aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Boksrudvegen 3! En frittliggende eneboligeiendom med stor tomt på ca 1174 kvm.
Velkommen til Boksrudvegen 3! En frittliggende eneboligeiendom med stor tomt på ca 1174 kvm.

EIDSVOLL Boksrudvegen 3

Frittliggende enebolig med stor tomt på 1174 kvm med flott hage, garasje og barnevennlig beliggenhet!

  • kr 3 290 000
  • BRA-i 97 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 3 290 000
  • Omkostningerkr 83 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 373 490
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1955
  • Soverom4
  • Tomt1 174.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 290 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 82 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 83 490 Omkostninger totalt 98 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 101 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 373 490 Totalpris. inkl. omkostninger 3 388 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 391 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Boksrudvegen 3! En koselig enebolig over to etasjer og kjeller. Boligen inneholder kjøkken med mye skap- og benkeplass, spisestue med varmepumpe, hyggelig stue med vedovn, fire soverom, kjellerrom med vedovn, bad med badekar og praktisk vaskerom med benkeinnredning. Det er utgang fra spisestuen til en stor terrasse med god plass til utemøblement. Stor tomt på ca 1174 kvm med meget flott hage inndelt i soner med plen, beplantning, blomsterbed, hekk, kjøkkenhage og mer. Garasje m/utebod. Biloppstillingsplasser på gårdsplass. Beliggende i et veletablert og barnevennlig boligområde i Eidsvoll. Kort vei til Ås skole, barnehage, bussholdeplass og dagligvarebutikk på Hammerstad. Ca 5 km til Sundet hvor du har Eidsvoll stasjon med gode togforbindelser og flere servicetilbud.
Stor og meget pen hage som er delt inn i flere hyggelige soner. Hagen er flott opparbeidet med plen og beplantning.

Boksrudvegen 3, Akershus

  • Tomt
    1174.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er flat, og pent opparbeidet med stor hage. Hagen er delt inn i flere soner, og opparbeidet med bla. plen, beplanting og kjøkkenhage. Ved inngangsparti er det gruset gårdsplass og noen steinheller, lagt som en sti. Det er hekk og gjerde rundt eiendommen for skjerming. Biloppstillingsplasser på egen eiendom foran garasjen.

    Beliggenhet
    Boligen ligger landlig til i et meget barnevennlig område ved Siggerudhagan i Eidsvoll kommune. I Eidsvoll er det skoler i alle trinn, barnehager, kollektivtransport og dagligvarebutikker. Det er kort vei til Ås skole, barnehager og dagligvarebutikk på Hammerstad. Det er ca 5 km til Sundet, Eidsvoll sentrum, som ligger idyllisk til langs Vorma. Her er det flere dagligvarebutikker, vinmonopol, Europris, m.m. Det er kort vei til Myhrer hvor du har Myhrer stadion og populære varehus som bla. Bohus, Thansen, Rusta, Byggmax og Jysk. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ikke lange veien til Råholt hvor det finnes Amfi senter med over 50 forretninger og svømme- og idrettshall, eller Jessheim hvor du har storsenter, kulturhus med kino og flere idretts- og fritidstilbud. Nærområdet byr på flere fine turmuligheter i blant annet Åsleia og til Mistberget. I sommerhalvåret er det gode båt - og fiskemuligheter i Vorma, og Eidsvoll kan i vintersesongen by på gode skimuligheter i oppkjørte løyper. Det er kort vei ut til E6 fra boligen, så eiendommen ligger fint til om man skal pendle med bil mot Oslo eller Hamar. Avstander med bil: Eidsvoll sentrum ca 5 min Råholt/Eidsvoll Verk ca 7 min OSL Gardermoen ca 20 min Jessheim ca 20 min Oslo S ca 50 min For ytterligere informasjon se www.eidsvoll.kommune.no

    Adkomst
    Fra E6: Ta av motorvegen ved Boksrudkrysset mot Eidsvoll sentrum. Følg fylkesvei 181 og ta så til høyre i rundkjøringen på Trondheimsvegen. Etter ca 200 meter får du Boksrudvegen på din høyre side. Ta inn denne og boligen er nr 2 på høyre hånd.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er skoler i alle trinn og flere barnehager i Eidsvoll. Det er i overkant av 1 km til Ås skole og ca 1,5 til Læringsverkstedet Mork barnehage.

    Skolekrets
    Ås skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er ca 4,2 km til Eidsvoll stasjon, som ligger på Vestsiden av Vorma. Fra Eidsvoll stasjon tar toget ca 8 minutter til Oslo lufthavn Gardermoen og ca 35 minutter til Oslo S. Du kan også ta toget fra Eidsvoll Verk stasjon, som ligger ca 5 km unna. Herfra tar toget deg til Gardermoen på ca 6 minutter og Oslo S på ca 30 minutter. Nærmeste busstopp ligger like ved boligen og heter Siggerudhagan. Herfra er det kommunikasjon med buss til bla. Eidsvoll stasjon, Sundet, Eidsvoll Verk stasjon, Råholt og Jessheim.

    Byggemåte
    Enebolig over 2 plan med kjeller fra 1955. Boligen er bygd av trekonstruksjoner, med stående kledning og en grunnmur av betong. Trekonstruksjonen gir god isolasjon og et naturlig utseende, mens den stående kledningen beskytter mot vær og vind. Grunnmuren av betong sikrer stabilitet og beskytter mot fukt fra grunnen. Taket er av betongstein med trekonstruksjoner som undertak. Terrasse bygget av impregnerte materialer med terrassebord, og en steinmur i enden mot gressplen. Garasjen er bygget på en ringmur av betong med reisverk av tre med stående kledning. Taket er laget i saltak og har plater av stål som utvendig sjikt. Gulvet er av grus og jord. Det er en bygning med 2 rom, hvorav den ene er garasje og den andre bod. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Fukt grunnet kjeller. 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Saltutslag.

    Innhold
    Overflater: Gulv: Laminat. Fliser på bad. Vegger: Malte plater. Tapet på baderomsvegger. Himlinger: Malte plater og himlingsplater. Malt overflate i kjeller. Kjøkken: Fint kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og benkeplate av heltre. Det er montert fliser på deler av vegg over kjøkkenbenken. I kjøkkenet er det avsatt plass til hvitevarer. Bad: Bad i kjeller med flislagt gulv og tapet på vegger. Badet er innredet med badekar, servant i servantskap, gulvmontert toalett og vegghengt toalett. Vaskerom: Vaskerom innredet med opplegg for vaskemaskin, benke- og skapinnredning og skyllekum. Kort fortalt: - Frittliggende og koselig enebolig med flott hage. - Vindfang/gang med plass til å henge fra seg yttertøyet. - Koselig kjøkken med mye skap- og benkeplass. - Spisestue med varmepumpe på vegg. - En lun stue med vedovn. - 4 soverom, alle i 2. etasje. - Kjellerrom med vedovn. - Bad med flislagt gulv og badekar, samt tapet på vegg. - Vaskerom med benkeinnredning. - To boder. - Garasje med utebod. - Terrasse med god plass til utemøblement. - Meget fin tomt med flere flotte uteplassområder. - Hage med hekk, plen, beplanting og kjøkkenhage. - Gårdsplass med biloppstillingsmuligheter. - Fin og barnevennlig beliggenhet på Siggerudhagan i Eidsvoll. - Kort vei til skole, barnehage, butikk og bussholdeplass.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er registrert omfattende synlige fuktskader Det registreres mineralutslag på yttervegger i samtlige rom. - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det registreres fukt i vegger mot grunn med tydelige mineralutslag på vegger. Sluk er ikke synbart, kun et rør ned i grunnen. Det er ikke synlig membran på gulvet. - Våtrom > Kjeller > Bad > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er påvist fukt i ytterveggene mot grunnen, noe som kan indikere problemer med drenering eller isolasjon. Fuktigheten har også spredd seg til veggene i tilstøtende rom, noe som kan føre til strukturelle skader og muggdannelse, hvis det ikke utbedres. Det er ikke observert synlig bruk av tettesjikt i gulvet. - Tomteforhold > Drenering: Det er påvist mineralutslag på innsiden av kjelleren, noe som indikerer fuktproblemer. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist avskalling i overflaten på bordkledning. Enkelte vegger har værslitasje. Det liten eller ingen lufting bak kledningen. - Utvendig > Vinduer fra byggeår: Det er påvist et sprekt glass i vindu på vaskerom. Vinduene på kjøkken og i kjeller er fra byggeår. - Utvendig > Ytterdør: Døren tar i terskel. Det registreres også at døren ikke tetter inntil karm i lukket stilling. - Utvendig > Terrasse: Det er noe værslitasje på overflaten og på levegg som står oppå terrassen. - Utvendig > Utvendige trapper: Det er påvist manglende rekkverk på trapp ned til terrasse. - Utvendig > Utvendig ståltrapp: Det er påvist for store åpninger i rekkverket. - Innvendig > Overflater: Det er påvist hevelser i lamintgulv i gang i kjeller. Gulvet har løftet seg. Dette kan skyldes at fukt har trukket opp fra grunnen og inn i gulvet. Tak i spisestuen har sprekker i plateskjøter. Løs gulvlist ved dør i 2. etasje, og det mangler noen lister i stue. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipen er fra byggeåret og har passert froventet levetid. Det er registrert brennbart materiell innenfor 300mm av sotluke. Det er flere av sidene på pipen som er dekket med tapet. - Innvendig > Innvendige trapper: Det er påvist avvik i trapper, dette gjelder åpninger i rekkverk, rekkverkshøyder og manglende håndløper. - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist at flere dører i 2. etasje tar i karmen, og subber mot terskel. Dette kan føre til slitasje på dører, samt gjøre det vanskelig å åpne og lukke dørene. - Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er påvist høye fuktverdier i veggene rundt våtrommet, noe som kan indikere fuktskader og behov for umiddelbare tiltak for å forhindre videre skade og muggdannelse. Dette har en sammenheng med drenering utvendig. - Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er påvist noe skader på benkeplate og noe slitasje på fronter. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av den forventede levetiden for vannledningene er overskredet, noe som betyr at de nå er mer utsatt for slitasje, korrosjon, og potensielle lekkasjer. Det er derfor viktig å vurdere utskiftning eller rehabilitering for å sikre pålitelig vannforsyning og unngå kostbare vannskader i fremtiden. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av den forventede levetiden for avløpsrørene er overskredet, noe som betyr at rørene nå er mer utsatt for slitasje, korrosjon, og potensielle lekkasjer. Dette kan føre til alvorlige problemer som tette rør, tilbakeslag av avløpsvann, og vannskader i boligen. For å unngå disse problemene og sikre en pålitelig avløpssystem, anbefales det utskiftning eller rehabilitering av avløpsrørene. - Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist manglende ventiler i rom der det er opphold, noe som kan føre til dårlig luftkvalitet og utilstrekkelig ventilasjon. For å sikre et sunt og komfortabelt inneklima, anbefales det å installere ventiler, som kan bidra til å forbedre luftstrømmen og redusere fuktighet og opphopning av forurensninger. Dette vil også bidra til å forhindre muggdannelse og andre fuktrelaterte problemer. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Ettersom anlegget ikke er dokumentert i sin helhet, og de opplyste arbeidene kun anses som en utvidelse og endring, anbefales det en utvidet kontroll av det elektriske anlegget. Denne kontrollen må utføres av enten Elvia eller i henhold til NEK405-2 (periodisk kontroll av bolig). Det er viktig at kontrollen utføres av et godkjent foretak. Eventuelle avvik som avdekkes, må utbedres og dokumenteres før de kan tas med i denne rapporten. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er påvist høye fuktverdier i veggene rundt våtrommet, noe som kan indikere fuktskader og behov for umiddelbare tiltak for å forhindre videre skade og muggdannelse. Dette har en sammenheng med drenering utvendig. Lovlighet: Det gjort endringer i kjelleren. Ved at det er etablert et bad og at enkelte vegger er flyttet. Men rommet som idag er bad kan brukes som dette i henhold til regninger. Selve planløsningen i 2. etasje stemmer ikke med dagens bruk. Men det er gitt tillatelse til utvidelse av badet i 2. etasje til soverom, om det etableres bad i kjelleren. Kjelleren oppfyller ikke kravene for dagslysflate, rømning eller takhøyde, og er derfor ikke godkjent for varig opphold. Dette gjelder flere av rommene slik de er innredet i dag. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Eirik Kalheim, datert 08.10.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Det ble byttet tak i 2021 av et firma. Det foreligger faktura fra utførende.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og bredbånd på eiendommen.

    Parkering
    Parkering i tilhørende garasje og for øvrig på egen eiendom.

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Det foreligger et pålegg fra 2018 om utbedring av det elektriske anlegget på eiendommen. Dal Elektriske har meldt inn retting til Elvia, men punkt 1,3 og 4 i tilsynsrapporten er ikke godkjent. Punktene omhandle stikkontakter som mangler jordforbindelse (1 i stue, 1 i gang og 2 på kjøkken). Ansvar og kostnader ifm. retting av punktene i tilsynsrapporten tilkommer kjøper. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 290 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 82 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 83 490 Omkostninger totalt 98 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 101 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 373 490 Totalpris. inkl. omkostninger 3 388 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 391 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Boligen har elektriske panelovner og vedovn i kjeller og 1. etasje. Den er også oppvarmet med varmepumpe som ble installert i 2018.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    22857

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere årlig.

    Info om eiendomsskatt
    Det er pt. eiendomsskatt i Eidsvoll kommune på 2,9 promille.

    Formuesverdi primær
    769462

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    3077848

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Formuesverdien er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostander tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, tv/internett, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv eiendomsmegling Jessheim samarbeider med Aurskog Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3240/152/40: 14.03.1955 - Dokumentnr: 883 - Bestemmelse om gjerde 14.11.1955 - Dokumentnr: 3739 - Bestemmelse om gjerde Overført fra gnr 152 bnr 43. 07.11.1956 - Dokumentnr: 3211 - Bestemmelse om kloakkledn Vegvesenets betingelser vedtatt 01.07.1977 - Dokumentnr: 5420 - Bestemmelse om kloakkledn 28.01.1955 - Dokumentnr: 301 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0237 Gnr:152 Bnr:8 23.10.1981 - Dokumentnr: 8803 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3240 Gnr:152 Bnr:69 15.01.1982 - Dokumentnr: 290 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3240 Gnr:152 Bnr:73 15.01.1982 - Dokumentnr: 990084 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: gnr.152 bnr.43, 49, 67 og 68. 02.11.1992 - Dokumentnr: 8242 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0237 Gnr:152 Bnr:70 02.11.1992 - Dokumentnr: 8251 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 1338642 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0237 Gnr:152 Bnr:40 01.01.2024 - Dokumentnr: 272694 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3035 Gnr:152 Bnr:40 14.03.1955 - Dokumentnr: 883 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3240 Gnr:151 Bnr:1 Heftelsene omhandler skylddelingsforretningen med oppmåling av eiendommen, plikt for eiendommen (gnr. 152 bnr. 40) til å ha gjerde rundt hele sin eiendom samt å vederlagsfritt kunne benyttet vei over 152/8 frem til Trondheimsvegen, plikt til å være koblet opp til offentlig avløp når kommunen krever det, erklæring vedrørende kloakkledningen som føres gjennom vegen ved boring og plassering av stakekum og plikt for hjemmelshaver til å betale reparasjon dersom det skulle oppstå skader i asfaltdekket grunnet kloakkledningen.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Kommunen opplyser at de verken finner ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiver. Det foreligger en byggeanmeldelse vedrørende bygging av enebolig på eiendommen. Byggemeldingen er datert 17.11.1955. Det foreligger byggetegninger for boligen, datert 18.04.1953. Kjelleren oppfyller ikke kravene for dagslysflate, rømning eller takhøyde, og er derfor ikke godkjent for varig opphold. Dette gjelder flere av rommene slik de er innredet i dag. Det foreligger byggetillatelse til oppføring av garasje på eiendommen, med tilhørende godkjent byggetegning. Byggetillatelsen er datert 23.06.1983.

    Vei, vann og avløp
    Boksrudvegen er en kommunal vei. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Det er installert vannmåler.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse og frisiktsone i eldre reguleringsplan for Siggerud Skog. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel for 2021-2031 avsatt til nåværende boligbebyggelse.

    Adgang til utleie
    Hele boligen kan leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 290 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 82 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 83 490 Omkostninger totalt 98 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 101 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 373 490 Totalpris. inkl. omkostninger 3 388 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 391 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    83490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,00 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 500 ,- oppgjørshonorar kr 7 000 ,- og visninger kr 3 000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 35 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 8 800 ,-. Utleggene omfatter pant m/urådighet, fotograf og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid, oppad begrenset til kr  20 000  ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ann Kristin Hoset

Eiendomsmegler MNEF

Ann Kristin Hoset

98 08 56 92

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev