aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Skaunavegen 1431!

Vassbygda - Koselig enebolig ved idylliske Ånøya

 • BRA 119 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER56 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 706 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 964
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 83 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT960 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  40 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  56 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 706 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Vindfang, bod, bad, toalettrom, hall, 2 soverom, kjøkken og stue.
Sokkeletasje: 4 boder samt krypkjeller.

Garasje/uthus.

Skaunavegen 1431, Trøndelag

 • Forhold som har fått TG2 (hentet fra tilstandsrapport):
  1.2 Krypekjeller
  Krypkjeller har for dårlig lufting og det medfører fuktig klima slik at en kan forvente at det han både være både sopp, råteskader og/eller muggvekst på overflater. Ikke å se ved stikkprøve. Det anbefales at det etableres fuktsperre på grunn.

  2.1 Yttervegger
  Utvendig panel har råteskader på flere plasser. Panelet er fra gammelt av behandlet med linoljemaling, Den maling blører og den kommer aldri bort. Penel er råteskadet på flere plasser og det vurderes til at all kledning må skiftes.

  3.1 Vinduer og ytterdører
  Alle vinduer er stort sett fra 1964 og er helt utslitt. Ytterdør er av nyere dato.

  4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
  Her må alle hjemmesnekret takstoler kontrolleres. Mønedrager har et sprang på skjøt og må kontrolleres.

  5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging)
  Manglende lufting av kaldloft medfører et fuktig klima på kaldloft. Det medfører at det mugler på konstruksjonsoppbygging

  7.1.1 Bad Overflate vegger og himling
  Mener at det er tid for resturering av hele bad/vaskerom. Vaskemaskin er plasert i gang.

  7.1.2 Bad Overflate gulv
  Mener at det er tid for resturering av bad/vaskerom. Bad / vaskerom er utgått på dato.

  8.1 Kjøkken
  Vurderes tl TG2 grunnet alder.

  9.1.1 Kjeller Veggenes og himlingens overflater
  Her vurderes det til TG2 grunnet at det er fuktige vegger og fukttilførsel fra krypkjeller.

  9.1.2 Kjeller Gulvets overflate
  Det er ingen difusjonsperre i gulv og det blir fuktige gulv. I tilbygget så er det heller ikke etablert gulv. Bare jordgulv. Her anbefales det at det blir etablert slik at jordfukt kan stoppes.

  9.1.3 Kjeller Fuktmåling og ventilasjon
  Alle rom i kjeller betraktes som boder og har ubehandlet overflate og det kommer fukttilførsel fra krypkjeller da det er direkte tilgang til lite luftet krypkjeller.

  10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
  Her anbefales det at en rørlegger tar en kontroll på anlegger før boligen blir omsatt. Her vurdere det til TG 2 grunnet alder og en del manglende isolering av rør.

  10.2 Varmtvannsbereder
  Kan ikke forvent lengter levetid av en varmtvannsbreder og det er grunn til at den vurderes til TG2

  10.4 Varmesentraler
  Fyrkjel og oljetank er plasset i kjeller og det er oppmurt kant rundt oljetanken. Det usikkert om det er pålegg fra kommunen om fjerning av oljetank.

  10.5 Ventilasjon
  I kjeller er det alt for lite lufting da det er åpent fra kjeller til krypkjeller. Generelt så er det for lite lufting av boligen.

  11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
  Ved omsetning av bolig vil man ofte få endring i bruk av det elektriske anlegget. Det anbefales på generelt grunnlag at en registrert elektroinstallatør foretar en kontroll av boliginstallasjon ved eierskifte

  Forhold som har fått TG3 (hentet fra tilstandsrapport):
  4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen)
  Taktro er muglet og det er for lite lufting av undertak. Det er ingen lufting ved raft. Her må takbelegg og undertak skiftes, Valg av løsning er avgjørende av prisen. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mer enn Kr. 300 000
 • Vassbygda er en rolig og koselig plass ved innsjøen Ånøya. Ånøya er et populært utfartsmål, og sommer så vel som vinter, og kan by på muligheter for bl.a. fisking, bading og skøyteis. Området rundt preges av utpreget godt utfartsterreng, og har populære topper som Isåskneppen, Hosetkammen og Høglikammen.

  Fra Vassbygda er det ca. 12-15 minutter med kjøring til både Buvika, Børsa og Melhus. Vassbygda sokner til Venn skolekrets, og Venn oppvekstsenter ligger ca. 5 minutter unna.
 • Se kart.
 • Se vedlagt tilstandsrapport.
 • Bruksareal (BRA) 1. etasje: 85 m².
  Bruksareal (BRA) sokkeletasje: 34 m².
  Bruksareal (BRA) totalt: 119 m².

  Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 83 m².
  Primærareal (P-ROM) sokkeletasje: 0 m².
  Primærareal (P-ROM) totalt: 83 m².

  Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 2 m².
  Sekundærareal (S-ROM) sokkeletasje: 34 m².
  Sekundærareal (S-ROM) totalt: 36m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: vindfang, hall, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarmingen er basert på elektrisitet og vedfyring. Det er installert luft-til-luft varmepumpe i boligen.
 • Eiendommen er ikke oppmålt, kun skylddelt. Det tas derfor forbehold om tomtestørrelse og kjøper aksepteres et ev. avvik på tomtestørrelsen ved senere oppmåling. Konferer megler for nærmere opplysninger.
 • I garasje samt oppstillingsplasser på egen tomt.
 • Privat vann Hove vannverk. Årlig avgift p.t. kr 1000,- pr. år.

  Privat avløp, Biovac renseanlegg, i fellesskap med naboeiendom gnr. 57, bnr. 69. Årlig kostnad p.t. på ca. 11 500,-, betales til eier av naboeiendom. Beløpet inkluderer strøm/husleie, service, kjemikalier samt forsikring på anlegget.

  Adkomst fra offentlig vei via privat stikkvei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 455 183 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 638 657 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør p.t. ca. kr 749,- pr. år. Beløpet gjelder feiing. I tillegg betales det eiendomsskatt som p.t. er kr 3537,- pr. år. Skaun kommune fakturerer over fire terminer i året.

  Videre betales det renovasjonsavgift til ReMidt, p.t. kr 4006,- pr. år, fordelt over fire terminer.
 • Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Siste feiing var berammet i 2022, men ble ikke utført pga. mangel på godkjent takstige. Kjøper overtar ansvar med å montere godkjent takstige.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1964/503-2/66 Bestemmelse om gjerde

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 57 Bnr. 46 i Skaun kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektigo. Megler gjør særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Fullmektig har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingshonorar kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 13 900,-, visninger kr 1990,-, samt dekning for alle dokumenterte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, er det avtalt at oppdragsgiver skal betale alle dokumenterte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mildrid Magnussen
  Tor Steinar Magnussen
Vegar T. Sommerschild

Megler

Vegar T. Sommerschild

47 24 79 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev