aktiv-eiendomsmegling
Solgt

DRANGEDAL Skavåsbakken 10

Hytte med anneks, båtplass, kjørevei frem og gode solforhold!

 • kr 1 990 000
 • BRA 79 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 990 000
 • Omkostningerkr 66 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 056 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1993
 • Soverom3
 • ArealP-rom 57 m²
 • Tomt1 423 m²
 • Eierform tomt -
 • 1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 056 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning
Hytte til sommerferien? Velkommen til Skavåsbakken 10! Eiendommen består av hytte, anneks og vedbod. Sjarmerende hytte med alt på en flate som inneholder: Stue/kjøkken, 3 soverom og bad. Eiendommen ligger i Tokefjorden hyttegrend ved Voje i Drangedal. Hytta ligger usjenert og høyt i terrenget som gir flott utsikt og gode solforhold. Nærområdet byr på flotte opparbeidete friarealer med badeplasser og parkmessig opparbeidete fellesområder, alt innen få minutters gangavstand. Det er også bryggeanlegg for småbåter, hvor det medfølger en båtplass. Nede ved vannkanten er det anlagt en koselig lekeplass med sittebenker og en fin sandstrand. Stor lavvo med grill på fellesområdet. Velkommen til visning søndag 25.juni kl.13.00! Meld deg på.

Skavåsbakken 10, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Hytta
  Bruksareal
  1. etasje: 57 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 57 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Vindfang, stue/kjøkken/spisestue, vask-/dusjrom, toalettrom og 3 soverom.

  Anneks
  Bruksareal
  1. etasje: 22 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 0 kvm  Tomt
  1423m²

  Beskrivelse av tomt
  Festet tomt på 1423kvm i følge målebrev fra Drangedal kommune. Grunneier er Trond Rinde. Festeavgift er 12.048,- pr.år. Kan reguleres hvert 10.år, regulert i 2023. Etablert i 1993 og utløper i 2033. Med fornyelse på 40 år. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven. Tomten er svært pent opparbeidet. Fjellet mot øst er det rikelig med beplantning, blomster og små steinmurer. Her er det også et vannfall med elektrisk pumpe i dammen. Mot sør og vest er det platting med gode solforhold og flott utsikt til stranda. Her kan du flytte deg etter sola eller i le for vind. Det er gruset adkomst/parkering. Mot sør er det en gressplen ellers naturtomt.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i Tokefjorden hyttegrend ved Voje i Drangedal. Hytta ligger høyt i terrenget ca 100 meter fra vannet med en usjenert beliggenhet, gode solforhold og flott utsikt. Nærområdet byr på flotte opparbeidete friarealer med badeplasser og parkmessig opparbeidete fellesområder, alt innen få minutters gangavstand. Det er også bryggeanlegg for småbåter. Nede ved vannkanten er det anlagt en koselig lekeplass med sittebenker og en fin sandstrand. Stor lavvo med grill på fellesområdet. Om sommeren ligger bade- og fiskeplassene som perler på en snor, enten man benytter seg av nærliggende fasiliteter eller reiser inn mot sentrum av Drangedal. Både Sandvik badeplass og Toke Brygge i Prestestranda er eksempler på godt tilrettelagte badeplasser. Toke er Drangedals største innsjø, og er en perle med sine uttallige øyer og bukter, og en strandlinje på 160 km. Også kalt Kragerøs indre skjærgård Det er et unikt område for bade-og båtliv, samt fine turmuligheter med småbåter og nydelige forhold for kano og kajakk. For den fiskeinteresserte byr også Toke på rikelig med røye, ørret, abbor og sik. Hulfjell Gård ligger rett ved Tokefjord og her er det mange aktiviteter/ opplevelser som vannpark, klatring og mange forskjellige dyr. I Drangedal sentrum, som ligger en kort kjøretur unna, har man et godt tilbud av forretninger, dagligvarebutikker, vinmonopol, byggevarer og kafè. Ca. 35 min unna ligger Vinterparadiset Gautefall er et av Telemarks største skisteder, og ligger sentralt i Sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Her finner man i umiddelbar nærhet Rytterspranget kafé og Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har blitt oppgradert de siste årene med moderne ekspressheis med 6 stoler, og i dag består anlegget av 14 nedfarter, 2 stolheiser og 3 skitrekk. Like ved finner vi også hotellet på Gautefall, Ski Lodge Gautefall, som åpnet dørene i 2015. Her finner man blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena, et helårs skianlegg. Til Kragerø er det ca. 40 minutter med bil. Her er det et yrende sommerliv, med sjarmerende butikker og restauranter, og fine badeplasser som Sjøbadet og Gunnarsholmen.

  Adkomst
  Se kartskisse. Det er bom inn til området.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Byggemåte
  Hytte: Det er ikke foretatt geotekniske undersøkelser og derved er det kun svært begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og stabilitet som kan gjøres. Det er synlig fjell under hytta.Bygningen er fundamentert med søyler. Taket er tekket med asfalttakshingel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk med trekledning. Det er saltak i trekonstruksjon. Det er vinduer med isolerglass. Eldre isolerglassvinduer kan ha begrenset gjenværende levetid. Det er malte ytterdører. Det er terrasser i trekonstruksjon. Dekke og rekkverk med normal alders- og bruksslitasje. Det er trapp av tre. Det er trapp av tre. Anneks: Fundamenter og gulv på grunn av betong. Yttervegger bindingsverk med utvendig trekledning. Sadlet yttertak, tekket med asfalttakshingel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Bygningen er ikke tilstandsvurdert.

  Innhold
  Hytta inneholder: Vindfang, stue/kjøkken/spisestue, kjøkken, toalettrom, vask-/dusjrom og 3 soverom.

  Standard
  Sjarmerende hytte oppført i 1993 med 3 soverom, stue/spisestue, kjøkken, bad og toalettrom. Frittstående anneks med familiekøye og enkelt seng.. Totalt er det hele 10 sengeplasser i hytte og anneks. To av soverommene har køyeseng, mens hovudsoverommet har dobbeltseng. Badet er utstyrt med dusj, servant og vaskemaskin. Eget separat toalettrom. Kjøkken med profilert innredning og laminert benkeplate. Utstyrt med kjøleskap, stekeovn og kjøleskap. Stue med delvis åpen løsning mot kjøkken. Her er det vedovn og utgang til sørvendt veranda med gode solforhold og fin utsikt! Overflatene består i hovedsak av tregulv, malt panel på vegger og i himling. Hytta selges fullt møblert, så her kan du bruke hytta i sommer! Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3: Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid): - Utvendige trapper - 2: Det er ikke montert rekkverk Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik som kan kreve tiltak): UTVENDIG: - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. - Trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. INNVENDIG: - Pipe og ildsted: ? Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. - Dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen av dørene tar i tersklene. Tiltak: Enkelte dører må justeres. - Andre innvendige forhold: Vaskemaskinen og dusjkabinett er plassert i rom som ikke er utført som et moderne våtrom. Rommet er ikke utført som et moderne våtrom. Det er sprekk i døren på dusjkabinettet. Tiltak: Rommet trenger full oppgradering for å bli et moderne våtrom, men fungerer med dagens bruk. - Overflater og konstruksjon, toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Sør Takst AS ved Thomas Kildahl, datert: 15.06.2023 Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er installert fiber fra altibox.

  Parkering
  Parkering på egen tomt. Det medfølger også en båtplass i fellesanlegg.

  Forsikringsselskap
  If forsikring

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 056 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med ved og strøm.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  5694

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi sekundær
  1139600

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Andre utgifter
  Det er privat vann/avløp for hyttefeltet. Avgift for vann/kloakk til grunneier utgjorde 9 886 kr. for 2023. Brøyting utgjorde ca. 5000,- for sist vinter.

  Årlig velavgift
  1500

  Velforening
  Medlemskontigent Tokefjord hytteforening 1500 kr. pr.år til vedlikehold, brygger,båtplasser, bom ol.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3815/29/63: 12.05.1993 - Dokumentnr: 1261 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 40 år Årlig festeavgift: NOK 3 000 Bestemmelser om forlengelse for ytterligere 40 år Bestemmelser om regulering av leien Bestemmelser om overdragelse Med flere bestemmelser 02.10.1986 - Dokumentnr: 3608 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:1 12.05.1993 - Dokumentnr: 1261 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:1 Rettighet hefter i: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:136 Rettighet hefter i: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:137 Rettighet hefter i: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:139 Rettighet hefter i: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:140 Bestemmelse om garasje/parkering Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om fiskerett Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 30.10.1998.

  Vei, vann og avløp
  Det er innlagt privat vann/avløp som driftes av grunneier. Det betales 9886,- pr.år 2023 Privat vei med bom inn til området. Vedlikeholdet og drift inngår i medlemskontingent til hytteforeningen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til fritid, og er en del av reguleringsplan for Tokefjorden hyttegrend. Se vedlagt reguleringskart i prospekt.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 056 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  66792

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev