aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.

DRAMMEN Hestehagen 32

Pen enebolig m/garasje innerst i blindvei. Bad og kjøkken oppusset 2023. 3 sov. Stor uteplass. Ikke dok.avgift.

 • kr 4 590 000
 • BRA 143 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 590 000
 • Omkostningerkr 16 047
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 766 047
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformAndel
 • Byggeår1 983
 • Soverom3
 • ArealP-rom 118 m²
 • Tomt10 767 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 590 000 (Prisantydning) 160 000 (Andel av fellesgjeld)   4 750 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 215 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 047 (Omkostninger totalt)   4 766 047 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Hestehagen 32! Pen enebolig med fin beliggenhet. Boligen er oppgradert og fremstår som gjennomført. Stor veranda og skjermet hage. Gode solforhold. Boligen er organisert i borettslag som gjør at det bla. ikke er dokumentavgift ved salg/kjøp av bolig. Borettslaget står også for en stor del av vedlikeholdet, se vedtektene punkt 5. Det er gangavstand til busstopp og marka. Det er flere butikker i området og det er kort vei til skole og barnehage. Store deler av boligens innvendige overflater, bad, kjøkken og toalettrom er pusset opp i 2023. Dokumenter/kvitteringer fra TM VVS Entreprenør AS, CK Interiør AS, Pedersen Consulting, mv, kan mottas fra megler.

Hestehagen 32, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 62 kvm
  1. etasje: 67 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 51 kvm Entré, vaskerom, soverom, soverom, toalettrom, bad.
  1. etasje: 67 kvm Trapperom, soverom, kjøkken, stue .
  Sekundærrom
  Kjeller: 11 kvm Bod, teknisk rom.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 14 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 14 kvm Garasje, bod.  Tomt
  10767m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger/-gårdsplasser og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Boligen ligger innerst i blindvei på Åssiden i Drammen. Eiendommen grenser til marka og det er gangavstand til busstopp. Det er kort vei til butikker, skole og barnehage. Besøk Ligosenteret med blant annet Kiwi XL, cafè, legesenter, frisør mm. Den aktive kan ta turen Drammen skisenter med alpinbakker på vinterstid og klatrepark og downhill på sommerstid. Det er flotte turmuligheter i marka. Gå f.eks. Åssiden IF som er en fin idrettsforening som tilbyr et bredt utvalg av fritidsaktiviteter innen fotball, håndball og ski mv. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om sommeren arrangeres det vanligvis St.Hansferiring på Holmenokken i Drammenselva, samt Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. O'Learys Drammen tilbyr i tillegg på bowling. Friluftsmulighetene er mange og vi har sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement som får utløp i Ælv Classico.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, flerpersonsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

  Skolekrets
  Se kommunens hjemmesider.

  Offentlig kommunikasjon
  Boligen ligger sentralt med gangavstand til busstoppet Drammen Travbane. Her går nummer 51 Drammen/Mjøndalen, 55 Drammen/Hovjordet, 56 Drammen/Mjøndalen og 139 Drammen/Åmot. Nummer 51 går også som nattbuss. Vy express tar 50 min fra Drammen Travbane til Oslo bussterminal. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: - Asker, 13 min. - Lysaker, 25 min. - Skøyen, 28 min. - Nationaltheatret, 32 min. - Oslo S, 36 min. - Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. - Mjøndalen, 8 min. - Kongsberg, 45 min. - Tønsberg, 36 min. - Torp, 57 min. Med bil tar det 50 min. til Sandefjord Lufthavn Torp og 65 min. til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

  Byggemåte
  Enebolig på Åssiden. Boligen er generelt sett godt vedlikeholdt. Store deler av boligens innvendige overflater, bad, kjøkken og toalettrom er pusset opp i 2023. Oppgraderinger og utskiftninger må generelt sett påregnes. Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkenivå av taksrtmannen. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Taknedløp er ført i rør i bakken. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Utvendig kledning er stedvis skiftet de senere år (Eiers opplysning, EO). Saltak i tre m/undertak av bord. Loftlem m/nedfellbar stige. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør m/glassfelt. Terrassedør m/isolerglass, denne er datostemplet 2014. Terrassplatting v/inngangsparti, oppført i trekonstruksjon, delvis takoverbygd. Terrasse med adkomst fra stue, oppført i trekonstruksjon, rekkverk m/stående bord, tretrapp ned til terrasseplatting oppført i trekonstruksjon. Enkel tretrapp uten rekkverk på siden av garasjen. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.04.2023 av Thomas Bergodd med teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Når kjøpte du eiendommen? 2001 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Bad og toalett ble renovert i siste del av 2023 og ble ferdigstilt i april 2023. Bad er strippet helt ned. Varmekabler og elektrisk (spotter etc) er utført av IRBY elektro. Støp og fliser er utført av Pedersen Consulting. Arbeid utført av: TMVVS Entreprenør. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse Se over. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Det ble gjennomført slik kontroll i år i regi av borettslaget. Det var ingen merknader. Jeg husker ikke hvilket firma som gjorde det. Arbeid utført av: Utført i regi av borettslaget. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Varmekabler på bad, spotter på bad, belysning på kjøkken, tilkobling til ny komfyr. Det ble også skiftet sikringsskap for kort tid siden. Det er gjort i regi av borettslaget. Jeg husker ikke hvem som gjorde det men antar dokumentasjon kan fås av styret i borettslaget. Arbeid utført av: IRBY Elektro 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Beskrivelse Kontaktuttak som ble lagt inn av Irby Elektro i 2019. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Utvendig vedlikehold utføres i regi av borettslaget. Panel på fremside ble skiftet ut i fjor. Det ble lagt ny membran og byttet planker på verandaen som ble bygges sammen med huset. Dokumentasjon for dette, navn på utførende antar jeg ligger hos styret i borettslaget. Jeg har fått bygget en liten forlengelse av terrassen. Denne ble bygget av en håndverker som var utdannet murer, ikke snekker. Derfor har jeg krysset av for en kombinasjon her. Arbeid utført av: Borettslaget. 21. Er det foretatt radonmåling? Ja. Beskrivelse: Det ble gjennomført en fr ca 5 år siden. Det var ikke noe problem for mitt hus da. Det ble nylig gjort ny undersøkelse i regi borettslaget, men resultat ikke kommet. 21.1 Radonmåling År 2018 Verdi: Har ikke resultat. Kommentar: Resultat har kommet for måling i 2022 og det er under grenseverdiene. Se info under punktet utleie.

  Innhold
  Hovedetasje: Trapperom, soverom, kjøkken, stue. Underetasje: Entré, vaskerom, soverom, soverom, toalettrom, bad, bod, teknisk rom. Garasje og bod.

  Standard
  Pen enebolig over to plan med garasje. Stor og fin uteplass med veranda/hage. Tre soverom. Romslig stue uten innsyn. Lekkert kjøkken og bad. Toalettrom. Boder. Fin stue med utgang til balkong. Sportsbod ved inngangsdør. Annet: Boligen er visningsvasket og vaskes lettere over til overtakelse. Støv og/eller merker etter oppheng av bilder mm må påregnes ved kjøp av bruktbolig. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Takkonstruksjon/Loft: Saltak i tre m/undertak av bord. Loftlem m/nedfellbar stige. Vurdering av avvik: ? Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det ble regsitrert fuktmerker enkelte steder. ? Andre tiltak: Det anbefales å holde øye med fuktmerkene, og om disse utvikler seg. Skulle de forverres må det gjøres tiltak. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrassplatting v/inngangsparti, oppført i trekonstruksjon, delvis takoverbygd. Terrasse med adkomst fra stue, oppført i trekonstruksjon, rekkverk m/stående bord, tretrapp ned til terrasseplatting oppført i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: ? Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det ble ved befaringen registrert skjevheter i terrasseplatting og terrasse. Det ble registrert at trapp fra den ene terrassen til terrasseplattingen er underdimensjonert. Det ble registrert en svank på terrasseplatting. ? Tiltak: ? Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Pipe og ildsted: Lecapipe, innvendig i boligen er pipen pusset og malt eller malt. Tilkoblet peisovn og peis med innsats. Vurdering av avvik: ? Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. ? Tiltak: ? Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp m/rekkverk og dels håndløper. Vurdering av avvik: ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. ? Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. ? Tiltak: ? Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Innvendige dører Innvendig har boligen malte glatte dører. Alle innvendige dører skal skiftes før salg. Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. ? Tiltak: ? Enkelte dører må justeres OPPDATERING: Dører ble ikke byttet, men de er pusset og malt. Klinker byttet. Spesialrom Underetasje > Toalettrom Overflater og konstruksjon. Overflater gulv har fliser. Overflater vegger har fliser. Himling har malte plater. Veggmontert wc og servant m/servantskap. Naturlig ventilasjon. Årstall: 2023 Kilde: Eier. Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak ? Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Montert vannmåler og stoppekran på teknisk rom. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Tiltak ? Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Andre VVS-installasjoner Det er montert luft til luft varmepumpe. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre VVS-installasjoner. Drenering: Det er ikke kjennskap til drensforholdene. Det er ikke synlig fuktsperre rundt boligen. Det er mest sannsynlig ikke drenert rundt boligen. Vurdering av avvik: ? Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Forhold som har fått TG3: Utvendige trapper: Enkel tretrapp uten rekkverk på siden av garasjen. Vurdering av avvik: ? Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. ? Det er ikke montert rekkverk. ? Det er avvik: ? Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Utvendig trapp har stor slittasje og antas å være fra byggeår. ? Tiltak: Det anbefales å bygge ny trapp. Kostnadsestimat: Under 10 000. Rom under terreng: Gulvet har laminat. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt i bod, hulltaking er foretatt i utforet kjellervegg mot terreng. Vurdering av avvik: ? Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. ? Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. ? Tiltak: ? Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. Underetasje > Vaskerom Generell: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. ? Tiltak: ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Forstøtningsmurer: Det er oppført en Lecamur på siden av garasjen. Vurdering av avvik: ? Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. ? Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Tiltak: ? Lokal utbedring må utføres. Kostnadsestimat: Under 10 000

  Innbo og løsøre
  Frittstående hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i tilknytning tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Store deler av boligens innvendige overflater, bad, kjøkken og toalettrom er pusset opp i 2023: - CK Interiør AS, org. nr. 983 061 257, leveranse av KEO-kjøkken. - TM VVS Entreprenør AS, org.nr. 922 948 925, rørarbeider. - Pedersen Consulting, org.nr. 923 350 888, baderom og kjøkkenarbeider mv.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox fra Viken Fiber. Grunnpakke er inkl. i felleskostnader.

  Parkering
  Garasje og biloppstillingsplass. Det er gateparkering etter områdets bestemmelser utover dette.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer
  86259043

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m³ (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m³ Radonmåling ble gjennomført av Radonova i regi av borettslaget i 2022 og målinger viser en verdi under grenseverdiene: 1. etg. Stue: 105 279 871 [Radtrak³®] 2022-11-15 ? 2023-03-16 Hestehagen 32 Naturlig 64 ± 10 Bq/m³ 48 Bq/m³ U.etg. Soverom: 105 237 648 [Radtrak³®] 2022-11-15 ? 2023-03-16 Hestehagen 32 Naturlig 70 ± 10 Bq/m³ 52 Bq/m³

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 590 000 (Prisantydning) 160 000 (Andel av fellesgjeld)   4 750 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 215 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 047 (Omkostninger totalt)   4 766 047 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmepumpe, peis og peisovn. Gulvvarme på bad. Varmtvannstank på ca 200 liter. Drammensregionens brannvesen IKS, v/Feierseksjonen, gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 25.02.2021. Tilsynsrapport ? Ingen avdekkede forhold.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1105726

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3980613

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/117/701: 23.11.1961 - Dokumentnr: 903392 - Erklæring/avtale Refusjonsplikt m/ kr. 8.- pr. m2 for opparbeidelse av Øvrejordet med kloakk. Gjelder denne registerenheten med flere 20.02.1984 - Dokumentnr: 1548 - Bestemmelse om bebyggelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Forkjøpsrett, div. ledninger Bestemmelse om adkomstrett Med flere bestemmelser 31.01.1989 - Dokumentnr: 860 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:117 Bnr:496 Boligbygg kan plasseres nærmere nabogrense enn 4 meter, likevel ikke nærmere enn min. 3 meter. Kan ikke avlyses uten samtykke fra bygningssjefen i Drammen. 13.10.1984 - Dokumentnr: 990078 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3005 Gnr:117 Bnr:513 05.03.1990 - Dokumentnr: 2344 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3005 Gnr:117 Bnr:710 01.01.2020 - Dokumentnr: 631694 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:117 Bnr:701 På andelen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: - Ingen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, enebolig med garasje, datert 26.07.1983. Fra tilstandsrapport: Enebolig - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. - Det er bygd et teknisk rom på badet. Det var tidligere to boder i u.etg, disse er nå gjort om til en stor bod. Dør i entre er fjernet. - Kjøper overtar evt. risiko for dette. Garasje ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende reguleringsformål: - 3005 060241-1 REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET HESTEHAGEN, DRAMMEN KOMMUNE (01.02.1982). Boliger 10518,57 kvm. - 3005 060241-1 REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET HESTEHAGEN, DRAMMEN KOMMUNE (1.2.1982). Gate med fortau 67,01kvm. Relaterte planer: - 060265-10 Reguleringsplan for Kjøsterud nordre (Buskerudveien 210 mfl) (27.10.2009) - 0602380 Detaljregulering for Rosenkrantzgata 376 (03.09.2019) Igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen: - 3005 0602381 Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata. Status: Vedtatt planprogram. Se: https://drammenkart.nois.no/planregisterdok/0602381/dokumenter/381_Planprogram_20161220.pdf Gjeldende arealformål i kommuneplaner/kommunedelplaner: - Boligbebyggelse. Areal 10 766,94 kvm. - LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Areal 0,01 kvm. Arealplaner: - 060218-12 REGULERING AV KJØSTERUD GÅRD PÅ ÅSSIDEN. Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan. Areal 19,68 kvm. - 60241-1 REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET HESTEHAGEN, DRAMMEN KOMMUNE Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan. Areal 10585,57 kvm

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Grunnbeløp pr. 01.05.22: kr. 111 477,-. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 590 000 (Prisantydning) 160 000 (Andel av fellesgjeld)   4 750 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 215 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 047 (Omkostninger totalt)   4 766 047 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  16047

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris, kr. 45 000,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr, kr. 15 000,- Oppgjørshonorar, kr. 4 375,- og visninger, kr. 2 900/4 350,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket tilrettelegging og utlegg.

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev