aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gautefallvegen 1122!

DRANGEDAL Gautefallveien 1122 302

Arealeffektiv, oppusset leilighet ved hotellet. Alpinanlegg og skiløyper i umiddelbar nærhet! Gode utleiemuligheter.

 • kr 990 000
 • BRA 27 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 990 000
 • Omkostningerkr 37 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 027 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 989
 • Soverom1
 • ArealP-rom 27 m²
 • Tomt549 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 990 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  24 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000))

  37 792 (Omkostninger totalt)

  1 027 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Vinterparadiset Gautefall er et av Telemarks største skisteder. Midt på Gautefallheia ligger Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Like ved finner vi også hotellet på Gautefall, Ski Lodge Gautefall. Her ligger leiligheten som nå selges. På hotellet finner du også blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena, et helårs skianlegg. Lekker, oppusset selveierleilighet med attraktiv og fredlig plassering midt i hotellkroppen. Enheten inneholder gang, bad, soverom og stue/kjøkken. Leieavtalen mellom hotellet og leilighetseierne er sagt opp, det er likevell gode utleiemuligheter dersom man ønsker privat utleie.

Gautefallveien 1122 302, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsleilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 27 kvm Arealet som er oppgitt er hentet fra arealmåling fra takstmann datert 28.03.2023.
  Primærrom
  1. etasje: 27 kvm Følgende rom inngår i leilighetens primærareal: gang/kjøkken/stue, bad og ett soverom.  Tomt
  549m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for eierseksjonssameiet på 549kvm i følge Drangedal kommunes kartsider. Tomten består kun av bebyggelse (nordvestfløy ut fra hotellet). Pent opparbeidet område rundt leilighetsfløyen og hotellet, med bla. plen, asfalt, blomsterbed og hyggelige uteplasser som tilhører hotellet. Deler av det overbygd inngangpartiet på nordvestsiden av bygget ligger utenfor tomtegrensen. Dette har trolig ingen betydning for denne leiligheten.

  Beliggenhet
  Vinterparadiset Gautefall er et av Telemarks største skisteder, og ligger sentralt i Sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Midt på Gautefallheia ligger Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har blitt oppgradert de siste årene med moderne ekspressheis med 6 stoler, og i dag består anlegget av 14 nedfarter, 2 stolheiser og 3 skitrekk. Like ved finner vi også hotellet på Gautefall, Ski Lodge Gautefall, som åpnet dørene i 2015. Her ligger leiligheten som nå selges. På hotellet finner du også blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena, et helårs skianlegg. Flotte preparerte løyper ligger rett utenfor døra! Gautefall har en vakker natur, og det bugner av fine vann og flotte toppturer i området. Dette gjør stedet til en fin helårsdestinasjon, som er like flott sommer som vinter. Man kan blant annet ta turen til Jørundskarsvåene eller "Himmelriket". Dette er et helt spesielt område, som består av glattskurte fjell som ble skapt av isbreen ved forrige istid. Dette er Drangedals desidert mest populære tur, og man kan starte på turen fra hotellet. Det er ca. 15 - 20 minutter til Treungen med butikker, kafé, bank og lignende. I Treungen ligger også Telemarks nest største innsjø, Nisser, som har mange fine sandstrender. I nærheten finner man også Jettegrytene, som er et slags naturlig badeland bestående av glattslipte fjell. Her finnes fosser og kulper, sklier og basseng, og er en flott opplevelse. Til Drangedal sentrum er det ca. 30 minutter, og her finner man dagligvareforretning, vinmonopol osv. Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer fra Kristiansand.

  Adkomst
  Se kartskisse eller kontakt megler for kjørebeskrivelse til eiendommen.

  Bebyggelse
  Området består av hovedsakelig hytter og fritidsleiligheter.

  Byggemåte
  Bygget består av et sameie på 30 leiligheter over 3 etasjer. Bygget er oppført med liggende kledning og hovedinngangen til leilighetsbygget er på den nordvestre siden. Fellesarealet til sameiet består av fellesganger i leilighetsbygget, trapperom/heis og et flott lekerom i 2. etasje. Bygget ligger vegg i vegg til hotellet.

  Innhold
  Leiligheten er en del av Gautefall hotell og inneholder: Gang/stue/kjøkken, soverom og bad. Det er i tillegg et rom brukt som soverom, dette er ikke godkjent for varig opphold. Se mer info under punktet ferdigattest og midlertidig brukstillatelse.

  Standard
  Lekker, oppusset selveierleilighet beliggende i den nordvestre fløyen, i tilknytning til Gautefall hotell (Ski Lodge Gautefall). Leiligheten ligger meget barnevennlig til med barnebakke, flotte skiløyper og alpinanlegget rett utenfor døra. Denne leiligheten ligger i 1. etasje, nord i fløyen. Leieavtalen mellom leilighetseier og hotellet er sagt opp, og leiligheten har med dette ingen utleieplikt. Dersom man ønsker å leie ut enheten må dette gjøres i egen regi. Leiligheten er de siste 3 årene totalrenovert innvendig med nytt bad, nytt kjøkken, nytt elektrisk, nye rør og nye overflater. Styreleder opplyser også at det er gjort store renoveringsarbeider i 2022 på fellesarealer. Dette gjelder blant annet oppgradering av det elektriske, nye rør, oppgradert brannvarslingsanlegg, ny utgangsdør osv. Leiligheten inneholder gang/stue/kjøkken, bad og soverom. Kjøkken/stue har åpen løsning og fremstår med flislagt gulv, laminat / plater på vegger og malte mdf-plater med spotter i himling. Kjøkkenet har en sort innredning med laminert benkeplate, flis mellom benk og overskap, integrert komfyr og platetopp samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap som medfølger salget. På kjøkkenet er det plass til et lite spisebord. Stuen har TV-krok med sofa og flatskjerm. Soverom med plass til dobbeltseng. Det er i tillegg ett rom brukt som soverom, kalt "køyrom" på tegningene fra kommunen. Rommet er ikke godkjent for varig opphold og soverom, da rommet mangler blant annet tilfredstillende rømingsvei og oppfyller ikke kravene til lysforhold. Badet er flislagt med varmekabler i gulv og inneholder dusjhjørne, veggmontert toalett og servant med underskuffer og speilskap. Leiligheten overleveres slik den fremstår på visning med innbo og løsøre. Selger kan ta med seg personlige eiendeler og småmøbler.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Hvitevarer kjøkken medfølger.

  Moderninseringer og påkostninger
  Se eget vedlegg i prospekt over planlagte moderniseringer og påkostninger i sameiet.

  TV/Internett/bredbånd
  TV/nett er inkludert i fellesutgiftene.

  Parkering
  Parkering på felles parkeringsplass.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  990 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  24 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000))

  37 792 (Omkostninger totalt)

  1 027 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Denne leiligheten har varmekabler i gulv på bad og stue/kjøkken. Disse har separate termostater. Styreleder i sameiet opplyser at leilighetene har et felles varmesystem. Dette er oppgradert, slik at sameiet nå kan styre varmen i de ulike seksjonene. Dette innebærer at man kan senke varmen på seksjonene som ikke er i bruk, for å spare sameiet for strømkostnader.

  Info strømforbruk
  Strøm er inkludert i fellesutgiftene.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  11276

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør kr. 11276,- pr.år 2022. Disse omfatter vann, kloakk, og renovasjon. Kommunale avgifter faktureres gjennom sameiet, og er inkludert i fellesutgiftene. Se mer info under punktet "fellesutgifter".

  Info om eiendomsskatt
  Skatteprosenten er 4% og grunnlaget for beregning er 224700,-. Eiendomsskatten faktureres sammen med kommunale avgifter og betales gjennom fellesutgiftene.

  Formuesverdi sekundær
  438460

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Erklæring/avtale dagboksnummer: 904383 - Diverse servitutter - ufullstendig spesifisert fra hovedbølet (m.fl). Kan inneholde pengeheftelser. Overført fra: Knr:3815 Gnr:44 Bnr:135 Gjelder denne registerenheten med flere Eiendommen er tidligere utskilt fra eiendommen gnr. 44, bnr. 22 i Drangedal kommune («hovedbølet»). På hovedbølet kan det være tinglyst erklæringer/avtaler/heftelser som har lite eller ingen betydning for leiligheten. Disse dokumentene vil ikke bli slettet fra eiendommens grunnboksblad, og kjøpers bank vil få prioritet bak. Erklæring/avtale - dagboksnummer 20 - tinglyst 05.01.1987 Denne avtalen innebærer at Gautefall alpinsenter har rett til å føre kloakkavløpet fra Alpinsenteret til hotellets renseanlegg. Det står blant annet videre at avtaleperioden gjelder frem til det foreligger ny avtale, dog at det forutsettes at Alpinsenteres kloakkavløp er tilknyttet kommunens anlegg innen utløpet av 1988. Denne avtalen er av eldre dato, og det må antas at den ikke lenger har noen relevans for sameiet og leiligheten. Dokumentet ligger under heftelser i grunnboka og kjøpers bank vil få prioritet bak. Seksjonering - dagboksnummer 2054 - tinglyst 30.06.2006 Opprettet seksjoner: Snr: 12 Formål: Bolig Sameiebrøk: 30/1032 Dette er seksjoneringsdokumentet fra bygget ble seksjonert 30.juni 2006. Seksjoneringen viser inndeling av leilighetene, og opplyser at det skal være 24 enheter over ca. 30kvm og 6 enheter over 52kvm.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen ifølge kommunens opplysninger. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Dette betyr at man ikke lenger kan søke om ferdigattest for eiendommen, og senere tiltak som er utført før 1998. Dette betyr imidlertid ikke at ulovlig oppførte bygg/ulovlige tiltak blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt i bruk. Det foreligger tegninger fra Drangedal kommune 19.05.1989. Tegningene av leiligheten stemmer i all hovedsak, bortsett fra vegg mot hovedsoverom. Denne veggen hadde tidligere åpning på begge sider av rommet, i senere tid er det satt opp en helvegg. Rom i leiligheten kalt "køyrom" på byggetegningene, har vært i bruk som soverom av nåværende og tidligere eiere. Rommet er ikke godkjent for varig opphold og soverom, da rommet mangler blant annet tilfredstillende rømingsvei og oppfyller ikke kravene til lysforhold.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp. Privat vei fra hovedvei. Brøyting er inkludert i fellesutgiftene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til "Hotell" og er en del av reguleringsplanen Gautefallheia gnr. 44, bnr. 1, 2, 19, datert 25.04.2002. Eiendommen i sin helhet er regulert til hotell. Eiendommen er i kommunens arealdelplan vist til næringsformål. I kommuneplanen står det at reguleringsplanen skal gjelder foran kommuneplanen. Reguleringsbestemmelser og kart ligger vedlagt i prospekt. Kommunens arealdelplan kan fåes ved henvendelse megler.

  Adgang til utleie
  Leieavtalen mellom leilighetseierne og hotellet ble sagt opp i 2022, med virkning 01.01.2023. Det er mulig å leie ut i privat regi. Nåværende eier har leid ut gjennom AirBnb og har hatt gode leieinntekter i sesong.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  990 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  24 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000))

  37 792 (Omkostninger totalt)

  1 027 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  37792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris vederlag 50 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 3650 ,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale dersom handel ikke kommer i stand. Alle beløp er inkl. mva. 

Nora Eikeland

Megler

Nora Eikeland

46 42 09 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev