aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Vesternesveien 140 - Fantastisk beliggende fritidseiendom. Solrikt og usjenert med Toke og natur som nabo!

DRANGEDAL Vesternesveien 140

Hytte med fantastisk beliggenhet v/Toke. Usjenert og solrikt med vei til hyttevegg.

 • kr 1 890 000
 • BRA 72 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 890 000
 • Omkostningerkr 64 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 954 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 997
 • Soverom3
 • ArealP-rom 72 m²
 • Tomt1 004.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 890 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 47 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000)) 64 292 (Omkostninger totalt) 1 954 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Flott hytte oppført i 1997 med fantastisk beliggenhet ved Toke. Usjenert, barnevennlig og svært solrikt! Sti ned til vannet med brygge hvor det er badeplass og mulighet til båtfortøyning, perfekt for late dager i sola. Hytta fremstår som både velbygd og godt vedlikeholdt, og innehar en meget funksjonell arealutnyttelse. Inneholder bl.a.. vindfang-/gang, bad (oppgradert i 2020 når det ble anledning til vann/avløp), stue-/spisestue, 3 soverom, kjøkken og hyggelig hems. Stor terrasse, dels med overbygg og markise. Godt med lagringsplass under hytta. Frittstående uthus med 2 rom og ett av dem er isolert. Romslig tomt med vei og parkering til hyttevegg. Dette er en hytte man kan flytte rett inn i og har en sjelden flott beliggenhet! Velkommen til visning (husk påmelding)!

Vesternesveien 140, Vestfold og telemark

 • Tomt
  1004.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 1004 kvm jfr. opplysninger fra kommunen. Tomten er boltet og vedlagt salgsoppgaven følger også situasjonskart og målebrev. Naturtomt med gruset gårdstun. En liten spiss (ca. 1 kvm) av terrassen ligger utenfor tomtegrensen og ble muntlig akseptert av grunneier. Tomten har gruset tun, plen og naturtomt. Det er belyst gangsti ned til vannet med flott brygge (brygga ligger utenfor tomt etter skriftlig avtale med grunneier, og er oppført i tråd med tidligere bebyggelsesplan). Meget solrikt og barnevennlig med fantastisk nærhet og utsikt til Toke.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser, et "steinkast" unna Toke. Solrikt og svært usjenert med flott utsikt til vannet. Kort gange ned til brygga med badeplass og gode fortøyningsforhold. Her er det også lagt ut en badebrygge med moringer for lek og badeaktiviteter. Toke må oppleves og det er muligheter for både godt fiske og fantastiske opplevelser med båt. Det er variert og vakkert "farvann" med mulighet for å inspisere de mange øyer og holmer. Relevant informasjon om Toke fra Wikipedia: "Toke, eller Tokke, er en innsjø i Drangedal kommune i Vestfold og Telemark, bestående av øvre og nedre Toke som er forbundet via «Straumen». I nordenden av øvre Toke ligger kommunesenteret Prestestranda. I sør strekker nedre Toke seg inn i Bamble (Rørholtfjorden) og i Kragerø, hvor den har sitt utløp i Lundereidelva mot Dalsfoss kraftverk. Innsjøen, med sine tilløp, utgjør det aller meste av Kragerøvassdraget. Med sitt vannspeil på ca. 30 km² og et nedbørsfelt på 1 239 km² er Toke et betydelig vann i Telemarks-sammenheng. Den ca. 185 km lange strandlinja, som i stor grad består av gammel havbunn med leire og finsand, er sterkt utsatt for erosjon pga. regulering for kraftproduksjon. Med sin lange strandlinje og utallige større og mindre øyer og kiler er Toke et eldorado for båtfolk og sportsfiskere. Her finnes både ørret, røye, sik og abbor."

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Spredt hyttebebyggelse samt noen boligeiendommer i nærområdet.

  Byggemåte
  Hytta er oppført i isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående villmarkspanel. Sadlet takverk som er tekket med shingel. Hytta står på betongsøyler/murte lettklinkerblokker, som iflg. eier er fundamentert på fjell. Se også tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon (El.vifte ble aldri montert av eier, men følger med). Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Forhold som har fått TG3: Ingen.

  Innhold
  Hytta har en svært funksjonell planløsning og inneholder: Vindfang/entrè, 3 soverom, bad, stue med ildsted og åpen kjøkkenløsning. Koselig hems med mulighet for ekstra soveplasser. Stor og fin terrasse med utgang fra stuen. I og med at hytta står på betongfundamenter er det god lagringplass for ved, hagemøbler o.l. under hytta. Frittstående uthus med bodrom som er perfekt for redskap og oppbevaring samt 1 rom som er isolert og brukt som ekstra gjesteværelse (ikke søkt som rom for varig opphold).

  Standard
  Hytta fremstår som meget godt vedlikeholdt og velbygd med normal standard i all hovedsak fra byggeåret (1997). I all hovedsak tregulv og panelte overflater (vegger/himlinger). For ca. 3 år siden ble det anledning for å legge inn vann i hytta og bad ble da oppgradert med ny dusjnisje hvor det er etablert sveiset våtromsbelegg på gulv og fibotrespo (e.l) våtromspanel på vegg. Servant i innredning og wc. Arbeidet i forbindelse med oppgraderinger er utført av fagfolk (se egenerklæring). Stor og fin stue-/spisestue med ildstedet sentralt plassert i rommet. God plass til både sofamøblement og spisetue. Fra stuen er det også utgang til den fine terrasse hvor det er noe overbygg med varmelamper og i tillegg montert elektrisk markise. Åpen kjøkkenløsning til stuen. Plassbygd og funksjonell innredning hvor det er godt med skap-/benkplass. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Det er 3 soverom i hytta, alle med en funksjonell størrelse. Det er dobbelseng i av 2 av rommene og det tredje soverommet har en fin familiekøyeseng. Senger m/madrasser medfølger (gjelder også i uthuset). En liten spiss (ca. 1 kvm) av terrassen ligger utenfor tomtegrensen (se situasjonskart) og ble muntlig akseptert av grunneier, dette uten videre ansvar for selger. Eiendommen i sin helhet gir et meget godt inntrykk og må i kombinasjon med den fantastiske beliggenheten oppleves! Se også tilstandsrapport for ytterligere teknisk vurdering- og beskrivelse.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. I tillegg til ovennevnte liste over tilbehør og løsøre, medfølger hvitevarer på kjøkken og senger med madrasser. Øvrig møblement må evnt. avtales med selger, eller tas med som forbehold under budgivning.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Godt med parkering på egen eiendom.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 890 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 47 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000)) 64 292 (Omkostninger totalt) 1 954 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedfyring og elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  17490

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Beløpet inkluderer vann, slam (tømming av septiktank), renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Årsprognose for 2023 er kr. 20397,-

  Formuesverdi sekundær
  665302

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Kjøper må påregene seg faste/variable utgifter som f.eks strøm, forsikring, tv-/nett mv. Dette vil variere i forhold til egne ønsker, avtaler og forbruk. Årlig veiavgift på kr. 4500,- som dekker vedlikehold av vei fra hovedvei til hytta, samt brøyting fra hovedveien frem til hytteveien. Det er årlig dugnad. Hytteveien skal gruses i år.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3815/29/75: 23.05.1997 - Dokumentnr: 1380 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3815 Gnr:29 Bnr:36 01.01.2020 - Dokumentnr: 970816 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0817 Gnr:29 Bnr:75 Andre ikke-tinglyste avtaler: Brygge ligger på hovedbølets eiendom og skriftlig avtale med grunneier som beskriver denne rettighet foreligger, og er vedlagt salgsoppgaven. Drangedal kommune opplyser til megler at brygge er oppført i tråd med daværende (tidligere) reguleringsplan. Septiktank plassert på hovedbølet (rett utenfor tomtegrensen) og skriftlig avtale med grunneier foreligger, og er vedlagt salgsoppgaven.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på både hytte og uthus i 2003 (vedlagt salgsoppgaven) og det er utstedt ferdigattest på tilbygget fra 2011 i mai 2023.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei. Tilkoblet kommunalt vann og det er privat avløp (tett septiktank). V/a anlegg er ikke frostsikret under hytta og må evnt. besørges for ved helårs (vinter) bruk.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er vist som fritidsbolig i reguleringsplan Vesternes, 29/36 og i kommuneplanens arealdel. Reguleringsbestemmelser med plankart er vedlagt salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Som en følge av at Drangedal kommune har nedsatt konsesjonsgrense (boplikt), må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet hvor man bekrefter at eiendommen verken har vært eller skal bli brukt til helårsbolig.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 890 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 47 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000)) 64 292 (Omkostninger totalt) 1 954 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  64292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget (minimum kr 39 000,-). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13 900 ,- oppgjørshonorar kr 5900,- og visninger kr 3500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.  Alle beløp er inkl. mva. 

Simen Dippner Bakke

Megler

Simen Dippner Bakke

90 92 22 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev