aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Triangelgården i Elverum sentrum!

ELVERUM Gamle Trysilveg 2

Lys og moderne 2-roms leilighet med heis og egen balkong, midt i Elverum sentrum! "Alt" inkludert i felleskostnadene.

 • kr 2 050 000
 • BRA 44 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 050 000
 • Omkostningerkr 67 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 117 392
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 972
 • Soverom1
 • ArealP-rom 44 m²
 • Felleskostnaderkr 3 110
 • Tomt600.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 050 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  51 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000))

  67 392 (Omkostninger totalt)

  2 117 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
En lys og moderne 2-roms selveierleilighet med god standard og solrik sydvendt balkong. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (heisadkomst), og har en god planløsning som utnytter plassen optimalt. Gjennomgående moderne standard fra 2020 med eikeparkett på gulv, glatte overflater malt i delikate farger og skjult elektrisk anlegg. Her bor du midt i Elverum sentrum med alle byfasilitetene rett utenfor døren! ?Omgjort til leilighet i 2020 ?Solrik sydvendt balkong på ca. 8m² ?Romslig stue med store vindusflater og lite innsyn ?Moderne Sigdal-kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer ?Stort soverom med god oppbevaring ?Pent flislagt bad/vaskerom fra 2020 ?Á-konto oppvarming og varmtvann, tv- og bredbåndssignal (fiber) inkl. i felleskostnadene ?Kjellerbod ?Heis

Gamle Trysilveg 2, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 44 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 44 kvm Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/vaskerom.  Tomt
  600.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt på ca. 600 m². Tomten er utnyttet med eksisterende bebyggelse, noe asfaltert areal ut for/langs med søndre og sørøstre del av bygget samt gårdsrom/bakgård. Iht. vedtektene har snr. 1 (næringsseksjonen), snr. 7, snr. 13, snr. 18 og snr. 19 sammen enerett til å benytte de deler av fellesareal i eiendommens bakgård og som ikke er seksjonert som tilleggsdel. Bruksretten er evigvarende. Endring i slike etablerte eneretter krever samtykke fra de seksjonseiere som er direkte berørt. Hauggården (gnr. 30, bnr. 373) har tinglyst adkomst til egen bygningsmasse over/via bakgård/gårdsrom, rett til å anlegge nedgang til egen kjelleretasje samt rett til å disponere noe uteareal i bakgård/gårdsrom (ut for eget bygg). Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Triangelgården har en utmerket beliggenhet midt i Elverum sentrum med gangavstand til alt du måtte trenge i hverdagen. Utenfor leilighetene finner du alle sentrumsfasiliteter med bl.a. forretninger, parker, kino, restauranter, cafeer, kjøpesentre, dagligvarebutikker og ikke minst Elverums flotte gang- og sykkelsti langs Glomma. Dette gjør at du enkelt kan ta i bruk alt av tilbud som byen har med bl.a. shopping, trim og kulturelle aktiviteter. Nærmest rett utenfor døren din finner du Kremmertorget, hvor du får tak i alt du trenger til hverdagen. Elverums vakre turområde langs Glomma ligger nærmest rett utenfor døren. Her er det flere sittegrupper langs elven og friområder for både lek og bading. Sykkel- og gangstien langs elva tar deg blant annet til museene våre, fotballbanen på Restvold og helt ut til Heradsbygd. Både Glomdalsmuseet og Skogmuseet har en rekke arrangementer gjennom hele året som er populære for både liten og stor. I tillegg er disse områdene populære som tur- og treningsområder på ettermiddagene. Selv om du bor midt i sentrum er ikke veien lang til bymarka i Svartholtet. Etter en ca. 10 minutters spasertur så er du ved Loken hvor det både er lysløype med oppkjørte skiløyper på vinterstid og forøvrig flotte tur- og trimstier resten av året. Fra leiligheten er det også kort gangavstand til både barneskole og barnehager, ungdomsskolen og videregående skole. Det er i enkel adkomst via gang- og sykkelsti til Høgskolen i Hedmark på Terningen. Like ved bygget ligger også Elvarheimsparken med lekeplass og friareal med benker.

  Byggemåte
  Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1972. 2020: Modernisering/ombygging. Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie. Bærende veggkonstruksjoner av betong. Yttervegger er kledd med panel, fasadeplater og steinplater. Antatt isolerte trekonstruksjoner mot veranda. Innervegger antatt som isolerte bindingsverkvegger. Brannskillevegg mot naboleilighet antatt utført etter gjeldende brann- og lydkrav for byggeåret. Flat takkonstruksjon. Taket er ikke besiktiget grunnet manglende tilkomst. Vinduer med 2 lags isolerglass. Ukjent alder. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold. Brann og lydklassifisert ytterdør. Kikkehull. Terrassedør med 3 lags isolerglass fra 2019. Adkomst til veranda fra stue. Utkraget betongdekke. Overflater med panel og fasadeplater. Himling med betong. Utført med rekkverk av steinplater og treverk. Levegg mot nabo. Areal på ca. 8 m2. Strøm. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Innvendig > Overflater - 2. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) eller tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen. Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen ikke bemerket noe.

  Innhold
  Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (heisadkomst) og inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom og bad/vaskerom. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4m². Som beboer har du også tilgang til felles bod og sykkelbod.

  Standard
  Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1972. 2020: Modernisering/ombygging. Dagens standard etablert etter oppgradering og fornyelse. Utført i ca. 2020. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. VELKOMMEN INN! Du tar deg opp til leiligheten i byggets 3. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og oppheng av yttertøy. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2020 med eikeparkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg. Entréen har downlights i himlingen. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg. STUE Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard fra 2020 med eikeparkett på gulv, glatte overflater malt i en fin beigefarge og skjult elektrisk anlegg. Beliggenheten i byggets 3. etasje med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn. Stuen er romslig med plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto oppvarming og varmtvann, tv- og bredbåndssignal (fiber) er inkludert i felleskostnadene. BALKONG Fra stuen har du utgang til en solrik sydvendt balkong på ca. 8m². Balkongen er overbygget, har betongdekke på gulv og plass til hyggelig cafésett, benk eller solseng. Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold på sommerstid. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder! KJØKKEN Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Et moderne og tidløst Sigdal-kjøkken fra 2020 med god skapplass. Innredningen har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med takhøye overskap med belysning under, i tillegg til downlights i himlingen. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Medfølgende integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og lekkasjestopper under kjøkkenbenken. SOVEROM Leiligheten har et lyst og innbydende soverom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en fin og behagelig mørk soveromsfarge. På soverommet har du naturlig plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap. BAD/VASKEROM Fra soverommet har du adkomst til et lyst og moderne flislagt baderom fra 2020. Baderommet har pene fliser på gulv og vegger, deilig gulvvarme og downlights i himlingen. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap med belysning både over og under skapet. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig. Mekanisk avtrekk.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering langs tilstøtende gater.

  Diverse
  Det elektriske anlegget i leiligheten er ikke rutinemessig kontrollert etter installasjonen i 2020. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Første kontroll kan forventes i 2040. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 050 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  51 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000))

  67 392 (Omkostninger totalt)

  2 117 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Bygget og leiligheten er tilknyttet fjernvarmeleveranse. Bygget har vannbårent spredenett ut til radiatorer i leiligheten. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Á-konto oppvarming og varmtvann på kr. 855,-/mnd. er inkludert i felleskostnadene. Det er montert undermåler i leiligheten slik at forbruket kan avleses og avregnes mot det som er innbetalt á-konto.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8385

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 8 384,78,- for 2023. For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): Renovasjon: Kr. 3 935,78,- Eiendomsskatt: Kr. 4 449,- Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Info formuesverdi
  Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne noe registrert formuesverdi på eiendommen (årsak antas å være pga. leiligheten er nokså ny). Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret per 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-rom). For ytterligere informasjon oppfordres interessenter til å ta kontakt med Skatteetaten.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Felleskostnader pr. mnd
  3110

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene inkluderer: Á-konto fjernvarme og varmtvann (kr. 855,-), tv- og bredbåndssignal (fiber), á-konto vann/avløp, felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, renhold av fellesarealer, vedlikehold, forretningsførsel, revisor og styrehonorarer. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Andel fellesformue
  12684

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen er en del av Eierseksjonssameiet Triangelgården (org.nr. 926479210), bestående av totalt 18 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsfører: Kongsvinger og omegn boligbyggelag (KOBBL). Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Dugnad: Iht. sameiets husordensregler er sameierne pliktige til å delta på sameiets dugnader. De som eventuelt ikke kan delta får tildelt oppgaver som utføres i for- eller etterkant av dugnadene, men senest to - 2 - uker etter disse. Sameiere med nedsatt arbeidsevne kan få tildelt passende arbeidsoppgaver. Utbyggers rett til å bygge en 5. etasje på toppen av bygget til en egen leilighet: Selger, Røhne Eiendom AS, skal ha rett til å bygge en leilighet i en ny 5. etasje på eksisterende bygg, hvor sameiet holder til. Sameiet/seksjonseierne skal tillate dette og det vil bli innhentet skriftlig fullmakt/samtykke fra alle kjøperne av seksjonene ved første gangs salg. Fullmakt/samtykke vil omhandle alle type disposisjoner som behøves, for eksempel byggetillatelser, reseksjonering etc. NB! Seksjonseier plikter å opplyse om dette ved fremtidige salg, og innhente samtykke fra nye kjøpere frem til leiligheten i 5. etasje er bygget. Regnskap: Driftsinntekter for 2021 var til sammen kr. 539 007,-. Driftskostnader for 2021 var til sammen kr. 540 869,-. Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. -1 862,-. Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) per 31.12.2021 var kr. -1 829,-, og viser sameiets likviditet.

  Styregodkjennelse
  Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet, men styret skal underrettes skriftlig om alle overdragelser. Ingen kan kjøpe eller på en annen måte erverve en boligseksjon hvis ervervet fører til at man blir eier av flere enn to boligseksjoner i sameiet.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Dyrehold
  Iht. sameiets vedtekter er dyrehold ikke tillatt. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for øvrige seksjonseiere. Iht. sameiets husordensregler er dyrehold ikke tillatt.

  Eierskiftegebyr
  5438

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3420/30/45/9: 22.06.1954 - Dokumentnr: 1633 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3420 Gnr:30 Bnr:373
  Bestemmelse om kloakkledning
  Overført fra: Knr:3420 Gnr:30 Bnr:45
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.10.1973 - Dokumentnr: 5804 - Best om garasje/parkering samt rydding av felles gårdsplass.
  Overført fra: Knr:3420 Gnr:30 Bnr:45
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.01.2021 - Dokumentnr: 28604 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3420 Gnr:30 Bnr:373
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.01.2021 - Dokumentnr: 21235 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 9
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 44/1294


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for bruksendring fra næringsareal til boligareal (ombygging til leiligheter i 2.-4. etasje) den 06.11.2020. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk av leiligheten. Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for kjelleren og næringsdelen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst inn til Triangelgården skjer direkte fra Gamle Trysilveg (offentlig vei). Bygget er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Sameiets eiendom og bygningsmasse (eiendommen) omfattes av Byplan 2030, kommunedelplan for Leiret, med tilhørende bestemmelser. Denne ble vedtatt 28.08.2019. Området er blant annet utnyttet med og/eller avsatt til boligbebyggelse, sentrumsformål og kjøpesenter. Selve eiendommen er avsatt til sentrumsformål (750m²) og veg (7m²). Eiendommen omfattes også av båndlegging grunnet arkeologisk kulturminne (kirkested) som er fredet etter Kulturminneloven. Eiendommen omfattes også av reguleringsplanen for "Kvartalet Lundsbakken / Frydenlundvegen / Gamle Trysilveg" fra 1994 hvor 24m² av eiendommen er regulert til gang-/sykkelvei. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for "Elverum sentrum, søndre del" fra 1979 og reguleringsplan for "Kirkevegen / Storgata" fra 1982.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 050 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  51 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000))

  67 392 (Omkostninger totalt)

  2 117 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  67392

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 2,5% av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev