aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Innholdsrik eiendom med flere bygninger.

Elverum General Helsets veg 1

Innholdsrik eiendom med dobbelgarasje, laftet koie, uthus og hage med god boltreplass!

 • BRA 216 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER125 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 615 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 204 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 289 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  109 000,- (Dokumentavgift)
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  125 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 615 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har gleden av å presentere dette hyggelige huset på to plan i et trivelig, sentrumsnært og etablert område. Her bor du med gangavstand til bykjernen, barnehager og skoler, samtidig som du har marka i Svartholtet rett i nærheten. Fine, retro kvaliteter med blant annet Biritapet og parkett på gulv, samt store vinduer og åpne løsninger. Boligen har også fine uteplasser og en meget pent opparbeidet hage.

Merk deg dette:
Flere punkter med TG 3 i tilstandsrapport er lukket og det foreligger ny rapport
Etterisolert på loft
Vinduer og utvendige dører skiftet i 1999, 2009 og 2015
Fasade malt i 2017 og terrasser overflate behandlet i 2021
Laftet tømmerkoie og redskapsbod i hagen
Dobbelgarasje med lagringsplass og vedskåle
Tilrettelagt for utleie i underetasjen

Boligen inneholder:
1.etg: Entré, gang, wc, bad, 2 soverom, kjøkken, stue, spisestue og stue med utgang til terrasse.
Underetasjen: Gang, 2 soverom, bod, gang, bad, kjøkken, stue og bod.
Dobbelgarasje, anneks og redskapsbod.
Påbygd stuedel med to utganger og store vindusflater.

General Helsets veg 1, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har en trivelig adkomst med asfaltert innkjøring og parkering. Trapp opp til inngangsparti som tar deg inn til entré og videre til gangen. Lys og romslig gang med parkettgulv og lysmalte vegger. Herfra er det adkomst til wc, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Det er også trapp ned til underetasjen.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning fra 2015 med glatte fronter på over- og underskap, heltre benkeplate og kitchenboard i benkerygg ved koke og våtsone. Innredningen har nisje for hvitevarer i form av komfyr og oppvaskmaskin, samt plass for kjøleskap. Rommet har lysmalte vegger, godt med innlys fra vindu over kjøkkenbenken og delvis åpen løsning mot spisestue.

  STUE
  Flere stuesoner gir god fleksibilitet for møblering. Parkett på gulvene og plater, malt panel og Biri-tapet på veggene. Åpen peis kledd med skiferstein, samt vedovn med fliser foran. Store vindusflater gir godt med innlys og fin utsikt mot hagedelen. Påbygd stuedel med lysmalte vegger og spotter i taket. Skyvbare glassdører ut mot terrasse og hage. Her er det også markise som skjermer mot sola når det trengs.

  BAD
  Flislagt bad i 1. etasje med sevant på underskap med speil, skap og belysning over. Badet har vegghengt dusj med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin. Separat toalettrom med flislagte overflater, toalett og servant.

  SOVEROM
  Boligen har to soverom i 1. etasje, samt to i underetasjen. Begge soverom i 1. etasje har plassbygde garderobeskap. Hovedsoverom med utgang til terrassen.

  UNDERSETASJE
  Adkomst fra boligens 1. etasje eller egen utvendig adkomst. Delen er pent innredet og har til tider vært utleid. Her finnes blant annet kjøkken, bad, stue og to soverom. Kjøkkeninnredning med glatte fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og fliser i benkerygg. Nisje for komfyr og oppvaskmaskin. Det er plass til spisegruppe i rommet. Stue med laminatgulv og panelvegger, samt peisinnsats og plass til sofagruppe. Bad med våtromsplater på vegger og flislagt gulv. Baderomsinnredning med servant på underskap og speil med belysning over. Installasjoner med toalett og dusjkabinett.
 • Boligen ligger sentralt og fint til i et veletablert og familievennlig boligområde, kun ca 1 km til sentrum hvor man finner byfasiliteter med cafeer, forretninger og kjøpesenter, samt øvrige servicetilbud. Fra boligen har man nærmest umiddelbar nærhet til det populære friluftsområdet i Svartholtet, hvor man finner utallige muligheter for treningsturer og rekreasjon. Svartholtet kan by på milevis med løpe- og sykkelstier, samt oppkjørte skiløyper på vinterstid med traseer. Veien til Glomma med friområder, sykkelsti langs elva og ikke minst til Skogmuseet er heller ikke lang.

  Det er flere barnehager i bydelen og det er kort gangveg til skoler, samt sjukehuset Innlandet. Det ligger en stor Kiwibutikk rett ved boligen med utvidete åpningstider. Bybussforbindelse med videre forbindelse til skysstasjonen på Vestad finnes også rett ved boligen.
 • Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Fuktsikring med grunnmursplast. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Gulvflater med parkett, vinylbelegg og fliser. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med
  mineralull. Yttervegg kledd med stående og liggende panel. Panel av impregnert treverk. Overflater med malte plater, malt panel, malt
  murpuss, malte MDF-veggplater, tapet, malt tapet og fliser. Himlinger med malt MDF-takpanel, malte plater, malt strietapet, malt panel og folierte
  takessplater. Valmtakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 20 mm i kjellerstue.
  Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Gulv på bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Elektrisk anlegg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Veggkonstruksjon: Skjevt plassert delevegg mellom bad og lagerrom.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Pipe og ildsted: Avskalinger i flisfuger under vedovn.
  Rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking.
  Overflater vegger og himlingpå bad: Overflater er eldre enn normal levetid, oppgraderinger og utskiftninger må påregnes.
  Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Overflater vegger og himling på bad/vaskerom: Vindu i våtsonen, glassdører hindrer direkte vannsprut på vindu.
  Overflater gulv på bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Motfall på deler av baderomsgulvet. Kun fall i dusjsonen.
  Overflater og innredning på kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet utifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet utifra alder.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generelt på vaskerom/teknisk rom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Vaskerom fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Eldre støpejernsluk med rust.
  Vannledninger: Fordelerskap mangler avløp til rom med sluk. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
  Branntekniske forhold.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Grunnmursplast er steder under terreng.
  Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Gjelder kun forstøtningsmur ved inngang til kjeller.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Kjeller: Bra 92/P-rom 80 kvm
  1.etg: Bra 124/P-rom 124 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Trapperom/gang, 2 soverom, vaskerom/teknisk rom, kjellerstue, kjøkken, bad og gang.
  1.etg: Vindfang, gang, wc, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og 2 stuer.

  Garasje på ca. 49 kvm. Laftet anneks på ca. 17 kvm. Frittliggende utebod på ca. 12 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Kabel-tv/bredbånd. Lagt fiber inn til eiendommen. Ikke påkoblet.
  -Markiser på flere vinduer. 2 nyere elektriske markiser.
  -Automatisk portåpner på garasje.
  -Robotgressklipper medfølger.
  -Hvitevarer på kjøkken medfølger, samt fryser plassert i underetasjen.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med radiatorer og vannbåren gulvvarme i gang, kjøkken, stue og stue/spisestue i 1.etasje. Varmekabler på wc og baderomsgulv i 1.etasje. Vedfyring i begge etasjer.

  Det er en nedgravd oljetank på eiendommen av ukjent alder og størrelse. Denne er sanert og ikke i bruk.
 • Eiertomt på ca. 1 289 m². Eiendommen har en hyggelig adkomst med asfaltert innkjøring og parkering. Svært pent opparbeidet hagedel med plen, blomsterbed, busker og trær, samt uteplass med belegningsstein. Trapper og skråninger med støttemur. Det gjøres oppmerksom på at deler av anneks og garasje står utenfor tomtegrensen. Deler av tomten er vegareal i General Helsets veg. Ta kontakt med megler for yttligere informasjon.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I dobbelgarasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Boligen har installert vannmåler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 864 759 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 113 133 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 12 030,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann og avløp faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Elverum kommune. Renovasjon utgjør kr 3 988,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, ved, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg på 20 kvm i 2015. Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for boligen i 1973. Det er i denne anmerket mangler i forhold til:
  -Matskap på kjøkken.
  -Oppholdsrommet i hybelavdeling i underetasjen tilfredstiller forskriftenes krav og godkjennes som rom for varig opphold.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Tilrettelagt for utleie av hybel i kjelleretasjen.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2015, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2035.

  Feiing ble utført siste gang i 2018. Tilsyn ble sist gang utført i 2014, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Besøl for feiing i 2021 ble ikke utført.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen selges via fullmektig. Fullmektigen har ikke bebodd eiendommen og har således ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven med vedlegg. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra bygningskyndig.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 58-2/15, tinglyst den 08.01.1971. Gjelder "Forbud mot næringsvirksomhet.". BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT, BESTEMMELSER OM VANN OG KLOAKKLEDNINGER M.V., MED FLERE BESTEMMELSER.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Kirkevegen II, fra 1986 og for Fjeldset, Fjeldsetlia, fra 1969. Reguleringsformål for eiendommen er boligformål. Det gjøres oppmerksom på at deler av annekset og redskapsboden ligger utenfor regulert siktlinje mot Kirkevegen. I følge Elverum kommune er det ikke tillatt å føre opp bygg nærmere Kirkevegen enn denne siktlinjen. Kjøper overtar risiko for nevnte forhold.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Elverum byområde, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Grenser til område som er regulert til grønnstruktur.
 • Gnr. 30 Bnr. 595 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen selges via fullmektig. Fullmektigen har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 fravikes, og hvorvidt et arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,3 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gro Agnes Christensen
  Per Christensen
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev