aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Under nyttige lenker: Trykk på 360-visning virtuell opplevelse.
Under nyttige lenker: Trykk på 360-visning virtuell opplevelse.

DRAMMEN Odins vei 4A H0402

Pen og sentral 3-roms i 4. etg. 2 balkonger. Parkering. Elbillader. 2 min. buss/butikk

 • kr 2 690 000
 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 690 000
 • Omkostningerkr 16 824
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 840 872
 • EierformAndel
 • Byggeår1956
 • Soverom2
 • ArealP-rom 65 m²
 • Andel fellesgjeldkr 134 048
 • Felleskostnaderkr 5 121
 • Tomt1 957 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 690 000 (Prisantydning) 134 048 (Andel av fellesgjeld)   2 824 048 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   2 840 872 (Totalpris inkl. omkostninger)
Under nyttige lenker: Trykk på 360-visning virtuell opplevelse.
- Fin intern beliggenhet. - Romslige soverom og stue. - Separat kjøkken. - To balkonger. - Gjennomgående leilighet. - Borettslagsparkering. - Seks ladebokser i borettslaget. - To min gange til busstopp/daglivarebutikk. - Sikringsordning.
Kjøkken m/god benke- og skapplass.

Odins vei 4A H0402, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  4. etasje: 65 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 65 kvm Entré, bad, kjøkken, stue, soverom og soverom 2.  Tomt
  1957m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidede fellesarealer. Felles parkeringsplass og parkering langs vei. Tomtearealet er basert på oppgitt areal i matrikkelopplysninger (offentlig eiendomsregister).

  Beliggenhet
  Fin beliggenhet tilbaketrukket fra hovedvei og med kort vei til sentrum og marka. Nærmeste dagligvarebutikk er Spar Kristensen/Post Nord kun 400 meter fra boligen, her er også PostNord. Ny Kiwibutikk åpnet i området i 2023, samt Rema 1000 ligger også i området. Busstopp kun 200 meter fra leiligheten som tar deg bla til Drammen sentrum. Drammen sentrum ligger ca. 2 km med et godt servicetilbud. Fra buss-/jernbanestasjonen er det hyppige avganger inn til Oslo. Det er nærhet til friområder. Mange tar turen til Nordbykollen med flotte turforhold sommer som vinter. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Evt. Tilskuddet Lille Ælling eller La Boulangerie. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om vinteren er det skøytebane på torget og skisprint har vært arrangert med stort hell. Om sommeren arrangeres det Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. O'Learys og Skutebrygga er også populært. For den som er glad i god mat er Frukt og Grønt en populær restaurant. Friluftsmulighetene er mange. Drammensmarka har et svært godt løypenett og mange deltar på Topp7turen. Langs elva har vi sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement og får utløp i Ælv Classico

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Se kart i annonse.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

  Skolekrets
  Se kommunens hjemmesider.

  Offentlig kommunikasjon
  Busstopp: 2 min. gange til Peter Høegs gate busstopp: - Nr. 5 Vinnes/Tors vei. - Nr. 37 Skoger/Lier. 3 min. gange til Maria Feghts gate busstopp: - Nr. 35 Drammen/Skoger. - Nr. 96 Drammen/Sande. Det tar 7 min. til Strømsø Torg/Buss-/Jernbanestasjonen. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: - Asker, 13 min. - Lysaker, 25 min. - Skøyen, 28 min. - Nationaltheatret, 32 min. - Oslo S, 36 min. - Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. - Mjøndalen, 8 min. - Kongsberg, 45 min. - Tønsberg, 36 min. - Torp, 57 min. Med bil tar det 50 min. til Sandefjord Lufthavn Torp og 65 min. til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

  Byggemåte
  3-roms boretts leilighet beliggende i 4.etg i boligblokk fra 1956. Normal til høy slitasjegrad - jfr. Rapportsammendrag. Angående tilstand. Boligen er bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø, energiøkonomisering etc. Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater, innredninger og utstyr samt balkonger tilhørende leiligheten. UTVENDIG Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å ikke være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Det er ikke kjennskap til drensforhold. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av murkonstruksjon m/utv. teglstein. Saltak antatt tekket med takstein. Taket er ikke nærmere besiktiget. Malte trevinduer og balkongdører med 2-lags glass. Malt/lakkert hovedytterdør. Takoverbygd balkong på ca 8 m² med adkomst fra stue i stål/alu konstruksjon med tett rekkverk med glassfelt. Taket er tekket med bølgede plastplater. Gulv med terrassebord. Balkong på ca 2 m² med adkomst fra soverom i betong/stål konstruksjon med spile rekkverk i stål/aluminium. Utvendig og felles bygningsdeler er ikke tilstandsvurdert i denne rapporten. Grunnundersøkelser er ikke foretatt. INNVENDIG Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malt tapet. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Støpt betong som etasjeskiller. Dette er en lukket konstruksjon og er derfor ikke mulig å befare, det er kun foretatt målinger av høydeforskjeller. Murt teglpipe. Det er peisovn i stue Innvendig har boligen malte glatte og profilerte dører. Se vedlagte tilstandsrapport. Befaring avholdt 06.06.2023 av Kenneth Madsen med teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Når kjøpte du eiendommen? År 2010 Hvor lenge har du bodd i boligen? 13 år og 2 mnd. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse Ny baderomsinnredning, Ny dusj Arbeid utført av Ols1 vv. 6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse Er brendt et hull i 2 av plankene på terassen 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse Har vært en liten antydning til svartsopp i hjørnet på garderobeskap på et soverom. Dette er utbedret nå. Borettslaget sin takstmann har hatt befaring og har også brukt lift ute, og ingen fukt kommer utenfra/loft. Grunnen til dette er feil bruk av rommet (ingen lufting).

  Innhold
  4. etg.: Entré , stue, kjøkken, bad og 2 soverom. Sportsbod i kjeller.

  Standard
  Pen leilighet med to romslige soverom og romslig stue, Balkong i 4. etg. Flislagt bad og separat kjøkken. Entré med plass til klær og sko. Annet: Leiligheten har ekstern sportsbod i kjeller. Boligen er visningsvasket og vaskes lettere over til overtakelse. Støv og/eller merker etter oppheng av bilder mm må påregnes ved kjøp av bruktbolig. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger Takoverbygd balkong på ca 8 m² med adkomst fra stue i stål/alukonstruksjon med tett rekkverk og glassfelt. Taket er tekket med bølgede plastplater. Gulv med terrassebord. Balkong på ca 2 m² med adkomst fra soverom i betong/stål konstruksjon med spile rekkverk i stål/aluminium. Vurdering av avvik: ? Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Overflater Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malt tapet. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Pipe og ildsted Murt teglpipe. Det er peisovn i stue, Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak ? Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Innvendige dører Innvendig har boligen malte glatte og profilerte dører. Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak ? Det bør foretas tiltak på enkelte dører. ? Enkelte dører må justeres. Overflater vegger og himling Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Vurdering av avvik: ? Svertesopp er registrert Konsekvens/tiltak ? Overflater må rengjøres. Sanitærutstyr og innredning Rommet har innredning med nedfelt servant,veggmontert toalett,dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på innredning. Det er på speil i innreding påvist 2 små avknekte hjørner Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ventilasjon Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: ? Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. ? Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak ? Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. 4. ETASJE > KJØKKEN Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. ? Det er avvik: Kjøkkenet er av eldre årgang. Det er registret løse hengsler dører som må justeres, hakk i benkeplate og overflatene er malt opp og har en ujevn finish. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: ? Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Det bør påregnes utskifting/utberdring av kjøkken innredningen. Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2017 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det anbefales alltid kontroll av det elektriske anlegget når eltilsynsrapport ikke foreligger. Denne vurderingen er ikke å anse som en fullverdig kontroll av det elektriske anlegget i boligen. Dette må gjøres av personer med elektrofaglig kompetanse. Forhold som bla har fått TGIU: Tilliggende konstruksjoner våtrom Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Veggene er av mur/betong.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  VikenFiber/Altibox.

  Parkering
  Borettslaget har 79 parkeringsplasser og 114 leiligheter. Det er uspesifisert parkering og med begrensning på parkering av 1 bil tilhørende husstanden på parkeringen. Det er seks ladeplasser levert av Elaway. Hjemmeside: elaway.io/no På Gulskogen er det UnoX Lynlader med fire ladeplugger. Hjemmeside: unox.no/lading/ Evt. gjesteparkering/gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. Boligen ligger i 4.etg. Borettslaget holder på med radonmålinger i 2023.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 690 000 (Prisantydning) 134 048 (Andel av fellesgjeld)   2 824 048 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   2 840 872 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Varmtvann fra fellesanlegg i kjeller. Det er peisovn i stue.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  498364

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1794109

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  36

  Part.obl.nr.
  950710705

  Felleskostnader pr. mnd.
  5121

  Andel fellesgjeld
  134048

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-07T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i borettslaget.

  Andel fellesformue
  10746

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Kobbervik Borettslag

  Borettslagets org.nr
  950710705

  Om borettslaget
  Kobbervik Borettslag består av 114 andeler. - Gårds-/bruksnr: 112/427, 112/434, 112/58, 112/435, 112/431, 112/433, 112/60. - Styreleder er Liss Marie Kjerschow Andersen, 951 95 105 / styretkbrl@gmail.com - Hjemmeside: nbbo.no/borettslag/kobbervik-borettslag - Vaktmester ansatt i 30% stilling. Forrige ordinære generalforsamling i borettslaget ble avholdt 07.03.2023: Vedtak: - Konstituering godkjent. - Årsmeldingen ble tatt til orientering. - Årsregnskapet 2022 som viser et underskudd på kr 460 376,- godkjennes. Resultat føres mot annen egenkapital i balansen. - Styrehonoraret fastsettes til kr 300 000,-. Styret fordeler selv honoraret blant sine medlemmer. 0 for perioden fra/til ordinær generalforsamling 2022/2023. - Kartlegging av mulige tiltak som reduserer energibehovet og strømforbruket i borettslaget. Styret forplikter seg i 2023 til å undersøke hva kostnadene for kartlegging blir. - Endringer i Husordnesregler. Forslag om å endre tider for oppussingsarbeid på lørdager 12-18. - Styremedlemmer og delegat til NBBO gen.fors. valgt. Saker som er under arbeid: - Det jobbes med å etablere en vedlikeholdsplan i samarbeid med Byggtek, NBBO. Dette for å få en bedre oversikt over hvordan prioritere behov og kostnader knyttet til dette. - Radonmålinger pågår. Dette er under arbeid i 2023. - Parkeringsplassene vil bli merket i løpet av våren. - Det foretas rørfornying av bunnledningene i alle blokkene og utskiftning av alle gamle sluk i kjellerne. Dette arbeidet avsluttes i løpet av februar 2023. Vedlikehold som er gjennomført i 2022: - Alle feielukene loft og kjellere er skiftet. - Låsautomatikk ble montert på alle blokkdørene til kjellerne. - Det er foretatt spyling av alle rør i blokkene. Internkontroll av el-anlegg i fellesområdene foretatt i 2022 og nå i 2023. Avvik fulgt opp og utbedret. - Alle balkonger er spylt utvendig og det er foretatt spyling av takrennene. Brannforebyggende tiltak: I følge forskrift om brannforebyggende tiltak og branntilsyn, skal alle boliger ha minst en godkjent røykvarsler/detektor i hver etasje, samt manuelt slukkeutstyr i form av pulverapparat eller brannslange. Det er borettslagets ansvar å skaffe og montere utstyret, mens det er andelseiers ansvar å sørge for tilsyn og kontrollere at utstyret er i orden. Dersom utstyret er defekt, meldes dette til styret. Egenkontroll av brannsikkerhet og brannvern er utført med 2 vernerunder, vår og høst. Avviksmeldinger i forbindelse med disse rundene er fulgt opp og utbedret. Brannalarmanlegget er testet og avvik utbedret. Det ble avholdt brannøvelse høsten 2022. Det vil bli avholdt en utvidet brannøvelse høsten 2023. Styret er påmeldt brannsikkerhets kurs i regi av Drammen Brannvesen. Dette kurset avholdes i mars 2023.

  Gebyr forkjøpsrett
  6992

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 94937055727, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 08.05.2023: 4.24% pa. Antall terminer til innfrielse: 39.5 Saldo per 08.05.2023: 15 281 502 Andel av saldo: 134 048 Neste termin/avdrag: 30.06.2023 ( siste termin 30.09.2042 ) Annuitet med flytende rente Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2023 utgjøre ca. kr 574,- per måned for denne boligen

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Borettslagenes Sikringsordning AS.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86227815

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende borettslagets vedtekter og husordensregler, samt sameiets vedtekter. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold ikke tillatt iht. husordensregler pkt. 3. Dyrhold kan likevel godkjennes av styret etter visse vilkår.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På andelen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 950 710 705/36 - Ingen. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/112/427: 25.10.1955 - Dokumentnr: 2257 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v. 29.09.2009 - Dokumentnr: 724538 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Drammen Kommune Org.nr: 921 234 554 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 29.09.2009 - Dokumentnr: 724538 - Best. om byggeforbud Rettighetshaver: Drammen Kommune Org.nr: 921 234 554 Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 19.10.1955 - Dokumentnr: 903589 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:324 01.01.2020 - Dokumentnr: 58475 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:112 Bnr:427 Grunnbok/Heftelser er inntatt som vedlegg i salgsoppgaven/kan mottas ved henvendelse til megler.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. - Boligen er registrert tatt i bruk 01.01.1956. - Godkjente byggetegninger av boligen foreligger, datert 10.03/29.12.1955. Dagens bruk samsvarer ikke med disse. - Ferdigattest for fasadeendring/nye balkonger foreligger, datert 06.01.1995. Sivilarkitekt Harald Haraldsen. - Ferdigattest for montering av brannalarm foreligger, datert 22.06.2006. Honeywell. - Ferdigattest for montering av Rehabilitering av teglstenspiper foreligger, datert 05.06.2007. Stians Pipeservice AS. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål iht. kommuneplanens arealdel.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Grunnbeløp pr. 01.05.23: kr. 118 620,-. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 690 000 (Prisantydning) 134 048 (Andel av fellesgjeld)   2 824 048 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   2 840 872 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  16824

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  16 500,- oppgjørshonorar kr  6 500,- og visninger kr  2 950, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  53 840,-. Utleggene omfatter tilrettelegging, markedsføring, finn annonse, fotografering, plantegning, sikringspant, grunnbok, opplysninger fra kommunen, virtuell visning og kveldsvisning. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 3 000,- pr. time, begrenset oppad til til kr 16 500.  Alle beløp er inkl. mva. 

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev