aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Bråtheia 30C!
Velkommen til Bråtheia 30C!

DRANGEDAL Bråtheia 30C

Lys og fin leilighet med 2 soverom, alt på en flate!

 • kr 295 000
 • BRA 62 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 295 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 955 221
 • EierformAndel
 • Byggeår2007
 • Soverom2
 • ArealP-rom 59 m²
 • Andel fellesgjeldkr 650 389
 • Felleskostnaderkr 6 824
 • Tomt1 840 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 295 000 (Prisantydning) 650 389 (Andel av fellesgjeld)   945 389 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   955 221 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Fin beliggenhet på Bråtheia, med kort avstand til Drangedal sentrum med skole, butikker og gode buss- og togforbindelser. Leiligheten har en egen veranda hvor du kan nyte gode solforhold og en fin utsikt utover naturen. Området rundt er barnevennlig og det er kort vei til naturområder, samt sandstrand og badeplass ved Toke brygg. Del av firemannsbolig, leiligheten har alt på en flate og inneholder: 1. etasje: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom bad/vaskerom og bod Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst til boligen. På vestsiden av boligen er det en fin veranda hvor du kan nyte utsikt og kveldssol. Ta kontakt for å avtale en hyggelig visning

Bråtheia 30C, Vestfold og telemark

 • Tomt
  1840m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet fellestomt i borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst til boligen. På nord-vestsiden av boligen er det en fin veranda hvor du kan nyte utsikt og kveldssol.

  Beliggenhet
  Fin beliggenhet på Bråtheia, med kort avstand til Drangedal sentrum med skole, butikker og gode buss- og togforbindelser. Leiligheten har en egen veranda hvor du kan nyte gode solforhold og en fin utsikt utover naturen. Området rundt er barnevennlig og det er kort vei til naturområder, samt sandstrand og badeplass ved Toke brygg med stor sandstrand, tursti, gapahuk, tarzanløype og sandvolleyballbane. Fra steinbrygga har tokedølen 2 sine avganger i juni/juli. Det er snaue 2 km til Drangedal idrettshall, barnehage og den nye 10-årige skolen. Rett ved den nye skolen finner man også populære Tokestua kultursal og kino. Fra Drangedal er det ca. 25 minutters kjøring til Gautefall. Vinterparadiset Gautefall er et av Telemarks største skisteder, og ligger sentralt i Sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Her finner man Rytterspranget kafé og Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har blitt oppgradert de siste 5-6 årene med moderne ekspressheis med 6 stoler, og i dag består anlegget av 14 nedfarter, 2 stolheiser og 3 skitrekk.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av flermanns-boliger og eneboliger.

  Byggemåte
  Boligen ligger på bakkeplan og går over et plan og har utvendig bod. Leiligheten er i god stand, det er gjort få negative anførsler. Vannrør av plast. Avløpsrør av plast. Balansert ventilasjon, aggregat er plassert i bod. Taket er tekket med takstein av betong og har underliggende lekter og bordtak av plater. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjon av bindingsverk av tre med liggende bordkledning. Veggkonstruksjon av betong. Malte vinduer av tre med innsatt isolerglass. Malt hovedytterdør av tre. Terrasse av impregnert trelast.

  Innhold
  Leiligheten inneholder: Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, bod og 2 soverom. Det er også en frittstående bod.

  Standard
  Lys og fin leilighet som inneholder entré. åpen stue- og kjøkkenløsning, bad, bod og to soverom. I stuen er det vedovn, og det er åpen løsning mot kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til vestvendt veranda hvor du kan nyte utsikten og kveldssol. Kjøkkeninnredningen har lyse fronter, her er det plass til spisebord. På soverommene har du plass til seng og tilhørende møblement. Badet har servant med over- og underskap med lyse fronter, og dusjkabinett. Det er belegg på gulv og baderomsplater på vegger, og det er opplegg for vaskemaskin. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2: Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak): - Radon: Dokumentasjon av radonmålinger viser høye verdier, men under anbefalte grenseverdier. Det må foretas tiltak for å redusere radonverdiene. - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. - Vannledninger: Det mangler kursfortegnelse i rørskap. - Varmtvannstank: Berederen er en type som ble produsert av Oso Hotwater i perioden rundt 2008. Denne berederen er senere konstatert å være brannfarlig pga en svakhet med tilkoblingen. Produsenten har vedkjent seg problemet, eier bør kontakte produsenten for instruksjon i forhold til utbedring. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport fra Kragerø Takst AS, datert 26.06.23.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Nåværende eier har hatt fiber fra altibox.

  Parkering
  Oppstillingsplass på fellestomt.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  295 000 (Prisantydning) 650 389 (Andel av fellesgjeld)   945 389 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   955 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk, samt vedfyring er installert i enheten.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  418442

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1506391

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  19

  Part.obl.nr.
  990289468

  Felleskostnader pr. mnd.
  6824

  Andel fellesgjeld
  650389

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-31T23:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  2657

  Rentekostnad fellesgjeld
  1370

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Bråtheia Borettslag

  Borettslagets org.nr
  990289468

  Om borettslaget
  Borettslaget er tilknyttet KBBL og består av 22 leiligheter fordelt på 3 stk vertikaldelte tomannsboliger og 4 stk 2-etasjes 4-mannsboliger. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Gebyr forkjøpsrett
  6250

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Kontakt megler for mer utfyllende informasjon.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeforsikringsselskapet Sikringsordningen AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1 desember, med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Nemi forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  5065269

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Må søkes og godkjennes av styret. Kontakt megler for mer informasjon.

  Eierskiftegebyr
  5150

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Datert 08.10.2007. Det som gjenstod på tidspunktet var utomhusarbeider. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål og er en del av reguleringsplan Oddåsen - Tveita - Bråtheia. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  295 000 (Prisantydning) 650 389 (Andel av fellesgjeld)   945 389 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   955 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev