aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rytterveien 194!

Fritidsbolig på "toppen" av Rytterspranget! Gode solforhold, ski in/out, 5 sov og anneks.

 • 5 150 000
 • BRA 154 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING5 150 000
 • OMKOSTNINGER144 922
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 294 922
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 016
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 147 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 062 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 150 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  128 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 150 000,-))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  144 922,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 294 922,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
ENEBOLIG
1. etasje: Vindfang, hall m/trapp, stue/spisestue, kjøkken,soverom, bad/vaskerom, badstue, toalettrom og bod.
2. etasje: Loftstue, bad og 4 soverom.

ANNEKS
Gang, bad, toalettrom, stue/spisestue/kjøkken og hems.
Det er oppført terrasse ved inngangspartiet på boligens østside.

Rytterveien 194, Vestfold og telemark

 • Fritidsbolig og anneks oppført i 2016, på toppen av Rytterspranget på Gautefall.

  På hovedplan har fritidsboligen alle fasiliteter, her er det i tillegg badsstue i tilknytning til toalettrom. Åpen løsning mellom stue, spisestue og kjøkken gir en luftig atmosfære. Her er det god plass til hele familien. Stort kjøkken med kjøkkenfronter i tre med normal bruksslitasje. Kjøkkenet er forlenget med en lekker Baxter skjenk fra Home and Cottage som glir rett inn i villmarksstilen.

  I 2. etasje er det totalt 4 soverom, hvorav 2 av dise har egen håndvask. Hovedsoverom har egen øst-vendt overbygd balkong med flott utsikt mot grønnkledde fjell. Fra loftstuen er det utgang til vest-vendt overbygd balkong med kveldssol.

  Anneks er oppført i laftet konstruksjon. Det er stedvis fuktskjolder på lafteknuter i hjørner noen steder. I annekset er det montert vedovn. Det er overbeslag mellom tak og pipe, ifølge tilstandsrapporten kan det se ut til at takkonstruksjonen har sunket noe ned, og beslag hengt igjen, slik at overgangen ikke er tett. Det er fuktskjolder nederst i tak innvendig, som trolig følge av dette. Inngangsdør til anneks tar i karm, og det kan skiftes lysglimt mellom karm og dørblad. Noe fuktskjolder ved siden av dør. Kjøkkeninnredningen har fronter av tre. Det er skiferstein på gulv. Det er flislagt gulv i mosaikk, i dusjsonen på bad.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak):

  UTVENDIG

  - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Kaldt trekk kan oppstå. En balkongdør oppe tar litt i svill. Tiltak: Dører må justeres.

  INNVENDIG

  - Overflater: Det er stedvis enklere utførsel flislegging. Mindre synlig på fuger og avslutninger mot vegger/dørsvill. Tiltak: Fungerer med avviket, utseendemessig betydning.

  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Stedvis mindre knirk gulvflate. Tiltak: Fungerer med dette avviket.

  - Trapper: Det mangler håndløper på vegg. Åpninger mellom trinn i trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det utfra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  - Bad 1.etg, overflater gulv: Kun sluk dusjsone og den er liten i oppkant. Noe mindre sprekk i silikonfug overgang gulv mot vegg. Noe ufagmessig utførsel, brukt murfug overgang gulv og vegg. Tiltak: Vurdere å bytte fuger. Fungerer med avvik, men oppsyn.

  - Bad 1.etg, sluk, membran og tettesjikt: Ingen dokumentasjon på membran eller utførsel. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig.

  - Bad 2. etg, overflater gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Tiltak: vær oppmerksom med bruk. For å få TG 0 eller 1 må gulvet bygges om.

  - Bad 2.etg, sluk, membran og tettesjikt: Ingen dokumentasjon på membran eller utførsel. Tiltak: Fremskaffe dokumentasjon om mulig.

  - Bad 2.etg, ventilasjon: Det mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Etablere tilluftsspalte under dør.

  - Kjøkken, overflater og innredning: Oppvaskmaskin er ikke forankret i benkeplate. Tiltak: Vurdere tiltak.

  - WC 1. etg, overflater og konstruksjon: Kun lufteventil, vifte anbefales. Tiltak: Fungerer med avviket.

  - Badsstue, 1. etg, overflater og konstruksjon: Tregulv, ansees ikke som optimalt i badstua da man tar vann på ovn for varme. Tiltak: Vurdere flislegging eller annen løsning. Evt. ikke bruke vann/oppsyn ved bruk).

  TEKNISKE INNSTALASJONER

  - Vannledninger: Formålet til rør i rør er at lekkasjevann skal ledes ned til fuktsikkert rom med sluk. Det er elsikkerhet i rommet, men ikke fuktsikre løsninger, slik at ved evt. lekkasje så vil vann spre seg i vegg og gulvkonstruksjoner. Tiltak: Vurdere å etablere lekkasjesensor med stoppeventil som stenger vann ved lekkasje.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av M2 Takst AS ved Andreas Natvig, datert 05.05.2022.
  Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Rytterveien 194 ligger nærmest på toppen av Rytterspranget med gode solforhold og et fint utsyn utover flotte fjellformasjoner. Hytta ligger i umiddelbar nærhet til ski in/out til bakken og har langrennsløypene rett ved. Her kan du med andre ord la bilen stå enten du skal i bakken eller på skitur.

  Vinterparadiset Gautefall er et av Telemarks største skisteder, og ligger sentralt i Sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Her finner man i umiddelbar nærhet Rytterspranget kafé og Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har blitt oppgradert de siste 5-6 årene med moderne ekspressheis med 6 stoler, og i dag består anlegget av 14 nedfarter, 2 stolheiser og 3 skitrekk. Like ved finner vi også hotellet på Gautefall, Ski Lodge Gautefall, som åpnet dørene i 2015. Her finner man blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena, et helårs skianlegg. Skisenteret og lodgen ligger i gangavstand fra hytta. I tillegg er det preparerte langrennsløyper rett ved.

  Gautefall har en vakker natur, og det bugner av fine vann og flotte toppturer i området. Dette gjør stedet til en fin helårsdestinasjon, som er like flott sommer som vinter. Man kan blant annet ta turen til Jørundskarsvåene eller "Himmelriket". Dette er et helt spesielt område, som består av glattskurte fjell som ble skapt av isbreen ved forrige istid. Dette er Drangedals desidert mest populære tur, og man kan starte på turen fra hotellet. På heia mellom Gautefall og Heimdal finner du tilrettelagte klopper, solide hengebruer og flotte stier, perfekt for deg som ønsker å sykle.

  Det er ca. 15 - 20 minutter til Treungen med butikker, kafé, bank og lignende. I Treungen ligger også Telemarks nest største innsjø, Nisser, som har mange fine sandstrender. I nærheten finner man også Jettegrytene, som er et slags naturlig badeland bestående av glattslipte fjell. Her finnes fosser og kulper, sklier og basseng, og er en flott opplevelse

  Til Drangedal sentrum er det ca. 30 minutter, og her finner man dagligvareforretning, vinmonopol osv.

  Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer fra Kristiansand.
 • Området består av hovedsakelig hyttebebyggelse.
 • Se kartskisse.
 • Byggegrunn er ikke mulig å kontrollere. Ringmurselementer/støpt såle. Trekonstruksjon med villmarkskledning. Undertekking av torvmembran av ukjent type. Lukket skråtak innvendig. Takrenner av zink/stål. Vannbord og vinduski i tre. Beslag overgang under terrasse oppe, ved inngang sitter det noe ujevnt. Trevinduer med isolerglass. Ytterdører i tre. Balkong/terrasse med dekke av terrassebord.

  ANNEKS
  Annekset er oppført i laftet konstruksjon. Ringmurselementer, noe sprekk like ved inngang. Taktekking er av sfaltpapp, knotteplas og torvtak. Balkongdør og inngangsdør er tredør med isolerglass. Skiferstein på gulv. I annekset er det rør i rør, med fordelerskap på baderom. Vifte til kjøkken har kulterfilterløsning.
 • 1.etasje: 91 m² Bra / 84 m² P-rom
  2.etasje: 63 m² Bra / 63 m² P-rom

  Totalt: 154 Bra m² / 147 m² P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Vindfang, kjøkken, stue, bad/vaskerom, badstue, toalettrom og soverom.
  2. etasje: Loftstue, bad og 4 soverom.

  ANNEKS
  Totalt: 47 m² Bra/ 47m² P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Toalettrom, bad og stue/kjøkken.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk, samt vedfyring er innstallert i enheten.
 • Eiet tomt på 1062 kvm i følge målebrev fra Drangedal kommune. Gruset adkomst fra sør-vest. Det er opparbeidet vei utenfor eiendommens vest-sør- og østside. På fritidsboligens nordside er det oppført anneks, perfekt for overnattingsgjester. Resterende tomteareal utgjør naturtomt bestående av fjell og småvekst. Selger eier også tomten på nordvest siden av hytta. Kjøper vil ha første rett til kjøp av denne.
 • På egen gårdsplass
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig er beregnet til kr. 777 941,- pr. 2021

  Formuesverdi som sekundærbolig er beregnet til kr. 2 800 586,- pr. 2021
 • Kommunale avgifter utgjør kr. 30 627,- pr år. 2021.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieutgifter og eiendomsskatt.
 • Ny eier må påregne seg faste løpende kostnader som forsikring, strøm, tv/internett o.l. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

  ÅRLIGE UTGIFTER
  TV/Internett utgjør mellom 1000-1200,- pr.måned avhengig av hvilken TV-pakke og hastighet nett man ønsker. Nåværende eier har hatt altiboks tv og internett.
  Veiavgift utgjør kr. 8 100,- pr år. Denne avgiften dekker brøyting og vedlikehold av vei.
  Velforening kr. 500,- pr. år. Oppsparte midler i velforeningen blir brukt til f. eks. oppkjøring av skiløper i området.
  Estimert årlig forsikring kr. 5 300,- pr. 2021.
  Nåværende eier hadde utgifter til strømforbruk på kr. 8 000 - 9 000,- pr. år 2021.
 • Det foreligger ferdigattest på fritidsboligen, datert 06.10.2016.
  Det foreligger ferdigattest på anneks, datert 30.09.2016.
  Det foreligger godkjente byggetegninger, utskrift datert 06.01.2014. Tegningene stemmer godt overens med dagens bruk.
 • Selger står fritt til å leie ut.
 • Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende grunndata er registrert på eiendommens grunnboksblad:

  REGISTRERING AV GRUNN
  Dok. nr. 873001 - 29.10.2007

  OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
  Dok. nr. 9207 - 01.01.2020
 • Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsformål, og er en del av reguleringsplanen "Grønlihallen, gnr. 44, bnr. 133."

  Eiendommen ligger i et område kalt "H1". Generelt for dette område er blant annet at byggene skal ha utforming, materialbruk, dimensjoner og fargebruk som harmonerer med omgivelsene. Takvinkel settes til min. 22 grader og maksimum 45 grader. Gesimshøyde maks 3,50 meter. Mønehøyde maks 7,50 meter. Det skal ikke være større høyde enn 0,80 fra fremtidig terreng og opp til bordkledning. Byggene skal stå på ringmur, ikke påler. Det kan bygges sokkeletasje eller kjeller der terrenget er tilpasset slike løsninger. Avfall skal bringes til container eller oppsamlingssteder.

  Bebygd areal skal begrenses til BYA = 35 %.

  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i prospekt.

  Det er ubebygde tomter regulert til fritidsbebyggelse på eiendommens nord- sørøst- og nordøst-side. Tomtene nord-øst og sør-øst er på andre siden av veg.
 • Gnr. 44 Bnr. 176 i Drangedal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr. 4750). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 19 800, som omfatter bl.a. annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 50 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 19 800,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Roy Josephsen
  Tove E Josephsen
Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev