aktiv-eiendomsmegling
Pent kjøkken med lys fra to sider.
Pent kjøkken med lys fra to sider.

DRAMMEN Støperigata 2B

Pen bolig med ca. 8 kvm terrasse og adkomst til hage. Fint bad. Dobbeltgarasje.

 • kr 2 790 000
 • BRA 111 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 790 000
 • Omkostningerkr 16 824
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 240 726
 • EierformAndel
 • Byggeår2003
 • Soverom2
 • ArealP-rom 68 m²
 • Andel fellesgjeldkr 433 902
 • Felleskostnaderkr 7 436
 • Tomt2 478 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 790 000 (Prisantydning) 433 902 (Andel av fellesgjeld)   3 223 902 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   3 240 726 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.
- Romslig stue med lys fra flere sider. - Oppusset bad. - Garasje med plass til to biler i dybderetning. - To utvendige boder. - Fine områder ved fjorden m/bla. Sota fjordpark. - Kort vei til marka. - InterPadel og Glassverket Idrettsforenings settes pris på av de som bor i området. - Kort vei til skole, kollektivtrafikk, samt sentrum. - Området er i utvikling og fin promenade langs fjorden skal er planlagt etablert inn mot Drammen. - Virtuell visning: Trykk på 360 under nyttige lenker i annonsen -
Delvis åpen kjøkkenløsning.

Støperigata 2B, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  1. etasje: 68 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 68 kvm Entré, hovedsoverom, soverom 2, bad/vaskerom, stue, kjøkken.

  Garasje og bod i kjeller
  Bruksareal
  Kjeller: 38 kvm
  Sekundærrom
  Kjeller: 38 kvm Garasje og bod i kjeller.

  Utvendig bod i trapperom
  Bruksareal
  Kjeller: 5 kvm
  Sekundærrom
  Kjeller: 5 kvm Utvendig bod i trapperom.  Tomt
  2478m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget. Tomten er skrått hellende mot øst. Det er opparbeidet med asfalt i gårdsplass. Det er plen og grønne arealer mellom bygg og mot Vest. Det er garasje i kjeller, samt felles gjesteparkering ute.

  Beliggenhet
  Boligen ligger nær fjorden. Området er veletablert. Samtidig skjer det spennende utvikling i området. Fra Åskollen/Tangen utvides havnepromenaden mot sentrum, samt at det kommer flere boliger. Det er servicetilbud i nærmiljøet, samt at det er sykkelvei til sentrum via flotte sykkelveier. Det er kort vei til flott turterreng, sommer og vinter. Se mer infor i nabolagsprofilen i prospektet. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Evt. Tilskuddet Lille Ælling eller La Boulangerie. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om vinteren er det skøytebane på torget og skisprint har vært arrangert med stort hell. Om sommeren arrangeres det Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. O'Learys og Skutebrygga er også populært. For den som er glad i god mat er Frukt og Grønt en populær restaurant. Friluftsmulighetene er mange. Drammensmarka har et svært godt løypenett og mange deltar på Topp7turen. Langs elva har vi sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement og får utløp i Ælv Classico.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Se kart i annonse.

  Bebyggelse
  Leilighet, rekkehus, eneboliger og flermannsboliger, samt næring.

  Barnehage/skole/fritid
  Se nabolagsprofil på hjemmeside.

  Skolekrets
  Se kommunens hjemmesider, samt nabolagsprofil på hjemmeside. Skoleskyss: www.brakar.no/skoleskyss

  Offentlig kommunikasjon
  Det er 2 min. gange til Merket busstopp: - Linje 4 Kniveåsen/Drammen busstasjon. - 4N Nattbuss Kniveåsen. - 35 Skoger/Drammen. - 37 Skoger/Lier. - 91 Berger/Svelvik/Drammen Det tar 9 min. med buss til Drammen busstasjon/Drammen Stasjon. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: - Asker, 13 min. - Lysaker, 25 min. - Skøyen, 28 min. - Nationaltheatret, 32 min. - Oslo S, 36 min. - Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. - Mjøndalen, 8 min. - Kongsberg, 45 min. - Tønsberg, 36 min. - Torp, 57 min. Med bil tar det 55 min. til Sandefjord Lufthavn Torp og 80 min. til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

  Byggemåte
  Om byggemetoden: Kjeller i støpt betong. Sprøytebetong i front. Innkjøring til garasjer i front. Yttervegger av tre, antatt isolert med 150mm etter datidens standard. Stående utvendig lektekledning. Saltak med betongtakstein. Adkomst til leiligheter via utvendig felles trapp med overbygg. Utvendig stoppekran i kum foran garasjer. Innvendig stoppekran bak luke i vegg i gang. Waterguard er tilkoblet innvendig stoppekran. Overordnet faglig vurdering av eiendommen: Leiligheten fremstår som godt ivaretatt og vedlikeholdt. Eiendommen forøvrig fremstår som pen og velholdt. Hjemmelshaver opplyser om at det forekommer knirk/knepping fra bjelkelag til tider. Spesielt når det går fra høst til vinter og fra vinter til vår (sommer) Besrkivelse av innvendige overflater(vegger, tak og gulv): Bad: flis på vegger og gulv, malt slett himling. Entre: flis på gulv nærmest inngangsdør. Øvrige P-rom: 3-stav eikeparkett på gulv, malte slette plater på vegger og himling. Vesentlige endringer etter byggeår: Hjemmelshaver opplyser om følgende endringer etter byggeår: 2012 - Kjøkkeninnredning skiftet. 2019 - Bad/vaskerom renovert. Varmtvannsbereder flyttet til bod i kjeller i forbindelse med rehabilitering av bad. Fyringstank har tidligere vært nedgravd på eiendommen. Denne er fjernet i sin helhet. År ukjent. Merknader om areal: Romhøyde. Bad/vask 2.34m, resterende P-rom 2,48m Garasje og bod i kjeller 2,36m Utvendig sportsbod ved inngangsdør er medtatt i BRA. Merknader om andre rom: Garasje/uthus: Garasje og bod i sokkel på leilighetsbygg. Garasjeport med elektrisk åpner. Vv-bereder er plassert i bod innenfor garasje. Hjemmelshaver informerer om at garasjedør må holdes lukket ved frost ute. Se eierskifterapport for mer info.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Når kjøpte du boligen? 2018. Hvor lenge har du eid boligen? 4 år og 9 mnd. I hvilket forsikringsselskap har du tegnet villa/husforsikring? Forsikringsselskap WaterCircles. Polise/avtalenr. 1152814. Spørsmål for alle typer eiendommer: 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Veas Rør -hadde rør arbeid. El-totall - hadde el arbeid. Samsvarserklæringene ligger i bolimapa.no Jeg Dmitrij Gukov -hadde tømrer arbeid og membran arbeid. Jeg er sertifisert og har våtroms sertifikat. Alt er grundig dokumentert og ligger i bolig permen hjemme, den skal videre innleveres til ny kjøper. Arbeid utført av Veas rør og el-totall. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Gulve, vegg og tak var revet ned til konstruksjon. Var lagt rør i rør system, installert vann skap og egen stoppe kran. Lagt nye varmekabel, støpt gulve på nytt, Isolert på nytt i vegger, ru-panel, våtroms plater, smøre membran smøret 3-ganger både vegger og gulvet. Foreligger dokumentasjon på det, dokumentert med bilder. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Kjenner ikke til noe feil. Rør arbeid var utført av Veas rør As. Arbeid utført av: Veas Rør. 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: El-opplegg ved bad oppussing og flytting av VVB fra bad til bod i garasjen. Arbeid utført av: El-totall As 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Det var kontroll av pålagte myndighetene i 2022 Alt var i orden. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Monterte snøfanger mot baksiden i 2021 om jeg husker riktig. Og var utført av meg Dmitrij Gukov. Arbeid utført av: Ekspert Bygg As Tilleggskommentar. Hjemmelshaver opplyser om at det forekommer knirk/knepping fra bjelkelag til tider. Spesielt når det går fra høst til vinter og fra vinter til vår(sommer). Om dette står i tilstandsrapport.

  Innhold
  - Entré, soverom 1, soverom 2, bad/vaskerom, stue, kjøkken. - Utvendig bod i trapperom. - Garasje og bod i kjeller.

  Standard
  Annet: Boligen er visningsvasket og vaskes lettere over til overtakelse. Støv og/eller merker etter oppheng av bilder mm må påregnes ved kjøp av bruktbolig. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en Eierskifterapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som ikke er undersøkt: 2. Yttervegger TG iu 2.1 Yttervegger Bindingsverk av tre med stående utvendig lektekledning. Merknader: Det er ikke utført grundige utvendige undersøkelser, da alt utvendig er borettslagets ansvar 4. Tak TG iu 4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak Det er ikke påvist svanker/svai i mønet. Det er ikke påvist nevneverdige fuktskjolder. Det er ikke påvist råteskade eller skadedyr. Taktekking av takstein. Snøfangere er påvist. Merknader: Det er ikke utført grundige utvendige undersøkelser, da alt utvendig er borettslagets ansvar. TG iu 4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) Undertaket antas å være i fra byggeår Det er ikke sikkerhetsforsvarlig å inspisere undertak, lekter og yttertekking. Det anses ikke som sikkerhetsforsvarlig å inspisere skorstein. Tak er kun visuelt besiktiget fra bakkenivå. Merknader: Det er ikke utført grundige utvendige undersøkelser, da alt utvendig er borettslagets ansvar. 5. Loft TG iu 5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging) Loft er ikke en del av gjeldende boenhet. Merknader: Det er ikke utført grundige utvendige undersøkelser, da alt utvendig er borettslagets ansvar.

  Innbo og løsøre
  Evt. frittstående hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje med plass til to biler i dybderetning. Utvendig gjesteparkering. Utover dette er det parkering etter områdets bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 790 000 (Prisantydning) 433 902 (Andel av fellesgjeld)   3 223 902 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   3 240 726 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmtvannsbereder fra 2019. Luft til luft-varmepumpe i stue. Elektrisk gulvvarme i entré og på bad.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Energiattest er inntatt som vedlegg i salgsoppgaven

 • Formuesverdi primær
  946736

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3408250

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  886 489 072

  Part.obl.pålydende
  100

  Felleskostnader pr. mnd.
  7436

  Andel fellesgjeld
  433902

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-10-29T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  83312

  Borettslaget
  Støperigata Borettslag

  Borettslagets org.nr
  886 489 072

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 12 andeler. Adresse er Støperigata A-C. Forrige ordinære generalforsamling ble avholdt 8. mai 2023. Vedtak: - Konstituering godkjent. - Årsmeldingen ble tatt til orientering. - Årsregnskapet viste overskudd på kr. 290 900,-. Resultat føres mot annen egenkapital i balansen. - Styrehonorar fastsatt. - Ny styreleder valgt for ett år. - Fire styremedlemmer valgt for to år. - To varamedlemmer og valgkomité for ett år. - Delegat til NBBO-generalforsamling. Saker som er under arbeid: - Utvendig vedlikehold vurderes og utføres fortløpende. Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene: - Montering av terrasse. - Montering av snøfanger på hus 2A og 2B.

  Gebyr forkjøpsrett
  6992

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget og boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.  Ansiennitetsregler: 1 - Borettslag - Siste samlede botid i ant. dager. 2 - Andel BBL.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 12134983777, DNB Boligkreditt AS - ikke standard. Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 30.10.2023: 5.8% pa. Antall terminer til innfrielse: 27. Saldo per 30.10.2023: kr. 5 206 827,-. Andel av saldo: kr. 433 902,-. Første termin/første avdrag: 30.12.2017, siste termin 30.12.2036. Flytende rente.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Nærmere: Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Dette er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Polisenummer felles forsikring
  86411178

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På andelen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 886 489 072/6: Ingen. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3005/112/562/1: 24.08.1871 - Dokumentnr: 900027 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:562 Gjelder denne registerenheten med flere 12.11.1981 - Dokumentnr: 8302 - Vilkår i kjøpekontrakt Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:562 Gjelder denne registerenheten med flere 05.12.2007 - Dokumentnr: 1002245 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Tangen Næringspark AS Org.nr: 980 585 778 Bestemmelser om vederlagsfri overdragelse av kjellertasjen, merket av på kart i avtalen i bygg C, til SE Invest AS. I følge seksjonering bygg 2A/seksjon 2. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3005 Gnr:112 Bnr:562 Gjelder denne registerenheten med flere 24.09.2012 - Dokumentnr: 785465 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Samleseksjon bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 1447/1623

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, 3 stk boligblokker med til sammen 12 leiligheter, datert 21.01.2008.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei via privat internvei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Matrikkelenhet Kommune/Gnr/Bnr/Fnr/Snr/Adresse: 3005 - Drammen kommune/112/562/0/1/Støperigata 2A-C, 3040 DRAMMEN Kommuneplan/kommundelplan Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til/Plan (vedtaksdato)/Areal: Kombinert bebyggelse og anleggsformål (Transformasjonsområder) - Framtidig/Kommuneplan (5.10.2015)/3053,9m2 Ukjent/Kommunedelplan - Kommunedelplan for Fv. 319 Svelvikveien (21.6.2016) Gjeldende regulering. Ligger eiendommen i et regulert område? Ja. PLANID/Plannavn (vedtaksdato)/Reguleringsformål/Areal 3005 0602360 Detaljregulering for FV 319 Svelvikveien, strekningen Oscar Kiærs vei-Hans Tordsens gate (24.11.2015/Annen veggrunn - tekniske anlegg 0,01m2 3005 060242B-10 HANS TORDSENS GATE (25.9.1984) Gang-/sykkelvei 11,78m2 3005 060245-14 MERKET. Rundkjøring m/veitilknytninger (26.1.1988) Annen veigrunn 0,28m2/Felles avkjørsel 97,54m2/Gang-/sykkelvei 2,65m2/Kjørevei 5,22m2. Relaterte planer. PLANID/Plannavn (vedtaksdato) 060210-7 REGULERING AV NYVEIENOMRÅDET I NØSTED BYGNINGSDISTRIKT. (10.6.1949) 0602294 Reguleringsplan for Nøsted brygge, Svelvikveien 61 og 63 (22.5.2012) 060231-1 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR NØSTET HAVEBY, GNR. 25, BNR. 70 M.FL. (24.5.1974) 0602327 Detaljregulering for FV31 Hans Tordsens gate - Nordbyveien (28.4.2015) 0602354 Områderegulering for Nøsted og Glassverket (26.10.2020) 060237-14 REGULERINGSPLAN, SOLUMSTRAND RENSEANLEGG OG SMÅBÅTHAVN. (17.2.1978) 060239-12 SVELVIKVEIEN 30 - 120 MED GANGVEI OG BUSSLOMMER, PARSELL L, NR.30 - 76 (21.1.1980) 060242B-10 HANS TORDSENS GATE (25.9.1984) 060244A-2 RV. 319 REGULERINGSPLAN, PARSELL: OSCAR KIÆRS VEG TIL KOLLFURU. (27.1.1987) 060245-7A REGULERINGSPLAN FOR NORDBYLIA FELT A (26.4.1988) 060259-6 REGULERINGSPLAN FOR SOTA (26.8.2003) 060218-4 REGULERING AV SMEDBERGET. (8.4.1960) 0602360 Detaljregulering for FV 319 Svelvikveien, strekningen Oscar Kiærs vei - Hans Tordsens gate (24.11.2015) Bebyggelsesplan. Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei. Regulering under arbeid. Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei Planforslag. Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei Kulturminner - Eiendommen har ingen treff i register(Det kan også bety ikke kartlagt). Flom og kvikkleire - Eiendommen er ikke avmerket på kommunens kart for dette. Støysoner - Veitrafikk og jernbane - Eiendommen ligger i gul sone iht T1442. Lden >55db.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Grunnbeløp pr. 01.05.23: kr. 118 620,-. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 790 000 (Prisantydning) 433 902 (Andel av fellesgjeld)   3 223 902 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 824 (Omkostninger totalt)   3 240 726 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  16824

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt prosentprovisjon 1,1% for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 500,-, oppgjørshonorar kr 4 500,-, og visninger kr. 3 190,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter markedsføring, finn annonse, fotografering, plantegning, sikringspant, grunnbok, opplysninger fra kommunen, virtuell visning og kveldsvisning. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 3 000,- pr. time, begrenset oppad til til kr. 17 500,-. Alle beløp er inkl. mva.

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev