aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Stensvegen 19 C! En fantastisk og innholdsrik eneboligeiendom som er godt vedlikeholdt.

Delikat og energieffektiv arkitekttegnet enebolig med dobbel garasje, flotte uteplasser og attraktiv beliggenhet!

 • 10 900 000
 • BRA 237 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING10 900 000
 • OMKOSTNINGER288 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER11 188 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 007
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 227 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT763 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 10 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  272 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  288 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  11 188 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje 155 kvm. p-rom: Entre, gang, stue, kjøkken, toalettrom, vaskerom, bad, walk-in closet, kontor/soverom og 3 soverom.
2. etasje 72 kvm. p-rom: Loftstue, gang, bad, soverom og kontor.
Sekundære rom: innglasset vinterhage på ca. 10 kvm i 1.etg.

Dobbel garasje på ca 49 kvm med bod og loftsetasje.
Fra stuen er det adkomst til vinterhage og videre ut til støpt terrasse og hagen.

Stensvegen 19 C, Viken

 • Pen frittliggende enebolig fra 2007 som holder en god standard og har flere smarte løsninger. Boligen har en svært energivennlig varmeløsning med vannbåren varme fra sol, gass og jordvarme, samt billig kjøling i stue og soverom fra engergibrønn.

  Overflater:
  Gulv: Parkett på gulv. Fliser på baderomsgulv.
  Vegger: Malte MDF-plater. Flislagte vegger på baderom.
  Himlinger: Malte sparklede flater og MDF-plater.

  Kjøkken:
  Svært delikat kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med kjøkkenøy for ekstra plass og hvite, profilerte fronter. Noen overskap med glassfronter. Benkeplate med steinplate. Det er integrerte hvitevarer i kjøkken, herunder stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, microovn og kaffemaskin. Disse medfølger i handelen. Frittstående kjøleskap medfølger ikke i handelen.

  Bad i 1.etg:
  Pent flislagt bad med vannbåren gulvvarme. Badet er innredet med boblebadekar, dusjgrube, vegghengt toalett og to servanter i vegghengt baderomsinnredning.

  Bad i 2.etg:
  Bad i 2.etasje med flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, og flislagte vegger i dusjsonen. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant i baderomsinnredning og dusjhjørne med steamdusj.

  Toalett:
  Toalettrom i 1.etasje innredet med vegghengt toalett og servant i servantskap.

  Vaskerom:
  Vaskerom/teknisk rom med flislagt gulv og gulvvsluk. Vegger er kledd med glatte våtromsplater. Innredet med skyllekum av stål og benkinnredning samt opplegg til vaskemaskin.

  Kort fortalt:
  - Svært pen enebolig over to etasjeplan med god planløsning og standard.
  - Gang/entre med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter.
  - Stort og flott kjøkken med kjøkkenøy.
  - Integrerte hvitevarer i kjøkken.
  - Lys og romslig stue.
  - Loftstue.
  - 5 gode soverom.
  - Kontor i 2.etg.
  - Walk-in closet til ett soverom.
  - 2 flislagte bad med gulvvarme.
  - Toalettrom.
  - Praktisk vaskerom.
  - Høiax varmepumpe.
  - Kablet lyd-,/callinganlegg i boligen, type EGI.
  - Vannbåren gulvvarme i alle rom i begge etasjer.
  - Vannbåren varme i støpt terrasse, inngangsparti og deler av gårdsplass under belegningsstein for utvendig snøsmelting.
  - Støpt terrasse belagt med skifer på ca. 25 kvm med plassmurt gasspeis og terrassemarkise.
  - Treterrasse ved inngang med levegg.
  - Trivelig vinterhage med skyvedør.
  - Dobbel garasje med romslig lagringsloft.
  - Bod i garasje med toalett og skyllekum.
  - Lekestue.
  - Flott hage med plen og beplanting.
  - Gårdsplass/innkjørsel med belegningsstein.
  - Attraktiv beliggenhet på Jessheim med kort vei til skoler i alle trinn og sentrum med alt av servicefasiliteter.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Utvendige trapper: Uferdige detaljer i avslutning av skiferdekke mot yttervegg under døren.
  - Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Slitt parkett generelt. Bom i (hulrom under fliser flere steder, spesielt i kjøkken mot yttervegger.
  - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Gassfeltene i rekkverk flukter ikke.
  - Innvendig > Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Usikrede skruehull og stedvis skader i plater.
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom: Det er påvist skader på innredning.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er påvist skader på innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisternen.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det savnes sokkelflis eller annen avslutngsdetalj mellomøret og dusjvegg.
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er påvist skader på innredning. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
 • Boligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Jessheim, med kort avstand til sentrum (ca 17 min gange).

  Dette er et svært barnevennlig boligområde med kort avstand til Døli barneskole, Allergot ungdomsskole og flere barnehager. Det er også kort avstand til offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Jessheim storsenter byr på over 140 butikker og Jessheim kulturhus byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 kinosaler. Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Godtaasgården eller Rema 1000 og Meny inne på Jessheim Storsenter.

  Det er flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet med marka, lysløype, samt et mylder av merkede stier i området, enten du starter ved gamle Teigen skytebane innerst i veien eller ved Allergot ungdomsskole.

  Jessheim sør er et nytt næringsområde som åpnet i fjor, ved navn Byporten. Her finner du bla. Rema 1000, veterinær, Thansen, Rusta og Evo treningssenter.
  I Gystadparken på Jessheim er det flere store næringskjeder som Bohus, Jysk, Jula og Gausdal Landhandleri. På andre siden av veien er bilbyen på Jessheim med forhandlere som bla. Toyota, Bilia, Sulland, Møller Bil og ikke minst Biltema og Mekonomen.

  På Jessheim finner du flere idretts- og fritidstilbud. Ved Jessheim stadion ligger flotte Jessheim is- og flerbrukshall, som åpnet dørene i 2014. Hallen huser blant annet håndballbaner, innebandybaner, volleyballbaner, løpebaner og styrkerom for å nevne noe. Skøyter, curling og kjelkehockey er det også mulighet for.

  Jessheimbadet åpnet dørene i samme område i mai 2021, og byr på 25 meters svømmebasseng, stupebasseng, barnebasseng, boblebad, m.m. Du finner også flere treningssentre i område.

  På andre siden av Jessheim sentrum finner du populære Nordbytjernet. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger. Fra tjernet går det løyper mot Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen.

  Jessheim i Ullensaker kommune er en by som opplever en sterk befolkningsvekst. Kommunen vokser med ca 1.000 innbyggere i året og har nå over 40.000 innbyggere. Befolkningsveksten stiller store krav til utvikling for å kunne ivareta gode tjenester også i fremtiden, og det jobbes kontinuerlig med å gjøre kommunen enda mer attraktiv.

  Jessheim stasjon gir mulighet for offentlig kommunikasjon med buss til Eidsvoll og OSL Gardermoen Lufthavn, og tog i retning Lillestrøm (ca 30 min) og Oslo S (ca 40 min).

  Det er kort vei ut til E6 for rask transport til Oslo/Gardermoen og videre veiforbindelser via E16 for kommunikasjon til hele det sentrale Østlandsområdet. Det tar ca 10 minutter med bil til Gardermoen og ca 35 minutter til Oslo.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Fra E6, ta av mot Jessheim sør og ta til høyre i krysset. Kjør til høyre i rundkjøringen inn på Gamle Trondheimsveg. Ta første vei til venstre og fortsett videre på Gamle Trondheimsveg i ca 650 meter. Ta så til høyre inn på Stensvegen og følg denne innover. Du vil snart finne eiendommen på din høyre hånd. Boligen vil være merket med Aktiv "Til-salgs" plakat.

  Du kan også kjøre fra Jessheim sentrum og ta inn Gamle Trondheimsveg fra Trondheimsvegen og kjøre over jernbanebrua.
 • Boligen er oppført i trebindingsverk med stående bordkledning og teglsteinsforblending ved inngangsparti. Takvann føres ned i grunn og til drenskum/sandfang på gårdsplassen. Tak med takstoler av tre som er tekket med glasert takstein. Malte trevinduer med 2-lags glass og 2 takvinduer fra Velux.

  Stor støpt terrasse utenfor vinterhage og stue, belagt med skifer. Terrassemarkise med el-motor og plassmurt gasspeis på terrassen.

  Treterrasse ved inngang med spaltegulv på bjelkelag. Le-vegger av tre med liggende spiler. Takoverbygget skiferbelagt platting ved hovedinngang.

  Dobbel garasje oppført med støpt plate på mark og i trebindingsverk med stående panel på fasader. Saltak av tre tekket med glasert takstein. Utvendig trapp til loftsetasjen. Det er innlagt vann/avløp i garasjen.

  Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
 • 1.etg: 165 Kvm. BRA
  2.etg: 72 Kvm. BRA
 • Sentralstøvsuger plassert i garasje, med uttak i bolig og garasje. Selger opplyser at et uttak i boligen har litt dårlig sug.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen har tre engergivennlige oppvarmingskilder, herunder solvarme, jordvarme med ny varmepumpe og gass. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom i begge etasjer(foruten om kott i 2.etg). I tillegg er det vannbåren viftekonvektor i stue og et soverom, til både oppvarming og kjøling.

  Solfanger montert på tak for oppvarming av gulvvarme og tappevann. Borehull med tilknyttet varmepumpe(vann til vann). Gasskjele med integrert oppvarming av forbruksvann. Hensikten med flere energikilder er valgfrihet til å benytte den til enhver tid gunstigste kilde samt back-up dersom en kilde skulle falle ut.

  Det er gasspeis i stue/kjøkken og i vinterhagen.
  Vannbåren varme i støpt terrasse.
 • Flat tomt som er pent opparbeidet med hage med plen og beplanting. Romslig gårdsplass foran boligen med belegningsstein.
 • Parkering i tilhørende dobbel garasje og for øvrig på egen gårdsplass.
 • Stensvegen driftes av kommunen. Eiendommen har privat avkjøring.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 2 385 538 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 8 587 937 per 31.12.21
 • Kr. 17 358 pr. år
  Kommunale avgifter kan variere.
 • Eier står selv ansvarlig for kostander tilknyttet kommunale avgifter, strøm, forsikringer, vedlikehold m.m.
 • De foreligger ferdigattest for eneboligen, datert 27.02.2007.
 • Hele boligen kan leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Noe rørarbeid utført som egeninnsats når huset var nytt, og arbeider utført av Rognstad VVS AS.
  - Var liten lekkasje i nedkant på tak ved solpanel som kom ned gesimskassen ikke inn i bygget for ca 4 år siden . Takstein ble tatt av og lagt ny papp i området imot syd under panel . Gjelder ca 25 m2 ved solpanel. Ny løsning er tett, ikke sett noe lekkasje der nå.
  - Det er 2 gasspeiser i huset disse virker bra, pipe ut av vegg. Gasspeis innfelt i teglstein på terrasse er som pynt / møbel, den virker ikke . Kan fikses om man bytter innmat i peis, dvs tennmekanisme. Evt ta ut innmat, og lage til vedpeis .Teglmur er som dekkmur for sittegruppe, hinder litt innsyn ifra nabo Ikke hatt behov for fyre med gass her, vi terrassevarmer under markise som varme på terrasse til sittegruppe.
  - Gassanlegg er utført av Rognstad VVS. i 2007. Gassanlegg krever årlig service Gasstank eies av oss, den krever årlig ettersyn. Dette utføres av de som fyller gass . Servicekostand kan deles med nabo som har gass ifra samme tank. Gasstank er delt med nabotomt, dvs at de får gass av samme tank. Det er en gassmåler på hver tank. Solvarmen, den forvarmer opp vannbåren varme og forbruksvann når det sol ute på sommer. Anlegget er 15 år gammelt , men virker med har litt normal slitasje. Krever årlig ettersyn av væske . Det er lekkasje på solpanel på tak som undersøkes, og tas det vekk 3 panel slik at det er 1 stk panel igjen. Et solpanel klarer forvarmer varmen og varmt tappevann når det sol ute, varmepumpen er hovedkilde. Ventilasjon: Det er naturlig avtrekk på ventilasjon over tak og ut av baderom, og ut av vegg for soverom/ stue.
  - Har hatt ettersyn av el-anlegget i 2015, noe mangler ble utbedret. Gasstanken ble kontrollert i 2015, når gasstank ble overført av Shell til huseier. Huseier overtar service og vedlikehold av denne . Generelt vil vi anbefale årlig service av teknisk vannbåren anlegg, det er flere energikilder som kan velge å benytte. Solvarme er prioritet nummer 1, og Varmepumpe med Borehull prioritert nummer 2 og gassvarme er backup. Alle energikilder plassert i teknisk rom 1 ,etg . Egen opplæring blir gitt ved overtakelse. Anlegget er 15 år , og det har normal slitasje så det må påregnes
  noen enkle reparasjoner i tiden som kommer Varmepumpe kompressor ble byttet i 2021, så den fremstår som ny. Det er selve hjerte i sentralen.
  - Byttet takstein ved solpanel til taksingel for 4 år siden . Snøfanger ble tatt av på den delen . Utført av Byggmester Knut Bjørge.
  - I garasjebod er det montert en WC og vask med sluk. Dette ble brukt som riggplass i byggeperioden. Det er ikke inntegnet og byggemeldt som bruksrom til kommune. Vi har brukt den reserve. Denne kan enkelt plugges om ny eier ønsker det.
  - Det er ny tverrveg som bygges ca 200 meter syd for oss, den har ingen direkte påvirkning til eiendommen. Det vil bli kortere vei til skogmofeltet, samt annen adkomst til turstier i skogen. Arbeidet har startet opp nå og ferdigstilles i 2024 med vei. Deretter vil det bygges flere hus i området Vest imot Skogmo. Sentrum vil trekke seg gradvis utover, slik man får sentrum tilgjengelighet med flere veier og stier. Anbefaler å lese om plan på kommunes hjemmesider.
  - Gasstank eies av vår eiendom. Gass forsyner Stensvegen 27 med gass. Stensvegen 27, må betale for medgått gass iht kwh og andel av vedlikehold av tanken. Om .f.eks. nabo ikke betaler gass , kan man stenge av kran. Avtale om gassleveranse bør utarbeides, siden pr nå har vært muntlig avtale. Jeg kan være behjelpelig med utarbeide en avtale som i varetar dette forholdet. Det må påberegnes maling Sparkling av innervegger, det sprekker, og hull etter bilder etc. . Innvendig garasje har litt mindre skader på gipsvegg etter bil. Alle overflater besiktiges før bud gis. Calling / lydanlegg med ringeklokke har sentral plassert kontor 1.etg, det er høyttalere og mottaker på mange rom. Noen høyttaler har litt skurring / susing ved lav lyd, ukjent årsak. Kan skrues av . Stjernehimmel lampe i vinterhage lyser ikke, lyspære må skiftes.

  Eier opplyser at gasspeis ute ikke virker og trenger service. Det er også en liten lekkasje i sjøt i takrenne bak boligen.

  Utvendig nedgravd 4 000 liters gasstank. Gasstanken eies av 131/87 (denne eiendommen), og nabo i Stensvegen 27 betaler inn sitt gassforbruk og andel for vedlikehold til eier. Det foreligger kun muntlig avtale pr. i dag, selger sørger for avtale med ny eier.

  Det er planlagt ny vei over Langelandsfjellet til Skogmo, og det skal også bygges flere boliger på andre siden av denne veien.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 2003/10809-1/10 Utbyggingsavtale 16.09.2003
  Del 1 av utbyggingsavtale.
  Bestemmelse om bebyggelse
  Ullensaker kommune har opsjon på kjøp/tilvisning av inntil 4 enheter til markedspris ved 1. gangs omsetning.
  Bestemmelse om veg-, vann- og kloakkanlegg.
  Plikt for utbygger til å opprette huseierforening e.l.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3033-131/6
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2004/9179-1/10 Utbyggingsavtale 19.07.2004
  Del 2 av utbyggingsavtale, "Fjeldheim".
  Overført fra: 3033-131/6
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Grunndata
  2005/2786-1/10 Registrering av grunn 14.03.2005
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3033 Gnr:131 Bnr:6

  2020/1565971-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3033-131/6
  Rettigheter i eiendomsrett
  2019/293358-1/200 Erklæring/avtale 11.03.2019 21:00
  rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:131 Bnr:32
  rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:131 Bnr:34
  rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:131 Bnr:40
  rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:131 Bnr:87
  Bestemmelse om plassering av avfallsdunker.

  Overnevnte heftelser følger eiendommen i salget.
  Heftelsene omhandler bla. utbyggingsavtalen i 2 deler for Fjeldheim med bestemmelser om type boliger som kunne bygges på eiendommene m.m., bestemmelser om plassering av avfallsdunker,

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplan for "Fjellheim, 131/5,7 med flere, Jessheim". Datert 01.09.2003.

  Avsatt i kommuneplanen til: boligbebyggelse - nåværende. Vedtatt 23.03.2021
  Avsatt i kommunedelplanen for: Jessheim sørøst til: boligbebyggelse - nåværende. Vedtatt 15.06.2015.

  Det skal bygges en ny vei like ved boligfeltet som går over Langelandsfjellet og kommer ut på Skogmofeltet. Planlegging er igangsatt, og illustrasjon av hvor veien vil gå kan ses på kommunens kartportal: https://kommunekart.com/klient/ullensaker/kartportal
 • Gnr. 131 Bnr. 87 i Ullensaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket dato i vedlagte budskjema.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16.450 -, og visninger kr. 2.000, - for visningspakke med 2 stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 55.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 25.975 ,-. Utleggene omfatter tilstandsrapport, kveldsfoto, foto og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 16.450,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Grethe Bakken
  Håkon Rognstad
Knut-Magnus Betten

Megler

Knut-Magnus Betten

90 10 07 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev