aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Holsetervegen 87! En trivelig fritidseiendom med landlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser.

Koselig fritidsbolig med stor terrasse, hage, uthus og landlig tomt - biladkomst helt frem

 • BRA 40 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER36 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 026 142
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 960
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 40 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT797 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  20 000,- (Dokumentavgift)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  --------------------------------------------------------
  36 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 026 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje 40 kvm p-rom: Gang, kjøkken, stue, bad og soverom.

Uthus på ca 15 kvm.
Fasade. Stor terrasse som går rundt to sider av hytta.

Holsetervegen 87, Viken

 • Frittliggende fritidsbolig over ett plan, oppført i ca 1960.

  Overflater:
  Gulv: Lamiant. Fliser på bad.
  Vegger: Malte mdf-plater. Flsilagt på baderomsvegger.
  Himlinger: trepanel og himlingsplater.

  Kjøkken:
  Kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate.

  Bad:
  Flislagt bad innredet med servant i baderomsinnredning, toalett, dusjhjørne med glassvegger og opplegg for vaskemaskin.

  Kort fortalt:
  - Trivelig fritidsbolig med alt på ett plan.
  - Gang.
  - Pent kjøkken med god skap- og benkeplass.
  - Lys og trivelig stue med utgang til terrassen.
  - Soverom.
  - Flislagt bad.
  - Uthus med innredet rom.
  - Stor terrasse som strekker seg rundt hytta.
  - Tomt med hage med noe plen, naturtomt og beplantning.
  - Biloppstillingsplass på eiendommen.
  - Rolig og landlig beliggenhet ved Gullverket i Eidsvoll kommune, med mye flotte rekreasjonsområder.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  - Innvendig > Krypkjeller: Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller.
  - Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - Tomteforhold > Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.
  - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Betydelige sprekker og inntrykket grunnmur.
  - Tomteforhold > Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  - Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Nedløpsrenne savnes.
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Stedvise fuktskader i trevirket.
  - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Benkeplate er ikke tilstrekkelig festet/er løs. Det savnes fuge mellom benk og vegg. Sokkelfronter savnes.
  - Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Innkassing el. og isolasjon av kanal fra ventilator savnes.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Uthus: Bygningen har skjevheter og setninger etter alder og bruk. Skader stedvis i trevirket.

  Vannoppsett og septiktank er ikke vurdert av takstmannen.

  Fritidsboligens planløsning samsvarer ikke med plan på originale byggetegninger. Bad er bygget i ettertid av tidligere eiere.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, avholdt 16.06.2022 av Hans Petter Lindstad. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.
 • Sjarmerende fritidseiendom beliggende landlig til i Gullverket og ca 6 km fra Sundet, sentrum, i Eidsvoll kommune. Dette flotte stedet er ca 1 times kjøretur fra Oslo, så overkommelig om man ønsker seg ut på landet i helgene. Her er det hovedsakelig spredt landbruk-, bolig- og hyttebebyggelse.

  Eiendommen har gode lys- og solforhold og nærhet til vannet Søndre Holsjøen. Gullverket har navn etter driften av gullgruver i området som kan dateres helt tilbake til 1758. Gullverket har mye å by på når det gjelder tur- og friluftsmuligheter både sommer og vinter. Flotte skogsveier for de som liker å sykle, elver og vann, mye bær og sopp i skogen og muligheter for jakt og fiske. Kanskje du kan finne gull i gruveområdet også?

  Det er ca 6 km til Eidsvoll sentrum hvor man finner butikker, de fleste servicetilbud, barnehager, skoler i alle trinn, god togforbindelse til Gardermoen, Oslo og nordover, samt buss til Jessheim.

  Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ikke lange veien til Råholt hvor du finner Amfi senter med over 50 forretninger og svømme- og idrettshall eller Jessheim hvor du finner storsenter, kulturhus med kino og flere idretts- og fritidstilbud.

  Kommunen byr for øvrig på flere fine turmuligheter også i blant annet Åsleia og til Mistberget. I sommerhalvåret er det gode båt - og fiskemuligheter i Vorma, og Eidsvoll kan i vintersesongen by på gode skimuligheter i oppkjørte løyper.

  Det går noen rutebusser til/fra Eidsvoll fra nærmeste bussholdeplass Hoelseter som ligger ca 80 meter fra eiendommen. Sjekk ruter.no for rutetidene. Med bil tar det ca 30 min til Gardermoen og ca 1 time til Oslo.

  For mer informasjon se: www.eidsvoll.kommune.no
 • Fra E6: ta av mot Eidsvoll og kjør til Eidsvoll sentrum. Kjør rett frem i 1. rundkjøring og ta til venstre i 2. rundkjøring mot Gullverket og Odal (Odalsvegen). Kjør ca 6,2 km og ta så til venstre inn Holsetervegen. Etter ca 800 meter vil du få eiendommen på din høyre side. Eiendommen er merket med Aktiv "til-salgs" plakat.
 • Bygningen har betonggrunnmur med spareordning. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Rekvirent opplyser at det er tilleggsisolert og påsatt ny ytterpanel i 2013. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Plassbygget takkonstruksjon, sperrekonstruksjon med undertak av tre/bordtak og tekket med pappshingel.

  Treterasse utenfor inngang og stue. Spaltegulv av tre på bjelkelag. Rekkverk av tre.

  Enkelt uthus av tre med pulttak tekket med pappa.

  Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
 • 1.etg: 40 kvm BRA.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Fritidsboligen varmes opp elektrisk og med vedfyring i ovn.
 • Skrånende tomt som er opparbeidet med plen og beplantning. Enkel gruset biloppstillingsplass.
 • Gode parkeringsmuligheter på egen eiendom.
 • Holsetervegen er en kommunal vei. Det er adkomst via privat vei fra denne og til hytta, og det er tinglyst rett til bruk av denne adkomstveien.

  Det er ikke registert noe offentlig eller privat vann og avløp på eiendommen. Tidligere eiere har opprettet septiktank og borrehull med pumpe til vann ved egeninnsats og ikke søkt om dette til kommunen. Kommunen kan kreve retting tilbake til opprinnelig stand for tiltak som ikke er omsøkt, og kostnader til dette vil tilkomme daværende eier.
  Det er ikke noen kommunal tømming av septiktank, og eier har benyttet privat tømmefirma for dette.
  Kommunen har hjemmel til å kreve at avløpsanlegget blir oppgradert av eier ihht. gjeldende vanndirektiv. Om dette blir pålagt, er det daværende eiers ansvar å besørge kostandene ved dette.
 • Formuesverdi kr 1 381 376 per 31.12.21 14:40
 • Kr. 972 pr. år
  Kommunale avgifter inkl. avfallsgebyr fritidsbolig og eiendomsskatt.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, privat tømming av septiktank, mm.
 • Det foreligger ikke noen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse hos kommunen, men det foreligger byggetegninger.
 • Hele fritidsboligen kan leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Vi fikk opplyst av tidligere eier at vann og avløp som er lagt inn i hytten ikke er omsøkt i kommunen. Det foreligger borehull med pumpe og tett septiktank. Utført arbeid ved egeninnsats av tidligere eier.
  - Tak på uthus har svai i taket, men vi kjenner ikke til noen lekkasje.
  - Nytt inntak, sikringsskap og elektrisk anlegg ble byttet i ca 2013. Utført av Innstallatør Sigvartsen & Røsrud AS.
  - Det var kontroll av el-anlegget for noen år siden, men vi har mistet papirene våre i en brann, så husker ikke hva som ble gjort og hvilken dato/år.
  - Vi etterisolerte hytta, byttet panel og nye dører og vinduer i ca 2013.
  - Terrassen er også laget på egeninnsats. Fasade er beskrevet ovenfor.

  Et bygg på nabotomten Gnr/Bnr 22/43 ligger med et hjørne over på denne eiendommen. Se vedlagte kart.

  Det er ikke noe vel eller veilag, og bla. snøbrøyting besørges av hver enkelt eier.

  Det er eiendomssatt i Eidsvoll kommune.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Grunndata
  1960/377-1/10 Registrering av grunn 03.02.1960
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3035 Gnr:22 Bnr:17

  2020/41255-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3035-22/17
  Rettigheter i eiendomsrett
  2013/24584-1/200 Bestemmelse om veg 10.01.2013
  rettighetshaver:Knr:3035 Gnr:22 Bnr:28
  rettighetshaver:Knr:3035 Gnr:22 Bnr:38
  rettighetshaver:Knr:3035 Gnr:22 Bnr:39
  rettighetshaver:Knr:3035 Gnr:22 Bnr:43

  Heftelsene omhandler registering av grunneiendommen og veirett for denne eiendommen(gnr22 bnr.38) over Gnr. 22 Bnr. 17 i Eidsvoll for ferdsel til egen eiendom.
  Overnevnte heftelser følger eiendommen i salget.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er ikke regulert.
  Eiendommen er i kommuneplanens arealdel for 2021-2031 avsatt til LNF område med spredt boligbebyggelse, nåværende.

  Kommunen har ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.
 • Gnr. 22 Bnr. 38 i Eidsvoll kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket dato i vedlagte budskjema.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16.450 -, og visninger kr. 2.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 35.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 7.585,-. Utleggene omfatter tinglysning av sikring, foto og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 16.450,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hans Gunnar Stenersæter
  Reidun Toril Skogby
Ann Kristin Hoset

Megler

Ann Kristin Hoset

98 08 56 92

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev