aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til koselige Skogly som ligger omgitt av flott natur i Drevsjø!

Drevsjø Hyttveien 65/67

Trivelig småbruk med fint tun bestående av våningshus, enebolig, låve og sommerstue/uthus - Sentralt - Tilh. seterstue

 • BRA 646 m²
 • OMKOSTNINGER77 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 577 392
 • EIENDOMSTYPEAndre
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 940
 • AREALP-rom 314 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT28 646 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  61 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  77 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 577 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Koselig småbruk med et trivelig tun bestående av våningshus, enebolig, låve og uthus m/bakstrom. Eiendommen ligger sentralt, men skjermet til på en stor tomt med tilhørende jord- og utmark. Det er kort gangvei til dagligvarebutikk og barnehage. Tunet har fine solforhold og utsikt mot naturskjønne nærområder med et rikholdig dyreliv. Med to eneboliger er det fin plass for generasjoner eller mulighet for utleie. Eiendommen ligger tilnærmet midt mellom Vurrusjøen og Drevsjøen. Kort vei til Femunden. Tilhørende seterstue beliggende i Styggedalssetra/Kvisleflået naturreservat. Her bor du midt i vakre naturområder og nær urørt villmark.

Merk deg dette:
•Tun med to boliger, låve og uthus
•Tilhørende seterstue/hytte ved Styggedalssetra
•Kort gåtur til butikk og barnehageVåningshus:
1. et.: Gang med trapp til 2. et., vaskerom, bad, kjøkken, spiskammers/bod med jordkjeller, kontor med terrassedør, stue med peis.
2. et.: Stor loftstue og 3 soverom - 1 med kott i knevegg.

Enebolig:
1. et.: Vindfang, gang med trapperom, toalettrom, stue i vinkel med peis, kjøkken med spisesplass
2. et.: Gang, bad og 3 soverom
Kjeller: Gang, dusjrom med tilknyttet badstue, vaskerom, matbod/hobbyrom og bodrom.

Låve over tre plan med innlagt strøm:
Tidligere fjøsrom, samt div. boder og lagerrom i hovedplan. Mulighet for garasjeplass.
Låvebru til tidl. høyloft som har vært benyttet som lagerrom.
Gjødselkjeller.
Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.

Uthus (tdiligere sommerstue) på ett plan med innlagt strøm:
Bakststue, vedskjul, lagerrom og et spiskammers. Uthus med vedlikehold- og oppgraderingsbehov.

Hyttveien 65/67, Innlandet

 • Eiendommen er hyggelig å komme frem til når man kommer kjørende inn på tunet bestående av våningshus, enebolig, låve og uthus. Tunet har godt med biloppstillingsplasser og oppleves solrikt. Det er god avstand til bilvei som gir et skjermet og rolig preg over eiendommen.

  Våningshuset er oppgradert og påbygd som gir romslige dagligrom og praktiske løsninger. Gangen har et romslig vaskerom rett innenfor døren og enkel adkomst til et stort bad. Vaskerommet har flislagt gulv med varmekabler under, samt trepanel på vegger og i tak. Praktisk løsning med wc. Rommet har god omkledningsplass for et raskt skifte før du går videre inn i boligen. Det store vinduet over arbeidsbenken gir godt med innlys og en fin arbeidsplass. Det er montert vegghengte hyller og benkeplate med nedfelt vask. Under benk er det plass for vaskemaskin.

  Det store badet har fliser på gulv med varmekabler under, samt brystningspanel og panel på vegger. Vegg bak innredning er hvitmalt, mens øvrig med ubehandlet panel. I tak er det downlights med dimmer. Innredningen har et klassisk preg med heldekkende servant på underskap, samt speil med belysning over. I rommet er det et stort boblebadekar i hjørne, vegghengt toalett og en dusjnisje med glassbyggerstein.

  Det åpne, lyse og trivelige kjøkkenet er husets samlingspunkt. Her er det gode arbeidsflater og fin oppbevaringsplass. Innredningen fra Ikea passer fint inn i boligen og har speilfronter, samt noen overskap med glass. Det er heltre benkeplate og en kjøkkenøy med barløsning som både gir ekstra oppbevaring- og arbeidsplass. Mulighet for spiseplass på enden av kjøkkenøy. Innredningen har integrert kjøl-/fryseskap, koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og micro som medfølger. Opplyst om ny stekeovn i 2021. I kjøkkenrommet er det installert vedovn som bidrar til ekstra varme ved behov. Kjøkkenet har enkel tilgang til en bod/spiskammers med kjellerlem til kjellerdel. Her kan du enkelt ha kjøkkenmaskiner, tørrvarer og annet lagret for enkel tilgang.

  Boligens koselige stuerom har en åpen peis som naturlig deler opp stue og spisestuedel. Denne gir koselig stemning i rommet når det knitrer i tørr bjørkeved. Stuen har store vindusflater ut mot jordene som gjør at du får naturen tett på og god plass til å innrede etter eget ønske og behov. I dag er en sofagruppe plassert nær peis og innenfor er det en stor spisestuedel.

  En etasje opp har boligen en stor og koselig loftstue som i dag er benyttet som tv-stue og lekerom. Stuen har parket i valnøttuførelse og ubehandlet panel på vegger og i tak. Rommet har godt med vindusflater og downlights i tak.
  I etasjen ligger tre gode soverom - hvorav ett med adkomst til knekott i vegg med god størrelse. I dag er fryser plassert i kott. Alle rom har plass for seng og skrivepult, samt oppbevaringsløsninger. Ett soverom med parkett, mens de to andre har originale tregulv. I tillegg er det ett soverom i hovedetasjen med adkomst fra kjøkkenet. Dette benyttes i dag som kontor og har terrassedør til hagedel.

  Enebolig:
  Eneboligen på eiendommen ligger rett ovenfor våningshuset og har noe oppussings- og oppgraderingsbehov. Boligen er over tre plan og har en velfungerende planløsning.

  Man kommer først inn i et vindfang og deretter en gang med garderobeplass og enkel adkomst til et praktisk toalettrom med wc (nytt i 2022) og vegghengt servant.
  Gangen har åpen løsning mot trapperom, kjøkken og stue.
  Stuen har god størrelse og store vinduer som bidrar til at dagslyset slippes fint inn i rommet. Stuen har tregulv, samt tapet og panel på vegger. Stuerommet har mange løsninger for innredning med både sofagruppe, spisestue og godstoler plassert foran peisen. Fra stuen er det utgang til veranda.

  Kjøkkenet har belegg på gulv og panel på vegger og i tak. Kjøkkenrommet har en smart løsning med egen spiseplass. Innredningen har profilfronter, samt laminert benkeplate med gode arbeidsflater. Vindu over kjøkkenbenk gir godt med innlys i rommet. Det er ventilator over komfyr og egen nisje til kjøl-/fryseskap.

  I 2. etg. er det 3 soverom og bad med innredning, wc og badekar med vegghengt dusj. Alle rom med oppgraderingsbehov. Krypkott langs yttervegg på alle tre soverom.
  Kjelleretasjen har boder for oppbevaring, vaskerom med opplegg for vaskemaskin og et eget dusjrom med tilknyttet badstue.

  Tilhørende seterstue/hytte:
  Småbruket har tilhørende seter/fritidsbolig i Kvisleflået naturreservat/ Styggedalssetra. Dette er et område tilhørende statsallmenningen og er et verna område (naturreservat) underlagt Fjellova/ Seterforskrifta. Det foreligger strenge forskrifter/lover. Det er fattet vedtak om at selve setervollen er "falt i det fri" da den ikke har vært benyttet på over 20 år. Dvs at mulighet for seterdrift er opphørt og at tidligere bygninger på tomten ikke kan bygges opp igjen, og at setra nå kun kan benyttes som fritidsbolig. Kjøper overtar risikoen for pålegg om å rydde opp forfalt gjerde/rester av tidl. bygninger. Tomten hytta står på eies av Statskog. Det er opplyst at det vil utfylles en erklæring med nåværende eier for matrikulering av hytte/seterstue slik at denne blir stående på en punktfestetomt. Rettighet for bruk av seterstue vil bli tinglyst på allmenningen (Statskog sin eiendom), samt på gården og seterstua. Seterstue på punktfestetomt er opplyst vederlagsfritt. Det pålegges eier å holde seterstue/tomt i skikk for å opprettholde avtalen med Statskog. Dette vil medføre at ny eier må påregne kostnader for utbedringer/vedlikehold av seterstue. Statskog har opplyst at seterstue/hytte ikke kan skilles fra gården. Seterstue/hytte kan heller ikke selges. Den vil ligge til gården, slik som den gjør nå. Det er skogsbilvei som tilhører Statskog frem til avkjøring for denne og ei naboseter. Det foreligger forøvrig ingen tinglyste erklæringer/avtaler rundt veiene til setrene i området. Naboeiendom/naboseter har satt opp bom ved felles adkomst fra skogsbilvei tilhørende Statskog. Kontakt Statskog eller megler for mer informasjon.

  Setra som står der trenger oppgraderinger og har svært enkel standard. Iht. selger må det monteres ny pipe. Setervollen ligger skjermet til i området og har kort vei til flere fiskevann og elv. Området er kjent for sine gode jakt- og fiskemuligheter, samt sopp/bærplukking. Det er også kort veg til fjelltopper - bl.a. Svarthammeren som gir vidstrakt og vakker utsikt over nærområder med utmark, fjell og sjø.
 • Småbruket har en sentral, men likevel tilbaketrukket beliggenhet i Drevsjø i Engerdal kommune. Eiendommen oppleves som en idyllisk plass med fint utsyn mot nærområdene med jord- og skogareal hvor man ofte har besøk av både rev, rådyr og elg på jordene. Den åpne og solrike tomten byr på fine naturopplevelser hele året og en landlig følelse selv med kun ca. 700 m til dagligvarebutikk og kort gangvei til helsehus, bibliotek og barnehage. Eiendommen ligger nærmest midt mellom Vurusjøen og Drevsjøen med fiskemuligheter og området er godt kjent for sine fine jakt- og friluftsmuligheter. I kort radius fra eiendommen er det flotte naturområder med fjell og vidder. Ved Drevsjøen finner du en fin badestrand, flott utsikt mot Sølenmassivene og et villmarks museum.

  Isteren er en populær sjø for sportsfiske og naturområdene rundt har et rikholdig fugle- og dyreliv. Isteren er kjent for sine muligheter for kanopadling med forbindelse til både Sømåa og Femundsjøen. Naturskjønne Femundsmarka ligger i kort avstand fra eiendommen (ca. 8 km) og har områder for både tur, ski og kanskje en telttur hvor du kan campe nær sjøen. Hele området har muligheter for fjell- og toppturer både til fots og på ski. Sølensjøen og Sølenfjellene ligger en kort kjøretur fra hytta. Sølensjøen er kjent som Norges største innlandsfiskvær med ca. 37 naust. Også denne sjøen med fiskeforhold.

  Fra eiendommen er det også kort veg til Sølenstua. I tillegg er det kun ca. 15 min kjøretur til svenskegrensa og "Gränsbua" som ligger i Flötningen. I kort avstand fra Svenskegrensen ligger Idre med alpinanlegg og et godt utvalg av forretninger.

  På vinterstid er det kort veg til langrennsløyper og en snøscooterled som tar deg gjennom skog, vidder og fjellområder. Leden går rundt både Galtsjøen, Engerdal, Femunden og inn i Sverige (se www.engerdalscooter.no for løypekort, kart, forskrifter og annen informasjon).
 • Våningshus;
  Eldre del: Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Ikke observert grunnmursplast. Antatt fra byggeåret. Drenering og fuktsikring materialer er ukjent,
  da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Blindkjeller med støpt ringmur.
  Del med kjellerrom: Kjelleryttervegger av sparesteinsbetong. Tilbygget del: Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn.
  Støpt plate på mark og grunnmur med ringmurselementer. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Boligyttervegger i bindingsverk, etterisolert med mineralull på 1990 tallet. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Montert ny kledning på 1990 tallet. 3 av 4 yttervegger ble sist overflatebehandlet i 2011. Sørvegg er sist overflatebehandlet i 2021. Tilbygget del: Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Eldre del: Saltakkonstruksjon. Tretakkonstruksjoner. Antatt isolert med flis eller mineralull. Tilbygget del: Saltakkonstruksjon. Utbygget med ark i flukt med yttervegg. Antatt utført med fabrikkerte takstoler. Himling antatt isolert med mineralull. Takflatene er tekket med takpanner. Ny taktekking ble lagt i 2010.

  Enebolig:
  Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Fuktsikring med grunnmursplast. Festet i topplist. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig. Eier opplyser: Ny drenering og fuktsikring etablert i 2015. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Betonggulv i kjeller. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. De fleste kjeller vegger er utforet og kledd. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Murt bærevegg av lettklinkerblokker i kjeller. Takflatene er tekket med bølgeeternittplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Våningshus:
  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Overflater: Knirk i gulv i stue og kjøkken. Eier opplyser: Observert noe mus inne i bolig. Tettet med steinull i lufteventiler i grunnmur. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringsstiltak.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Målt høydeforskjell på ca. 20 mm på soverom i 2.etasje. Tilstanden på gulv over blindkjeller er ikke kjent, uten adkomst eller muligheter for besiktigelse. Blindkjeller er en risikokonstruksjon, må påregne at det kan være skader i trekonstruksjon mot blindkjeller. Ved fuktmåling i etasjeskille over kjeller ble det målt verdier som ligger i grenseland for hva som er skadelig for treverk, kjelleren må holdes tørr og luftig. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  Overflater gulv med fliser: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Sluk, membran og tettesjikt: Ikke synlig slukmansjett eller membran i sluket. Sluket må rengjøres. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Irr på kobberrør. Eier opplyser - Vannrør med kaldtvann under kjøkkenbenk har fryst til is om vinteren. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.
  Elektrisk anlegg: Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring er ikke fremvist.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Eldre del: Boligyttervegger i bindingsverk, etterisolert med mineralull på 1990 tallet. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Montert ny kledning på 1990 tallet. 3 av 4 yttervegger ble sist overflatebehandlet i 2011. Sørvegg er sist overflatebehandlet i 2021. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Tiltak: Større avstand til brennbart materiale må lages. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.
  Rom under terreng: Det er påvist indikasjon på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Mangler rekkverk til tretrapp til kjeller. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: Enkelte dører må justeres.
  Overflater vegger og himling: Vindu i våtsonen. Tiltak: Vindu må fuktbeskyttes for å lukke avviket.
  overflater vegger og himling: Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
  Avløpsrør: Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Hull i panel på sørvegg etter hakkespett. enkelte sprekker i panelender. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Enebolig:
  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er påvist andre avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Antydninger til fukt målt i kjelleryttervegg, årsaken kan være mangler på fuktsikring og drenering. Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er påvist andre avvik: Eternitt er asbestholdig, sanering er regulert i egen forskrift. Råteskadet vindskier. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Veggkonstruksjon: Det er påvist andre avvik: Noe begynnende aldersslitasje på utvendig kledning. Solslitt panel, behov for vedlikehold. Tørkesprekker. Noe manglende overflatebehandling. Sprekk i murpuss til bærevegg. Hull i panel på yttervegg. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Vinduer: Det er påvist andre avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Enkelte punkterte isolerglass. Tiltak: Vinduer må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
  Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Slark i vrider på ytterdør. Tiltak: Dører må justeres.
  Utvendige trapper: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rust på trapp. Trapp er dårlig festet til vegg. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.
  Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Fuktmerker i himling over kjøkken. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert unormale verdier. Tørt ved befaring. Knirk i gulv i stue (1. etasje). Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Riss/avskaling i murpuss til peis. Mangler enkelte fasadeteglstein. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig.
  Rom Under Terreng: Observert kalkutslag på kjelleryttervegg. Tidligere fuktproblematikk. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det ikke målt fuktvariasjoner. Påvist vann på gulv i kjeller. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert forhøyede verdier i bunnsvill. Eier opplyser: Årsak: Tidligere lekk varmtvannsbereder på grunn av utett pakning. Montert ny pakning. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: Enkelte dører må justeres.
  Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert forhøyede verdier under kjøkkenbenk. Eier opplyser: Tidligere lekk fra røropplegg under kjøkkenbenk. Årsaken er utbedret. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskifting.
  Teknisk anlegg: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på badstueovn. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak, men ut ifra alder kan svikt lett oppstå.
  WC 1. et: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne til TG 0/1. Vannrør er ført inn i yttervegg. Fare for frost i vannrør. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Elektrisk anlegg: Enkelte deksler til stikkontakter er teipet. Løse stikkontakter. Eier opplyser: Fasefeil på el.anlegg. Konferer med eier eller elektriker om dette.
  Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Tiltak: Påviste skader må utbedres.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingspunktet. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav.
  Våtrom generelt: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke fuktsikre gulvflater og overflater. Rommet er ikke bygget som ett komplett våtrom. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  Vaskerom kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke fuktsikre gulvflater. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  Bad 2. et: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke etablert fall til sluk. Gulvet er flatt. Rust på skruer i sluk. Vinyltapet har løsnet i skjøt. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Våningshus:
  1.et: Bra 93/ P-rom 89 kvm
  2.et: Bra 78/ P-rom 78 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Gang/trapperom, vaskerom, bad, kjøkken, soverom/TV-stue, peisestue/spisestue
  2. et: Stue, 3 soverom
  Takhøyder under 1,9 m er grensen for målbart areal, er oppmålt etter NS 3940. Deler med lav takhøyde uten målbart areal i 2.etasje.
  Kjellerrom under bod i 1.etasje har ikke målverdig areal. Takhøyde: Ca.1,72 meter. Ca. areal: 9 m². Kott i 2.etasje har ikke målverdig areal. Ca. areal: 10 m²

  Enebolig:
  1.et: Bra 72/ P-rom 72 kvm.
  2.et: Bra 51/ P-rom 51 kvm.
  Kjeller: Bra 69/ P-rom 24 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Vindfang, gang, wc, stue/spisestue, kjøkken.
  2. et: Gang, bad, 3 soverom
  Kjeller: Gang, bad, badstue, vaskerom.
  Takhøyder under 1,9 m er grensen for målbart areal, er oppmålt etter NS 3940. Deler med lav takhøyde uten målbart areal i 2.etasje.

  Låve: Bra 235 kvm.
  Arealet i denne låven er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig
  og skjønnsmessig.

  Uthus: Bra 48 kvm.
  Areal beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Tidligere setervoll selges slik den står uten videre utvask og rydding - ute eller inne. Se punkt om tilhørende seterstue/hytte for mer informasjon.
  Våningshus med fibernett. Enebolig med bredbånd.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Våningshus:
  Boligen varmes opp med varmepumpe luft- luft og suppleres med vedfyring og elvarme. Varmepumpe er montert i trapp og installert i 2021.
  Boligen har varmekabler i gulv på bad, vaskerom og i gang/trapperom i hovedetasjen. Det er vedovn på kjøkkenet, samt en fin åpen peis i stuen.
  Varmtvannsbereder plassert på vaskerom, 194 liter fra 2010.

  Enebolig:
  Boligen varmes opp i hovedsak med varmepumpe luft- luft og suppleres med vedfyring og elvarme. Det er montert vedovn i kjeller, samt peisinnsats i stuen. Varmepumpe fra 2011. Montert stråleovn på bad i 2.etasje.
  Varmtvannsbereder plassert på vaskerom i kjeller, 248 liter fra 2015.

  Uthus og låve på eiendommen har innlagt strøm.
 • Eiertomt på ca. 28,7 daa. Av disse utgjør dyrket mark ca. 20,5 daa, skog ca. 5,6 daa, annet markslag ca. 0,3 daa, samt tun og annet areal ca. 2,3 daa.
  Ingen opplysninger om areal for setervoll.

  Tunet er opparbeidet med gruset innkjøring og gårdsplass, samt hage med plen og noe beplantning. Tun og hage har fine lekeareal for barn og unge. Eiendommen har driveplikt. Jorda er i dag forpaktet bort til nabo.

  Arealer er hentet fra vedlagte gårdskart. Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Godt med biloppstillingsplasser på tomten.
 • Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat veg som deles med to naboer.
  Boligene er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
  Vann fra privat vannverk (Drevsjø vannverk) som deles med flere naboer. Selger har informert om at årlig utgift er på ca. 4.000,-. Boligene er tilknyttet vannverket, mens eier har stengt av vann til låven.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 399 738 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 33.365,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, samt vann- og avløpsgebyr og vannmålerleie. Installert vannmåler - sist avlest 11/1-2022. Vann og avløp betales a-konto etter målt forbruk til satser fastsatt av Engerdal kommune. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 1 300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, TV/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
  I tillegg påløper avgift på felles vannverk på ca. kr. 4000,- per år.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg på våningshus i 2010. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for våningshus og enebolig mv. Iht. informasjon fra kommunen er husene bygget i en periode hvor mange byggetiltak ikke fikk utstedt ferdigattest.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen for eneboligen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen for våningshus. I byggetegninger er soverom i 2. etasjen benevnt med spørsmålstegn. Innholdet i mottatte bygningstegninger ved ombygning/påbygging av våningshuset stemmer overens med dagens bruk. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom til soverom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • Enebolig er i dag utleid og har 3md oppsigelsestid. Leieboer betaler kr. 6 000,- per md. + strøm og vannforbruk.
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at det er driveplikt på jordbruksareal med fulldyrka jord, overflatedyrka jord og innmarksbeite. Hvis en eiendom har slikt areal, er det driveplikt på den, uansett hvor stort arealet er. Driveplikten kan oppfylles ved at eier selv driver jorda eller leier bort jorda til andre som driver denne. Ny eier må innen 1 år etter overtakelse av eiendommen, bestemme om jorda skal drives selv eller leies bort.
  For ytterligere informasjon om konsesjonsforhold, herunder også om driveplikt, kontakt Landbrukskontoret eller se på Landbruksdirektoratets hjemmesider.

  Eier opplyser om at jorda i dag er forpaktet bort til en nabo. Kontakt megler for mer informasjon.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Feiing ble utført siste gang i 2019. Tilsyn ble sist gang utført i 2017. Ved tilsyn, ble det anmerket følgende mangler: Besøk for tilsyn i
  2022, ikke utført. MHBR har registrert 5 ildsteder på begge adresser. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1976 i nr 67 og i 2011 i nr. 65, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 1990/3564-1/16, tinglyst den 18/07-1990. Gjelder leie av areal - leie-tid 10 år fra 01/01-1989 - 25 daa.
  Dagboknr. 1991/4450-1/16, tinglyst den 29/10-1991. Gjelder Jordskifte
  Dagboknr. 1992/965-1/16, tinglyst den 06/03-1992. Gjelder Jordskifte
  Dagboknr. 2014/254114-1/200, tinglyst 28/03-2014. Gjelder jordskifte.
  Dagboknr. 2014/254114-2/200, tinglyst 28/3-2014. Gjelder Bestemmelse om veg.
  Eiendommen har iht. grunnbok rettigheter i kommunenr. 3425 - 165/1, 165/348, 165/349, 165/350, 165/353, 165/354, 165/355, 165/356, 165/357, 165/358.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Del av eiendommen omfattes av reguleringsplan for Drevsjø sentrum hvor delareal på ca. 43 kvm er avsatt til park og ca. 2 759 kvm er satt av til landbruksområde.
  Øvrig del av eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2012-2026 i Engerdal kommune. Ca. 2 802 kvm er innenfor reguleringsplan som gjelder. mens ca. 25 844 ligger innenfor LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.
 • Gnr. 165 Bnr. 235 i Engerdal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver bør likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Badet i 2. etasje på Hyttveien 67 har hatt lekkasje fra armatur. Iflg. takstmann er det ingen utslag på fuktmåling, men det lukter noe.
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Byttet armatur. Arbeid utført av Engerdal rør/Trysil Rørleggerforretning.
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Har vært lett innsig og futkmerker i kjeller på Hyttveien 67. Her ble dreneringen rundt hele huset gjort på nytt i 2015 - etter dette har det vært tørt.
  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Kondensvann fra tak på Hyttveien 67, grunnet alt for tett isolering. Ble satt inn ekstra trekkluke i begge ender - etter dette har det vært tørt.
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Sprekker i murstein i peis på Hyttveien 65.
  Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har vært noen mus inne i Hyttveien 65 - kommer seg trolig inn gjennom gamle lufteventiler, eller under panel inn mot kjøkken. Har tettet ventilene med stein/stålull. For ytterligere å holde mus ute, kan man evt. legge aluminiumsfolie innunder panelkant på yttervegg.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Flere småjobber er gjort i Hyttveien 67. Det har vært en fasefeil som har fått en midlertidig løsning - har mottatt tilbud på full utbedring. Arbeid utført av Engerdal Elektro.
  Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.
  Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Eiendommen har to eneboliger. Hyttveien 65 benyttes av selger, mens Hyttveien 67 leies ut. Er leid ut per i dag med oppsigelsestid på 3 mnd.
  Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Vet ikke.
  Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Jorda har driveplikt, men kan forpaktes bort, som per dags dato.
  Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Har hatt takstmann på eiendommen i forb. med salg.
  Tilleggskommentar: Ny varmepumpe i Hyttveien 65 (2020)
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 3.000,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Øyvind Skogly Pedersen
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev