aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vormviklia 18 - en meget innholdsrik bolig med mange muligheter

Eidsvoll Vormviklia 18

EIDSVOLL - Meget innholdsrik bolig med mulighet for utleiedel - Gangavstand til sentrum - Flott utsikt

 • 7 990 000
 • BRA 386 m²
 • PRISANTYDNING7 990 000
 • OMKOSTNINGER215 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 205 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 000
 • AREALP-rom 298 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT912 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 7 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  215 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 205 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Underetasje: Vindfang, entré/trapperom, bad, badstue, gang, 2 soverom, garasjerom og 3 boder.
1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, bad, vaskerom, kjølerom, wc, kjøkken, spisestue, stue, gang, soverom, garderoberom og bod/teknisk rom.
Loftsetasje: Trapperom/gang, bad, loftstue, 4 soverom, garderoberom og bod/teknisk rom.

Vormviklia 18, Viken

 • Vindfang
  Det er adkomst til eneboligen via overbygd inngangsparti i underetasjen, og det er også inngang fra garasjerom via bod. Inne blir du ønsket velkommen av et hyggelig vindfang med brune fliser på gulv, skyvedørsgarderobe og lysmalte vegger.

  Kjøkken og kjølerom
  Boligen har et pent og velholdt kjøkken fra Møre Kjøkken med delvis integrerte hvitevarer. I kjøkkensonen kan det være frokostbord ved vindu, og ellers ligger spisestuen rett ved. Innredningen har profilerte, trehvite fronter, rustikke fliser over benk, lys under overskap og laminat benkeplate med oppvaskkum av metall. Videre er det induksjonstopp, stekeovn, opplegg for oppvaskmaskin, nisje til kjøleskap og ventilator over kokesone.

  I samme etasje er det kjølerom med adkomst fra vaskerom. Rommet har gulvflater av tre, trepanel på vegg/himling og belysning i tak. Kjølerommet har også hyller på to vegger, samt kjøleaggregat fra Norcool.

  Spisestue og stue
  Eneboligen har en stor og tiltalende spisestue med fin, tilliggende stue. Spisestuen har god plass til både langbord og sofaløsning, og i veggen mot stuen er det en koselig peisinnsats som varmer godt. Begge rom har store vinduer som supplerer rikelig med naturlig lys, og fra spisestuen er det utgang til terrasse. I stuen er det plassbygd hylle på en av veggene, og rommene har også downlights i himling og et lyst fargevalg.

  Loftstue
  I tillegg er det en lys og hyggelig loftstue på det øverste planet, noe som gir spillerom til liten og stor. I rommet er det store vindusflater med fin utsikt, deriblant tofløyet balkongdør til solrik balkong. Loftstuen har også parkettlaminat på gulv, en fin kombinasjon av hvite- og blåmalte vegger, samt god plass til sofaløsning og annet møblement.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har tre pene bad, separat wc, vaskerom og badstue. Det romslige badet i underetasjen har adkomst til badstue, og er utstyrt med dusjhjørne. Rommet har lyse fliser på gulv med varme, samme fliser på vegg i dusjhjørnet og trepanel på øvrige overflater. Innredningen består av heldekkende servant, hvitt servantskap, to matchende veggskap og speil med lys. For øvrig har badet toalett, skyvedører til dusjhjørne og mekanisk avtrekk.

  Badet i første etasje ligger ved hovedsoverommet, og har både badekar og dusjhjørne. Rommet har blå fliser på gulv med varme, blå fliser på deler av vegg og blåmalte veggflater ellers. På badet er det heldekkende servant, hvitt servantskap, to veggskap, speil med lys, toalett, skyvedører til dusjhjørnet og avtrekksventil i himling.

  Badet i loftsetasjen har skråhimling med Velux takvindu, fliser på gulv og deler av vegger, samt hvitmalte veggflater på resterende vegg. Her er det servant, trehvitt servantskap, speil med lys, toalett, dusjhjørne med skyvedører og avtrekksventil.

  Vaskerommet ligger i første etasje og har egen inngang fra terrasse, noe som er praktisk for barnefamilier. Fra rommet er det også adkomst til kjølerom. Vaskerommet har brune fliser på gulv med varme, samt hvitmalte veggflater. Rommet har innredning med trehvite, profilerte fronter, arbeidsbenk og nedfelt utslagsvask. Vaskerommet har også opplegg for vaskemaskin og avtrekksventil i himling.

  Badstuen ligger ved badet i underetasjen, og har fliser på gulv og trepanel på vegger/himling. Rommet har sittebenker på to nivå, Tylö badstueovn og avtrekksventil på vegg.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har hele syv romslige og fine soverom - med to i underetasjen, ett i første og fire på loftet. Rommene er holdt i lyse og behagelige farger, har pene gulv og fine sprossevinduer. Det store hovedsoverommet ligger i første etasje, og har utgang til terrasse. Det er garderobeskap på enkelte soverom, og i garderoberommet i første etasje er det hyller og garderobestang.

  Flere av rommene kan gjerne benyttes til kontor, trimrom og hobbyrom hvis ønskelig. For øvrig er det gode lagringsmuligheter, med boder i alle etasjer.

  Uteområde
  Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på ca. 913 kvm, som ligger fint plassert i landskapet. Tomten og uteplasser kan by på gode solforhold i løpet av dagen, og det er også flott utsikt til Vorma og landskapet rundt. På tomten er det hage med plen, prydbusker og trær, samt steinlagt og asfaltert gårdsplass.

  Fra spisestue, hovedsoverom og vaskerom er det adkomst til terrasse på 115 kvm, som strekker seg rundt nesten alle siden av boligen. Uteplassen har rikelig av plass til hagemøbler i flere soner, skiferfliser på dekke, hvitmalt rekkverk, utelys og strømstikk. Fra loftstuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 6,5 kvm, hvor utsikten virkelig kommer til sin rett. Balkongen har markise, terrassebord på dekke og hvitmalt rekkverk.

  Kort fortalt
  - Stor, pen og innholdsrik enebolig.
  - Fint plassert, solrik utsiktstomt.
  - Boligen har BRA på 386 kvm.
  - I et sentrumsnært boligområde.
  - Gangavstand til "alt" i hverdagen.
  - Det er integrert dobbelgarasje.
  - Pent opparbeidet tomt på 913 kvm.
  - Stor terrasse på omtrent 115 kvm.
  - Balkong med utsikt til bl.a. Vorma.
  - Velholdt kjøkken med spiseplass.
  - Stor spisestue med peisinnsats
  - Fin stue med gode vindusflater.
  - Hyggelig loftstue, god størrelse.
  - Tre pene bad, wc og vaskerom.
  - Badet i underetasje har badstue.
  - Syv romslige og fine soverom.
  - Eget garderoberom og kjølerom.
  - Lagringsplass i fem inneboder.
  - Balansert ventilasjonsanlegg.
  - Automatsikringer i sikringsskap.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i Kastellåsen, i enden av blindvei i et sentrumsnært og barnevennlig boligområde ved Sundet i Eidsvoll kommune. Fra boligen er det gangavstand til et trivelig sentrum med gode servicetilbud, samt til skoler, barnehager og ett meget godt kollektivtilbud med bla 3 avganger pr time til Oslo.

  For båtfolket er det kort vei til Mjøsa og idylliske Vorma med gjestehavner og båtforeninger. Områdene har også grønne lunger og fine, barnevennlige sandstrender. Råholt bad har et godt og variert tilbud til alt fra mosjonister til barnefamilier. Det er også kort vei til Eidsvold Turns idrettsanlegg som har fotballbane om sommeren og skøytebane om vinteren.

  Eidsvollsbygningen er en opplevelse for alle og byr på et idyllisk parkområde, samt Wergelands hus. Rett i nærheten finner du både galleri Festiviteten og Stallgården. I tillegg kan du besøke Mjøssamlingene ved Minnesund, Smaragdgruvene, Gullverket, eller Norges eneste innlands sjøfartsmuseum.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, Coop Prix og Kiwi. Trenger du øvrige servicetilbud har både Sundet og AMFI Eidsvoll på Råholt et variert utvalg fra kjente leverandører og en rekke butikker med lokalt særpreg.

  Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Vilberggarasjen som ligger ca. 520 meter unna boligen. Det er ca. 2 km til Eidsvoll togstasjon med pendlerparkering. Her er det gode togforbindelser mot Hamar og Oslo.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Vilberg barneskole og Vilberg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Boligen ble oppført i 2000 (GAB-register). Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av betong og tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av
  grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form med ark på 2 sider
  samt halvvalm, utvendig tekket med betongtakstein.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.03.2022 av Pål Einar Sommeling. Her fremgår
  kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3) Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 :

  Bad - Baderom U.etasje:
  Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det.
  Sluket er isolert (grunnet dusjhjørne helt nedtil gulv) og vannsøl/lekkasje fra annet sted i rommet vil ikke komme til avrenning i sluket. Vann utenfor denne sonen er uten mulighet til å nå sluket.

  Bad - Baderom U.etasje:
  Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
  Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor hele klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende etablert.

  Bad - Baderom U.etasje:
  Fukt i tilliggende konstruksjoner.
  Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering (yttervegger under terreng på tilstøtende vegger). TG2 er satt for å belyse risiko.

  Bad - Baderom U.etasje:
  Annet.
  TG 2 gjelder dampsperre (plast) i vegg under terreng. Synlig ved gjennomføring for avløpsrør, inne i innredning.

  Bad - Baderom 1.etasje
  Overflater gulv
  Det ble observert stedvis "bom" i fliser, spesielt mellom dusjhjørne og badekar. Dette innebærer at fliser har manglende vedheft til underlaget.

  Bad - Baderom Loftsetasje
  Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det
  Sluket er isolert (grunnet dusjhjørne helt nedtil gulv) og vannsøl/lekkasje fra annet sted i rommet vil ikke komme til avrenning i sluket. Vann utenfor denne sonen er uten mulighet til å nå sluket.

  Bad - Baderom Loftsetasje
  Fallforhold (gulv)
  Høydeforskjell fra topp slukrist til topp gulvoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 15 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk.

  Vaskerom - Vaskerom
  Fukt i tilliggende konstruksjon.
  Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering (yttervegg og kjøkkeninnredning på tilstøtende vegg). TG2 er satt for å belyse risiko.

  Kjøkken
  Overflate gulv:
  TG 2 gjelder stedvis sprekker i parkettens sammenføyninger (skjøter) samt lokal knirk i gulv. Det ble også observert lokal slitasje i gulvoverflater, spesielt ved åpning/dør mot spisestue/vaskerom.

  Øvrige rom
  Overflate gulv:
  TG 2 gjelder stedvise sprekker i parkettens sammenføyninger (skjøter) samt lokal knirk i gulv. Det ble også observert lokal slitasje i gulvoverflater, spesielt i spisestue (ved peis).

  Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
  Overflate vegger
  Synlige fuktmerker på vegger i boder ved garasje som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. I tillegg ble det observert dampsperre (plast) i yttervegg under terreng, synlig i gjennomføring for avløpsrør i innredning, på baderom.

  Rom under terreng (kjeller,underetasje, sokkeletasje)
  Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
  Vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Risikoen baseres på materialenes egnethet under terreng (organiske materialer). Dampsperre (plast) i utlektet vegg er observert.

  Etasjeskiller - 1.etasje
  Skjevhetsmåling.
  Det er målt skjevheter i gang/trapperom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm. Det er målt mellom vegg mot vindfang og tilstøtende vegg. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

  Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
  Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom).
  Alder på varmtvannsbereder har passert mer enn 50% av anbefalt brukstid og av den grunn heftes det usikkerhet til restlevetiden.

  Yttertak - Hovedtak
  Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
  TG 2 gjelder kun enkelte knekte taksteiner i kilrenner (overganger mellom hovedtak og ark) og stedvis moseansamling på takflater.

  Drenering:
  Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark
  Synlige fuktmerker på vegger i boder ved garasje som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. I tillegg ble det observert dampsperre (plast) i yttervegg under terreng, synlig i gjennomføring for avløpsrør i innredning, på baderom samt ved hulltaking på soverom.

  Info fra egenerklæring:
  - Fukt har trukket opp i gipsplater i vegg mellom garasje og bod, mest sannsynlig fra snøsmelting fra bil ned på garasjegulv.
  - Aarset: Sentralstøvsuger byttet april 2020. Begge motorer samt kondensator i ventilasjonsanlegg byttet oktober 2020. Stange el: Skiftet downligth-spotter til led i 2015 Sigvartsen: Øvrige spotter skiftet til led i 2018. Arbeidet er utført av Aarset boligventilasjon as, Stange elktriske as, Sigvartsen elektro.
  - Sigvartsen utførte kontroll av el-anlegget mars 2022. Alle mangler utbedret av Sigvartsen elektro as i mars 2022.
  - Eier har selv flislagt terrasse med skifer i 2005 og 2009.
  - Gang, 2 rom og bad kan benyttes som hybel.
 • U.etg: 154 kvm bra
  1.etg: 142 kvm bra
  Loft: 90 kvm bra.

  Målbare arealer i loftsetasje er målt til 60 centimeter utenfor takhøyder på 1,9 meter. Gulvflater utgjør likevel totalt 103 m2. Boligen har også garasje
  på 51 m2 i U.etasje, med innvendig adkomst til vindfang, via bod. Adkomst fungerer som sluse, med branndør.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.etg:Vindfang, entre/trapperom, baderom, badstu, gang, 2 soverom.1.etg:Vindfang, gang/trapperom, baderom, vaskerom, kjølerom, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue, gang, soverom oggarderoberom. Loft:Trapperom/gang, baderom, loftstue: 4 soverom, garderobe
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme og varmekabler, supplert med peisinnsats i spisestue. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en kombinert varmtvannsbereder på 287/100 liter, sentralstøvsuger, seriekoblede røykvarslere tilkoblet alarmanlegg, utelys og utestrøm.
 • Det er parkering i integrert dobbelgarasje, samt flere biloppstillingsplasser på steinlagt og asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 410 333 per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 077 199 per
 • Kr. 21 698 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer: avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer m.m.
 • Det medfølger midlertidig brukstillatelse, datert 07.12.2000
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunndata
  1998/10112-1/10 Registrering av grunn
  09.10.1998
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3035 Gnr:17 Bnr:304

  2018/291113-1/200 Arealoverføring
  05.01.2018 21:00
  Areal overført til:Knr:3035 Gnr:17 Bnr:323
  2020/1436473-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 17 Bnr. 321 i Eidsvoll kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.16.900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 50.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr.4.585,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elin Falstad
  Morten Falstad
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev