aktiv-eiendomsmegling

DRANGEDAL Vestliaveien 18

Nyoppført fritidsbolig 2023 med garasje på Lia hyttefelt!

 • kr 3 250 000
 • BRA 71 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 250 000
 • Omkostningerkr 98 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 348 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2023
 • Soverom2
 • ArealP-rom 71 m²
 • Tomt1 538.2 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   98 292,- (Omkostninger totalt)   3 348 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1.etasje
Velkommen til Vestliaveien 18! Flott, nyoppført hytte som ikke er tatt i bruk beliggende på Lia, Gautefall. Hytta er Konsmohus-byggesett og er satt opp av Byggmester Olaf Haugland AS. Her har du en god planløsning med alle bruksrom på en flate. Vestliaveien 18 ligger på Lia hyttegrend kun få minutter fra alpinbakkene på Gautefall i Drangedal. Her er kort vei til alle fasiliteter Gautefall har å by på. Gode solforhold og hytten ligger fint og høyt til i feltet med direkte tilgang til skog og natur. Hytta inneholder: ?Vindfang ?Kjøkken ?Stue ?2 soverom ?Bad ?Hems Det er i tillegg en frittstående dobbel garasje. Ta kontakt for å avtale en hyggelig visning!

Vestliaveien 18, Telemark

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 71 kvm Gang, toalettrom, bad, stue/kjøkken og 2 soverom
  Primærrom
  1. etasje: 71 kvm Gang, toalettrom, bad, stue/kjøkken og 2 soverom  Tomt
  1538.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 1538kvm i følge tinglyst målebrev. Tomten er planert i 2 nivåer, hvor det var planlagt bod/lysthus på nederste nivå. Øverste nivå hvor hytte og garasje er flat og fin tomt som er gruset opp. Herfra er det flott utsikt!

  Beliggenhet
  Vestliaveien 18 ligger på Lia hyttegrend kun få minutter fra alpinbakkene på Gautefall i Drangedal. Her er kort vei til alle fasiliteter Gautefall har å by på. Gode solforhold og hytten ligger fint og høyt til i feltet med direkte tilgang til skog og natur. Det er fine bade og fiske-muligheter i elva, og direkte tilgang til 10 mil med turstier. På vinteren er det kjørt opp flere skiløyper i hyttefeltet som også går opp til løypenettet på Gautefall. Rundt hyttefeltet er det også mange fine muligheter for å plukke blåbær, tyttebær og multer. Gautefall har en vakker natur, og det bugner av fine vann og flotte toppturer i området. Dette gjør stedet til en fin helårsdestinasjon, som er like flott sommer som vinter. Man kan blant annet ta turen til Jørundskarsvåene eller "Himmelriket". Dette er et helt spesielt område, som består av glattskurte fjell som ble skapt av isbreen ved forrige istid. Dette er Drangedals desidert mest populære tur, og man kan starte på turen fra hotellet. På heia mellom Gautefall og Heimdal finner du tilrettelagte klopper, solide hengebruer og flotte stier, perfekt for deg som ønsker å sykle. Det er ca. 15 - 20 minutter til Treungen med butikker, kafé, bank og lignende. I Treungen ligger også Telemarks nest største innsjø, Nisser, som har mange fine sandstrender. I nærheten finner man også Jettegrytene, som er et slags naturlig badeland bestående av glattslipte fjell. Her finnes fosser og kulper, sklier og basseng, og er en flott opplevelse Til Drangedal sentrum er det ca. 30 minutter, og her finner man dagligvareforretning, vinmonopol osv. Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer fra Kristiansand.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt fritidsbebyggelse og gårdsbruk.

  Byggemåte
  Hytta er oppført i trekonstruksjon på grunnmur av betong. Yttervegger av isolert bindingsverk. Alt utvendig tre er av trykkimpregnert tre, fabrikkbeiset. Sadlet yttertak i trekonstruksjon.

  Innhold
  Hytta inneholder: ?Vindfang ?Kjøkken ?Stue ?2 soverom ?Bad ?Hems Det er i tillegg en frittstående dobbel garasje.

  Standard
  Flott, nyoppført hytte (2023) som ligger på Lia, Gautefall. Hytta er fra Konsmo og er satt opp av Byggmester Olaf Haugland AS. Her har du en god planløsning med alle bruksrom på en flate. Entre med belegg på gulv, og tilknytning toalettrom/soverom. Toalettrom og bad har belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Utstyrt med wc og servant med skuffer. Badet har dusjhjørne med glass vegger. Det er åpen stue/kjøkken, her er det mulighet for å sette inn vedovn. Stua har store vindusfelt mot nord som slipper inn godt med naturlig lys og flott utsikt. Kjøkkenet er fra Strai med profilerte fronter og laminert benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer, oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr og induksjonstopp. Fra stue er det oppgang til hems. I tillegg er det 2 soverom i hytta. Overflatene består av parkettgulv, panel på vegger og i himling. Det er også en frittstående garasje med støpt dekke. Denne stod ferdig i sommer, det er ikke montert port.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Dobbel garasje og oppstillingsplasser på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   98 292,- (Omkostninger totalt)   3 348 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Det er mulig å sette inn vedovn.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  11338

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgiftene omfatter vann, renovasjonsgebyr for hytte, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Nåværende kostnad er kun stipulert av kommunen siden hytta kun har vært i bruk i kort tid.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

  Info formuesverdi
  Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. For inntektsåret 2022 er det fastsatt en oppjustering med 25 prosent. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no. 

  Andre utgifter
  Velavgift er kr. 11.393,- pr. år, som inkluderer vedlikehold og brøyting av vei og drifting av vann- og avløpsnettet i hytteområdet. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Velforening
  Lia Hyttegrend

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3815/44/230: 24.10.2008 - Dokumentnr: 866137 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3815 Gnr:44 Bnr:4 Tinglyst målebrev av tomten. 01.01.2020 - Dokumentnr: 961667 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:230

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på fritidsbolig og garasje datert 2023.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Hytta er tilkoblet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Grunneier i hytteområdet drifter vann/avløp i hyttefeltet, det er privat renseanlegg for avløp. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytta.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan Lia Hyttegrend datert 22.06.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 03.06.2009. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan med ikrafttredelse17.11.2016 og kommunedelplan med ikrafttredelse 04.02.2021 som er avsatt til henholdsvis nåværende fritidsbebyggelse og at reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Regulerings bestemmelse ligger vedlagt i salgsoppgaven. Kommuneplan kan fås ved henvendelse megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   98 292,- (Omkostninger totalt)   3 348 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  98292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev