aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Brundalsgrenda 10.
Aktiv Eiendomsmegling v/Christian Drøyvold har gleden av å presentere Brundalsgrenda 10.

CHARLOTTENLUND Brundalsgrenda 10

Flott 2-roms leilighet i andre etasje med innglasset balkong | Ingen dokumentavgift | Populært borettslag

  • kr 2 570 000
  • BRA-i 55 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 2 570 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 992 115
  • EierformAndel
  • Byggeår1971
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 412 894
  • Felleskostnaderkr 4 927
  • Tomt80 659.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 570 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 412 894 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 2 982 894 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 992 115 Totalpris. inkl. omkostninger 2 999 315 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 002 115 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Christian Drøyvold har gleden av å presentere Brundalsgrenda 23. Dette er en flott 2-roms leilighet beliggende i 2. etasje i populære Brundalen BL. Leiligheten er malt i tidsriktige fargetoner, og med nyere bad og kjøkken oppleves den svært gjennomført. Store vindusflater gir et godt lysinnslipp, og fra stuen er det utg. til innglasset balkong på ca. 7 kvm med herlig utsikt over flotte grøntområder. Verdt å merke seg: - Lekkert, oppgradert kjøkken med integrerte hvitevarer - Oppgradert bad - Flott innglasset balkong - Kabel-TV, internett og kommunale avgifter inkludert i felleskostnadene - Entré med callinganlegg - Sikringsskap med automatsikringer - To romslige boder i kjeller Velkommen til visning!
Store deler av året fungerer balkongen som en forlengelse av stuen.

Brundalsgrenda 10, Trøndelag

  • Tomt
    80659.7m²

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et fredfullt og attraktivt boligområde i Brundalen i Trondheim kommune. Her bor du tilbaketrukket til, med kort vei til marka og kun en liten svipptur til sjøen.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Barnehage/skole/fritid
    NTNU Dragvoll, Brundalen barneskole og Charlottenlund ungdomsskole ligger alle innen fin gangavstand. Både Charlottenlund og Brundalen videregående skoler ligger innen få minutters gange, og det er flere barnehager i gangavstand. Området har et aktivt idrettsmiljø med et bredt tilbud innen ski, håndball, fotball og friidrett. Det er kort vei til Charlottenlundhallen, Vikåsenhallen og Ranheim Friidrettshall fra 2010 med nærliggende fotballanlegg. Videre er det kort vei til Stokkanbakken alpinanlegg som har et godt og rimelig alpintilbud med to heiser. Strindamarka er et eldorado for friluftsmennesker. Her finnes et mylder av turstier, skiløyper og den koselige Estenstadhytta med servering i helgene. I Estenstadmarka finnes det milevis med turstier og skiløyper, samt flere idylliske tjern og vann for både bading og fisking. Om vinteren er det flotte oppkjørte lysløyper og akebakker. Den populære badestranda på Korsvika ligger rundt 13 minutter unna med bil. Grilstad Marina ligger en 7 minutters kjøretur fra boligen og ble offisielt åpnet i 2015. Marinaen består blant annet av småbåthavn, lekeplasser, sandvolleyballbane og fine turstier ved fjordkanten. Herfra kan du også følge Ladestien, som gir gode turmuligheter i naturskjønt terreng. Følger du Ladestien noen hundre meter, finner du den populære badestranda på Rotvoll. Rema 1000 og Bunnpris er nærmeste dagligvarer. Det er ca. 8 min med bil til Sirkus Shopping, som har et variert utvalg av butikker, deriblant apotek, sushi-restaurant og tannhelsesenter. Valentinlyst Senter, Lade, Solsiden og Midtbyen ligger også godt innenfor rekkevidde og kan by på alt av bymessige fasiliteter.

    Offentlig kommunikasjon
    Fra området er det hyppige bussavganger til sentrum. Nærmeste holdeplass er Brundalen som ligger ca. 2 min å gå fra boligen. Veisystemet i området ble utbygd i 2013, noe som forkortet reiseveien til sentrum og Lade. Det er ca. 4,4 km til Leangen stasjon, og herfra tar toget deg til Trondheim lufthavn på ca. 26 min.

    Byggemåte
    Lavblokk oppført i 4. etasjer over kjeller. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon er oppført i betong/mur med utvendige fasader av teglsteinsforblending og innslag av fasadeplater/ trepanel. Takkonstruksjonen er tilnærmet flat, antatt tekket med papp. Etasjeskille er et betongdekke. Vinduer med 3-lags isolerglass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Fra tilstandsrapport utført 25.05.2017 når forrige eier kjøpte leiligheten: Selger opplyser om at baderom ble renovert i 2006 av en tidligere eier. Etter renovering fikk enkelte fuger/veggfliser i dusjsone sprekkdannelser. Det ble utført lokal utbedring. Nytt lag med smøremembran ble lagt utenpå eksisterende veggflis etterfulgt av ny flis. Ved utført reparasjonsmetode er det viktig at eksisterende membran er i orden og at gulvmembran går tilstrekkelig opp på vegg med overlapp mot opprinnelig veggmembran og at konstruksjonen var fri for fukt ved reparasjonstidspunkt. Det er uvisst hvorfor sprekkdannelser oppstod, og hvilke undersøkelser som ble utført ved reparasjonstidspunkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Montert ny varmtvannsbereder, montering av innredning og blandebatteri. Utført av K.Lund AS November 2019. Koblet opp varmtvannsbereder av Vintervoll AS. En tidligere eier har pusset opp bad i 2006 (Ukjent hvem). Arbeid utført av K. Lund AS. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Ukjent, ble utført i 2006 av en tidligere eier. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Montert ny varmtvannsbereder, montering av blandebatteri, rør og oppkobling til oppvaskmaskin og montering av ny aquasafe på kjøkken. Utført av K. Lund AS 2021 og 2022. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Installasjon kjøkken og gang. Belysning, stikk og ny kurs.. 2 stk. varmefolie element 100/60W og termostat i gang. Tilkobling av ny vv.bereder kjøkken 1 stk. ny kurs til kjøkken. Arbeid utført av Vintervoll AS. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Nei. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja. Tilstandsrapport 15.07.22.

    Innhold
    ENTRÉ Leiligheten ligger i byggets andre etasje med inngang til en meget pen entré. Entreen gir et flott inntrykk av leilighetens stil med laminatflis og hvitmalte vegger. Dørcalling er montert ved siden av inngangsdør med kikkehull. Yttertøyet kan ryddes pent unna i et garderobeskap med speilfront. KJØKKEN Kjøkkenet er vesentlig oppgradert og er pusset opp i en moderne stil som kler leiligheten godt. Den takhøye innredningen har lyse fronter, oppvaskkum i metall og bereder fra 2021. Kjøkkenet har også flere integrerte hvitevarer og ventilator over kokesonen. STUE Stuen er et flott rom med en kombinasjon av laminatgulv, hvitmalt veggpanel og stilig kontrastvegg. På endeveggen er det en stor vindusflate som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Her er det også utgang til en innglasset balkong som store deler av året blir som en forlengelse av stuen. Balkongen er på ca 7 kvm, og byr på utsikt over de flotte grøntområdene i borettslaget. BAD/WC/VASKEROM Med adkomst fra entreen ligger både bad og et toalettrom vegg-i-vegg som begge ble oppgradert i 2006. Badet har dusjhjørne med innfellbare dører, flislagt gulv og flislagte vegger. Det er også både varmekabler i gulv og mekanisk avtrekk. Innredningen ligger langs ene siden av rommet og har en romslig benkeplate med toppmontert servant og to gode skuffer i underkant. I tillegg er det speil over servanten og matchende innredning med skap og hyller. Toalettrommet er lyst og trivelig med åpen hylle over toalettet. SOVEROM & GARDEROBE Leilighetens soverom er på 10 kvm, en god størrelse som gir plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Soverommet er også et meget hyggelig rom med mørke fargetoner som gir en rolig stemning, perfekt for en god natts søvn. Leiligheten har rikelig med tilhørende lagringsplass i to gode boder på tilsammen ca. 13 kvm i kjelleretasjen.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG-IU, TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG-IU: AVLØPSRØR Lufting av kloakk over tak er ikke påvist. Det er foretatt en test med nedspyling i klosett samtidig med sjekk av vannstand i sluk og hvor ingen endring registreres. Lufting av kloakk vurderes med bakgrunn i dette å være ivaretatt Det er ikke påvist noen stakeluke i boenheten. Staking kan utføres via sluk eller andre installasjoner med avløp. Innvendige avløpsrør som er fra byggeår har nådd en høy alder og gir økt risiko for skader i tiden som kommer. Anbefalte tiltak: Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang. VANNLEDNINGER Vannrør som er fra byggeåret har nådd en alder hvor det vil være økt risiko for lekkasjer. Stoppekran er felles for flere boenheter. Det er ikke registrert egen stoppekran for boenheten. Anbefalte tiltak: Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang. ELEKTRISK Nåværende eier har ikke fått utført noe arbeid på anlegget. Det finnes dokumentasjon på arbeider utført på anlegget av forrige eier, men dette er ikke fremlagt. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 01.01.1999. Anbefalte tiltak: Samsvarserklæring på utført arbeid bør fremlegges. VÅTROM - BAD Oppsummering av overflater: Det registreres "bom" i gulvflis (mangelfull heft mot underlag). Anbefalte tiltak overflater: Løpende observasjon vedrørende gulvflis da bom ka være en indikasjon på dårlig heft og fliser kan løsne. Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk: Klemring og membran er ikke synlig på denne type sluk/ utførelse. Tettesjikt har nådd en alder som gjør tettheten usikker i tiden som kommer. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Med bakgrunn i alder og slitasje står våtrommet foran en utbedring/utskiftning. Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann. Oppsummering av sanitærutstyr: Det er ikke etablert noen drensåpning for synliggjøring av eventuell lekkasje fra innebygget sisterne, og det er ikke framlagt noen dokumentasjon på annen godkjent løsning. Forhold som har fått TG3: Ingen.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    - Oppgradert bad 2006 - Byttet vinduer 2019 - Bereder bad 2019 - Bereder kjøkken 2021

    TV/Internett/bredbånd
    Kollektiv avtale med TELIA.

    Parkering
    PARKERING I BORETTSLAGET (SMART-PARK): Styret i borettslaget ber nye eiere ta kontakt per epost: brundalen@styrepost.no før innflytting for å bekrefte overtakelsesdato. Styret ordner da med et SmartOblat som er klart v/innflytting. LADEPLASS ELBIL: Det er utbygd et ladeanlegg til elbil i Aunegrenda, alle parkeringsplasser har blitt klargjort for lading, ved at det er lagt opp strømtilførsel og forseglet med deksel. Borettslaget har valgt Aneo Mobility som totalleverandør av ladetjenester for ladbare biler. Alle spørsmål og henvendelser knyttet til ladetjenesten blir håndtert av Aneo Mobilitys egen serviceavdeling. Når behovet for lading av elbil oppstår, bestilles ladeabonnement på Aneo Mobilitys nettside hvor man mottar laderen i posten etter noen dager. Epost: post@aneo.com. GARASJER - PARKERING: Borettslaget har 160 garasjer i rekke samt 34 plasser i P-hus hvor av 2 HC-plasser. Alle garasjene v/A. Holsts vei, Br.grenda Nedre og Storplassen i Leistadgrenda har mulighet for lading av elbil. Ledige garasjer tildeles av TOBB etter hvert som oppsigelsene kommer inn og nøkler blir innlevert hos vaktmester. Tildelingen skjer etter boansiennitet. Det betales innskudd for garasjer i Brundalen Borettslag. Ved tildeling av garasje betales også et gebyr til TOBB. Søknad kan fylles ut på tobb.no, eller kan sendes per post til TOBB. Kontakt TOBB, tlf. 73 83 15 00 dersom du har noen spørsmål.

    Diverse
    REHABILITERING AV PIPER: Søknad om å få sette på hull på piperør skal rettes til Driftsavdelingen eller styret før arbeidet igangsettes. Autorisert firma skal stå for utføringen av arbeidet. OPPUSSING AV VÅTROM: Borettslaget dekker et begrenset beløp for utskifting av slukpotte. Det skal søkes til styret før arbeidet igangsettes og beløp som dekkes opplyses av styret. Det stilles krav til at arbeidet utføres av autorisert firma. Dokumentasjon sendes styret etter utført arbeid. BRANNSLOKKINGSAPPARAT OG RØYKVARSLER: Brannslokningsapparat og røykvarsler skal finnes i leilighetene. Boligselger har plikt til å la utstyret stå igjen. Kjøpere pålegges av borettslaget å påse at brannslokningsapparat og røykvarsler finnes, eventuelt selv å skaffe forskriftsmessig utstyr for egen regning. BALKONGER: Styret gjør oppmerksom på at balkongene er en del av den ytre fasaden i borettslaget. Det er derfor IKKE tillatt å henge opp gardiner etc. på balkongene. Det skal likeledes ikke bores i konstruksjonen. Panelet må ikke males/beises i andre farger enn de eksisterende. ENTREDØRER: Det er forbudt å spikre/skru i entredørene. Navneskilt henges opp på oppsatt plate i dørkarmen. Eventuell montering av sikkerhetslenker på entredørene må utføres av autorisert firma. Beboere som ikke følger reglene for behandling av entredørene må regne med at styret vil kreve utskiftning av døra på beboerens regning. TERRASSEPLATER - LEVEGGER: Andelseiere i 1. et. har ikke anledning til å sette opp levegger eller bygge terrasser. REHABILITERING: Borettslaget har i perioden 2016-2021 gjennomført en omfattende rehabilitering. PKT. 8 I BOLIGRAPPORT - EIET/FESTET TOMT: Gnr./bnr 16/77 - Trondheim kommune eier halvparten av tomten og borettslaget eier den andre halvparten. Hjemmelen til hele tomten er registrert på borettslaget. STRØMAVTALE. TOBB har samarbeidsavtale med TrøndelagKraft om levering av strøm til våre beboere. Mer informasjon om tilbud og bestilling på https://www.trondelagkraft.no/privat/tobb/. DIVERSE UTSTYR. Brannslokkingsapparat, røykvarsler, TV-dekoder med fjernkontroll, evt nøkler til tørkerom og utvendige kraner, rød boks for farlig avfall etc. følger vanligvis leiligheten over til ny eier. Det er boligselskapet sin eiendom. Ta kontakt med styret hvis du er i tvil. RENHOLD: Boligselskapet kjøper tjenester av eksternt firma for renhold av fellesarealer. VAKTMESTER: Boligselskapet har ansatt vaktmester. NØKLER: Boligselskapet har avtale med TOBB om oppbevaring av hovednøkler. TOBB har inngått avtale med Avarn Security om oppbevaring av nøklene. TOBB formidler bestilling av ekstra nøkler ved behov for dette. Skjema for nøkkelbestilling finnes på www.tobb.no. Boligselskapet har avtale om innlåsing. Mot betaling kan andelseier kontakte Avarn Security for å få hjelp til innlåsing i egen leilighet.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 570 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 412 894 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 2 982 894 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 992 115 Totalpris. inkl. omkostninger 2 999 315 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 002 115 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming: Elektrisk. Ventilasjon: Periodisk avtrekk.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    111

    Part.obl.nr.
    948722763

    Felleskostnader pr. mnd.
    4927

    Andel fellesgjeld
    412894

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-10T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Det tas forbehold om at nylig varslede renteendringer er registrert. Hvis oppgitte dato for 1. termin avdrag er passert, betyr dette at det betales løpende avdrag på lånet. Datoen er ikke nødvendigvis tidspunktet for 1. avdrag. Hvis oppgitte dato for 1. termin avdrag er fram i tid tilsvarer dette tidspunktet for 1. avdrag etter en avdragsfri periode. Endringen i månedlige felleskostnader etter avdragsfri periode er beregnet med utgangspunkt i dagens rentenivå og nedbetalingsordning. Vi gjør oppmerksom på at økning av felleskostnadene pga av oppstart avdrag vanligvis starter noen mnd før forfall på avdraget så pengene er på konto når avdraget skal betales. Vi viser for øvrig til vedlagte regnskap for laget.

    Avdrag fellesgjeld
    1121

    Rentekostnad fellesgjeld
    1672

    Andel fellesformue
    12648

    Andel fellesformue per dato
    2024-09-10T22:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Brundalen Borettslag

    Borettslagets org.nr
    948722763

    Om borettslaget
    Brundalen Borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom(borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne.

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet. Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Økonomisk status for Brundalen Borettslag per 31.12.2023: - Årsresultat: kr 449 908 - Egenkapital: kr -90 874 875 - Disponible midler: kr 5 804 906 - Årets endring i disponible midler: kr -5 362 478 Det gjøres oppmerksom på at styret i borettslaget har vedtatt å rive samt oppføre nye garasjeplasser og ansette en ny daglig leder. Kostnadsøkninger må derfor påberegnes. Konferer med megler for videre spørsmål angående dette.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 146375258, Den Norske Stats Husbank Type lån: Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 06.09.2024: 4.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 50 Saldo per 06.09.2024: 40 272 822 Andel av saldo: 53 515 Første termin/første avdrag: 20.10.2019 ( siste termin 20.04.2049 ) Flytende rente Lånenummer: 14638589, Den Norske Stats Husbank Type lån: Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 06.09.2024: 4.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 50 Saldo per 06.09.2024: 68 281 178 Andel av saldo: 90 733 Første termin/første avdrag: 20.10.2019 ( siste termin 20.04.2049 ) Flytende rente Lånenummer: 14638915, Den Norske Stats Husbank Type lån: Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 06.09.2024: 4.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 54 Saldo per 06.09.2024: 72 971 952 Andel av saldo: 96 966 Første termin/første avdrag: 31.12.2021 ( siste termin 30.06.2051 ) Flytende rente Lånenummer: 146391388, Den Norske Stats Husbank Type lån: Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 06.09.2024: 4.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 55 Saldo per 06.09.2024: 73 027 387 Andel av saldo: 97 040 Første termin/første avdrag: 20.08.2022 ( siste termin 20.02.2052 ) Lånenummer: 90517376514, Handelsbanken Type lån: Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 06.09.2024: 5.63% pa. Antall terminer til innfrielse: 47 Saldo per 06.09.2024: 56 171 101 Andel av saldo: 74 641 Neste termin/avdrag: 30.09.2024 ( siste termin 31.03.2036 ) Flytende rente

    Sikringsordning fellesgjeld
    Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Klare Finans AS. Gjensidig oppsigelsestid med 6 mnd skriftlig varsel. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er stilt.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Skadeforsikring

    Polisenummer felles forsikring
    79943852

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

    Dyrehold
    Det skal søkes til styret om tillatelse til å holde husdyr. Eiere som har fått tillatelse til å holde husdyr, må sørge for å ha full kontroll over dyret til enhver tid, og påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer på boligselskapets område. Forbud mot enkelte typer husdyr må respekteres. FORBUD MOT KATTEHOLD I BRUNDALEN BORETTSLAG Det har dessverre skapt mye uklarhet omkring adgangen til å holde dyr i borettslag ved ikrafttredelse av ny lov om borettslag. Fra borettslaget presiseres det derfor: Brundalen Borettslag har et generelt forbud mot kattehold vedtatt på generalforsamlingen våren 1975. Det kan søkes om å holde hund i borettslaget. (se regler for hundehold i Brundalen Borettslag) I 1993 kom høyesterett til at forbud mot dyrehold bare gjelder så langt dyreholdet er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dommen medførte at det da ble tillatt å holde "innekatt". I den nye loven om borettslag er det innført nye bestemmelser om dyrehold som også regulerer forholdet i borettslag. § 5-11(4): Styret kan fastsetje vanlege ordensreglar for eigedommen. Sjølv om det ervedteke forbod mot dyrehald, kan brukaren av bustaden halde dyr dersom gode grunnar talar for det, og dyrehaldet ikkje er til ulempe for dei andre brukarane av eigedommen. Lovendringen innebærer en vesentlig skjerpelse i forhold til den tidligere rettstilstand. Fra før ligger det utvilsomt et forbud mot dyrehold dersom dette er til ulempe for de øvrige beboere. Nytt er at det i tillegg kreves gode grunner for å holde dyr. Den alminnelige motivasjon til å anskaffe husdyr så som nytte, hygge, turkamerater mv. vil fanges opp av de alminnelige grunner. De gode grunner må således søkes i formål som går utenfor de alminnelige årsaker for å anskaffe eller holde husdyr. Det krever et mer ekstraordinært behov og dette må klart komme frem av søknaden. Gode grunner vil som etter tidligere lov være behov for førerhund, politihund i tjeneste mv. Nytt er at dyrehold også kan tillates dersom særlig psykososiale årsaker tilsier dette. Inn under dette vil det typisk kunne henføres hensyn til hjelpehund, rehabilitering eller selskap for særlig ensomme personer. I slike tilfeller må dette begrunnes medisinsk, minimum fra andelseiers lege. Det er ikke tilstrekkelig at andelseier selv anfører medisinske behov uten å ha nærmere dokumentasjon for dette. Tillatelse til dyrehold avgjøres på bakgrunn av søknader som kommer inn. Søknadsskjema fås hos borettslagets styre. Det kreves godkjenning fra et flertall av leieboerne i blokka. Det er ikke anledning til å anskaffe husdyr før andelseieren har innhentet skriftlig tillatelse etter søknad. Dersom styret tillater dyrehold, vil det bli stilt vilkår for dyrehold i forhold til lufting, båndtvang mv. Dyreholdet må utøves på en slik måte at det ikke er til sjenanse for naboer. Klager eller brudd på vilkårene kan føre til at tillatelse til dyreholdet trekkes tilbake. Andelseiere som har gått til anskaffelse av husdyr uten tillatelse fra styret, pålegges å søke om dette innen 30 dager fra mottakelse av dette brev. Dyrehold uten tillatelse fra styret vil normalt være mislighold av leiekontrakten som gir grunnlag for oppsigelse av leiekontrakten. Dyrehold i strid med lagets bestemmelser vil bli påtalt.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5001/16/61: 26.10.1970 - Dokumentnr: 14601 - Best. om adkomstrett Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Med flere bestemmelser 01.12.1989 - Dokumentnr: 31219 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:16 Bnr:363 Gjelder denne registerenheten med flere 17.09.1990 - Dokumentnr: 19844 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:16 Bnr:62 Rettighetshaver: Knr:5001 Gnr:16 Bnr:63 Vegrett Brundalsgrenda.Alexander Holts v. 17.09.1990 - Dokumentnr: 19844 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:5001 Gnr:16 Bnr:62 Rettighet hefter i: Knr:5001 Gnr:16 Bnr:63 Leie for vegrett kr.500,- for 1990.Beløpet justeres årlig Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger tillatelse til å ta i bruk eiendommen, datert 12.03.1971. Det foreligger ikke ferdigattest. Det foreligger godkjent søknad for nye balkonger, datert 20.11.1995. Ifølge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for tiltaket, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av tiltaket kan derfor ikke dokumenteres. Det er ikke lenger mulig å få ferdigattest for tiltak omsøkt før 1 januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent fra Byggesakskontoret, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler. Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er i tråd med tillatelsen. Kjøper overtar ansvaret for eiendommen, herunder manglende ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Se forøvrig vedlagt informasjon om krav til ferdigattest for byggetiltak etter plan- og bygningsloven. Det foreligger ferdigattest for fasaderehabilitering av 52 blokker, datert 25.01.2022.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk. Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, samt fra private internveier driftet av borettslaget.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2012-2024 (KPA), stadfestet 21.03.2013. Eiendommen er vist som nåværende boligbebyggelse. Eiendommen er primært underlagt - R11108a "Brundalen" for boligbebyggelse, men er også underlagt følgende reguleringsplaner fra Trondheim kommune: - R1108g, "Gjesteparkering" - R1108j, "Brundalsgrenda 7 og 9" - R1201, "Regulering av gangveiforbindelse Brundalen - Øvre Charlottenlund" - r201300067, "Granåsen gård, østre del" Følgende planer er relatert til eiendommen: r20130067 - Granåsen gård, østre del, gnr/bnr 49/1 m.fl. (15.6.2017) r20140036 - Leistadvegen 1, gnr/bnr 16/47, 16/73 og 16/80 (7.12.2017) r1108i - Brundalen 34, 16/35 og Regnbuen, 16/17. (19.2.2007) r1108k - Chr. Bloms veg 4, gnr 16 bnr 468 m.fl. r1108 - Brundalen mv. (19.7.1968) r20150025 - Øvre Rotvoll (20.5.2021) R20130051 - Leistadvegen 3, Brundalen barneskole (24.4.2014) r0315 - Granåsen, gnr. 49/1 (8.9.1988) r0315a - Granåsen gård, gnr 49 bnr 1 (13.10.1995) r0441 - Granås nord, 49/1 (26.8.2004) r1108a - Brundalen mv. (3.12.1968) r1108c - Regnbuen og parsell av Torheim (15.7.1983) r1108l - Granås. Del av gnr 49 bnr 1 - 4 (19.11.2009) r20100080 - Granåsvegen, fortau (17.4.2012) r1108j - Brundalsgrenda 7, 16/65 og 9, 16/66 med tilliggende områder, 16/70 (13.12.2007) r1108d - Brundalen borettslag, anlegg av gangveg. (25.5.1987) r1108f -Deling av eiendommen Brundalsgrenda 5, gnr.16/64 (12.9.1989) r1108g - Mindre vesentlig endring av reguleringsplan for Brundalen. Gjesteparkering (8.11.1989) r20200037 - Yrkesskolevegen 18 (2.2.2023) Reguleringsplaner med tilhørende bestemmelser ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

    Adgang til utleie
    Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Med styrets godkjenning og dersom nærmere angitte vilkår er oppfylt, kan boligen leies ut for opptil 3 år, jf. borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10. Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 570 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 412 894 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 2 982 894 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 7 981 Gebyr avklaring forkjøpsrett 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 9 221 Omkostninger totalt 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 992 115 Totalpris. inkl. omkostninger 2 999 315 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 002 115 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 30 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950,- oppgjørsgebyr kr 4 950,- og visninger kr 2 990,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.

Christian Drøyvold

Megler

Christian Drøyvold

95 47 26 24

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev