr 1450, fjernvarme kr 950, lån etter maling kr 340)

  Andel fellesgjeld
  13010

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Rentekostnad fellesgjeld
  1171

  Om sameiet
  Leiligheten er en del av Eierseksjonssameiet Øverkvern Svingen 40 M.fl. med orgnummer 920502113 bestående av 34 seksjoner. Sameiet har fellesgjeld pr. 27.03.23 kr. 104.085,- og sameiets formue er kr. 192.598,- Det innbetales felleskostnader for å dekke kostnader, drift og vedlikehold og renovasjon. Det er utarbeidet vedtekter og husordensregler for sameie. Ta kontakt med meglerforetaket for utlevering av disse.

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Fremtind

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt, medndet må ikke være til sjenanse for andre beboere. Hunder skal luftes i bånd og være under kontroll.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 26.08.2016 - Dokumentnr: 771133 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 4 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for fem firemannsboliger, totalt 20 boenheter, samt carport- anlegg og boder fra 2020

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2022-2026 for Ringsaker kommune fra 2022, hvor eiendommen er avsatt til framtidig boligbebyggelse. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Øverkvern B8 fra 2014. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse og uteoppholdsareal. Eiendommen omfattes også av reguleringplan under arbeid for Øverkvern B8.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 000 000,- (Prisantydning)
  13 010,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  75 320 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000))

  88 362 (Omkostninger totalt)

  3 101 372 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  88362

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies op

Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev