aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til denne fine og arealeffektive leiligheten som ligger rett utenfor bykjernen i Elverum.

Eie istedenfor leie? Sentral leil. m alkove - Inngl. balkong - Nyere bad og kjøkken - Fyring inkl i fk - Utsikt

 • 1 190 000
 • BRA 39 m²
 • PRISANTYDNING1 190 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 458 603
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 968
 • AREALP-rom 32 m²
 • ANDEL FELLESGJELD259 671
 • FELLESKOST./MND3 845
 • TOMT8 769 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 1 190 000,- (Prisantydning)
  259 671,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 449 671,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr obligasjon BRL)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 458 603,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her har vi gleden av å presentere en moderne utført og arealeffektiv leilighet i 2. etasje med flott utsikt og kort gangvei til sentrum, Sagtjernet og friområder. Leiligheten har oppgradert bad (2016) og kjøkken, samt nyere overflater i alle rom. Hele leiligheten fremstår som lys, velholdt og gjennomført som gjør at du kan flytte rett inn. Den store balkongen fungere som et ekstra rom i store deler av året og har flott utsikt til nærområder og omkringliggende naturlandskap. Borettslaget ligger rett utenfor bykjernen, så her bor du med kort gangveg til alle sentrumsfasiliteter, samt Sagtjernet, turterreng, Fylken og Glomma.

Merk deg dette:
- Nyere kjøkken og bad
- Innglasset balkong med el-markise
- Lys og moderne
- Godt utnyttet boareal
- Rett utenfor bykjernen
- Nær Sagtjernet og friområder
- Biloppstillingsplass

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Gang, flislagt bad/vaskerom, sovealkove/innredet rom med garderobe, kjøkken, stue med utgang til balkong.
Egen bod i kjeller, samt felles kjølerom.

Felles inngangsparti og trappegang.
Biloppstillingsplass på felles parkeringsområde.
Den lyse gangen har åpen løsning til stuen

Andreas Grøttings veg 13 A, Innlandet

 • Borettslaget har et velholdt og ivaretatt fellesområde som gir en hyggelig velkomst. Her er et asfaltert innkjøring og parkering, samt store gressområder med noe beplantning. Det er felles overbygd inngangsparti med automatisk døråpner og porttelefon med kamera.

  Med en gang du kommer inn i leiligheten merker du den lyse og gode atmosfæren i hjemmet. Hele leiligheten fremstår som velholdt og har et samstemt farge- og materialvalg, som gjør at du kan flytte rett inn. Gangen har åpen løsning mot stuen Dette bidrar til at du drar god nytte av innlyset fra stuevinduene. Innhuk gir mulighet for garderobeløsninger.

  BAD/VASKEROM
  Rett innenfor døren ligger et pent flislagt bad/vaskerom med downlights i tak og varmekabler i gulv. Badet har en lun fremtoning med samstemte fliser på gulv og vegger. I tillegg er det en moderne innredning med heldekkende servant på underskap og speilskap over. Det er dusjnisje med glassdører som kan skyves inntil vegg, samt vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Opplyst at oppussing/oppgradering av bad ble utført av borettslaget våren 2016.

  STUE
  Stuen har en god romfølelse med sin dels åpne løsning mot kjøkkenkroken. I dag er stuen innredet med en sofagruppe, samt en spisebord som naturlig deler inn stue- og kjøkkenkrok.
  Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong med plass for utemøbler og utepynt. Balkongvinduer kan skyves til siden og åpnes helt opp. Dette gir mulighet for en luftig balkong. I tillegg er det montert el-markise og innvendig solskjerming med rullegardin i front og på begge sider.

  KJØKKEN
  Kjøkkenkrok er godt utnyttet og har fine arbeidsflater. Kjøkkeninnredningen har takhøye overskap som bidrar til ekstra oppbevaringsplass og integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, komfyr og koketopp. Hvitevarer var nye når kjøkkenet ble pusset opp i ca. 2017. Mellom benkeplate og overskap er det kitchenboard som bidrar til lettstelte overflater og en fin finish.

  SOVEALKOVE
  Leiligheten har en innebygd sovealkove med dør fra gang. Her er det lyse vegger og laminat på gulv. Romslig skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Det gjøres oppmerksom på at rommet opprinnelig har vært åpen alkove inn mot stue og er ikke godkjent for varig opphold.


  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten ligger i Nordleiret hvor det er kun en kort spasertur til Amfi kjøpesenter og byliv i sentrum hvor det er kjøpesentre, cafeer, forretninger, restauranter, apotek, legekontorer og alle øvrige servicetilbud. Like ved borettslaget ligger den populære badeplassen på Sagtjernet hvor det også er fine turområder rundt tjernet med bla. grillplasser, lekeplasser og treningsapparat. Bydelen har flere områder for utendørsaktiviteter som bl.a. fotballbane/skøytebane på Fylken og ikke minst fine turstier med både bade- og fiskemuligheter langs Glomma. Veien er heller ikke lang til bymarka i Stavåsen hvor det er tur- og treningsstier på sommerstid, samt en lysløype med skiløyper på vinterstid. På sommerhalvåret går den mest populære turen her opp til Stavåsdammen med både badeplass og friområder. Ved skistadion i Stavåsen arrangeres også Elverums trimmen som er like populært for både liten og stor i familien. Bybussen stopper like ved og tar deg til øvrige bydeler, Høgskolen på Terningen Arena, skysstasjonen for tog/ buss. Med andre ord er det enkelt å komme seg rundt i byen vår fra leiligheten.
 • Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Etasjeskillere av betong. Etasjeskillere med brann-/lydskille mot naboleilighet antatt utført etter gjeldene brann og lydkrav for byggeåret. Yttervegger av fasadeplater. Yttervegger av isolert bindingsverk og murte/støpte konstruksjoner. Yttervegg kledd med liggende panel, fasadeplater og murt tegl. Felt med stående panel. Brannskillevegger mot naboleiligheter og felles trapperom utført i betong. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).
  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygger er heller utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Elektrisk anlegg: Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring er ikke fremvist. Fremlagt samsvarserklæring på nyere jordfeilautomater.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for bygningsdeler-/komponenter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Tekniske installasjoner: Mangler brannslukningsapparat. Ikke montert røykvarsler. (Selger opplyser at røykvarsler og brannslukkingsappart blir ordnet før overtagelsen.)
  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.etg: Bra/p-rom: 39/32 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, bad/vaskerom, sovealkove/kontor, kjøkken/stue
  Privat bod på ca. 2 m² med inngang fra felles gangareal i kjeller er ikke medtatt i arealet.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Hvitevarer på kjøkken, samt vaskemaskin medfølger i salget.
  Mulighet for å kjøpe inventar - kontakt megler for mer informasjon.
  Leiligheten er ferdig utvasket til visning og blir kun lettere vasket før overtagelsen.
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Leiligheten varmes opp med vannbåren varme med radiatorer og har elektriske varmekabler i baderomsgulv.
  Oppvarming via vannbåren varme innbetales a-konto i de månedlige felleskostnadene.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 8 769 m².
  Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.
 • Biloppstillingsplass på felles parkeringsområde.

  I borettslagets vedtekter står det følgende om etablering av ladepunkt:
  Fra 1. januar 2021 har du krav på å få etablere ladepunkt på parkeringsplassen i boligselskapet der du bor. Retten gjelder både for de som disponerer en plass eksklusivt og for de som ikke har enerett til plass. Andelseier må dekke kostnaden til ladepunkter og forbruk av strøm selv. Men kostnader til infrastruktur som alle i boligselskapet kan nyte godt av, f.eks. økt strømkapasitet inn i boligselskapet, må alle dekke etter fordelingsnøkkelen for felleskostnadene. Styret kan bare nekte deg å etablerere lading dersom det foreligger saklig grunn. I vurderingen av hva som utgjør en saklig grunn, kan det allikevel legges vekt på at kostandene for den enkelte vil overstige 0,5 G (folketrygdens grunnbeløp). Borettslaget har tilrettelagt i sikringsskap på sykkelbodene for montering av ladepunkter. Kostander for ladepunkter fra sikringsskap må den enkelte andelseier bekoste selv. På grunn at det på sikt kan monteres flere ladepunkter må det monteres ladere som «snakker sammen». Ta kontakt med styret for informasjon om dette. Nor borettslag godkjenner kun dette utført av autorisert elektriker og det samme vil gjelde ved demontering av ladepunktet. Montering av ladepunkt skal godkjennes av styret.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet
 • Andelen er en del av Nor Borettslag 954050009, bestående av totalt 36 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 631 630,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 964 206,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven)
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.
 • Det gis adgang til å holde kjæledyr under forutsetning av at dyreholdet ikke er til vesentlig ulempe for andre. Endret dyrehold avtales med styret.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise 6655085 i Trygg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 292 201 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 051 923 per 31.12.20
 • Per 18.05.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 3 845,-.per mnd Av disse går kr 400,- til á konto oppvarming, kr 500 til kabel-tv, ca. kr 519,- til renter på fellesgjeld, ca. kr 674,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 1752,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Borettslaget har fjernvarme gjennom ISTA som leses av og avregnes 1 gang pr. år.
  Ved årsoppgjør for avregning av á konto beløp (f.eks. oppvarming, brensel, vann etc.) vil OBOS i sin avregning ta utgangspunkt i at selger har betalt felleskostnader for måneden overtakelse fant sted. Meglerforetakets avregning av felleskostnader baserer seg på konkret overtakelsesdato. Dette medfører at kjøper ikke vil bli godskrevet for á konto beløpet i avregning betalt til selger, hvis overtakelse har funnet sted utenom månedsskifte.
 • Andel fellesgjeld kr 259 671,- pr. 01.05.2022
  Andel fellesformue kr 15 800,- pr. 31.12.2021.
 • Borettslagets lån:
  Lånenr: EIKA1-152110278 A
  Restsaldo: 15.673.171,-
  Restløpetid: 23 år 10 mnd.
  Terminer per år: 12
  Rente: 2,40% (flytende rente)
  Opplysningene ovenfor gjelder pr. 18.05.22.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert.

  Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.
 • Det ble utstedt ferdigattest for balkongene i 29.10.10. Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for resten av bygningsmassen på eiendommen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er soverom definert som sovenisje/alkove. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Det gjøres oppmerksom på at soverom er uten vindu.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv.

  Iht. husordensregler punkt 8 må fremleie godkjennes av styret i borettslaget. Andelseiere har helt ut ansvar for alle skader og ulemper som selskapet eller andelseiere får av hans framleie
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2017 - 2018 Rehab. på vegger på balkonger - 1 roms
  2017 - 2018 Ny molok
  2017 - 2018 Ny parkeringsplass
  2016 - 2016 Rehab. av vann og avløp m/bad
  2013 - 2014 Nytt låssystem/port
  2010 - 2010 Nye og innglassede balkonger
  2008 - 2008 Maling av blokkene
  2007 - 2007 Innlagt fjernvarme
  2005 - 2005 Bygget garasjer
  2002 - 2002 Nytt belegg på yttertak
  2002 - 2002 Utvendig maling
  2001 - 2001 Tilleggsisolering av gavlfasader
  2000 - 2000 Tilleggsisolering Tilleggsisolering av fasader på inngangssider, samt inntrukne fasadepartier på balkongside.
  2000 - 2000 Skifte av kledning på takgesimser
  1995 - 2000 Skiftet vinduer og ytterdører

  Opplyst at det vil bli utført rehabilitering av tak, vinduer i trappegang og fasade - planlagt oppstart 13/6-2022. Opplyst av styreleder at borettslaget har basert dette uten låneopptak, men dersom refinansiering av eksisterende lån må foretas vil det kunne medføre noe økning i de mnd. felleskostnadene.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2000, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2022.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 5084-1/15, tinglyst den 27.11.1968. Gjelder erklæring/avtale. Bestemmelse om felles fyranlegg.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Sandmoen fra 1996, Mellom Trysilv. og H. Væringsaasensv., fra 19667 og Nordleiret mellom Strandbygdvegen og Finland fra 1966. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse.
  Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Elverum byområde fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  Det foreligger reguleringsplan under arbeid ved navn "Gang- og sykkelveg langs Andreas Grøttings veg" (planid: 202104).
  Reguleringskartet, slik den er inntegnet nå, viser at gang- og sykkelvegen vil ta opp noe av borettslagets tomt.
 • Andelsnr. 26 Orgnr. 954050009 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Informasjon om bolig og selger - I mitt eie har nær familie bodd i leiligheten. Jeg har ikke bodd der selv. Tidligere eier har hel renovert badet Borettslaget står som ansvarlig. ( Antatt 2017) Tidligere eier har også satt inn ny kjøkkeninnredning (2017) med integrerte hvitevarer.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 43.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 1.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Else Karin Hoel Bekkelund
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev