aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til hyggelige Peder Buchs gate 7
Velkommen til hyggelige Peder Buchs gate 7

DRAMMEN Peder Buchs gate 7

Bragernes - Pen 1-roms selveier med nytt lekkert bad - Flott utsikt og sen kveldssol - Ideell starterleilighet/utleie

 • kr 2 500 000
 • BRA 32 m²
 • Prisantydningkr 2 500 000
 • Omkostningerkr 78 179
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 683 667
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1952
 • Soverom -
 • ArealP-rom 32 m²
 • Felleskostnaderkr 2 400
 • Tomt471 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning) 105 488,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 137,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   78 179,- (Omkostninger totalt)   2 683 667,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Pen 1-roms sentrumsleilighet med fin planløsning og bra standard. Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entrè, stue/allrom med flott fransk balkong, pent kjøkken og et nytt lekkert flislagt bad fra 2021. Leiligheten har en tilbaketrukket og fin beliggenhet på Bragernes. Vestvendt fransk balkong med sen kveldssol og flott utsikt over byen. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud. Ca 10 min gange til Drammen togstasjon med hyppige avganger mot Oslo/Kongsberg. Kort vei til Drammensmarka med flotte ski og turmuligheter. Ca 10 min kjøring til Drammen Skisenter med klatrepark og downhill for terrengsykkel. Haukåsløypa ligger også en kort biltur unna. Åspaviljongen og Spiralen i fin turavstand. Det er også flotte turmuligheter/turstier langs begge sider av Drammenselva.
Nytt lekkert bad fra 2021

Peder Buchs gate 7, Viken

 • Tomt
  471m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet felles tomt i sameiet med gressplen, hekk og prydbusker.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en tilbaketrukket og fin beliggenhet i Peder Buchs gate på Bragernes. Vestvendt fransk balkong med sen kveldssol og flott utsikt over byen. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud. Ca 10 min gange til Drammen togstasjon med hyppige avganger mot Oslo/Kongsberg. Kort vei til Drammensmarka med flotte ski og turmuligheter. Ca 10 min kjøring til Drammen Skisenter med klatrepark og downhill for terrengsykkel. Haukåsløypa ligger også en kort biltur unna. Åspaviljongen og Spiralen i fin turavstand. Det er også flotte turmuligheter/turstier langs begge sider av Drammenselva.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp Aktiv visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Kort vei til skoler og barnehager

  Skolekrets
  Bragernes skolekrets

  Offentlig kommunikasjon
  Gangavstand til buss og tog.

  Byggemåte
  For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann thomas Green for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Leiligheten ligger i 3 etasje og inneholder: Entrè/gang, stue/allrom, kjøkken og bad.

  Standard
  Pen 1-roms selveierleilighet med vestvendt solrik fransk balkong, pent kjøkken og et nytt lekkert flislagt bad fra 2021. Fin planløsning og god standard. Rom for rom: Entrè/gang: Lys gang med plass til sko og yttertøy. Malt strie på gulv og parkett på gulv. Stue/allrom: Kombinert stue/allrom med plass til romdeler om man ønsker en sovenisje. Fransk vestvendt balkong med sen kveldssol og fin utsikt mot byen. Malte slette vegger og parkett på gulv. Kjøkken: Hvit profilert innredning med laminat benkeplate med nedsenket vask. Vindu på kjøkken gir godt arbeidslys og god lufting. Malt strie på vegger og parkett på gulv. Bad: Lekkert nytt bad med varmekabler fra 2021. Badet er renovert i regi av sameiet. Her er det montert dusj med plassbesparende glassdører, hvit pen servant med underskap og speil overskap. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Lyse store fliser på gulv og vegger og downlights i tak. Leiligheten har en bod på loft, og en bod i felles kjeller.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Nytt bad

  Parkering
  Gate/sone parkering etter gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Det gjøres oppmerksom på at trappevask, plenklipping og snømåking går på rundgang etter uker.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 500 000,- (Prisantydning) 105 488,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 137,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   78 179,- (Omkostninger totalt)   2 683 667,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk i form av panelovner og varmekabler på bad.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk er ikke oppgitt da leiligheten har vært utleid.

  Energiklasse
  F

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inludert i felleskostnader pr. mnd.

  Formuesverdi primær
  537373

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1934542

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  1/15

  Felleskostnader pr. mnd
  2400

  Felleskostnader inkluderer
  Dette inkluderer betjening av andel fellesgjeld (rente og avdrag), byggforsikring, kommunale avgifter, renovasjon og felles varmt vann.

  Andel fellesgjeld
  105488

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-27T22:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 9 seksjoner.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Totalt lån i sameiet pr. 28.06.2023: kr. 1.582.330,-. Siste innbetaling 26.09.2045. Rentesats pr. 28.06.2023: 8,35 %.

  Forkjøpsrett
  Ikke forkjøpsrett

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Trappevask, plenklipping og snømåking går på rundgang.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt etter gjeldende bestemmelser.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 03.10.1975 - Dokumentnr: 6314 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1/15
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 009 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Boligen ligger under Kommuneplanens arealdel 2014-2036 som boligbebyggelse nåværende. Videre ligger den under Kommunedelplan sentrum. Boligen er regulert under reguleringsplan for kvartalene begrenset av: Cappelens GT, Peder Buchs GT, Engene og Gjetergata som boliger.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 500 000,- (Prisantydning) 105 488,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 137,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   78 179,- (Omkostninger totalt)   2 683 667,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  78179

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt meglerprovisjon fastpris på kr. 39.000,- Tilrettelegging kr. 12.900,-. Oppgjørsgebyr kr. 5.375,-. Markedspakke kr. 15.500-. Visning (pr.) kr.2.900,-. Alle beløp er inkludert mva

Ole Anders Bjerkedok

Megler

Ole Anders Bjerkedok

48 26 27 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev