aktiv-eiendomsmegling
Leilighet beliggende på bakkeplan.
Leilighet beliggende på bakkeplan.

DOKKA Rudsgata 26A

En lys og koselig andelsleilighet med meget sentral beliggenhet i Dokka - 2 soverom - hyggelig veranda - garasje.

 • kr 1 750 000
 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 750 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 985 904
 • EierformAndel
 • Byggeår2003
 • Soverom2
 • ArealP-rom 70 m²
 • Andel fellesgjeldkr 226 072
 • Felleskostnaderkr 6 025
 • Tomt1 617 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 750 000 (Prisantydning) 226 072 (Andel av fellesgjeld)   1 976 072 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 985 904 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
En meget sentrumsnær beliggende andelsleilighet på Dokka. Leiligheten ligger i 1 etasje i en firemannsbolig. Her er det gangavstand til sentrum av Landsbyen Dokka med dagligvare, shoppingmuligheter, diverse forretninger, kino, konserter og hyggelige arrangementer. Skole og barnehage ligger også sentralt til i Dokka. Leiligheten har lyst og nøytralt fargevalg. Kjøkken og stue er i åpen løsning, noe som skaper en god romfølelse. Stemningsfull peisovn luner godt på kjølige kvelder. Godt med lysinnslipp. Inneholder 2 soverom, hovedsoverom med praktisk skyvedørsgarderobe, Bad med opplegg for vaskemaskin. Hyggelig veranda hvor man kan nyte solrike dager. Tilhørende garasje. Felles tomt for borettslaget som er pent opparbeidet med gressplen og beplantninger.
Detalj

Rudsgata 26A, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 73 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 70 kvm P-rom inneholder: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad/ vaskerom og entré.  Tomt
  1617m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt for borettslaget som er pent opparbeidet med gressplen og beplantninger. Asfaltert adkomst og intern-veier. Gårdsplass med belegningstein i betong. Borettslaget dekker snørydding og grusing vinterstid, samt grønt pleie sommer på fellesarealer. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Leilighet i borettslag med sentrumsnært og god beliggenhet i et populært område. Her er det gangavstand til nødvendige fasiliteter, skole og barnehage. Landsbyen Dokka er kommunens hovedsete med de fleste fasiliteter som dagligvare, shoppingmuligheter, diverse forretninger, helse, bank og kommuneadm. innen en radius av 1 km. Dokka byr også på diverse arrangementer og hyggelige Landsbydager, konserter og kino. For den aktivitetslystne finnes treningssenter, svømmehall, håndballhall og ballbaner. Nærhet til store markaområder, gode turmuligheter og fine skiløyper. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 19701697 - Rekkehus (131) - BRA 73 m2. Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Firemannsbolig oppført ca 2003. Terrasse i trekonstruksjioner. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med isolerglass. Takrenner og nedløp i metall. Det er ukjent byggegrunn. Dreneringen er fra 2003. Bygningen har ringmur i betongstein. Garasje: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Bod: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Iht. tilstandsrapport datert 24.10.2023 av Trond Hagen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL RUDSGATA 26A! - en meget sentrumsnær andelsleilighet med 2 soverom. Boligen inneholder: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad/ vaskerom og entré, samt teknisk rom.

  Standard
  Denne koselige andelsleiligheten på Dokka tilbyr deg en meget sentrumsnær beliggenhet. Plassert i første etasje av en firemannsbolig, har du alt du trenger innen gangavstand. Dokka er en hyggelig Landsby med dagligvarebutikker, shoppingmuligheter, varierte forretninger, kino, konserter og et rikt utvalg av hyggelige arrangementer. For barnefamilier er dette stedet ideelt, da skoler og barnehager også er sentralt plassert i Dokka. Leiligheten gir deg en følelse av rom og lys med sitt lyse og nøytrale fargevalg. Kjøkkenet og stuen er i åpen løsning, og det stemningsfulle tillegget av en peisovn gir varme og kos. Store vinduer gir godt med naturlig lysinnslipp, og skaper en behagelig atmosfære. Med to soverom er det god plass for både familie og gjester. Det ene soverommet har en praktisk skyvedørsgarderobe som gir rikelig med lagringsplass. Badet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, noe som gjør hverdagen mer praktisk. Utenfor leiligheten kan du nyte en hyggelig veranda, perfekt for avslappende stunder og sosiale sammenkomster. I tillegg har du tilgang til din egen garasje, noe som gir ekstra bekvemmelighet. KJØKKEN: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjølehjørne, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Det er avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. BAD/ VASKEROM: Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i barderobeskap i entre. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 8. Bad fra byggeåret. Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 20 mm. Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det er mekanisk avtrekk. INNVENDIGE OVERFLATER: Etasjeskiller er av betongdekke. Innvendig er det gulv av parkett. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har himlingsplater. Innvendig har boligen malte glatte dører. DIVERSE UTSTYR: Røykvarslere og brannslukker apparater er montert. Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer og kursfortegnelse. Boligen har mekanisk ventilasjon. Tilluft med ventiler i vinduskarmer og mekanisk avtrekksvifte i teknisk rom for avtrekk bad og kjøkken. Varmtvannstanken er på ca 200 liter.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Robotklipper og fryseskap kan medfølge om ønskelig.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen er fra 2003, med få oppgraderinger og moderniseringer. Bygningen fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på. Kostnader til løpende vedlikehold må likevel påregnes, likeså utskiftninger og moderniseringer. Bygningen er oppført etter den byggeskikk og de krav som var gjeldene på oppføringstidspunktet, og det vil normalt alltid kunne registreres avvik fra normal tilstand. Det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskrifter og krav til energi, klima, miljø og boligens funksjonalitet er normalt strengere enn de krav som var gjeldene ved oppføringstidspunktet. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Konstruksjonen er borettslaget sitt ansvar. Tilstand er derfor ikke vurdert. Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp i metall. Konstruksjonen er borettslaget sitt ansvar. Tilstand er derfor ikke vurdert. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Konstruksjonen er borettslaget sitt ansvar. Tilstand er derfor ikke vurdert. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Konstruksjonen er borettslaget sitt ansvar. Tilstand er derfor ikke vurdert.

  Parkering
  Parkering skal foregå på anviste plasser eller i egen garasje. Gjesteparkering på opparbeidet plasser. Det er ikke tillatt å parkere på andres boligveier, kun nødvendig kjøring er tillatt. Tomgangskjøring er forbudt.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 750 000 (Prisantydning) 226 072 (Andel av fellesgjeld)   1 976 072 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 985 904 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Boligen har elementpipe og peis med innsats. Oppvarming med vedfyring og strøm. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Tilsyn utført 29.03.2023. Feiing utført 12.08.2021. Ingen avvik registrert på avtalen. Ingen anmerkninger registrert på avtalen.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  525642

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1892310

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - månedlige felleskostnader til borettslaget - kommunale avgifter - strøm - tv/ internett - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  18

  Part.obl.nr.
  982745152

  Felleskostnader pr. mnd.
  6025

  Andel fellesgjeld
  226072

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-10-05T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Enhver andelseier som ønsker det kan innløse fellesgjeld som er heftet i egen bolig, men det Må søkes Husbanken om dette. Styret og borettslagets regnskapsfører må kontaktes.

  Avdrag fellesgjeld
  3145

  Rentekostnad fellesgjeld
  732

  Kommentar kommunale avgifter
  Vann fast gebyr kr. 2556,25 Forbruk pr m3 vann kr. 36,25 Avløp fast gebyr kr. 3218,75 Forbruk pr m3 avløp 45,00 Renovasjon kr. 2550,00 Brannsyn, feiing kr. 480,00 Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Vannmåler avleses desember. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Borettslaget
  Sentrum Borettslag

  Borettslagets org.nr
  982745152

  Om borettslaget
  Borettslaget jobber med følgende saker: Behov for å sette opp garasjer/ carporter, og evt kjøpe et område for å sette opp disse. Dette foregår i privat regi, og styret i borettslaget stiller seg positivt til dette. Oppsett av el-bil ladere på borettslagets eiendom. Opparbeidelse av to fellesarealer i Rudsgata. Styreleder informerer om at det ikke er planlagt nye låneopptak pr. oktober 2023. Denne 4-mannsboligen, trapper og boder skal males sommeren 2025.

  Forkjøpsrett
  Dersom en andel overdras, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett. Forkjøpsretten utlyses i etterkant av salget med en frist på 15 dager.

  Styregodkjennelse
  Den som her ervervet en andel, må godkjennes av styret for at ervervet skal bli gyldig ovenfor laget. Styret skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med § 3 i vedtektene, jfr. § 13 i lov om borettslag.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap og generalforsamlingsprotokoll. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Husbanken betalingsplan: Restlån: kr. 904289,- Andel 1/4: kr 226072, 25 Netbetalt dato: 01.03.2029 Avdragstype: Annuitet Rentetype: Flytende rente Rentesats effektiv: 3,880 % Nominell rente: 3,391 %

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet Sikringsfond.

  Borettslagets forsikringsselskap
  LY Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  292359.1

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Beboerne plikter å gjøre seg kjent med innholdet i husordensreglene. Mellom kl. 23.00 og 07.00 skal det normalt være ro i leiligheten. På bevegelige helligdager og høytidsdager er det ikke tillatt å utføre støyende arbeid. Terrasse anses som en del av leiligheten og snømåking av terrasser i 2. etg. skal foregå i samsvar med leietaker i 1. etg. Dette skal avtales på forhånd og begge parter skal være enig i tidspunkt når arbeidet skal utføres.

  Dyrehold
  Ved dyrehold skal det inngås skriftlig godkjennelse og kontrakt med styret. Dyrehold er ikke tillatt ved framleie. Mating av fugler tillates ikke.

  Eierskiftegebyr
  5000

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen rettigheter registrer tpå andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Det er privat stikkveg inn til eiendommen. Borettslaget dekker snørydding og grusing vinterstid. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende regulering/kommuneplan med bestemmelser: Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel og fokusområde Dokka er gjeldende og er avsatt til boligbebyggelse. Gjeldende planbestemmelser og retningslinjer kan sees hos megler. Kommentar fra kommunen: Eiendommen ligger innenfor aktsomhetsområde Jord- og flmoskred. Se bestemmelse B39 og R13. Området inngår i fremtidig områdereguleringsplan for Landmoområdet (Bestemmelsesområde #2). Dette planarbeidet vil kunne få betydning for eiendommen. Planarbeidet er imidlertid ikke startet opp enda. For info oppfordres interessenter til å ta kontakt med kommunen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 750 000 (Prisantydning) 226 072 (Andel av fellesgjeld)   1 976 072 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 985 904 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig. Selger har tegnet og betaler Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper av denne boligen som blir dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil 15 000 kroner per måned i inntil 9 måneder, dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon. 

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 39.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, elektronisk signering, kommunal info, forretningsfører, eierskifte, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 39.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Malin F. Enger

Megler

Malin F. Enger

46 80 18 71

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev