aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Flott fritidseiendom med idyllisk beliggenhet v/Sætersjøen!

Flott fritidseiendom med idyllisk beliggenhet v/Sætersjøen - 30 m til vannet - bilvei helt frem - 1t 20 min fra Oslo!

 • BRA 56 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER66 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 066 142
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 965
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 56 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 190 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  50 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  66 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 066 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Fritidsbolig på 56 kvm BRA/56 kvm p-rom som inneholder vindfang, kjøkken, stue 1, stue 2 og 2 soverom.

I tillegg:
Anneks på 22 kvm BRA/14 kvm p-rom som inneholder oppholdsrom/soverom m/kjøkkenkrok, bod, redskapsskjul og vedskjul
Lite anneks på 5 kvm BRA med ett soverom.
Utedo.
Her kan man trekke seg tilbake og nyte den flotte naturen!

Vatningsætervegen 56, Innlandet

 • Koselig og normalt godt vedlikeholdt fritidsbolig med "hyttestandard". Det er ikke innlagt strøm, vann og avløp. Det ble installert nytt solcelleanlegg med dobbelt vedlikeholdsfritt batteri (2 stk) for få år siden. I ca 1990 ble den innglassede terrassen tilbygget. Det ble lagt nytt tak med Decra plater i 2010 på alle tre bygg.

  Innvendig er det lakkerte furugulv, møllerstue trepanel på vegger og trepanel i taket. Alle rom unntatt stue er malt. Innvendig har boligen malte heltre fyllingsdører (umalt mot stue). Slett skyvedør mellom kjøkken og spisekrok (lukker ikke helt).

  Kjøkken med liten plassbygget malt treinnredning med glatte fronter og lakkert heltre benkeplate. Gass kjøleskap og komfyr m/propanflaske i vindfang. Gassanlegg m/hvitevarer fra 2011, ellers originalt. På kjøkkenet står også en Jøtul vedovn.

  Koselig stue med høyt under taket og store vinduer mot vannet. Åpen peis som gir den gode hyttestemningen. En mindre stue mellom kjøkken og stue med nyere og varmeeffektiv peisovn.

  I hytta er det 2 gode soverom, hvorav det ene har to fastmonterte senger.

  Romslig, delvis innglasset terrasse utenfor stuen med åpen peis.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Glass på terrasse har lekkasje ved
  værpåkjenning/regn og fuktslitasje i karm. Malt betong har noe avskalling flass i ytterkant. Råte i bjelkeender på hvor taksperrer er anlagt.

  Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i
  underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Råte i nedkant bjelker/bord stubloft ved siden av loftsluken hvor det er høy fuktighet i treverket. Bedre utenfor skaden, men også her innenfor hva som ansees fuktig trevek. Noe saltutslag på muren og forhøyninger ved fuktsøk i mur ned mot gulv og i gulvet (trolig ikke fuktsperre i konstruksjon mtp. byggeår).

  Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning. Fjell/terreng heller imot baksiden av hytta

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Et nedløp bortledet i sementrør - ukjent videre rørsystem. Ellers utkast direkte på mark ved mur. Isbord under isbordbeslag har påvist råte i ender.

  Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Ikke luftelekt. litt pløser etter linolje enkelte steder.

  Vinduer - Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Sprekk i et glass på soverom.

  Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt soverom innenfor stue (overkant 15 mm) stue (underkant av 15mm) høydeavvik. Påvist mindre knirk

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Pipe og ildsted - Pipevanger er ikke synlige. Pipeside mot yttervegg er panelet over på ytterside. Noe mindre sprekker/riss i den eldste pipa mot taket og side. Ene hjørnet av skråstillt vedovn på spiseplass har under 30cm avstand til brennbart gulv foran vedinnlegg, men ikke anmerket av feier (godkjenningsmyndighet) ved tilsyn 2017. Sotluke i kjeller er rusten/går tungt (noe rennestriper underpipebeslag skiftet 2010).

  Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til soverom innenfor kjøkken tar i terskel/karm (tung å lukke).

  Kjøkken - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

  Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent "miljø" under mesteparten av hytta da
  det ikke er tilkomst.

  TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Dører - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Hoveddøren er utett/glipper i bunn, er uten pakninger, har ikke beslag og enkel lås (ikke fg godkjente, men hengelås benyttet i tillegg). Er noe trang/subber i karmen. Dobbeltdøren i stue er ikke vært ibruk- ikke pakninger og beslag i nedkant.

  TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
  Takkonstruksjon/Loft - Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

  Krypkjeller - Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.

  Vannledninger - Ingen vannrør.

  Avløpsrør - Ingen avløpsrør. Et plastrør i kjeller som ikke er ibruk påvist (ukjent hvor går).

  Varmesentral - Ikke varmeanlegg utover vedfyring.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG 0 (Ingen avvik).
  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Flott fritidseiendom beliggende på vestsiden av Sætersjøen på Bruvoll i Nord-Odal, ikke langt fra grensen mot Stange. Hytta er østvendt, med en fantastisk utsikt utover vannet. Det er kun ca. 30 meter ned til vannet hvor det er felles badebrygge og båtplass (tinglyst). Her kan man trekke tilbake og nyte den flotte naturen. Fine turområder og gode forhold for sopp- og bærplukkere.

  Det er ca1,3 mil til kommunesentrummet Sand med de fleste fasiliteter, og til Storsjøen som er selve "hjertet" i Nord-Odal, med yrende båtliv på sommeren, flere badeplasser og gode fiskemuligheter. Eiendommen ligger ca. 1 time og 20 min unna Oslo, så en fin kjøreavstand for de som ønsker å kunne ta en spontan tur på hytta!
 • På eiendommen står en fritidsbolig, anneks, lite anneks og en utedo. I tillegg en 3 kvm lav laftet bygning som er tenkt som hundehus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Fritidsbolig:
  Saltet takkonstruksjon. Lakkerte metall renner, nedløp og beslag. Heldekkede piper og takstige (stige til ene/slak takvinkel). Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning/vestlandspanel. Bygningen har trevinduer/terrassedør med 2-lags isolerglass i tilbygget del av stue fra 1990 og trevinduer med koblet «dobbelt glass» ellers (lukkningsbare skodder foran vinduer untatt store stuevinduer). Enkle glass på ene siden av entredør. Malt hovedytterdør m/doble glass. Fra vindfang mot kjøkken en malt trefyllingsdør m/panel på ytterside (denopprinnelige ytterdøren). Dobbeldør m/glassdør inv. i tilbygget del av stue. Betongterrasse på 22m2. Takoverbygg m/sperrekonstruksjon over tresøyle/mønedrager. Levegg rundt vestvendt hjørne m/antikke enkle glass over trepanel samt lakkert takplate utv. Lavt malt rekkverk m/formskårede stående bord. Plassbygde benker m/oppbevaring under. Plassmurt åpen utepeis.

  Anneks:
  Bindingsverksanneks m/pultak fundamentert over punktfundament av stein og blokker på mark. Utvendig kledning av stående panel og taktekking av taksteinsformede ru metallplater (Decra) og undertak opplyst fra 2010. Innvendig har annekset lakkerte tregulv, malt trepanel på vegger og malt strie i himling (fuktsvelling nedenfor pipe). Nyere vedovn 2013 m/enkelt røykrør over tak som pipe. 2 nye vinduer fra 2014, ellers eldre koblet vindu. Liten kjøkkenkrok m/skap og benk i tre og kjøleluke i gulv. Dør m/dobbelt glass for adkomst. Terrasse på 10 kvm av betongplate m/levegger av panel og enkle glass på 2 sider (et glass har sprekk og litt slitt maling på betong. Delen med boder har åpne konstruksjoner og tregulv.

  Lite anneks::
  Antagelig tømmerkonstruksjon (tilflyttet) m/saltak i tre fundamentert over punktfundament av leca/blokker/fjell. Utvendig kledning av stående panel og taktekking av taksteinsformede ru metallplater (Decra) og undertak opplyst fra 2010. Invendig lakkerte tregulv og malte plater. Koblet vindu og dobbeldør. Terrasse/trapp i betong utenfor.

  Utedo::
  Tradisjonell utedo i bindingsverk m/pulttak, stående bordkledning og taktekking av taksteinsformede ru metallplater (Decra) og undertak opplyst fra 2010. Fundamentering over stein. Litt skjevhet.
 • 1.et: 56 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle
 • - Naturlig ventilasjon (enkelte ventiler)
  - Solcelleanlegg fra 2016. Solcellepanel på anneks hvor regulator og batteri er plassert.
  - Batteridreven røykvarsler.
  - 6 kg pulverslukker. 2 branntepper (stue og kjøkken).

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Fritidsboligen varmes opp med vedfyring. Boligen har 2 mursteinspiper. Jøtul peisovn fra 2014 i stue 2, jøtul 602 fra 2012 på kjøkken.
  Åpen peis i stue og på terrasse. Det er også vedovn i annekset.
 • Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

  Stor eienomstomt å skrånende terreng. Gruset adkomst. I all hovedsak gress og stedlig vegetasjon samt "fjell i dagen". Steinsettinger og natursteinmur ved oppkjøring til tomten. Trestakitt mot veien m/grind i oppkjøring. Felles badebrygge ved vannet opplyst for 3 fritidsboliger. Tinglyst båtplass ved vannet.
 • På egen eiendom.
 • Privat bommet skogsbilvei. Benyttes av grunneier og flere fritidseiendommer. Opplyst kostnad på 250kr/år i vedlikehold.
  Ikke innlagt vann. Brønn liggende nedenfor veien mot vannet for å manuelt hente opp vann.
  Ikke avløp.
 • Formuesverdi kr 167 654 per
 • Kr. 3 496,75 pr. år (prognose for 2022)

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 1 598,-
  Feiling / tilsyn kr 567,50
  Hytterenovasjon kr 1 331,25
 • Kommunale avgifter og forsikring.
 • Bygningen er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest.
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Nord-Odal kommune har 0-grense og "Egenerklæring om konsesjonsfrihet i kommuner med nedsatt konsesjonsgrense" må fylles ut.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Hytta selges delvis møblert.
  Alufish-båten sertifisert for 5 voksne samt batterimotor og batteri medfølger i salget.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 2001/397-2/13 Forkjøpsrett
  22.01.2001
  Rettighetshaver; Torill Huser f. 22/06 1946
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2001/397-3/13 Forkjøpsrett
  22.01.2001
  Rettighetshaver ; Tonje Huser f. 09/04 1971
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3414-26/1
  Rettigheter i eiendomsrett
  1969/3321-2/13 Bestemmelse om veg
  08.07.1969
  rettighetshaver:Knr:3414 Gnr:26 Bnr:18
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Bestemmelse om vannrett

  NB! Forkjøpsrett vil ikke bli benyttet, og vil sendes for sletting.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanens arealdel er avsatt til LNF-område, nåværende.
  Området er ikke regulert.
 • Gnr. 26 Bnr. 19 og Gnr. 26 Bnr. 18 i Nord-Odal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 47 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900,- og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arne Huser
Marcus Møllhaug Buringrud

Megler

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev