aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sentrum Park og Eivind Torps veg 4 B!
Velkommen til Sentrum Park og Eivind Torps veg 4 B!

ELVERUM Eivind Torps veg 4 B

Stor og lys 4-roms hjørneleilihet i Sentrum Park. Tre balkonger og ekstra takhøyde!

 • kr 9 000 000
 • BRA 157 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 9 000 000
 • Omkostningerkr 238 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 238 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2018
 • Soverom3
 • ArealP-rom 129 m²
 • Felleskostnaderkr 4 983
 • Tomt3 294.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 9 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 225 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 000 000,00))   238 042,- (Omkostninger totalt)   9 238 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 5. etasje. I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass med elbil-lader i og bod på ca. 6m² i felles garasjeanlegg i kjelleren. Heis i bygget.
Velkommen til Sentrum Park og Eivind Torps veg 4 B! En stor, lys og innbydende 4-roms selveiet hjørneleilighet, moderne bygg fra 2018 med heis og garasjeplass m/lader. Leiligheten ligger på hjørnet i byggets 5. etasje, og har en innholdsrik og god planløsning med bla. et stort oppholdsrom og et fint hovedsoverom med omkledningsrom og eget baderom. Takhøyden i store deler av leiligheten er 2,85m, noe som skaper god romfølelse. Leiligheten har hele 3 flotte balkonger, hvor to av de har nydelig utsikt til Glomma. Sentrum Park ligger i Elverum sentrum med de fleste av byens fasiliteter i nærheten. Her ligger torget, kjøpesenter med forretninger og matbutikker like ved i tillegg til flere spisesteder, caféer og servicetilbud. Glomma ligger rett nedenfor bygget med gang- og sykkelsti.
Balkongen er overbygget og innglasset som gjør at det kan benyttes store deler av året. Det er montert både varmelampe, utebelysning og stikkontakt.

Eivind Torps veg 4 B, Innlandet

 • Tomt
  3294.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for sameiet på ca. 3 294,7m². Sameiet har et opparbeidet og velholdt uteområde for beboerne sine. Her er det park-/grøntområder, lekeområde og pergola. I gårdsrommet er det belegningsstein ved gangstier, uteplass og sykkelparkering. Det er asfaltert innkjøring til parkeringskjeller. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Sentrum Park ligger i Elverum sentrum med de fleste av byens fasiliteter i nærheten. Her ligger torget, kjøpesenter med forretninger og matbutikker like ved i tillegg til flere spisesteder, caféer og servicetilbud. Er du glad i fysisk aktivitet, så er det det flere treningssentre i byen. I tillegg ligger Glomma rett nedenfor bygget hvor Elverums sykkel- og gangsti som går fra Sentralidrettsplassen og helt ut til Heradsbygd, innbyr til tur og trening. Langs turstien er det opparbeidet flere sittegrupper, lekeplass og friområder langs elvebredden. Både Norsk Skogmuseum og Glomdalsmuseet har ulike aktiviteter for liten og stor gjennom hele året! Ønsker du å oppsøke bymarka vår så er det ikke lange turen opp til friluftsområdet i Svartholtet med skogstier innover i skogen. Her er det også oppkjørte skiløyper på vinterstid. Utenfor Sentrum Park er det også gang- og sykkelstier til Høgskolen i Hedmark på Terningen Arena, samt til skyss-/togstasjonen på Vestad og de øvrige bydelene. Dette gjør det enkelt å komme seg rundt i byen vår fra boligen.

  Byggemåte
  Bygget er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer av betong. Etasjeskillere av betong. Veggkonstruksjoner av betong. Yttervegger oppført i bindingsverk og isolert med mineralull. Utvendig fasadekledning med plater og behandlet liggende kledning. Skillevegger mot naboleiligheter og korridor antatt utført etter gjeldende brann- og lydkrav for byggeåret. Vinduer med 2-lags glass fra 2018. Laminert ytterdør med kikkehull og brann- og lydklassifisering. Ytterdør tilknyttet porttelefon. Terrassedører med glassfelt og 2-lags isolerglass fra 2018. Flatt tak, antatt tekket med papp eller folie. Taket er ikke besiktiget. Ingen vurderinger. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Syversrud Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (vesentlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: * Våtrom: Bad ved inngang: Overflater: Fallforhold til sluk, og høydeforskjell mellom topp sluk og topp membran ved dør, er tilfredsstillende. Målt fall fra topp flis ved dør til topp sluk er 35mm. Gulvet avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst 25 mm over det ferdige gulvet på alle ytterkanter, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over det ferdige gulvet. Det er lagt flis på flis på våtrommet slik at oppbrett av membran ved dør er mindre enn 15 mm over det ferdige gulvet. Oppbrett av membran ved dør er mindre enn 15 mm. TG2. Det opplyses på generelt grunnlag at dusjing direkte på vegg og gulv kan redusere overflatens levetid. Ingen symptomer på skader ble registrert på befaringsdagen. * Våtrom: Bad ved soverom: Overflater: Fallforhold til sluk, og høydeforskjell mellom topp sluk og topp membran ved dør, er tilfredsstillende. Målt fall fra topp flis ved dør til topp sluk er 30mm. Gulvet avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst 25 mm over det ferdige gulvet på alle ytterkanter, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over det ferdige gulvet. Det er lagt flis på flis på våtrommet slik at oppbrett av membran ved dør er mindre enn 15 mm over det ferdige gulvet. Oppbrett av membran ved dør er mindre enn 15 mm. TG2. Det opplyses på generelt grunnlag at dusjing direkte på vegg og gulv kan redusere overflatens levetid. Ingen symptomer på skader ble registrert på befaringsdagen. * Øvrig: Innvendig teknisk rom: Utbedring må påregnes. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Lagt nye fliser på gulv og i dusj, flis på flis. Skiftet til vegghengte toaletter. Skiftet innredninger. Montert hånddusj ved et av toalettene. Arbeid utført av: Martin M Bakken og Amundrud VVS 10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja. Beskrivelse: Vi har ikke observert skjeggkre i vår leilighet, men enkelte leiligheter, 5-6 stk av 89, observerte skjeggkre for ca tre år siden. Sameiet inngikk da avtale med Pelias, hvorpå hele sameiet ble behandlet over en to-års periode. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Lader montert på egen p-plass. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Svar: Ja. Beskrivelse: I følge reguleringsplan planlegges det utbygging fra Folkvang til svømmehallen. 28. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Svar: Ja. Beskrivelse: Vi har ikke observert skjeggkre i vår leilighet, men enkelte leiligheter, 5-6 stk av 89, observerte skjeggkre for ca tre år siden. Sameiet inngikk da avtale med Pelias, hvorpå hele sameiet ble behandlet over en to-års periode.

  Innhold
  Leiligheten ligger på hjørnet i byggets 5. etasje (heisadkomst) og inneholder: Entré, stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken med utgang til delvis innglasset balkong, hovedsoverom med omkledningsrom og baderom, soverom 2, tv-stue (soverom 3) med utgang til innglasset balkong, baderom 2, teknisk rom/vaskerom og bod. Takhøyden er 2,85 m i store deler av leiligheten: stuen, spisestuen, hovedsoverom, samt samtlige balkonger. I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass med elbil-lader i og bod på ca. 6m² i felles garasjeanlegg i kjelleren. Heis i bygget. XXX 5. etasje: BRA 157 m² / P-rom 129 m² Følgende rom inngår som primærrom: 5. etasje: Gang, tv-stue, 2 soverom, kjøkken, stue, gang og 2 bad. Følgende rom inngår som sekundærrom: 5. etasje: Teknisk rom, bod og 2 innglassede balkonger. Kommentar: Det anbefales å foreta en oppmåling med laserscanner for korrekt areal. Bod i parkeringskjeller er ikke medtatt i arealoversikt. Areal ca: 6m2. Delvis innglasset balkong er ikke medtatt i arealoversikt. Areal ca: 15m2. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet «Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse».

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Det gjøres oppmerksom på at liftgardiner og taklampe over spisebord ikke medfølger handelen.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Eier opplyser om følgende endringer etter byggeår: 2020: Lagt flis på flis på to bad. 2020: Montert nye baderomsinnredninger på to bad.

  TV/Internett/bredbånd
  Grunnpakke tv/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Med leiligheten følger bruksrett til en parkeringsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjelleren. Heisadkomst.

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2038.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  9 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 225 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 000 000,00))   238 042,- (Omkostninger totalt)   9 238 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Tilknyttet fjernvarme fra Eidsiva Bioenergi som hovedenergikilde for oppvarming og varmt tappevann. Forbruket av varmt vann til oppvarming og tappevann opplyst individuelt målt for hver leilighet. Vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av teknisk rom. Fordelerskap for vannbåren varme i teknisk rom. Trådløse romtermostater. Á-konto oppvarming (fjernvarme) er inkludert i felleskostnadene.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  16581

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 16 581,- for 2023. For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): * Renovasjon: Kr. 4 514,- * Eiendomsskatt: Kr. 12 067,- Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  1110811

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3998920

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  138/6804

  Felleskostnader pr. mnd
  4983

  Felleskostnader inkluderer
  Kr. 4 983,-/mnd. Felleskostnader inkluderer: Á-konto fjernvarme, tv/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, snørydding, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, styrehonorar, á-konto vann og avløp. Herav: Kr. 1 784,- Á-konto fjernvarme Kr. 3 199,- Felleskostnader Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene varierer over tid og justeres normalt etter sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist gang justert med 20% og á-konto fjernvarme med 100% fra 01.05.2022. Kostnaden på Á-konto fjernvarme tilpasses etter forbruk.

  Andel fellesformue
  8250

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sentrum Park Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921519699, og består av 89 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

  Forkjøpsrett
  Ingen forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 3 662 755,-. Driftskostnader i 2022 var til sammen kr. 3 185 721,-. Dette ga et positivt årsresultat i 2022 på kr. 472 319,-. Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2022 kr. 397 850,- og viser sameiets likviditet.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser: 1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor sameiets område. 2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen. 3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser, samt er det ikke tillatt å benytte hageareal som luftegård for dyr. 4. Frittgående dyr tillates ikke i sameiets fellesarealer. Dette gjelder også uteareal.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen: * Bruksrett, tinglyst den 23.03.2018 - Dokumentnr: 580822. Rettighetshavere: Gnr. 28, bnr. 57 og bnr. 1078 i Elverum kommune. Gjelder kun for inntil 8 leiligheter i bygg på gnr. 28 bnr. 59. * Erklæring/avtale, tinglyst den 23.03.2018 - Dokumentnr: 580879. Rettighetshavere: Gnr. 28, bnr. 59 og bnr. 1078 i Elverum kommune. Avtale om plassering av renovasjonsdunker. * Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 23.03.2018 - Dokumentnr: 580896. Rettighetshavere: Gnr. 28, bnr. 59 og bnr. 1078 i Elverum kommune. * Seksjonering, tinglyst den 31.08.2018 - Dokumentnr: 1209807. Opprettet seksjoner: Snr: 34. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 138/6804. Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for nybygg boligblokk i 2018. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I tegningene er garderoben i tilknytning til hovedsoverommet definert som bod. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommet er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport. Det er etablert en bod i stuen som ikke fremkommer av tegningene, men dette er heller ikke søknadspliktig omgjøring. Ellers synes innholdet å være i samsvar med dagens bruk. Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Sentrum park" fra 2015. Reguleringsformål for eiendommen er bolig/forretning/kontor (1 534m² og 1 307m²), uteoppholdsareal (400m²), grønnstruktur (52m²) og annen veggrunn (1m²). Det gjøres oppmerksom på at eiendommen i reguleringsplanen ligger i hensynsone H320_1 for flomfare. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Leiret fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende sentrumsformål (3 293m²) og hovednett for sykkel (1m²). Det gjøres oppmerksom på at eiendommen i kommunedelplanen ligger i hensynsone H320_27 for flomfare.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  9 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 225 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 000 000,00))   238 042,- (Omkostninger totalt)   9 238 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  238042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1,5% av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev