aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.

DRAMMEN Laurits Grønlands vei 37B H0404

Fin leil. m/3 soverom. Balkong m/utsikt i 4 etg. Stor stue. Separat kjøkken. Heis. Borettslagsparkering.

 • kr 2 590 000
 • BRA 84 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 590 000
 • Omkostningerkr 16 426
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 979 257
 • EierformAndel
 • Byggeår1 970
 • Soverom3
 • ArealP-rom 84 m²
 • Andel fellesgjeldkr 372 831
 • Felleskostnaderkr 8 162
 • Tomt87 536 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 962 831 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 494 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 426 (Omkostninger totalt)   2 979 257 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Laurits Grønlands vei 37B! 4-roms leilighet beliggende sentralt på Fjell i Drammen. Etablert boligområde som framstår som velstelt, rolig og pent, med nærhet til skog og mark med godt utbygget lysløypenett i marka. Det er kort vei til Fjellhagen, Fjell og Skattekisten barnehage, Fjell og Galterud skole, Fjell bydelshus, idrettsanlegg og dagligvarehandel. Adskilt kjøkken med mye skap og benkeplass. Fin stue med flere møbleringsmuligheter. Herfra er det utgang til balkong. Tre soverom med plass til det nødvendige. Pent flislagt bad med gulvvarme. Det medfølger 2 stk boder i felles kjeller samt felles vaskeri. Felles inngang m/heisadkomst og tilgang til flotte fellesarealer. P-plass tildeles etter ansiennitet. Velkommen på visning!

Laurits Grønlands vei 37B H0404, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  4. etasje: 84 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 84 kvm Entré/gang, 3 soverom , kjøkken, bad og stue.  Tomt
  87536m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidede fellesarealer. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et veletablert boligområde. Det er kort vei til marka og god offentlig kommunikasjon. Det er ca. 9 min. gange til Kiwi Austadveien. Coop Extra ligger også i nærheten, som for øvrig har PostNord utleveringssted. Det er også pakkebokser i nærheten av boligen. Med bil eller buss kommer en raskt til Strømsø senter, hvor Kiwi XL er.En finner også andre butikker der som Lekia, Strømsø Sport, Jernia, Princess, Ark Bokhandel, Boots Apotek, Josefsson Frisør og Elvebyen legesenter. For et enda større utvalg tar en turen til Gulskogen Senter, CC Drammen, Magasinet, Torget Vest eller butikkene i sentrum. Det er også en næringspark i området med KID, Jysk, Power og Elkjøp. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales. Den som er glad i aktivitet kan benytte seg av Galterudhallen, og Dumpa nærmiljøanlegg. Galterudhallen er en av Drammen kommunes nyeste haller, og det tilbys bl.a. åpen hall to dager i uken hvor hallen er åpen for alle som vil drive med gratis, uorganisert idrett. Dumpa nærmiljøanlegg inkluderer ny sti, skiløype, sandvolleyballbane, kunstgressbane med fotballmål, samt lekeområde med lekeplassutstyr. For den som foretrekker treningssenter, ligger både Evo Strømsø. Sats Base Strømsø og Bølgen treningssenter en kort kjøretur unna. I marka er det et godt opparbeidet lysløypenett som tar deg inn til idylliske turområder og badevann, f.eks. Blektjern. Det er også kort vei til flotte grøntområder på Bikkjestykket ved Austad gård. Fra Galterud er det merkede turløyper inn til Risdalstårnet med en fantastisk utsikt mot topper i hele seks fylker. Fra Fjell er det opparbeidet gang og sykkelsti til idrettsparken på Marienlyst og Drammensbadet som kan by på innen og utendørs badeland samt trening- og velværesenter. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om sommeren arrangeres det vanligvis St.Hansferiring på Holmenokken i Drammenselva, samt Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. Friluftsmulighetene er mange og vi har sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement og får utløp i Ælv Classico.

  Adkomst
  Se kart i annonse.

  Bebyggelse
  Området består av blokkbebyggelse og friområder.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

  Skolekrets
  Se kommunens hjemmesider.

  Offentlig kommunikasjon
  Det er 2 min. gange til Ltz. Hervigs vei 51 busstopp: Nr. 3 Fjell/Kastanjesletta tar 15 min. til Drammen busstasjon. 3N går natt til lørdag og søndag fra Drammen til busstoppet. Nr. 37 Skoger/Lier går fra samme busstopp. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: - Asker, 13 min. - Lysaker, 25 min. - Skøyen, 28 min. - Nationaltheatret, 32 min. - Oslo S, 36 min. - Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. - Mjøndalen, 8 min. - Kongsberg, 45 min. - Tønsberg, 36 min. - Torp, 57 min. Med bil tar det 55 min. til Sandefjord Lufthavn Torp og 90 min. til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

  Byggemåte
  Boligblokk med flere boenheter. Støpt betong fundament/gulv. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendige fasadeplater, teglsteinfasade og murpuss. Flatt tak med papp/folietekking. Vinduer med isolerglass. Ventil i toppkarm. Tett utgangsdør med kikkehull. Brannklasse 30 dør, lydklasse 35 db. Terrassedør m/isolerglass. Takoverbygd balkong oppført i betong og aluminium/metall med adkomst fra stue. Tett rekkverk. Trefliser på gulv.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: El sjekk

  Innhold
  4. Etasje: Entré/gang, 3 soverom, kjøkken, bad og stue. Forkjøp avklart.

  Standard
  Fin leilighet. Lyst kjøkken med god skap- og benkeplass, samt avsatt plass til frittstående hvitevarer. Pen stue med plass til spisebord og sofamøblement. Herfra er det utgang til overbygget balkong med sol fra morgen til ettermiddag. Lyst og flislagt bad med gulvvarme. Innfellbare dusjdører, nedfelt vask og servantskap. Badet har opplegg til vaskemaskin og vegghengt klosett. Stort hovedsoveromemed innebygde skap. To mindre soverom med plass til seng og garderobeskap, eller som kan enkelt benyttes som gjesterom eller kontor. Eksternt og annet: Det medfølger to stk sportsboder i felles kjeller, samt at det er fellesvaskeri. Boligen er visningsvasket og vaskes lettere over til overtakelse. Det vil kunne være støv og merker etter oppheng av bilder mm. i boligen. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG2 avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak ? Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. ? Det må påregnes oppgraderinger/utskiftninger av flere overflater. Innvendig > Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak ? Enkelte dører må justeres. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Tiltak ? Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Forhold som har fått TG IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt Tekniske installasjoner > Varmesentral - Sentralfyr med radiatorer i boligrom. - Sentralfyr er ikke kontrollert. Nelfo - Erklæring om samsvar i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg, datert 13.03.2023. Rapportene er vedlagt salgsoppgaven. Elektrisk Produktion AS erklærer at planlegging/utførelse av installasjonen er i samsvar med sikkerhetskravene i forskrift om elektriske lavspenningsanlegg. Dokumentasjon i henhold til gjeldende regelverk er overlevert eier av anlegget. Avvik avdekket i rapport, datert 24.02.2023, er utbedret.

  Innbo og løsøre
  Frittstående hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale. Hvitevarer, frittstående skap og taklamper kan medøfølge etter nærmere avtale. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Telia, fiberuttak i stuen.

  Parkering
  Fjellvang borettslag har i dag 393 parkeringsplasser inklusive gjesteparkeringsplasser og 33 garasjeplasser(Fjellvang garasjelag), i eget garasjelag, til fordeling blant sine 528 leiligheter. Tildeling av plass gjøres etter ansiennitet på egen liste, det må påregnes ventetid. Ved tildeling av plass betales depositum til borettslaget. Søknad sendes til borettslagets styre. En andelseier, samt hustandsmedlemmene, kan kun disponere én parkeringsplass. Se vedtekter, parkeringsbestemmelser og informasjon fra borettslaget om tildeling av plass samt mer informasjon vedrørende parkering bak i prospekt. Øvrig fellesparkering skjer etter områdets bestemmelser. Det er elbillader på enkelte av plassene. Fra vedtektene: "5-3 Kjøring og Parkering (1) Fjellvang borettslag har i dag 393 parkeringsplasser inklusive gjesteparkeringsplasser og 33 garasjeplasser (i eget garasjelag) til fordeling blant sine 528 leiligheter. (2) Parkeringsplasser disponeres av borettslagets styre som fordeler plassene etter søknad fra lagets andelseiere. Styret kan delegere denne myndighet. (3) Styret fører listen over de andelseiere som ønsker å få tildelt en midlertidig parkeringsplass. Andelseiere som ønsker å tegne seg på denne listen henvender seg styret. Når en parkeringsplass blir ledig, vil tildeling finne sted til ny bruker etter tidspunkt for oppføring på denne liste (ansiennitet etter tidspunkt for listeoppføring) Styret kan fravike ansiennitetsregelen i tilfeller hvor det er dokumentert at en bruker av helsemessige eller sosiale årsaker har særlig behov for en parkeringsplass (4) Tildelt parkeringsplass er en midlertidig rett til å få disponere en parkeringsplass på nærmere fastsatte vilkår (ingen «fast parkeringsplass»). Styret kan til enhver tid endre plassering (omfordele plassene) når borettslagets behov tilsier dette, for eksempel knyttet til en andelseiers særlige helsemessige eller sosiale forhold, motorvarmere eller el-bil lading (5) En tildelt plass kan hverken overdras, leies ut eller lånes ut. Vilkår og bestemmelser fremkommer av borettslagets parkeringsbestemmelser (6) Garasjeplasser administreres av garasjelagets leder. (7) Kjøring og parkering på borettslagets område skal foregå hensynsfullt og med forsiktighet, slik at det ikke oppstår fare eller lagets beboere blir unødvendig forstyrret".

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 962 831 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 494 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 426 (Omkostninger totalt)   2 979 257 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Fjernvarme og elektrisitet. Gulvvarme på bad.

  Info strømforbruk
  Eier bruker ca. kr. 700,- pr mnd.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  850479

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3061724

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  82

  Part.obl.nr.
  954152189

  Part.obl.pålydende
  100

  Felleskostnader pr. mnd.
  8162

  Andel fellesgjeld
  372831

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-26T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  67755

  Andel fellesformue per dato
  2023-02-26T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Fjellvang Borettslag

  Borettslagets org.nr
  954152189

  Om borettslaget
  Borettslaget består av seks bygninger med til sammen 528 leiligheter. Viktig informasjon: 1. Beboere har vask av gang og trappen ned til neste etasje en uke. 2. Er det kuldegrader ute og det er åpne vinduer, skal radiatorene under åpne vinduer stå på 3. Det er ikke tillatt med gass eller kullgrill, kun elektrisk grill er tillatt. 4. Det er ikke tillatt å lagre brennbare stoffer som bensin, gasser og lignende på verandaene eller i boenheten for øvrig. 5. Forbud mot oppbevaring på fellesareal 6. I anledning eierskifte ønsker Fjellvang Borettslag å kontrollere at det elektriske anlegget i boligen er i forsvarlig vedlikeholdt stand, herunder at det ikke er foretatt ulovlige endringer av dette. Rapport og samsvarserklæring er vedlagt i salgsoppgaven, se utdrag under punktet standard. 2022-2019. Forrige ordinære generalforsamling ble avholdt 19. mai 2022. - Årsregnskapet viste overskudd på kr. 10 446 062,- før avdrag godkjennes enstemmig. Resultat føres mot annen egenkapital i balansen. - Parkeringsansarlig mottat årshonorar på kr. 2 500,-. - ID-kort utstedes for styret mfl. Saker som er under arbeid: - Elbil-lading. 6 firmaer ble vurdert. Ladeboks og avtale om abonnement på strøm må beboeren selv betale. - Rehabilitering etter brann i Lauritz Hervigs vei 25. - HMS. - Utetrapper. - Fellesutgifter er økt som følge økte kostnader. - Norfri har inngått avtale med Telia om oppgradering av TV og Brebånd til Flex Premium. Prisen er økt litt, men Norfri har fått en gunstig avtale og beboerne vil få et bedre tilbud. Det installeres en ny fiber-hussentral i alle leiligheter ila året. Vedlikehold senere år: - Nye radiatorer 2019/2020 - Ventilasjonsrens 2021 Tidligere saker: - Det gamle styret ble byttet ut med et nytt styre, den 18.06.2019, etter mistillitsforslag knyttet til innføring av betaling i fellesvaskeri. - Det nye styret måtte rette opp det tidligere styrets arbeid, bla. avslutning av en leasingavtale på betalingsautomater i vaskeri. - Et tidligere styremedlem ble utbetalt. - Diskusjon med AF-gruppen gjennom advokat om erstatning for dårlig utført arbeid vedr. kjøkken- og baderomssjaktene. En stor lekkasje i taknedløpene i C-oppgangen berørte 18 leiligheter. - Taknedløpene kontolleres, sluk på tak utbedret. - Baderomsmøbler som er ødelagt ble byttet og det ble inngått forlik med AF Gruppen AS. - Endring av avtale med Core Security AS om oppgradering av brannvarslingsanlegget, noe som ga besparelser. - Det Røde Huset som ble overtatt fra Drammen kommune mot kr. 1 000 000,- i tilskudd til oppussing av det med bla. kontor for borettslaget, møterom, samt stor og liten sal til utleie er pusset opp. - Asfaltering av parkeringsplassene. Dumpa og Shell-tomta som eies av borettslagene på Fjell. - Radiatorbytte. - Oppsigelse av Securitas. - Garanti på systemer fra Certego har utløpt. - Forebyggende møter med Drammen Brannvesen. - Ventilasjonsrens foretas. - Installering av manglende stoppekraner på enkelte radiatorer. - Hovedtavler byttes. - Prosess nytt calinnganlegg- - Utskifting av heiser er på borettslagets langtidsplan. - Vedlikehold av balkonger på langtidsplanen for vedlikehold. - Parkeringskortordning videreføres. Generalforsamlinger avholdes årlig. Ekstraordinær generalforsamling ved behov.

  Gebyr forkjøpsrett
  7494

  Forkjøpsrett
  Forkjøsretten er avklart for kjøp før 13.06.2023.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 83987189110, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 27.02.2023: 2.65% pa. Antall terminer til innfrielse: 51.976 Saldo per 27.02.2023: 176 009 730 Andel av saldo: 372 832 Første termin: 30.12.2018 Første avdrag: 30.12.2019, siste termin 30.11.2048. Fastrenter tom 14.01.2027

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Fremtind forsikring AS

  Polisenummer felles forsikring
  20657683

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt. En andelseier kan likevel holde dyr som utelukkende holdes inne, så som innekatt, marsvin, fugler m.v., så lenge slikt husdyrhold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere. Søknad om dyrehold kan stilles til borettslaget og andelseier må inngå avtale om hundehold på flere betingelser. Se mer informasjon i vedtekter vedtatt 26.08.2021.

  Eierskiftegebyr
  6115

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/23/85: 17.03.1972 - Dokumentnr: 1689 - Bestemmelse om bebyggelse Div. ledninger Bestemmelse om vann/kloakkledning Med flere bestemmelser 17.04.1975 - Dokumentnr: 2351 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:24 Bnr:8 Med flere bestemmelser 17.04.1975 - Dokumentnr: 2352 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:24 Bnr:8 Med flere bestemmelser 08.12.1971 - Dokumentnr: 8297 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3005 Gnr:23 Bnr:54 01.01.2020 - Dokumentnr: 1548049 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:23 Bnr:85 På andelen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: - Ingen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 25.06.1980 på boligblokken. Det foreligger ferdigattest datert 30.05.2003 på fasadeendring. Det foreligger ferdigattest datert 23.10.2014 på modernisering av bad/våtrom og rørarbeider i boligblokk. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om evt. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål og offentlig eller privat tjenesteyting. Det gjøres oppmerksom på at det er satt i gang arbeid med ny kommuneplan. Kommuneplanens arealdel ble 1.gangsbehandlet i formannskapet 6. desember, og i kommunestyret 12. desember.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Grunnbeløp pr. 01.05.22: kr. 111 477,-. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 962 831 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 494 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 426 (Omkostninger totalt)   2 979 257 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  16426

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris vederlag kr. 39 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 000,-, markedsføringspakke kr 15 500,-, oppgjørshonorar kr  6 375,- og visninger kr 2 950,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  7 588,-. Utleggene omfatter kommunal informasjon, fotograf og innhenting av opplysninger fra forretningsfører. Alle beløp er inkl. mva. 

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev