aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Doktor Hanssteins gate 18 - Her er det gangavstand til det meste
Velkommen til Doktor Hanssteins gate 18 - Her er det gangavstand til det meste

DRAMMEN Doktor Hansteins gate 18

Strømsø sentrum ? Pen 3 - roms selveier - Heis ? Garasje -Balkong ? Gangavstand til det meste

 • kr 4 370 000
 • BRA 72 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 370 000
 • Omkostningerkr 128 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 498 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2002
 • Soverom2
 • ArealP-rom 70 m²
 • Felleskostnaderkr 4 618
 • Tomt433.6 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 600 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,00))   128 042,- (Omkostninger totalt)   4 728 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 3D
Pen 3-roms selveierleilighet med fin planløsning og god standard. Leiligheten ligger i 4. etasje med heis og inneholder: Entrè, romslig stue/spisestue med utgang balkong, pent kjøkken, flislagt bad, bod og 2 soverom. Garasje på bakkeplan. Leiligheten har en svært sentral beliggenhet med gangavstand til togstasjon og alt av butikker og tilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyst stadion. Flotte turmuligheter langs elvepromenade som tar deg til bl.a. Union brygge, Papirbredden med høyskolesenteret og Bragernes sentrum. Kort vei til marka med fine tur og skimuligheter både på Strømsø og Bragernes siden. Strømsø er også knutepunkt for buss.
Fasade

Doktor Hansteins gate 18, Buskerud

 • Tomt
  433.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidede fellesarealer. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en svært sentral beliggenhet med gangavstand til togstasjon og alt av butikker og tilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyst stadion. Flotte turmuligheter langs elvepromenade som tar deg til bl.a. Union brygge, Papirbredden med høyskolesenteret og Bragernes sentrum. Enkel påkjøring E - 18 og E-134.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp Aktiv visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Kort vei til barnehage og skoler.

  Skolekrets
  Danvik skolekrets

  Offentlig kommunikasjon
  Gangavstand til buss og tog.

  Byggemåte
  For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Thomas Green for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Leiligheten ligger i 4. etasje med heis og inneholder: Entrè, romslig stue/spisestue med utgang balkong, pent kjøkken, flislagt bad, bod og 2 soverom. Garasje på bakkeplan.

  Standard
  Leiligheten har en fin planløsning og holder en gjennomgående god standard. Leiligheten er godt vedlikeholdt og tatt vare på. Eik parkett på gulver, malt strietapet på vegger. Flislagt bad med varmekabler. (Skjenker i stue med skap/hyller følger ikke). Rom for rom: Entrè: Lys entrè med plass til sko og yttertøy. Parkett på gulv og malt strietapet på vegger. Stuespisestue: Lys stue med plass til både salong og spisestue. Her er det også utgang til balkong. Parkett på gulv og malt strietapet på vegger. Kjøkken: Pent kjøkken med hvite profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedsenket vask. Pene kjøkkenplater i flis imitasjon over benken. Integrert platetopp og stekeovn. God skap og benkeplass. Parkett på gulv og malt strietapet på vegger. (Kjøleskap følgler ikke). Bad: Pent flislagt bad med varmekabler. Her er det montert dusjkabinett, hvit innredning med servant og over og underskap, WC og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke) Soverom 2: Soverom med plass til seng, garderobe og kontorpult. Ideelt som kontor eller gjesterom. Parkett på gulv og malt strietapet på vegger. Soverom 1: Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og kommoder/nattbord - Her er det også montert en romslig skyvedørsgarderobe med god lagringsplass. Parkett på gulv og malt strietapet på vegger. Garasje med automatisk portåpner og god lagringsplass

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med.

  TV/Internett/bredbånd
  Grunnpakke TV/Internett fra Telia er inkludert i felleskostnader

  Parkering
  Egen garasje på bakkeplan.

  Diverse
  Det er i følge forretningsfører planlagt oppussing av fasaden på bygningen. Dette vil bli lånefinansiert. Estimert ny fellesutgift for denne leiligheten er ca. 5.500,- fra 01.01.2024.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 600 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,00))   128 042,- (Omkostninger totalt)   4 728 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming i form av panelovner og varmekabler på bad.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk 2022: 10300 Kwh.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  7245

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  866428

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3119142

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  RFD kr. 3667

  Sameiebrøk
  84/578

  Felleskostnader pr. mnd
  4618

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader inkluderer byggforsikring, felles strøm, vedlikehold fellesareal, vedlikehold heis, grunnpakke TV/Internett fra Telia og forretningsførsel. Det er i følge forretningsfører planlagt oppussing av fasaden på bygningen. Dette vil bli lånefinansiert. Estimert ny fellesutgift for denne leiligheten er ca. 5.500,- fra 01.01.2024.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  IF

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Vask av fellesarealer på rundgang etter liste

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt med krever styregodkjenning

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/110/927/6: 14.05.2002 - Dokumentnr: 8258 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 6
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. nr 7.
  28.09.2005 - Dokumentnr: 134808 - Resek/sammenslåing Sammenslått til:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578
  Sammenslått til:
  Snr: 2
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Sammenslått til:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578
  Sammenslått til:
  Snr: 4
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Sammenslått til:
  Snr: 5
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578
  Sammenslått til:
  Snr: 6
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Sammenslått til:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 134/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 70/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 2
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 4
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 5
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 6
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 84/578
  Sammenslåing av:
  Snr: 7
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 64/578


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig og næringsformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 600 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,00))   128 042,- (Omkostninger totalt)   4 728 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  128042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Meglers vederlag er provisjonsbasert og avtalt til 1.25 % av eiendommens salgssum. Tilrettelegging kr. 12.900,- Oppgjørsgebyr kr 5.375,-. Markedsføring kr. 15.900,-. Visning kr. 2.900,-. (pr. visning). Alle beløp er inkl. mva.

Ole Anders Bjerkedok

Megler

Ole Anders Bjerkedok

48 26 27 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev