aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Torsrudfeltet 6.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Torsrudfeltet 6.

DISENÅ Torsrudfeltet 6

Koselig tømmerhytte og anneks på selveiertomt. Utsikt over Høljeren og gode solforhold. Vestvendt terrasse og utebod.

 • kr 1 250 000
 • BRA 55 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 250 000
 • Omkostningerkr 48 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 298 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1976
 • Soverom3
 • ArealP-rom 55 m²
 • Tomt1 014 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000,00))   48 292,- (Omkostninger totalt)   1 298 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegninger
Torsrudfeltet 6 er en selveiertomt med en koselig tømmerhytte og anneks. Tomten er velstelt med plen og beplanting, og byr på fin utsikt over Høljeren. Solforholdene er meget gode og kan blant annet nytes på en stor terrasse med adkomst fra både stuen og hagen. Det er bare 180 meter å gå til badeplass og brygge. Hytta har enkel standard ? en tradisjonell hytte uten innlagt vann, men med sommervann til kran på yttervegg og vintervann som kan hentes fra pumpehus. Oppvarming er med panelovner og vedfyring i åpen peis eller vedovn. Stua har mønet tak med synlige åser og god kontakt mot kjøkkenet. Videre er det tre soverom og en stor bod med utvendig adkomst. Annekset er inndelt i soverom og bod. Bilen kan parkeres på egen tomt. Velkommen til visning!
Hytta har et overbygd inngangsparti med støpt såle og skiferheller. Inne venter entré med tregulv, panelvegger og lysmalt paneltak.

Torsrudfeltet 6, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 55 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 55 kvm Entré, stue/kjøkken, 3 soverom.  Tomt
  1014m²

  Beskrivelse av tomt
  Hytteeiendommen består av en selveiet tomt med tømmerhytte, anneks og utedo. Beliggenheten er solrik og idyllisk med fin utsikt over Høljeren. Det er store områder med gress rundt hytta, som legger til rette for lek, soling og utehygge. På vestsiden av hytta er det i tillegg en stor terrasse på ca. 26 kvm, med utebelysning og trapp til plenen på to sider. Fra terrassen er utsikten til vannet aller best. Det tas forbehold om eiendommens eksakte areal da tomten ikke er oppmålt og grensene er uklare, ref grunnkart som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Beliggenhet
  Fritidsboligen ligger i et landlig, usjenert og veletablert hyttefelt ved Finnholt på Disenå i Sør-Odal kommune. Hytta har en fin beliggenhet med nærhet til innsjøen Høljeren som gir gode bade- og fiskemuligheter. Her er det også mulighet for båtplass. Området har nærhet til populære turstier og skogsterreng innover mot Finnholt og Bjørknessjøen, som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Glomma og Storsjøen byr på flere badeplasser, samt mulighet for fiske og båtliv. Skarnes ligger kun 25 minutter unna og har en nyoppusset svømmehall som sto klar i september 2014. 3 kilometer øst for Skarnes ligger det et flott lekeland for barn. En kilometer nordøst for Skarnes finnes Sør-Odal idretts- og vannskipark med muligheter for bading, volleyball, andre sommeraktiviteter, samt aking og oppkjørte skiløyper om vinteren. Nes kirkeruiner er ett ettertraktet kulturminne i nærområdet. Galleri Lyshuset er også verdt ett besøk. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Parken kjøpesenter på Skarnes et variert utvalg med bl.a. bakeri, parfymeri, apotek, mote, legekontor og restaurant. Vormsund, Årnes, Kongsvinger og Charlottenberg ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil med et rikt utvalg av servicetilbud, samt grensehandel. Det er smidig å reise med tog fra Skarnes stasjon. Med bil fra Disenå tar det ca. 10 min til Skarnes, 25 min til Kongsvinger, 10 min til Vormsund, 10 min til Årnes, 45 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av hyttebebyggelse og friområder.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av bart fjell stedvis tynt løsmassedekke i følge kart fra geo.ngu.no. Bygningen har ringmur i betong. Takkonstruksjon/taktekking: Taket er bygd opp med åser og taksperrer. Taktekkingen er av pappshingel. Veggkonstruksjon: Veggene har tømmerkonstruksjon og bindingsverkonstruksjon. Fasade har tømmer og liggende panel. Etasjeskiller: På bakgrunn av observasjoner med isopor under gulv er det mest sannsynlig støpt plate på mark. Eier er ikke kjent med oppbygging av gulv.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Målt noe fukt på soverom i gangen. - Taktekking utført av Rolf Malerud.

  Innhold
  Torsrudfeltet 6 er en selveiertomt med en koselig tømmerhytte og anneks. Tomten er velstelt med plen og beplanting, og byr på fin utsikt over Høljeren. Solforholdene er meget gode og kan blant annet nytes på en stor terrasse med adkomst fra både stuen og hagen. Det er bare 180 meter å gå til badeplass og brygge. Hytta har enkel standard ? en tradisjonell hytte uten innlagt vann, men med sommervann til kran på yttervegg og vintervann som kan hentes fra pumpehus. Oppvarming er med panelovner og vedfyring i åpen peis eller vedovn. Stua har mønet tak med synlige åser og god kontakt mot kjøkkenet. Videre er det tre soverom og en stor bod med utvendig adkomst. Annekset er inndelt i soverom og bod. Bilen kan parkeres på egen tomt. Kort fortalt - Koselig tømmerhytte. - Selveiertomt. - Anneks med soverom. - Bod med utvendig adkomst. - Parkering på egen tomt. - Plen og beplantninger. - Gode solforhold. - Utsikt over Høljeren. - Tregulv og panel. - Åpen peis og vedovn. - Sommervann til yttervegg. - Vintervann fra pumpehus. - Tre soverom i hytta. - Taket ble byttet i 2012. - De fleste vinduer er fra 1998. Planløsning 1. etasje: Entré, stue/kjøkken og 3 soverom. Anneks: Gjesterom og bod. Annet: Utvendig bod på ca. 10 kvm. Entré Hytta har et overbygd inngangsparti med støpt såle og skiferheller. Inne venter entré med tregulv, panelvegger og lysmalt paneltak. Rommet har skråtak, vindu i yttervegg og plass til kommode/sittebenk. Stue Stua er lun og koselig med tømmervegger og mønet tak med synlige åser. Midt i rommet er det pipeløp med både åpen peis og vedovn. Her får man både peiskos og god varme. Stua har vindu mot sør ved spiseplassen, samt vindu og terrassedør på vestveggen. Kjøkken Kjøkkenet har en enkel innredning med glatte trefronter og benkeplater i laminat. Den ene skaprekken er montert langs vegg, mens den andre fungerer som romskiller mot stuen og har nedfelt stålkum. Det er benyttet hybelkomfyr og benkekjøleskap. Soverom og garderobe Inne i hytta er det tre soverom, og på ett av disse er det både skap og servant. To av soverommene har god takhøyde. Ett av soverommene kan brukes til sanitærrom eller bod. Annekset benyttes som et fjerde soverom. Det er godt med lagringsplass, for hytta har en bod på ca. 11 kvm med utvendig adkomst og annekset har en bod med egen inngang på baksiden.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra taknivå. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert fuktmerker i himling inne som sannsynligvis har sammenheng med utett tak. Takvinkelen på tilbygg virker å være for slak til denne typen tekking. Det er ikke anbefalt å legge shingel på tak under 15 grader. På tak med takvinkel fra 15° til og med 18°, bør det alltid legges underlagsbelegg. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det må foretas ytterligere undersøkelse av tak. Med bakgrunn i påviste skader inne må det påregnes oppgradering av tak. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har tømmerkonstruksjon og bindingsverkonstruksjon. Fasade har tømmer og liggende panel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er brukt en del silikon i lafteknuter og sprekker. Konsekvens/tiltak: Tiltak: All silikon og fugemasse bør fjernes så trevirke får puste, bruk av silikon i større sprekker kan føre til råteskader. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Taket er bygd opp med åser og taksperrer. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det bemerkes at ventilasjonen av taket ikke er ideell med begrenset ventilasjon mellom undertak og isolasjon. Påvist fuktmerker/lekkasje ved pipe og på soverom i tilbygg. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Dersom det er utett tak anbefales det å bedre luftingen samtidig som taktekking byttes. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, malte trevinduer med 3-lags glass og trevinduer med koblet glass. vinduer av ulikt årstall. men mesteparten er byttet i 1998 i følge eier. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Beslag under vindu må festes så det ikke kommer inn vann under vindu. Innvendig > Overflater: Innvendige er det tregulv. Vegger av tømmer og panel. Tak har spaltebord og panel. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskader på overflater. Det er registrert fuktskjolder på vegg og tak i soverom. Årsaken til dette er mest sannsynlig utett tak. Konsekvens/tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: På bakgrunn av observasjoner med isopor under gulv er det mest sannsynlig støpt plate på mark. Eier er ikke kjent med oppbygging av gulv. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist fukt i gulv på soverom. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Årsaken til fukt må avklares og skadet trevirke må byttes. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe, vedovn og åpen peis. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Konsekvens/tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Mekanisk avtrekk bør etableres. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsskap med skrusikringer plassert utvendig ved ytterdør. Det er åpent elanlegg i rommene. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Ukjent. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ukjent. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. På bakgrunn av alder og generelt lite informasjon, anbefales det å gjennomføre en kontroll av det elektriske anlegget. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har ringmur i betong. Vurdering av avvik: Det er avvik: Avskalling utvendig er observert. Glippe mellom terreng og grunnmur, årsaken til dette kan være forskjellig bæreevne i løsmasser under og avstand til fjell. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Glippe mellom grunnmur og terreng bør fylles igjen. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Det er ikke innlagt avløp og utvendige vannledninger er av ukjent type. Privat brønn. Vurdering av avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast fra kjøkken og vask på soverom. Avløpsrør er ikke funksjonstestet da det ikke er innlagt vann. Lovlighet - fritidsbolig og anneks: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 06.07.23 av Jørgen Stensbak. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2011, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med.

  Parkering
  Det er plass til å parkere på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  JBF

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  I salget medfølger hvitevarer, spisestue, sofa med stoler, senger, tv benk og skap/hyller på vegg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Eiendommen har vannforsyning fra felles brønn i området. Det er kun sommervann med kran på yttervegg, men det kan hentes vann fra pumpehus om vinteren. Det betales egen avgift for vann og veg til Maarud Gaard. Sikringsskap med skrusikringer er plassert utvendig ved ytterdøren. Ventilasjon i hytta er naturlig. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000,00))   48 292,- (Omkostninger totalt)   1 298 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Hytta har elektrisk oppvarming med panelovner, samt vedfyring i åpen peis og vedovn.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  2128

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Tallene er mottatt fra Glåmdal Interkommunale Renovasjonsselskap (GIR) og gjelder renovasjon og pipe - tallene er prognose for inneværende år.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten er pålydende kr 1 630 inneværende år. Beløpet er mottatt fra Sør-Odal kommune og er prognose for 2023.

  Formuesverdi sekundær
  1364761

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Vedlikehold pumpehus kr 1 000,- og vegavgift/snøbrøyting kr 1 000,-. Det kan påregnes noe mer utgifter til vann og veg.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3415/58/95: 16.11.1987 - Dokumentnr: 6688 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3415 Gnr:58 Bnr:37 EIENDOMEN HAR TIDLIGERE HATT FESTENUMMER 01.01.2020 - Dokumentnr: 1146174 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0419 Gnr:58 Bnr:95 16.12.1987 - Dokumentnr: 7854 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3415 Gnr:58 Bnr:37 Rettighet hefter i: Knr:3415 Gnr:58 Bnr:93 Bestemmelse om båt/bryggeplass Bestemmelse om vannrett Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via privat skogsbilveg med to bommer. Tilknytning vann: Eiendommen har vannforsyning fra felles brønn i området. Det er kun sommervann, men det kan hentes vann fra pumpehus om vinteren. Tilknytning avløp: Bygningen har ikke innlagt avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som er regulert til fritidsbebyggelse.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000,00))   48 292,- (Omkostninger totalt)   1 298 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  48292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 400,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 100,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 16 450,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev