aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Pettersløkka 27B - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/Aleksander Myrvold!
Velkommen til Pettersløkka 27B - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/Aleksander Myrvold!

DRAMMEN Pettersløkka 27B

Lys og romslig 3-roms m/moderne overflater | Bad fra 2018 | 13 kvm balkong | Fin beliggenhet

 • kr 2 890 000
 • BRA-i 78 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 890 000
 • Omkostningerkr 19 220
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 161 380
 • EierformAndel
 • Byggeår1965
 • Soverom2
 • Andel fellesgjeldkr 252 160
 • Felleskostnaderkr 5 702
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiet
 • 2 890 000 (Prisantydning) 252 160 (Andel av fellesgjeld)   3 142 160 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 980 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 220 (Omkostninger totalt)   3 161 380 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Pettersløkka 27B - En sentrumsnær men tilbaketrukken andelsleilighet beliggende i umiddelbar nærhet til skog og mark - 13 kvm sydvendt balkong m/gode solforhold - Flislagt baderom fra 2018 med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. - Peisovn i stue og varmefolie i stue, entré og soverom. - Lyse og moderne overflater gjennomgående. - 2 romslige soverom med gode innredningsmuligheter. - 2 kjellerboder på totalt 7 kvm, samt matbod. - Elbil-lader på borettslagets parkeringsplass. - Kort vei til fasiliteter og servicetilbud i Drammen sentrum. - Gangavstand til offentlig transport, dagligvare, skoler og barnehager. - Umiddelbar nærhet til turområder ved Nordbykollen. - Flere aktivitetsmuligheter i Drammen for store og små.
Fin utsikt.

Pettersløkka 27B, Buskerud

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidede fellesarealer.

  Beliggenhet
  Pettersløkka 27B har en sentrumsnær beliggenhet i et etablert og rolig boligområde, ca. 3,3 kilometer fra Drammen sentrum. Her vil du ha gangavstand til blant annet offentlig transport, dagligvareforretninger, skoler og barnehager samt flere tur- og aktivitetsmuligheter. Like ved boligen finner du starten på stien som tar deg rundt og/eller opp til Nordbykollen. På toppen blir du møtt med storslagen utsikt over Drammensdalen, Drammen by og Lierdalen. Her er det også plassert flere benker så en enkelt kan nyte medbrakt mat og drikke, eller sette seg ned og nyte den praktfulle solnedgangen du får her. Turen rundt kollen er ca. 3,3 km lang og går på en god og bred turvei/lysløype og er godt egnet for blant annet barnevogner. Flere steder langs lysløypa er det åpninger i skogen som sørger for fin utsikt over fjorden. For barn kan en enkelt melde seg inn i ett av flere idrettsforeninger i Drammen, og delta på nesten alt av sportslige aktiviteter året rundt. For de eldre er det kort vei til flere treningssentre samt den populære, tennis lignende, aktiviteten Padel. Det er gangavstand til to Padel-sentre, PDL Center Drammen og InterPadel Drammen som ligger henholdsvis 14 og 17 minutters gange fra leiligheten. Videre er det kort vei til Tangen Brygge hvor en finner maritime turområder, spiseplasser og hyggelige park- og badeområder. Det er ca. 5 minutters kjøretur inn til sentrum og Strømsø Senter hvor du vil finne alt av nødvendige fasiliteter, servicetilbud og tjenester. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres hos Kiwi Tangen eller Spar Kristensen m/ PostNord som ligger 16 og 19 minutters gange unna. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om sommeren arrangeres det vanligvis St.Hansferiring på Holmenokken i Drammenselva, samt Elve-/Ypsilonfestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. O'Learys Drammen tilbyr i tillegg også bowling. Friluftsmulighetene er mange og vi har sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement som får utløp i Ælv Classico.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

  Skolekrets
  Se kommunens hjemmesider.

  Offentlig kommunikasjon
  Gå 3 min til busstoppet Tors vei. Her kan du enkelt hoppe på bussen i retning sentrum, med en reisetid på ca. 11 minutter til Strømsø Torg og Drammen stasjon. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: -Asker, 13 min. -Lysaker, 25 min. -Skøyen, 28 min. -Nationaltheatret, 32 min. -Oslo S, 36 min. -Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. -Mjøndalen, 8 min. -Kongsberg, 45 min. -Tønsberg, 36 min. -Torp, 57 min. Med bil tar det ca. 50 minutter til Sandefjord Lufthavn Torp og 65 minutter til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

  Byggemåte
  Utvendig: Grunnmur oppført av betong. Yttervegger over grunnmur av betong og bindingsverk med utvendig kledning og fasadeplater. Flatt tak. Taket er ikke besiktiget. Vinduer med 2-lag isolerglass. Ventil i toppkarm på enkelte vinduer. Enkelte vinduer er fra 2023, resten er fra 1988. Tett utgangsdør med kikkehull, 35dB/B30. Skyvedør md 2-lags isolerglass til innglasset balkong, denne fra 1988. Innglasset balkong med adkomst fra stue, oppført i betong med fliser over. Innglasset med åpningsbare vinduer. Innvendig solskjerming. Innvendig: Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller av støpt betong. Det bemerkes at dette er en lukket konstruksjon, det er kun foretatt målinger av retthet. Boligen ligger minimum 3 etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen har mursteinspipe, innvendig i boligen er pipen forblendet med skiferfliser. Tilkoblet peisovn. Det er ikke feieluke i leiligheten. Pipen er ikke synlig. Hvite profilerte innerdører.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Ladeboks i forbindelse med borettslagets parkering. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Beskrivelse: Utskiftning av vinduer i leilighetene (skjer kontinuerlig over tid), maling av blokkene (gjort sommer/høst 2023), bygging av elbil-ladeblokker. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskade/innsekter/skadedyr i borettslaget (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Sies å ha blitt observert rotter i kjelleren, men jeg har aldri sett noen de 4,5 årene jeg har bodd her. Tilleggskommentar: Soveromsvinduer og kjøkkenvindu ble byttet ut hhv. sommeren 2021 og våren 2022.

  Innhold
  4. etasje: Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. Kjeller: 2 boder.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Dører Vurdering av avvik: -Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Konsekvens/tiltak -Dører må justeres. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: -Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Konsekvens/tiltak -Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Andre utvendige forhold Vurdering av avvik: -Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Konsekvens/tiltak -For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: -Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak -For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige dører Vurdering av avvik: -Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak -Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > 4. etasje > Bad > Ventilasjon Det er naturlig ventilering. Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Vurdering av avvik: -Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Konsekvens/tiltak -Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Avtrekk Vurdering av avvik: -Det er avvik: Knapp på kjøkkenventilator mangler. Konsekvens/tiltak -Tiltak: Eier opplyser at det er bestilt ny knapp. Forhold som har fått TG3: Innvendig > Pipe og ildsted Vurdering av avvik: -Pipevanger er ikke synlige. Konsekvens/tiltak -Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Det anbefales en utvidet el.kontroll, da dette ikke er utført. Det ble også registrert ledninger som ikke er tilstrekkelig festet. Kostnadsestimat: Under 10 000

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv/internett er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 890 000 (Prisantydning) 252 160 (Andel av fellesgjeld)   3 142 160 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 980 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 220 (Omkostninger totalt)   3 161 380 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp via peisovn i stue, varmefolie i stue, soverom og entré, elektriske varmekabler på bad og annen elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  854810

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3248279

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  100

  Part.obl.nr.
  948473062

  Felleskostnader pr. mnd.
  5702

  Andel fellesgjeld
  252160

  Andel fellesgjeld år
  2024

  Andel fellesgjeld per dato
  2024-04-16T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  39521

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Pettersløkka Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948473062

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 165 andeler. Forretningsførsel for borettslaget er i henhold til kontrakt utført av NBBO. Saker som er gjennomført i siste 5 år: -Etablering av ladeanlegg for elbiler 2022 -Brannteknisk analyse av alle blokkene 2022 -Nye vannmålere 2022 -Røykvarslere i alle trappeløp 2022 -Vasking av fasader 2022 -Maling av fasader 2023 -Montering av lamper i tavlerom 2023 -Nye dører til rømningsvei i leilighetene i fjerde etasje i 26 er byttet

  Gebyr forkjøpsrett
  7980

  Forkjøpsrett
  Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånennr: 94937032816, Handelsbanken Type: Annuitetslån Terminer per år: 2 Rentesats per 17.04.2024: 5,7% pa. Antall terminer til innfrielse: 38.01 Saldo per 17.04.2024: kr. 41 606 410,- Andel av saldo: 252 160,- Første termion/første avdrag: 30.12.2017 (siste termin 30.12.2042) Rente: Flytende. Lånet blir tatt opp i forskjellige rater. Totalt lån kr. 51 300 000,- (Rehabilitering av bad).

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86314685

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad avholdes 1-2 ganger per år. Det forventes at de som har helse til det, møter på dugnad.

  Dyrehold
  Husdyr som hund, katt etc. er i utgangspunktet ikke tillatt, men borettslaget følger de til enhver tid gjeldende lovregler for dette. Ved eventuell anskaffelse av husdyr, skal begrunnet søknad sendes styret på forhånd. Det må også innhentes skriftlig uttalelse i fra alle andelseierne i oppgangen.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3301/112/452: 06.08.1964 - Dokumentnr: 301822 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.07.1964 - Dokumentnr: 990123 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3301 Gnr:112 Bnr:324
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1791688 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:112 Bnr:452
  01.01.2024 - Dokumentnr: 759213 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:452


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 16.01.1967.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligområde. Gjeldende regulering: PlanID: 3301 030220-1 Plannavn: Reguleringsplan for St. Hansberget III. (23.11.1962) Reguleringsformål: Boliger Areal: 8 288,01 m2 PlanID: 3301 030220-1 Plannavn: Reguleringsplan for St. Hansberget III. (23.11.1962) Reguleringsformål: Kjørevei Areal: 97,81 m2 PlanID: 3301 030220-1 Plannavn: Reguleringsplan for St. Hansberget III. (23.11.1962) Reguleringsformål: Parkeringsplass Areal: 556,1 m2

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 890 000 (Prisantydning) 252 160 (Andel av fellesgjeld)   3 142 160 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 980 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 220 (Omkostninger totalt)   3 161 380 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  19220

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 500,- oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 950,- per stk. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 3 000,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 16 500,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev