aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Triangelgården i Elverum sentrum!

Elverum Gamle Trysilveg 2

Stor, lys og fin 3-roms selveierleilighet med balkong, heis og p-plass! God standard fra 2020. "Alt" inkl i felleskost.

 • 3 300 000
 • BRA 77 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 300 000
 • OMKOSTNINGER94 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 394 642
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 77 m²
 • FELLESKOST./MND4 770
 • TOMT600 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 3 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  94 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 394 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, to soverom og bad/vaskerom.

Leiligheten disponerer en fast parkeringsplass i bakgården. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,9m².

Som beboer har du også tilgang til felles bod og sykkelbod.

Gamle Trysilveg 2, Innlandet

 • Bygg fra 1972 med 18 boenheter fordelt over tre etasjer med næringsdel i første etasje og kjeller med boder og diverse rom.

  Leiligheten ble innredet i 2020.

  VELKOMMEN INN!
  Du tar deg opp til leiligheten i byggets 3. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy.

  Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2020 med eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i innbydende farger.

  Entréen har downlights i himlingen. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard fra 2020 med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med kontrastvegger i en nydelig grønnfarge.

  Beliggenheten i byggets 3. etasje med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys. Stuen er romslig med god plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

  Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto oppvarming og varmtvann, tv- og bredbåndssignal (fiber) er inkludert i felleskostnadene.

  BALKONG
  Fra stuen har du utgang til en stor balkong som strekker seg rundt hjørnet. Balkongen er overbygget, har betongdekke på gulv og god plass til sittegrupper etter eget ønske og behov.

  Den lengste delen av balkongen vender mot øst og har sol fra tidlig morgen, mens delen rundt hjørnet vender mot syd og har gode solforhold utover dagen.

  Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt.

  Et moderne og tidløst kjøkken fra 2020 med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, i tillegg til downlights i himlingen.

  Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Medfølgende integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel.

  HOVEDSOVEROM
  Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som har tre vindusflater ut mot balkongen. God standard fra 2020 med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.

  SOVEROM 2
  Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater.

  BAD/VASKEROM
  Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra 2020. Baderommet har pene fliser på gulv og vegger, samt deilig gulvvarme.

  Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin.
 • Triangelgården har en utmerket beliggenhet midt i Elverum sentrum med gangavstand til alt du måtte trenge i hverdagen. Utenfor leilighetene finner du alle sentrumsfasiliteter med bl.a. forretninger, parker, kino, restauranter, cafeer, kjøpesentre, dagligvarebutikker og ikke minst Elverums flotte gang- og sykkelsti langs Glomma. Dette gjør at du enkelt kan ta i bruk alt av tilbud som byen har med bl.a. shopping, trim og kulturelle aktiviteter. Nærmest rett utenfor døren din finner du Kremmertorget, hvor du får tak i alt du trenger til hverdagen.

  Elverums vakre turområde langs Glomma ligger nærmest rett utenfor døren. Her er det flere sittegrupper langs elven og friområder for både lek og bading. Sykkel- og gangstien langs elva tar deg blant annet til museene våre, fotballbanen på Restvold og helt ut til Heradsbygd. Både Glomdalsmuseet og Skogmuseet har en rekke arrangementer gjennom hele året som er populære for både liten og stor. I tillegg er disse områdene populære som tur- og treningsområder på ettermiddagene.

  Selv om du bor midt i sentrum er ikke veien lang til bymarka i Svartholtet. Etter en ca. 10 minutters spasertur så er du ved Loken hvor det både er lysløype med oppkjørte skiløyper på vinterstid og forøvrig flotte tur- og trimstier resten av året.

  Fra leiligheten er det også kort gangavstand til både barneskole og barnehager, ungdomsskolen og videregående skole. Det er i enkel adkomst via gang- og sykkelsti til Høgskolen i Hedmark på Terningen. Like ved bygget ligger også Elvarheimsparken med lekeplass og friareal med benker.
 • Triangelgården ble opprinnelig bygget i 1972, med bærende konstruksjoner av betong. Utvendig kledning er fra byggeår. Vinduer er opplyst skiftet i 1998. Opplyst at tak er tekket om i nyere tid. Innvendig er bygget strippet ned og bygget opp igjen/inndelt med leiligheter i 2.- 4. etasje. Utover eksisterende bærevegger er skille mellom leiligheter og gangareal bygget opp av stålstenderverk med isolasjon, spalte og 2x12,5 mm gips (ytterste lag er hard). Innvendige delevegger i leiligheten er bygget opp av stålstenderverk og gips. Ventilasjonsanlegg er bygget opp igjen og tilpasset dagens inndeling/utnyttelse av etasjene.
 • 3. etasje: BRA 77m² / P-rom 77m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  3. etasje: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad/vaskerom.

  Arealberegninger er mottatt fra selger og er ikke kontrollmålt av megler. Arealberegningene er angitt iht målereglene i NS 3940. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsmateriell er oppgitt i bruksareal (bra) og primærareal (p-rom). Bruksareal er arealet innenfor leilighetens omsluttende vegger inklusive sjakter/kanaler. Omsluttende vegger er yttervegger, eventuelle vegger mot naboenhet eller felles del. Da det ikke er bod i leiligheten, er primærrom (p-rom) i dette tilfelle det samme som angitt bruksareal.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Bygget og leiligheten er tilknyttet fjernvarmeleveranse. Bygget har vannbårent spredenett ut til radiatorer i leiligheten. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.

  Det er montert undermåler i leiligheten slik at varmeforbruk kan avleses og avregnes mot det som er innbetalt á konto.
 • Felles eiertomt på ca. 600 m². Tomten er utnyttet med eksisterende bebyggelse, noe asfaltert areal ut for/langs med søndre og sørøstre del av bygget samt gårdsrom/bakgård.

  Iht. vedtektene har snr. 1 (næringsseksjoner), snr. 7, snr. 13 (salgsobjektet), snr. 18 og snr. 19 sammen enerett til å benytte de deler av fellesareal i eiendommens bakgård og som ikke er seksjonert som tilleggsdel. Bruksretten er evigvarende. Endring i slike etablerte eneretter krever samtykke fra de seksjonseiere som er direkte berørt.

  Hauggården (gnr. 30, bnr. 373) har tinglyst adkomst til egen bygningsmasse over/via bakgård/gårdsrom, rett til å anlegge nedgang til egen kjelleretasje samt rett til å disponere noe uteareal i bakgård/gårdsrom (ut for eget bygg).

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Leiligheten disponerer en fast parkeringsplass i bakgården.

  Parkeringsplassene seksjoneres som tilleggsdel i grunn og tilhører snr. 1, snr. 7, snr. 13 (salgsobjektet), snr. 18 og snr. 19. Utleie av parkeringsplass er tillatt, men utleie skal fortrinnsvis skje til annen seksjonseier i sameiet og til normal markedsverdi.

  Ansvar og kostnader for drift og vedlikehold av parkeringsplassene ligger hos de seksjoner som disponere disse. Det kan avtales at sameiet koordinerer drift og vedlikehold av plassene, mot tillegg i felleskostnadene.

  En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkter for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkter, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier.
 • Adkomst inn til Triangelgården skjer direkte fra Gamle Trysilveg (offentlig vei). Bygget er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Triangelgården (org.nr. 926479210), bestående av totalt 18 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsfører: Kongsvinger og omegn boligbyggelag (KOBBL).

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Dugnad:
  Iht. sameiets husordensregler er sameierne pliktige til å delta på sameiets dugnader. De som eventuelt ikke kan delta får tildelt oppgaver som utføres i for- eller etterkant av dugnadene, men senest to - 2 - uker etter disse. Sameiere med nedsatt arbeidsevne kan få tildelt passende arbeidsoppgaver.

  Utbyggers rett til å bygge en 5. etasje på toppen av bygget til en egen leilighet:
  Selger, Røhne Eiendom AS, skal ha rett til å bygge en leilighet i en ny 5. etasje på eksisterende bygg, hvor sameiet holder til. Sameiet/seksjonseierne skal tillate dette og det vil bli innhentet skriftlig fullmakt/samtykke fra alle kjøperne av seksjonene ved første gangs salg. Fullmakt/samtykke vil omhandle alle type disposisjoner som behøves, for eksempel byggetillatelser, reseksjonering etc.

  NB! Seksjonseier plikter å opplyse om dette ved fremtidige salg, og innhente samtykke fra nye kjøpere frem til leiligheten i 5. etasje er bygget.

  Regnskap:
  Driftsinntekter for 2021 var til sammen kr. 539 007,-.
  Driftskostnader for 2021 var til sammen kr. 540 869,-.
  Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. -1 862,-.

  Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) per 31.12.2021 var kr. -1 829,-, og viser sameiets likviditet.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet, men styret skal underrettes skriftlig om alle overdragelser.

  Ingen kan kjøpe eller på en annen måte erverve en boligseksjon hvis ervervet fører til at man blir eier av flere enn to boligseksjoner i sameiet.
 • Iht. sameiets vedtekter er dyrehold ikke tillatt. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for øvrige seksjonseiere. Iht. sameiets husordensregler er dyrehold ikke tillatt.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr: 89422799. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • Kr. 4 770,-/mnd.
  Felleskostnadene inkluderer: Á-konto fjernvarme og varmtvann (kr. 1 497,-), drift og vedlikehold av parkering (kr. 413,-), tv- og bredbåndssignal (fiber), á-konto vann/avløp, eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, renhold av fellesarealer, vedlikehold, forretningsførsel, revisor og styrehonorarer.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

  Andel fellesformue var kr. 21 295,- per 31.12.2021.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Renovasjon utgjør kr. 3 239,77,- for 2022 og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Avfall kildesorteres i felles avfallsrom i byggets første etasje.

  Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuell oppgradering av kanalpakker og linjehastighet utover grunnpakke i fiberleveranse.
 • Det ble utstedt ferdigattest for bruksendring fra næringsareal til boligareal (ombygging til leiligheter i 2.-4. etasje) den 06.11.2020.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er deler av gangen (ca. 2kvm) definert som teknisk bod (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Dette arealet er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i salgsoppgaven og annet markedsmateriell. Ellers er innholdet i tegningene i samsvar med dagens bruk.

  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for kjelleren og næringsdelen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Leiligheten ble innredet i 2020. Trebaserte materialer påvirkes av fuktighet og uttørking. Det kan oppstå sprekker pga bevegelser i materialene og som følge av kalde og varme årstider, samt tørr og fuktig luft. Selger påtar seg ikke reklamasjonsansvar for dette etter overtakelsen. Kjøper må videre påregne synlige svinn-/tørresprekker i overgang mellom ulike materialer, konstruksjoner, sammenføyninger og hjørner etter at leilighetene er tatt i bruk.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte bilder er tatt fra en lignende leilighet i samme bygg.

  Det elektriske anlegget i leiligheten er ikke rutinemessig kontrollert etter innstallasjonen i 2020. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Første kontroll kan forventes i 2040.

  Det er ikke tillatt å montere varmepumper eller andre innretninger som avgir støy eller kondens da disse medfører skade på bygningen og unødig støy for naboer. Sameierne er pliktige til å delta på sameiets dugnader. De som eventuelt ikke kan delta får tildelt oppgaver som utføres i for- eller etterkant av dugnadene. Se for øvrig sameiets husordensregler.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  * Bestemmelse om veg, tinglyst den 22.06.1954, dagboknummer 1633. Bestemmelse om kloakkledning
  * Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst den 18.10.1973, dagboknummer 5804. samt rydding av felles gårdsplass.
  * Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 08.01.2021, dagboknummer 28604.
  * Seksjonering, tinglyst den 07.01.2021, dagboknummer 21235. Snr: 13. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 77/1294.
 • Sameiets eiendom og bygningsmasse (eiendommen) omfattes av Byplan 2030, kommunedelplan for Leiret, med tilhørende bestemmelser. Denne ble vedtatt 28.08.2019. Området er blant annet utnyttet med og/eller avsatt til boligbebyggelse, sentrumsformål og kjøpesenter. Selve eiendommen er avsatt til sentrumsformål (750m²) og veg (7m²). Eiendommen omfattes også av båndlegging grunnet arkeologisk kulturminne (kirkested) som er fredet etter Kulturminneloven.

  Eiendommen omfattes også av reguleringsplanen for "Kvartalet Lundsbakken / Frydenlundvegen / Gamle Trysilveg" fra 1994 hvor 24m² av eiendommen er regulert til gang-/sykkelvei. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for "Elverum sentrum, søndre del" fra 1979 og reguleringsplan for "Kirkevegen / Storgata" fra 1982.
 • Gnr. 30 Bnr. 45 Snr. 13 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr. 47.500,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer markedspakke (kr 9.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 1.620,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Røhne Eiendom AS .
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev