aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til denne koselige eiendommen like ved Femunden!

Drevsjø Sorken 19

Koselig eiendom med trivelig tun - Utsikt til Femunden - Fiskebu v/Gjermundsvika - Naust v/Sorksjøen

 • 2 200 000
 • BRA 183 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 200 000
 • OMKOSTNINGER71 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 271 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 952
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 108 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT5 165 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  71 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Er du på utkikk etter en koselig og unik eiendom med både fiskebu, naust og ikke minst et fantastisk koselig tun med utsikt til Femunden? Da er dette plassen for deg! Eiendommen ligger litt høyt i terrenget som gir den fint utsyn og har fin adkomst via bjørkealle. Tunet er pent opparbeidet og består av enebolig, laftet stabbur, laftet uthus, tidligere låve, stor vedbod og garasje. Eiendommen har tilhørende fiskebu, naust og båtplass på nausttomta, som gjør dette til en eiendom utenom det vanlige og ypperlig for deg som ønsker å bo nær de gode naturopplevelsene. Her er det rikelig med muligheter for uteaktiviteter hele året og kos og hygge ved eget naust ved Sorksjøen eller ved fiskebua ved vannkanten på Femunden. Eiendommen bør absolutt oppleves.

Eneboligen er over tre plan og inneholder:
1. et: Overbygd inngangsparti, entre, gang, soverom, bad/vaskerom, kjøkken med spiseplass, stue og spisestue med utgang til overbygd terrasse med trapp ned til platting.
2. et: Gang, kott, 3 soverom
Kjeller med innvendig og utvendig adkomst: Trappegang, gang til kjellerlem, flere mat- og bodrom for oppbevaring, tidligere vaskerom som har vært benyttet som bakstrom.

På tunet står følgende uthus:
Frittstående garasje
Uthus/Løe med bu og vedbod.
Laftet stabbur (opplyst fra ca. 1930)
Eldre laftet anneks benyttet for lagringsrom (opplyst fra ca. 1850).
Låve med tidligere fjøsdel, fjøsskjul og tidl. høyloft med lagringsplass. Det er laget tre nyere porter for enkel lagring av båt/kajakk etc.

I tillegg har eiendommen følgende rettigheter:
1/2 part av nausttomt ved Langmyrvika (gangsti fra eiendommen) - naust er revet. Se punkt om heftelser for mer informasjon.
1/2 part av laftet fiskebu med støpt gulv i Gjermundsvika (opplyst fra ca. 1923). Fiskebu ligger helt nede ved Femunden.
Eldre naust ved Lille Sorksjøen (Naust med oppgraderingsbehov).
Boligen har overbygd inngangsparti med adkomst. Du kommer først inn i et vindfang

Sorken 19, Innlandet

 • Eiendommen er hyggelig å komme frem til der den ligger på en åpen, liten høyde når du tar av fra Fylkesvegen. Det er gruset innkjøring via en koselig bjørkealle og det koselige tunet har en pen fremtoning med sine rødmalte uthus. Tunet består av enebolig, stabbur, uthus med vedbod, garasje og låve. I tillegg er det et eldre tømmerhus i hagen fra ca. 1850. Eiendommen har stor gressplen med prydbusker, trær, samt bærbusker og rabarbra. I tillegg er det naturtomt som gir et koselig preg. Selger opplyser at første bebyggelse på eiendommen var i 1907 og Statskog stod som eier frem til 1985. Skogvoktere i Femund skogforvaltning har hatt bopel her opp gjennom årene. Eiendommen har vært i selger sin familie i mange år og har tidligere hatt gårdsdrift med husdyr.

  Eneboligen har overbygd inngangsparti og du ønskes velkommen inn i en lys entre. Videre kommer du inn i en lys og romslig gang med god omkledningsplass, samt enkel adkomst til både kjøkken og bad.

  Kjøkkenet har god størrelse og er lysmalt. Innredningen er malt i en moderne gråfarge og har god oppbevaringsplass i plassbygde skap og skuffer. Innredningen er delt inn i praktiske arbeidssoner for matlaging, baking og oppvask. Nyere benkeplater på deler av kjøkken, samt utslagsvask og vaskekum i metall. Det er fliser mellom benkeplater og overskap som gir en pen finish og lettstelte overflater. Kjøkkenet har mulighet for en koselig spiseplass ved vinduet som gir utsikt mot de landlige nærområdene og tunet. Hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

  Den koselige stuen i huset har god atmosfære med sine lysmalte vegger og spisestuedel nær kjøkken malt i en rolig og lun blåfarge. Alle vinduene bidrar til at sollyset slippes fint inn i rommet i tillegg til at du kan nyte den vakre utsikten mot Femunden. I stuen er det god plass for både en stor sofagruppe, godstol og spisestue. Det er installert varmepumpe som bidrar til en jevn og god varme. I tillegg er det peisvedovn i rommet som gir hyggelig stemning når høst- og vintermørket senker seg.
  Fra stuen er det utgang til en overbygd terrasse med trapp ned til terrasseplatting. Her ute nydelig utsyn mot både fjellområder og Femundsjøen og du kan ha utemøbler lunt under tak eller mer åpent på plattingen.

  Badet ligger godt plassert nær inngangsdøren og har baderomsplater på vegg, samt fliser på gulv med varmekabler under. Det er nyere innredning med heldekkende servant over underskap og speilskap med belysning over. Videre er det wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin i rommet.

  En etasje opp finner du tre av boligens fire soverom hvorav to av disse med vedovn. Alle soverom har hvert sitt personlige preg og plass for både seng og skrivepult. I dag har disse en kombinasjon av dobbeltseng, familiekøye og enkeltseng. I tillegg har boligen et romslig soverom i 1. etasjen med plassbygd garderobe.

  Kjelleretasjen har adkomst fra gangen i tillegg til utvendig adkomst via kjellerlem. I etasjen er det rikelig med bodrom, matboder, samt et tidligere vaskerom som har vært benyttet til baksterom. Her er det installert vedovn.

  På eiendommen er det rikelig med oppbevaringsplass i uthus og i låve. Det koselige stabburet har en koselig fremtoning og mange bruksmuligheter. Hva med å lage et selskapsrom eller bar for kos og hygge. I stabburet har selger satt igjen enkelte eiendeler som er fra når stabburet ble aktivt benyttet. Uthuset på tomten har godt med plass til ved og oppbevaring. I tillegg er det god oppbevaringsplass i låve hvor det er satt inn tre nye dører for enkelt å ta inn båt, kajakk eller lignende. Fjøsdelen i låven gir i tillegg ekstra oppbevaringsplass.
 • Eiendommen Skogheim ("Trøa") ligger flott til like ved Femunden og midt i et eldorado av naturopplevelser. Rundt Femunden og nær Sorken er det reindriftsområder, nasjonalparker og rikelig med fjelltopper for fine turer både sommer som vinter. Femunden og Isteren er kjent for fine fiskemuligheter og ikke minst sine idylliske områder for telt-/hengekøyeturer for både små og store i familien. Ikke langt fra eiendommen finner du Engerdals høyeste topp - Elgåhogna, samt naturskjønne Sorkvola og Stor-Svuku med fantastisk utsyn fra toppene. Det er gode jakt og fiskemuligheter i området og med 1/2 part av fiskebu ved Femunden kan du enkelt reise ut på vannet og fiske. I kort avstand fra eiendommen finner du også populære Femund Lodge hvor det er flere aktiviteter på sommerhalvåret. I tillegg er det mulighet for en fin sykkeltur til Svukuriset i Elgåa. I nærområdet er det mulighet for kanoleie hvor du følger elven ut til Femunden enten med eller uten guide. I tillegg er det fine muligheter for kajakk med en unik nærhet til naturopplevelser rundt Femunden. I turistsesongen kan du også nyte godt av en koselig tur med "MS Fæmund II". Eiendommens tilhørende naust ved Lille Sorksjøen gir også mulighet for kos og hygge i et idyllisk skogsområde med spor av tidl. tømmerfløting. På vinterstid er det fine områder for ski og toppturer like ved og rett ved eiendommen er det snøscooterløype. Har du lyst å teste alpinski finner du alpinanlegg i Ulvåberget og innenfor svenskegrensen. Det er kun ca. 14 km til Drevsjø sentrum med butikk.
 • Kjeller uten etablerte risikokonstruksjoner ved gulv og vegger. Gulv med betong, vegger med pusset murverk. Etasjeskillere mot kjeller og 2.etasje med trebjelkelag, ukjent vedr isolering. Påstøp ved baderom. Yttervegger med utvendig stående kledning. Opplyst opprinnelig uten isolering, opplyst blåseisolert ca. 1980. Saltakkonstruksjon med kaldtloft, uklassifisert skurlast. Sperrer med hanebjelker. Adkomst til loft via himlingsluke i 2.etasje, luke uten stige. Taket er vurdert fra bakkenivå. Saltakkonstruksjon tekket med korrugerte stålplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum As.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Montert stigetrinn, ingen feieplatting. Nedløp med noe frostspreng. I følge Byggforsk byggdetaljblad er middels levetid for renner og nedløp ca. 30 år. For beslag er middels levetid ca. 25 år. Malte vannbrett under vinduer. Takflater uten snøfangere mot gangsoner. Renner/nedløp med ujevnheter og deformasjoner. Vegg/takbeslag er montert utenpå kledningen mot sør, beslag må føres bak kledningen.
  Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Begrenset besiktigelse av kaldtloft fra gardintrapp under luke. Ventileringen av takkonstruksjonen fremstår noe begrenset. Ingen tegn til fuktrelaterte følgeskader ved kaldtloft eller innvendige overflater som kan settes i sammenheng med utett tekking eller kondensproblematikk ved takkonstruksjonen. Mangelfull dampsperreløsning med papir lagt mot himlingen.
  Innvendige overflater: Enkelte områder med knirk i gulvet.
  Innvendig rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Kjelleren fremsto ved befaringen med generelt liten fuktbelastning konstruksjon og alder tatt i betraktning. Lokalt noe skjolder etter tidligere fuktbelastning.
  Bad - overflater gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er avvik: Usikkerhet vedr lekkasjesikring ved terskel og rørgjennomføringer.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Lekkasjevakt mangler på rom med vanninstallasjoner. Kobbervannrør har levetid på fra 25 til 50 år.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Normal forventet levetid på støpejernsrør er ca. 40 år. Plast avløpsrør har levetid på 50 år. Ingen påviste lekkasjer eller opplysninger om problematikk med avløpssystemet.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. I følge Byggforsk byggdetaljblad er intervaller for utskifting av drenering fra 20 til 60 år.
  Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slamavskiller.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Overflatebehandling med avflassinger og oppsprekkinger. Lusinger eller musebånd kunne ikke påvises. Tett utførelse hindrer ventilering bak kledningsbord. Noe råteskader ved kledning, samt på nederste del av bærende søyle ved inngangspartiet mot nordvest. Kledningsbord med preg av elde/slitasje, enkelte utskiftninger må påregnes.
  Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte vinduer med tegn etter kondens. Ikke påvist punkteringer, men kan forekomme grunnet vinduenes alder. Tettelister ved åpningsbare vinduer har mistet noe tettefunksjon. Kjellervinduer montert noe nært terreng utsatt for fuktskader.
  Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Dører med preg av elde/slitasje. Vridere og låskasser med slitasje. Kjellerdør med noe utettheter.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. For lavt rekkverk ved terrasse (krav byggeår 0,9 m, dagens krav 1,0 m). Noe stor avstand mellom rekkverksspiler (krav maks 10 cm).
  Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Åpne opptrinn og avstand mellom rekkverkspiler > 10 cm er ikke iht dagens forskrift.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Himlingshøyde i ganglinje ved nedre trappedel målt 1,93m. 1,70m ved kjellertrapp meter (krav min 2,0 m). Trappevanger mot betonggulv utsatt for fuktopptrekk. Manglende håndløper på vegg. Noe stor avstand mellom rekkverksspiler (krav maks 10 cm).
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dørvridere med slark. Enkelte dører med justeringsbehov.
  Bad: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Sprekker i servant. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rom med kun naturlig ventilasjon. Tilluft via åpen dør.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Bereder tilkoblet veggstikk, opplyst vil bli utbedret før salg/overtakelse. Krav til bereder med fast montering og sikkerhetsbryter for varig last f.o.m 2 kW kom i 2010. Nytt krav til installasjon f.o.m 1,5 KW kom i januar 2014, med iverksettelse juni 2014. Eldre bereder, ingen opplysninger om feil/mangler. Beredere anbefales utskiftet etter 20 år.
  Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmurer med noe omfang av riss. Ingen observerte skader som kan settes i sammenheng med mangelfull fundamentering.
  Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Det har forekommet avvik, tegn på svekkelser på utvendig avløpsledning. I følge Byggforsk byggdetaljblad ligger generell levetid plastrør på opptil 50 år, plast avløpsrør har levetid på 50 år. Spredegrøfter eller infiltrasjonsanlegg har en normal levetid på 25-30 år.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Enebolig:
  1.et: Bra 78/ P-rom 78 kvm.
  2.et: Bra 30/ P-rom 30 kvm.
  Kjeller et: Bra 71 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Bad , Stue , Kjøkken , Soverom , Hall m/trapp.
  2. et: 3 soverom Trapperom
  Kjeller: Trapperom , Gang

  Bolig med fullt bruksareal for kjeller og 1.etasje. Arealer 2.etasje med skråhimlinger og redusert målbarhet grunnet lave himlingshøyder (<1,9
  m). Kjellerrom med målte himlingshøyder 2,09 m. Boligen er ikke fullstendig kontrollert i forhold til dagslyskrav (min 10 % av gulvarealet) og volumkrav (min 15 m3) for oppholdsrom (stue, kjøkken, soverom og kontor). Kjellerarealer medtatt som sekundærareal.

  Øvrige bygg:
  Frittstående låve med fjøsdel i 2 plan: 1. et: Bra 125 kvm. 2. et: Bra 58 kvm.
  Garasje: Bra 20 kvm.
  Frittstående stabbur: Bra 18 kvm.
  Frittstående uthus med bod/ vedbod: Bra 28 kvm. Intilbygget vedbod uten målbare arealer, gulvflate målt til 16 m2.
  Løe: Bra 18 kvm.

  Fiskebu i Gjermundsvika og naust ved Lille Sorksjøen er ikke oppmålt.
 • Hvitevarer i huset medfølger i salget.
  Stabbur og uthus/løe følger inventar som står ved visning.
  Båtmotorer følger ikke.
  Naust og båthus selges slik det står. Ny eier må påregne kostnad for oppgradering av naust.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er montert luft/luft varmepumpe i stue 1.etasje, varmepumpe fra ca. 2015.
  Det er elektrisk gulvarme på bad, samt vedovn i stue, i 2. et og i tidligere bakstrom i kjeller.

  Varmtvannsbereder med ukjent alder på ca. 200 liter plassert i kjellerbod.
  Sikringsskap med 2 automatsikringer, øvrig med porselensikringer og digital måler. Sikringsskap plassert i trapperom.
 • Eiertomt på ca. 5 164 m².

  Eiendommen ligger fint til på en høyde som gir fint utsyn mot nærområder og Femunden. Tomten har to innkjøring - hvorav en med en hyggelig bjørkealle. På tunet er det enebolig, samt rødmalte uthus med stabbur, vedbod og låve med tidligere fjøsdel og rikelig med oppbevaringsplass. I tillegg er det en eldre tømmerbygning benyttet til vinterlagring av utemøbler etc. Tomten er fint opparbeidet med stor gressplen, gruset innkjøring og noe naturtomt.
  Fra eiendommen er det gangsti ned til Langmyrvika med bademulighet og båtplass. I kort radius fra eiendommen er det mange flotte naturområder og den grusede adkomstveien har fine tur-/sykkelmuligheter.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje. Ellers godt med biloppstillingsplasser på tunet.
 • Eiendommen har adkomst via privat veg fra FV 654. Vegen er registrert som skogsbilvei i kommunens kart. Opplyst om veirett ned til nausttomt. Adkomst til Gjermundsvika via bom. Nøkkel til bom må kjøpes av ny eier.
  Eiendommen har privat vann -og avløpsanlegg.
  Vann fra privat vannverk (Sorken vannverk) som deles med flere naboeiendommer. Ny eier blir medeier i dette. Opplyst om innbetaling av kr. 500,- per år (kr 1.000,- dersom man har dyrehold). Det blir satt opp dugnader ved evt. vedlikehold etc.
  Avløp til septikanlegg som tømmes av kommunen. Intervall utover kommunen sitt må evt. betales av eier.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 179 038 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 644 538 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 15.103,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt bolig/fritidsbolig, renovasjonsgebyr hushold, renovasjonsgebyr fritidsb. og slamtømming. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, TV/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
  I tillegg påløper innbetaling til vannverk på ca. kr. 500,- per år (Opplyst av selger kr. 1 000,- dersom man har dyrehold), samt snøbrøyting av privat vei og gårdsplass på ca. kr. 2 300,- per år.

  I tillegg betales det ca kr. 228,- per år i festeavgift for 1/2 part av naust/nausttomt. Beløp reguleres etter KPI.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen. Opplyst fra Engerdal kommune om at bygg er i fra en periode hvor mange byggetiltak ikke fikk utstedt ferdigattest. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 jf. pbl §21-10,5.ledd.
  Det er ikke mottatt bygningstegninger av boligen. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er kun mottatt byggetegninger av et uthus/bygg som ikke samstemmer med bygninger på eiendommen. Kommunen har ikke informasjon rundt hvor/hvilket bygg dette er. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2008, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. Engerdal kommune er eiendommen registrert som boligeiendom, men kan benyttes som fritidseiendom. Kommunen opplyser videre at kommunale avgifter og eiendomsskatt faktureres som for bolig. Man kan søke om miniabonnement for renovasjon dersom eiendommen benyttes som fritidseiendom. En slik ordning gjelder for 3 år av gangen og må søkes kommunen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 2000/1881-1/16, tinglyst den 21/6-2000. Gjelder jordskifte
  Dagboknr. 2012/379843-1/200, tinglyst 22/08-2012. Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver Eidsiva Nett AS.

  I tillegg er det ikke tinglyste rettigheter på gnr. 165/bnr. 1 for eiendommen:
  1/2 part av fiskebu i Gjermundsvika (ligger i et reindriftsområde). Adkomst via bomvei. Rettighet deles med gnr. 165/bnr. 167.
  Vei fra fylkesveien til Gjermundsvika. Rett til anlegg og vedlikehold av vei, på nærmere vilkår. Felles avtale med flere. Partne kan kreve å få revidert avtalen hvert 5 år.
  Avgiftsfri rett til å ha stående bygning ved Lille Sorksjøen. Naustet er i dårlig forfatning og iht. rettighet kan ikke bebyggelsen utvides eller endres uten grunneiers samtykke. Iht. vilkår 5.5.3 gjelder retten så lenge bebyggelsen blir vedlikeholdt og ny eier må derfor påregne kostnader for oppgraderinger av naust.
  Festekontrakt for felles naust som deles med gnr. 165/bnr 204. Dette er en ikke tinglyst festekontrakt. Se punkt om faste løpende kostnader for innbetalingsbeløp. Selger opplyser at naust er revet i 2020. Iht. festekontrakt må naust bygges opp igjen innen 5 år fra rivingsdato om festekontrakt skal fortsette å gjelde. Grunneier har opplyst at at de ikke hadde innvendiger til riving og at Statskog kan godkjenne at det oppføres nytt naust på tomta, men det tillates ikke at det bygges større enn det som ble revet.
  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2012-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til spredt boligbebyggelse og sikringssoner. En stor del av eiendommen ligger i sikringssone. Iht. kommunen gjelder dette sikringssone for viktig grusressurs. I tillegg ligger eiendommen i et aktsomhetsområde for flom. Området er også underlagt kartlagt friluftsområde. Snøscooterløype går like ved på vinterstid.

  Naust ved Lille Sorksjøen ligger i et område under kommuneplanen for bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone. Hensynssone reindrift, samt flom/aktsomhetsområde.
  Nausttomt (revet naust) ligger i flom/aktsomhetsområde.
  Fiskebu ligger i område for fritidsbebyggelse, flom/aktsomhetsområde.
 • Gnr. 165 Bnr. 6 og Gnr. 165 Bnr. 1 i Engerdal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Alrik Ohlsson. Ca. 1993
  Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Mine foreldre bodde på eiendommen. Jeg bodde borte, men kjenner til at badet ble rehabilitert.
  Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. Sommeren 2022, tilbakeslag til sluk kjeller. Tett avløpsrør. Ble rettet ved at avløpsrøret ble renset.
  Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse - Huseier og leieboer (rørlegger) renset avløpsrør til komme sommeren 2022. Arbeid utført av: Knut Hanssen maskin utførte skifting av utvendige rør til kummen ca. 2015.
  Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja, Kun i uthus (mus)
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Strøm til uthuset, samsvarserklæring ligger i sikringsskap. Arbeid utført av J-F Elektroinstallasjon. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Nytt tak (aluminium) ble lagt ca. 1980.
  Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)? Ja. Radonmåling bestilt. Ikke mottatt pr.dato
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,2 % av salgssummen, minimum kr 46.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 3.000,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Joar Flobak
  Randi Ulla Flobak
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev