aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til hyggelige Betzy Kjelsbergs vei 161 B
Velkommen til hyggelige Betzy Kjelsbergs vei 161 B

DRAMMEN Betzy Kjelsbergs vei 161B

Åssiden ? Pent 4-roms rekkehus med hage og stor veranda ? Sen kveldssol - Lekkert HTH-kjøkken - Garasje

 • kr 3 590 000
 • BRA 93 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 590 000
 • Omkostningerkr 16 824
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 781 515
 • EierformAndel
 • Byggeår1966
 • Soverom3
 • ArealP-rom 83 m²
 • Andel fellesgjeldkr 174 691
 • Felleskostnaderkr 4 835
 • Tomt7 209 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 590 000 (Prisantydning) 174 691 (Andel av fellesgjeld)   3 764 691 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   3 781 515 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje 3D
Pent rekkehus over 2 plan med fin planløsning. Vestvendt stor veranda med sen kveldssol. Garasje i rekke. Boligen inneholder: Entrè, gang, stue, 3 soverom, nyere lekkert kjøkken fra HTH, flislagt bad med varmekabler, eget vaskerom og bod. Utvendig bod på terrassen. Sentralt og fint beliggende på Åssiden. Gangavstand til skoler og barnehager. Kort vei til Ligosenteret med blant annet Kiwi XL, cafè, Apotek, treningssenter, frisør mm. Bussholdeplass rett utenfor med hyppige avganger. Få min til Drammen skisenter med alpinbakker og klatrepark og downhill på sommerstid. Fra toppen av skisenteret er det preparerte løyper og turstier som tar deg videre innover Finnemarka. Langs elva er det turstier helt inn til sentrum, samt elvepark med friområder og badeplass.
Romslig terrasse i 1. etasje med god plass til sittegrupper

Betzy Kjelsbergs vei 161B, Viken

 • Tomt
  7209m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet felles eiet tomt på 7209 kvm som tilhører borettslaget. Eiendommen disponerer et areal i hagen som er pent opparbeidet med plen, hekk, blomster og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Sentralt og fint beliggende på Åssiden. Gangavstand til skoler og barnehager. Kort vei til Ligosenteret med blant annet Kiwi XL, cafè, Apotek, treningssenter, frisør mm. Bussholdeplass rett utenfor med hyppige avganger. Få min til Drammen skisenter med alpinbakker og klatrepark og downhill på sommerstid. Fra toppen av skisenteret er det preparerte løyper og turstier som tar deg videre innover Finnemarka. Langs elva er det turstier helt inn til sentrum, samt elvepark med friområder og badeplass.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp Aktiv visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Gangavstand til skoler og barnehage.

  Skolekrets
  Åssiden skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Gangavstand til buss.

  Byggemåte
  For mer informasjon se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av takstmann Thomas Green for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Boligen strekker seg over 2 plan og inneholder: 1. etasje: Entrè, gang, vaskerom. bod, bad og 2 soverom. 2. etasje: stue, kjøkken og soverom.

  Standard
  Eiendommen har de siste årene blitt oppgradert med bl.a. Nye vinduer i 2015, ny terrassedør 2007, nytt sikringsskap 2016, nytt kjøkken 2016, ny varmepumpe 2017 og nye garasjeporter 2017. Ny isolasjon og gulv på loft 2017. Avløpsledninger har gjennomgått rørfornyelse i 2023 i regi av borettslaget. Rom for rom: 1. etg: Entrè: Liten entrè med plass til sko og yttertøy. Adkomst til vaskerom og bod. Flislagt gulv med varmekabler. Malt mdf-panel på vegger. Gang: Gang med praktisk vedovn og adkomst 2. etasje. Flislagt gulv med varmekabler. Malt strie på vegger. Vaskerom: Lite men praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser på gulv og panel på vegger. Bod: Romslig bod med adkomst fra vaskerom. God lagringsplass. Tregulv og panel på vegger. Bad: Flislagt bad med varmekabler. Badet er innredet med dusjkabinett, servant med speil, overskap og underskap og gulvstående WC. Hvite fliser på gulv og vegger. Soverom/stue: Soverom med utgang til terrasse og hage. Laminat på gulv og malt mdf-panel på vegger. Rommet er på byggetegning merket med forstue men tilfredstiller krav til varig opphold. Soverom: Soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Praktisk bod under trappen til 2. etasje. Furugulv og malt mdf-panel i tak. Utvendig bod på terrasssen. 2. etg: Stue: Lys stue med utgang stor vestvendt veranda med sen kveldssol. Her er det plass til både salong og spisestue. Varmepumpe er montert i stuen. Laminat på gulv og tapet på vegger. Downlights i tak. Kjøkken: Pent nyere kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer fra AEG. God skap og benkeplass. Vindu på kjøkken gir godt arbeidslys. Laminat benkeplate med nedsenket vask. Det er plass til en liten spisegruppe på kjøkkenet ved behov. Laminat på gulv og tapet på vegger. Downlights i tak. Soverom: Romslig soverom med plass til dobbeltseng, garderobe og kontorpult. Adkomst til loft med god lagringsplass. Laminat på gulv og malt mdf-panel på vegger. Garasje i rekke for en bil.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Eiendommen har de siste årene blitt oppgradert med bl.a. Nye vinduer i 2015, ny terrassedør 2007, nytt sikringsskap 2016, nytt kjøkken 2016, ny varmepumpe 2017 og nye garasjeporter 2017. Ny isolasjon og gulv på loft 2017. Avløpsledninger har gjennomgått rørfornyelse i 2023 i regi av borettslaget.

  TV/Internett/bredbånd
  Grunnpakke TV/Internett er inkludert i fellesutgifter.

  Parkering
  I garasje. Flere parkeringsmuligheter i nabogate.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 590 000 (Prisantydning) 174 691 (Andel av fellesgjeld)   3 764 691 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   3 781 515 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe, vedfyring og elektrisk oppvarming i form av varmekabler på bad og panelovner

  Info strømforbruk
  Strømforbruk 2022: 7278 Kwh.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  844666

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3040797

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  23

  Part.obl.nr.
  952904108

  Felleskostnader pr. mnd.
  4835

  Andel fellesgjeld
  174691

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-21T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  32242

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Betzy Borettslag

  Borettslagets org.nr
  952904108

  Gebyr forkjøpsrett
  6992

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 96660136204, BoligBanken ASA Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 22.08.2023: 5.59% pa. Antall terminer til innfrielse: 33 Saldo per 22.08.2023: 2 925 611 Andel av saldo: 104 486 Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.12.2039 ) Flytende rente Lånenummer: 96660158550, BoligBanken ASA Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 22.08.2023: 5.59% pa. Antall terminer til innfrielse: 36.6 Saldo per 22.08.2023: 1 965 753 Andel av saldo: 70 205 Første termin/første avdrag: 30.06.2023 ( siste termin 30.09.2041 )

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenenes Sikringsordning AS

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86236248

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt etter søknad til styret iht. sameiet gjeldene husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/117/44: 28.02.1966 - Dokumentnr: 255 - Bestemmelse om bebyggelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
  Bestemmelse om gjerde
  Div. ledninger
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  10.08.1965 - Dokumentnr: 990080 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3005 Gnr:117 Bnr:440
  01.01.2020 - Dokumentnr: 319746 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:117 Bnr:44


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til i henhold til reguleringsplan datert 08.04.1963 med tilhørende reguleringsbestemmelser (kommuneplan) datert 05.10.2015

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 590 000 (Prisantydning) 174 691 (Andel av fellesgjeld)   3 764 691 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   3 781 515 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  16824

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt meglerprovisjon fastpris på kr. 39.000,- Tilrettelegging kr. 12.900,-. Oppgjørsgebyr kr. 5.375,-. Markedspakke kr. 14.900-. Visning (pr.) kr.2.900,-. Alle beløp er inkludert mva.

Ole Anders Bjerkedok

Megler

Ole Anders Bjerkedok

48 26 27 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev