aktiv-eiendomsmegling

Elverum Damtjernvegen 9B

Rekkehus med carport fra 2019. Nær barnehage og skole. Balansert ventilasjon, wc i hver etasje, eget vaskerom, 3 sov.

 • 3 790 000
 • BRA 99 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 790 000
 • OMKOSTNINGER106 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 896 892
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 92 m²
 • FELLESKOST./MND1 855
 • TOMT8 290 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 3 790 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  106 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 896 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere et rekkehus med carport i nyetablert boligområde ved Ydalir. Boligen er fra 2019 og har god standard med balansert ventilasjon med varmegjenvinner, toalett i hver etasje, eget vaskerom og gulvvarme i entre, vaskerom og på bad. Boligen har parkett på alle gulv unntatt våtrommene som har fliser. Rekkehuset er over to plan med tre soverom. Området har lekeplasser og ligger nær Ydalir barnehage og barneskole.

Merk deg dette:
- Bygget i 2019
- 3 Soverom
- Toalett i hver etasje
- Eget vaskerom
- Balansert ventilasjon
- 2 Utvendige boder
- Carport
- Nær marka

Boligen inneholder:
1. etg: Entre, bod, vaskerom, trappegang, kjøkken og stue/spisestue.
2. etg: Trappegang med innebygd garderobe, bad og 3 soverom.

To utvendig boder. Felles sykkelbod.

Damtjernvegen 9B, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligen har platting foran inngangspartiet og entre/gang med gulvvarme.
  Utvendig bod og fastmontert hageslange i tilknytning til inngangspartiet.

  STUE/SPISESTUE
  Stue og spisestue i åpen løsning med peisovn og utgang til terrasse. Rommet har parkett på gulv, malte MDF-veggplater og down lights i himling.

  KJØKKEN
  Det er barløsning mellom spisestue og kjøkken med skap på begge sider av innredningen og med tilpasning for barstoler. Innredningen er fra Norema med laminert benkeplate, fliser i benkerygg og integrert oppvaskmaskin, koketopp, stekeovn, kjøleskap og fryser.
  Det er montert lekkasjestopper og komfyrvakt.

  BAD OG VASKEROM
  Boligen er praktisk innredet med toalett i hver etasje og eget vaskerom.

  Badet er flislagt med dusj, toalett, servant i innredning og vegghengt skap. Det er integrert lys i speilet over servanten. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og toalett.
  Det er gulvvarme både på badet og vaskerommet.

  SOVEROM
  Boligen har tre soverom som alle ligger i 2. etasje.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Rekkehuset ligger i et nyetablert boligområde på Ydalir med det meste av hva du trenger i hverdagen i kort radius fra hjemmet ditt. Området er godt tilrettelagt for beboerne med lekeplasser og flere friareal på fellestomten. Bydelen er under utvikling og det er iverksatt helt nye boligområder like ved. Nær eiendommen finner du nye Ydalir barneskole og barnehage, samt et område avsatt til planlagt idrettsanlegg. I området ligger også to store dagligvarebutikker i tillegg til et stort utvalg av butikker innenfor elektriske artikler, byggevare, Europris etc. Fra boligen er det kun ca. 3 km til sentrumskjernen i Elverum med byfasiliteter og servicetilbud. I sentrumsområdene ligger også ungdomsskolen og videregående skole. Med et godt utbygd gang- og sykkelstinett vil dette føre deg rundt til både sentrum, øvrige bydeler, Sagtjernet med badeplass og til flott turområder langs Glomma.

  Boligens nærhet til bymarka, hvor du vil finne utallige muligheter for turer og rekreasjon gjør at du enkelt kan nyte Svartholtet sine turstier som strekker seg i et stort løypenett og oppkjørte skiløyper på vinterstid. Den mest populære turen i vintersesongen går til Svenkerudvollen, hvor det er salg og servering av bla. kaffe, kakao og vafler. Det er også kort avstand til Stavåsen hvor det ligger en flott lysløype, med mye aktivitet for barn og unge. Her arrangeres også Elverumstrimmen på sommerhalvåret som er populær for både små og store i familien.

  Er du golfentusiast eller ønsker litt mer action så er det kun en kort kjøretur til Starmoen fritidspark hvor du finner 18-hulls golfbane, travpark, flyplass, motorcross, bilcross, go-kart m.m. Like ved boligen stopper bybussen som tar deg til de øvrige bydelene, samt til skysstasjonen på Vestad og Terningen Arena med høgskole og idrettsanlegg.
 • Rekkehus, carport- og bodanlegg fra 2019.
 • Antatt at boligen er fundamentert med støpte
  såler til fast byggegrunn.
  Støpt plate på mark og grunnmur med
  ringmurselementer.
  Antatt isolert under betonggulv og utførelse
  med fuktsperre mot grunnen.
  Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull.
  Yttervegg kledd med liggende panel.
  Saltakkonstruksjon. Antatt utført med fabrikkerte takstoler.
  Himling antatt isolert med mineralull.
  Takflatene er tekket med betongtakstein.
  Taket er besiktiget fra bakkeplan.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Bad:
  Dør i våtsonen, glassdører hindrer direkte vannsprut. Dør må fuktbeskyttes for å lukke avviket.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Hele boligen: Bra/p-rom: 99/92 kvm.
  1.etg: Bra/p-rom: 48/44 kvm.
  2.etg: Bra/p-rom: 48/48 kvm.
  Utvendig bod: Bra/p-rom: 3/0 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entre/gang, vaskerom og stue/kjøkken.
  2.etg: Gang, bad og 3 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Boligen varmes opp med peisovn i stue, elektriske panelovner, samt gulvvarme i entre/gang, vaskerom og på bad. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
 • Eiertomt på ca. 8.290 m². Tomten er opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger. Velforeningen har felles lekeplasser.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i felles carportanlegg for sameiet eller ved inngangspartiet. Det er klargjort for installasjon av elbil-lader i carport. Sameiet har avtale med Elaway AS. Kontakt evt. megler for mer informasjon.

  I tillegg er det felles gjesteparkering for sameiet på asfaltert areal.

  Det er uenighet i sameiet angående fordelingen av carportene. Saken vil bli drøftet høsten 2022 og kan medføre endring i carportens plassering.

  Det gjøres oppmerksom på at det etter plan- og bygningsloven kan være vedtak i sameier om å opparbeide tilrettelagte parkeringsplasser for personer med nedsatt funksjonsevne. Det er da krav til at sameiet sikrer at parkeringsplassene skal være tilgjengelige for de som har behov for dem.

  Dette betyr at en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve å få bytte plass med en seksjonseier uten behov for en tilrettelagt plass, tilgjengeligheten skal sikres gjennom bytteordning eller liknende. Dog er det et krav om at seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede og retten gjelder uavhengig av om parkeringsplassen er fellesareal eller tilhører en enkelt seksjon. Det er derfor en risiko for at en kjøpt parkeringsplass, uavhengig av organisering, lovlig kan tildeles en annen seksjonseier med nedsatt funksjonsevne
 • Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: Solibo As.
 • Eierseksjonen er en del av Sameiet Sagåa (org.nr. 923 818 979), bestående av totalt 23 eierseksjoner. Sameiet hadde et årsresultat i 2021 på minus kr -17.357,-. De disponible midlene var per 31.12.2021 kr 39.915,- og viser sameiets likviditet.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og eventuelt fellesgjeld kan variere over tid som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller årsmøte.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt. Hunder bør luftes i bånd på fellesarealer og være under kontroll. Ekskrementer etter hund og katt skal fjernes av eier.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i LY forsikring, polisenr 292662. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 740.171,-
  Som sekundærbolig: kr 2.664.616,-
 • Kr 1.855 pr. mnd.

  Kostnadene dekker blant annet snørydding/strøing, fellesforsikring, fellesstrøm, kabel-tv, bredbånd, felles vedlikehold, forretningsfører og revisor.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og forpliktelser for sameierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Sameiet har pr 23.06.2022 ikke tatt opp lån.
  Andel fellesformue pr 31.12.2021: kr 3.618,-.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør ca. kr 14.036,-. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr (arealberegnet). Renovasjon utgjør kr 4.084,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.
 • Det ble utstedt ferdigattest i mai 2022 for boligbygg, carporter, boder, parkeringsplasser og lekeplass.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Boligselskapets hjemmeside: https://sagaa.lettstyrt.no/
  Her finner man informasjon fra styret og praktisk informasjon. Det er også her
  man tar kontakt med styret.
  Sameiet har også egen side via forretningsfører: home.solibo.no/hp/sagaa

  For å unngå utgifter til vaktmestertjenester organiserer styret årlig en fordeling av uker mellom seksjoner slik at det blir måkt snø rundt moloker (søpla) samt klippet felles grøntareal. Snøryddig og strøing på øvrig fellesområde foretas av ekstern leverandør.

  Det foreligger krav til farger på solskjerming og beis, samt krav til plassering av flaggholdere. For nærmere informasjon; se sameiets husordensregler som fås ved henvendelse til megler.

  Det er ikke utført rutinemessig kontroll av det elektriske anlegget, da boligen er fra 2019. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Neste kontroll kan forventes i 2039.

  Det er ikke utført feiing eller tilsyn av ildsted siden ferdigstillelsen i 2019.
  Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter ferdigstillelse.

  Sameiet er medlem at Sagåa Velforening sammen med tre andre eierseksjonssameier. Velforeningen skal blant annet gjennom dugnad og frivillig innsats fra medlemmene, ivareta intern infrastruktur og fellesfunksjoner i området som for eksempel lekeplass og felles veier. Velforeningens vedtekter kan fås ved henvendelse til megler.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste dokument vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 1659101-1/200, tinglyst den 07.12.2018. Gjelder seksjonering.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Sagåa øvre, fra 2015. Reguleringsformål for eiendommen er konsentrert småhusbebyggelse, frisikt, annen veggrunn (teknisk anlegg) og krav vedrørende infrastuktur. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde (Byplan 2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  Det er regulert til boligbyggelse rundt eiendommen. Nord-øst for eiendommen ligger et større område regulert til boligbebyggelse. Her vil det etterhvert bli flere nye boligfelt.
  Det må påregnes byggeaktivitet i tiden framover.
 • Gnr. 31 Bnr. 1379 Snr. 18 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Sommeren 2021 oppstod en vannlekkasje fra tak og til kontor (soverom 3) i 2. etasje. Utbygger (Nordbolig) var på befaring samme dag, og utbedret feilen dagen etter.
  - Ladeboks for elbil via Sameie Sagåa. En abonnementsløsning. Ladeboksen er montert i egen carport.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,205 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Daniel Gottwald Norby
  Line Dokkedal
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev