aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.

DRAMMEN Havnegata 101A

Pen leil. m/2 sov. i 3. etg. m/sydvestvendt balkong. Carport. Heis. Fint sameie v/båthavn/fjorden.

 • kr 3 750 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 750 000
 • Omkostningerkr 124 352
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 998 704
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 003
 • Soverom2
 • ArealP-rom 71 m²
 • Felleskostnaderkr 4 826
 • Tomt4 132.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 750 000,- (Prisantydning)
  124 352,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  96 850 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000))

  109 892 (Omkostninger totalt)

  3 984 244 (Totalpris inkl. omkostninger)
- Kort vei til sentrum. - Populært område. Tangen brygge ligger rett ved sjøkanten og det er kort vei til Drammen sentrum med et fint servicetilbud. Idrettslaget på Åskollen har mange aktivitetstilbud.

Havnegata 101A, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 75 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 71 kvm Entré, soverom, soverom 2, bad, stue, kjøkken.
  Sekundærrom
  3. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  4132.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Tangen Brygge ligger flott til ved sjøkanten - og er et drømmested for deg som vil ha nærhet til fjorden! Boligen har en trivelig beliggenhet med umiddelbar nærhet til brygger. Det er et veletablert boligområde som er i utvikling. Det er servicetilbud i nærmiljøet, samt at det er sykkelvei til sentrum via flotte sykkelveier. Fra Åskollen/Tangen utvides havnepromenaden mot sentrum, samt at det kommer flere boliger. De fleste fritidstilbud finnes i Drammen. Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen, med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg og idrettshall. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om sommeren arrangeres det vanligvis St.Hansferiring på Holmenokken i Drammenselva, samt Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. Friluftsmulighetene er mange og vi har sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement og får utløp i Ælv Classico.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Område består av blokker, eneboliger og næringsbygg.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

  Skolekrets
  Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

  Offentlig kommunikasjon
  Transport: Busstoppet Merket og Drammen Slip ligger rett ved eiendommen, med god bussforbindelse til sentrum. Ca. 3 kilometer til Drammen sentrum med togstasjon og alle servicefasiliteter. Lett adkomst og påkjøring til E18 til Oslo. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: - Asker, 13 min. - Lysaker, 25 min. - Skøyen, 28 min. - Nationaltheatret, 32 min. - Oslo S, 36 min. - Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. - Mjøndalen, 8 min. - Kongsberg, 45 min. - Tønsberg, 36 min. - Torp, 57 min. Med bil tar det 53 min. til Sandefjord Lufthavn Torp og 69 min. til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

  Byggemåte
  Boligbygg med flere boenheter bygget i 2003. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Det er ikke kjennskap til drensforhold. Støpt betongplate på mark. Yttervegger over grunnmur av bindingsverkskonstruksjon m/utv. kledning. Saltak er antatt tekket med takstein. Taket er ikke nærmere besiktiget. Utvendig og felles bygningsdeler er ikke tilstandsvurdert i denne rapporten. Oppdatert: Sameiet har gjennomført utskiftning av skadede kledningsbord og maling av hele bygget. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 02.06.22 av Thomas Bergodd for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Lekkasje i en takrenne ved inngangen min. Den er tettet.

  Innhold
  Innhold: Entré, stue, kjøkken, bad, bod og 2 soverom. Parkering i carport. Utebod.

  Standard
  Lys og trivelig 3-roms leilighet fra 2003. Lettstelt leilighet med alt på en flate, med heisadkomst til 3. etasje hvor leiligheten befinner seg. Overflatene består av parkett, belegg og fliser. På veggene er det malte flater og fliser. Malte himlinger. Kjøkkenet har hvit innredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenventilator med utrekk ut og frittstående hvitevarer. Videre inn til stuen hvor det er møbleringsmuligheter for spisebord og sofagruppe med videre utgang til balkong. Det er tillatt med elektrisk grill eller gassgrill på balkong. Bad fra byggeår med fliser på vegg og gulv med varmekabler. Dusjhjørne og skap over- og under vasken. Opplegg til vaskemaskin. To soverom hvorav ene i dag benyttes som hjemmekontor. Hovedsoverommet er innredet med garderobeskap. Eksternt og annet. Utebod medfølger. Det er felles søppelrom. Frittstående hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale. Boligen er visningsvasket og vaskes lettere over til overtakelse. Støv og/eller merker etter oppheng av bilder mm må påregnes ved kjøp av bruktbolig. Tilstandsrapport Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Se også på boligens hjemmeside for enkel oversikt over tilstandsrapporten. Skalaen for tilstandsgrader er TG 0-3. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og som kan kreve tiltak. Det er ingen forhold som har fått TG3 av takstmann. Innvendig > Overflater Det er påvist andre avvik: Parketten gir etter når man går på den og lager en klikkelyd, dette gjelder mellom kjøkken og stue. Parketten har bruks- og aldersslitasje. Tiltak Det er ikke behov for utbedringstiltak Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tiltak Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Vesentlig skjult el.anlegg, sikringsskap m/automatsikringer. Tiltak Det er ikke foretatt kontroll av el.tilsynet, ikke fremlagt samsvarserklæring eller noen annen form for dokumentasjon. Det anbefales derfor en kontroll av el.anlegget.

  Innbo og løsøre
  Frittstående hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i tilknytning tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det tilhører 1 p-plass i carport. Det er gjesteparkering i sameiet. Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelse. Kontakt megler/styret for nærmere info vedr. etablering av elbillader. Kontakt megler/styret for nærmere info vedr. etablering av elbillader. Styret i sameiet administerer båtplasser i båthavnen. Ca. halvparten av boligene i sameiet har båtplass. Salg må skje internt, men har etter det styreleder kjenner til ikke skjedd. Leie kan skje internt og eksternt. Drammen motorbåtforening har også båtplasser som kan leies. Kontakt megler/styret/motorbåtforeningen for nærmere info.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling, da boligen ligger i 3. etg. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle ved utkleie Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 750 000,- (Prisantydning)
  124 352,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  96 850 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000))

  109 892 (Omkostninger totalt)

  3 984 244 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. 198 liters OZO-varmtvannsbereder fra 2002. Gulvvarme på bad.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  996752

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3588306

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  75/3368

  Felleskostnader pr. mnd
  4826

  Felleskostnader inkluderer
  Fordeling : - Grunnkostnad, kr. 2 421,-. - Oppbygging vedlikeholdsfond, kr. 364,-. - Finans-/lånekostnader, kr. 1 332,- - Renovasjon, kr. 278,-. - Bredbånd, kr. 431,-. Se mer info under fellesgjeld

  Andel fellesgjeld
  124352

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-29T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  43554

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Sameiet Tangen Brygge består av 40 leiligheter/40 boligseksjoner og 0 næringsseksjoner. Sameiebrøk: 131/3368 Styreleder er Anne Borghild Austveg, tangenbrygge@nbbo.net / 917 32 004. Årsmøtet for 2022 ble avholdt 10. mai i båtforeningens lokaler. Følgende ble bla behandlet/vedtatt: - Honorar til styret og valg av styremedlemmer. - Endring i husordensregel om dyrehold. Styret informerte om status på årsmøtet. - Blikkenslagerarbeid; Følge med på evt. små lekkasjer, få reparert blekk som løsner/vrir seg går hull på rundt røyk-luker, takhetter, piper og møner, samt jevnlig kontroll og reparasjoner av takrenner og nedløp. Utført siste år: - Maling av alle vinduer og dører utvendig, bygg A, B og D. - Beisning av alle vegger utvendig, bygg A, B og D. - Beisning av alle verandaer, bygg A, B og D. - Utskifting av planker og lektere, bygg A, B og D. - Bygg A, dekke over garasje, vann renner feil over betong ødelegger fasaden, finne metode for å lede vannet inn i renner. - Bygge om carporter. - Utredning og innhentning av tilbud for nytt system el-bil ladning. Utført arbeid siste fem år: - Dugnad avholdt 2. juni 2022. - Blikkenslagerarbeid, reparasjoner av lekkasjer fra takluker, beslag rundt piper, takrenner er byttet ut og utskifting av nedløp. - Reparasjon av garasje, innkjørsel og tak. - Oppretting av verandasøyler. - Oppretting av boder. - Reparasjon av bryggeanlegget. - Maling av alle vinduer og dører utvendig, bygg C. - Beisning av alle vegger utvendig, bygg C. - Beisning av alle verandaer, bygg C. - Utskifting av planker og lektere, bygg.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 16364602417, DnB NOR Bank ASA - Sameie Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats pr 12.12.2022: 5,25% pa. Antall terminer til innfrielse: 19. Saldo, pr. 30.12.2022: kr. 5 529 335,- Andel av saldo: pr. 30.12.2022: kr. 124 352,-. Første termin/første avdrag: 30.12.2022 (siste termin 30.12.2032). Lånet har vært aktivt siden 16.08.2022. Løpetid ca. 10 år pr.12.12.2022. Flytende rente. På årsmøte avholdt 14.04.2021 ble det bla. vedtatt at "Styret får fullmakt til å foreta låneopptak på inntil kr 6 millioner for å gjennomføre nødvendig vedlikehold i 2021 - 2022". Styreleder opplyser at hoveddelen av vedlikeholdet er utført innenfor rammen, samt at de fire carportene bygges om innenfor rammen.

  Vedtekter/husordensregler
  Vedtekter/husordensregler er inntatt i prospektet som vedlegg.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så frem det ikke medfører urimelig sjenanse for naboene. På sameiets fellesområde er det båndtvang hele året for alle typer husdyr.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/112/251/6: 02.03.1957 - Dokumentnr: 497 - Bestemmelse om gjerde Overført fra gnr 112 bnr 252 Overført fra gnr 112 bnr 255 Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 16.04.1957 - Dokumentnr: 818 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 25.02.1975 - Dokumentnr: 1358 - Erklæring/avtale ang. oppsett av midlt. plasthall i 2 år Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra gnr 112 bnr 249 Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 14.05.1976 - Dokumentnr: 3118 - Erklæring/avtale Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 04.02.1991 - Dokumentnr: 967 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om vann/kloakkledning m.m Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 26.04.1994 - Dokumentnr: 5879 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om vann/kloakkledning samt el.ledninger og telefonledninger trekkes over eiendommen. Rett for Drammen oppmålingsvesen å ha polygonpunkt på eiendommen. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 21.08.1996 - Dokumentnr: 13245 - Erklæring/avtale Best. om at det ikke kan drives skipsverft eller reparasjon av båter eller andre sjøgående transportmidlert uten skriftlig samtykke fra hj.haverne av bnr. 233, 757 og 758. Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 21.08.1996 - Dokumentnr: 13245 - Erklæring/avtale Gnr. 112 bnr. 251 må tåle at det på gnr. 112 bnr. 112 bnr. 233, 757 og 758 drives skipsverft og annen virksomhet som kan medføre støy, støv og lukt. Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 21.08.1996 - Dokumentnr: 13245 - Erklæring/avtale Tilflotsretten fra sjøen må ikke brukes på en slik måte at den er til hinder for virksomheten til gnr. 112 bnr. 233, 757 og 758, her under dopkksetting, sjøsetting og kailegging Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:251 Gjelder denne registerenheten med flere 09.10.2003 - Dokumentnr: 17630 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere 09.10.2003 - Dokumentnr: 17630 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 6 Formål: Bolig Sameiebrøk: 75/3368 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. 22.11.2006 - Dokumentnr: 576644 - Resek/tilleggssek Endret seksjon: Snr: 6 Formål: Bolig Sameiebrøk: 75/3368 22.11.2006 - Dokumentnr: 576644 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon: Snr: 6 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 75/3368 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for Havnegata 101, nybygg, boligbygg A, datert 05.12.2003. Tiltakshaver: Ticon - Tangen Brygge AS. Ansvarlig utførende: Strøm Gundersen AS og Kone AS. Ansvalig kontollerende: Strøm Gundersen AS, Norges Geotekniske institutt og Kone AS. Bygningstatushistorikk: Dato/Registrert dato. RA-Rammetillatelse, 27.05.2002. IG-Igangsettingstillatelse, 04.12.2002. TB- Tatt i bruk: 19.11.2003. FA-Ferdigattest, 05.12.2003.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål mm: - Reguleringsbestemmelser, Havnegata 101, gnr. 112, bnr. 251, datert 10.12.2001. Andre planer: - Kommuneplan, datert 05.10.2015. - Kommunedelplan -Kommunedelplan for Fv. 319 Svelvikveien, datert 21.06.2016. - Kommunedelplan - Kommunedelplan for Drammenselva, datert 29.04.1991. - Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2014- 2036/2022-2034. Arbeidet med arealdelen i ny kommuneplan er nå i gang. Oppstart av planarbeid ble kunngjort 22.07.21. Se mer: https://www.drammen.kommune.no/tjenester/arealplan-kart-seksjoneringoppmaaling/kommuneplaner-ogretningslinjer/ny-kommuneplan/ Området er i utvikling og havnepromenaden utvide fra Åskollen/Tangen og inn mot byen, samt at det kommer flere boligprosjekter. Kulturminner i området: 1 av 6 berørte datasett: Kulturminner -lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune. Gjelder nord for Havnegata gjelder middels/høy for nr. 97, 99. Boligen er i 101 og er ikke i verneklasse. Deler av sameiet er merket av for flomfare, 200 års, i kommunens kart. Det er ikke merket av for kvikkleire i sameiet. Sameiet ligger i gul/rød støysone,Lden>55/65db, på kommunens kart Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er inntatt som vedlegg i prospekt eller kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter. Styret informeres.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Grunnbeløp pr. 01.05.22: kr. 111 477,-. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 750 000,- (Prisantydning)
  124 352,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  96 850 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000))

  109 892 (Omkostninger totalt)

  3 984 244 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  124352

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.15 000-, oppgjørshonorar kr. 4 375,- og visninger kr. 2 900, - og markedsføringspakke kr. 15 000,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtale utlegg i henhold til oppdragsavtale dersom handel ikke kommer i stand.

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev