aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bråtheia 34B!

DRANGEDAL Bråtheia 34B

Lys og fin vertikaldelt tomannsbolig med garasje og gode solforhold!

 • kr 395 000
 • BRA 101 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 395 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 060 334
 • EierformAndel
 • Byggeår2 006
 • Soverom2
 • ArealP-rom 92 m²
 • Andel fellesgjeldkr 665 334
 • Felleskostnaderkr 9 342
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 395 000 (Prisantydning) 665 334 (Andel av fellesgjeld)   1 060 334 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 070 166 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Vertikaldelt tomannsbolig med fin beliggenhet på Bråtheia, med kort avstand til Drangedal sentrum med skole, butikker og gode buss- og togforbindelser. Leiligheten har en egen veranda hvor du kan nyte gode solforhold og en fin utsikt utover naturen. Området rundt er barnevennlig og det er kort vei til naturområder, samt sandstrand og badeplass ved Toke brygg med stor sandstrand, tursti, gapahuk, tarzanløype og sandvolleyballbane. Det er snaue 2 km til drangedal idrettshall, barnehage og den nye 10-årige skolen. Rett ved den nye skolen finner man også populære Tokestua kultursal og kino. Fra Drangedal er det ca. 25 minutters kjøring til vinterparadiset Gautefall, med alpintanlegg, skiløyper, flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski.

Bråtheia 34B, Vestfold og telemark

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet fellestomt i borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomst og prydbusker. På sørvestsiden av boligen er det en fin veranda hvor du kan nyte utsikt og gode solforhold.

  Beliggenhet
  Fin beliggenhet på Bråtheia, med kort avstand til Drangedal sentrum med skole, butikker og gode buss- og togforbindelser. Leiligheten har en egen veranda hvor du kan nyte gode solforhold og en fin utsikt utover naturen. Området rundt er barnevennlig og det er kort vei til naturområder, samt sandstrand og badeplass ved Toke Brygge med stor sandstrand, tursti, gapahuk, tarzanløype og sandvolleyballbane. Fra steinbrygga har Tokedølen 2 sine avganger i juni/juli. Det er snaue 2 km til Drangedal idrettshall, barnehage og den nye 10-årige skolen. Rett ved den nye skolen finner man også populære Tokestua kultursal og kino. Fra Drangedal er det ca. 25 minutters kjøring til vinterparadiset Gautefall, med alpinanlegg, skiløyper, flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski.

  Adkomst
  Se kartskisse eller kontakt megler for kjørebeskrivelse til eiendommen.

  Bebyggelse
  Området består hovedsaklig av leiligheter og eneboliger.

  Byggemåte
  Leilighet: Leilighet i tomannsbolig, oppført i 2006 i trekonstruksjon på såle av betong. Fundamenter og gulv på grunn i betong på antatt fjell og sprengsteinsfylling. Yttervegger av isolert bindingsverk. Yttervegger med malt/beiset trekledning. Isolerglass vinduer fra byggeår. Tredører med isolerglassfelter. Det er saltak. Eventuell lufting er over isolasjonen/undertaket. Yttertak tekket med betongstein. Det er terrasse i trekonstruksjon. Det er elementpipe som er helbeslått over tak. Det er peis med innsats i stuen.

  Innhold
  Vertikaldelt tomannsbolig over to plan. Boligen inneholder: 1.etasje: Entre, bad, stue/spisestue og kjøkken 2.etasje: Loftstue, 2 soverom, toalettrom og bod Det er i tillegg utvendig bod i tilknytning til boligen og frittstående garasje.

  Standard
  Vertikaldelt tomannsbolig over to plan oppført i 2006. Tomannsboligen fremstår lys og pen, og med en god standard. Du kommer først inn i en lysmalt entre med skyvedørs garderobe. Herfra er det inngang til bad som inneholder: dusj, wc, håndvask med underskap og opplegg til vaskemaskin. Fra entre kommer du videre inn til en stue med åpen løsing mot kjøkken. Stuen har plass til spisebord og flott peis som varmer godt på kalde kvelder. Rommet har store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys og utgang til terrasse med sen kveldssol. Kjøkken med hvite profilerte fronter og laminert benkeplate. Entre og bad har varmekabler. Overflatene består i hovedsak av parkett på gulv, MDF på vegger og takess i himling. 2. etasje har eget toalettrom, 2 soverom og loftstue med takvindu. Overflatene består i hovedsak av panel på vegger og i himling. Tregulv og teppe på et soverom. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3: Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik som kan kreve tiltak): INNVENDIG -Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. -Bad/vaskerom: Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. -Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. -Det er feil på luftingen til avløpsrøret. Det er lekkasje i skjøt ved en feil montert vifte. Eier opplyser at dette er borettslagets ansvar og at det vil bli utbedret. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av SørTakst AS ved Thomas Kildahl, datert 09.03.2023. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje, samt oppstillingsplass på felles tomt.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  395 000 (Prisantydning) 665 334 (Andel av fellesgjeld)   1 060 334 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 070 166 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedfyring og ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Formuesverdi primær
  581027

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2091698

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Andelsnummer
  4

  Part.obl.nr.
  990289468

  Felleskostnader pr. mnd.
  9342

  Andel fellesgjeld
  665334

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-31T23:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  3416

  Rentekostnad fellesgjeld
  1536

  Andel fellesformue
  22099

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Bråtheia Borettslag

  Borettslagets org.nr
  990289468

  Om borettslaget
  Borettslaget er tilknyttet KBBL og består av 22 leiligheter fordelt på 3 stk vertikaldelte tomannsboliger og 4 stk 2-etasjes 4-mannsboliger. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Kontakt megler for mer utfyllende informasjon.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men eiendommen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. For det tilfelle det er endelig avklart at erververen ikke godkjennes, kan borettslaget kreve andelen tvangssolgt, jf. lov om Burettslag § 4-8.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånet innfris : 2027/2028/2031 Sp.Sør, 2037 Husbanken Rentesats : Sp.Sør 5%, Husbanken 1,72% Långiver : Sparebanken Sør/Husbanken Renter og avdrag pr.mnd utgjør henholdsvis ca. kr 1 536,- og kr 3 416,-. Resterende er driftsutgifter på kr. 3 890,- Tilsammen er det 8 842,- i månedlig felleskostnad. Felleskostnader blir fordelt pr. mnd. og forfaller til betaling 20. hver måned og gjelder for kalendermåned. Kjøper og evt. medeiere må ha hvert sitt medlemskap i KBBL: Innmeldingsavgift kr. 400.- pr. medlemskap. Hovedeiers kontingent kr. 320,- pr. år dekkes av felleskostnader. Medeier får tilsendt årlige kontingentkrav. Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeforsikringsselskapet Sikringsordningen AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1 desember, med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP853353

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Dyrehold
  Må søkes og godkjennes av styret. Kontakt megler for mer informasjon.

  Eierskiftegebyr
  5150

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Dette betyr at man ikke lenger kan søke om ferdigattest for eiendommen, og senere tiltak som er utført før 1998. Dette betyr imidlertid ikke at ulovlig oppførte bygg/ulovlige tiltak blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen reguleres av reguleringsplan Oddåsen - Tveita - Bråtheia, og er regulert til boligformål. I reguleringsplanen er det planlagt utvidet boligfelt på Bråtheia. Se vedlagt plankart av reguleringsplan for ubebygde tomter. Ny eier må påregne seg byggearbeider i området i fremtiden. Eiendommen omfattes også av "Kommuneplan for Drangedal", formål for eiendommen er boligbebyggelse. Reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  395 000 (Prisantydning) 665 334 (Andel av fellesgjeld)   1 060 334 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 070 166 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev