aktiv-eiendomsmegling
Velkommen hit!

Elverum Grøndalsbakken 136 A

Hyggelig 3-romsleilighet i 2. etasje. Stor innglasset balkong - Fin utsikt - Ingen innsyn.

 • 1 490 000
 • BRA 101 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING1 490 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 024 885
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 975
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 79 m²
 • ANDEL FELLESGJELD525 953
 • FELLESKOST./MND6 186
 • TOMT28 723 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 1 490 000,- (Prisantydning)
  525 953,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 015 953,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 024 885,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en lys og velholdt andelsleilighet med god plassering i 2. etajse! Her får du blant annet 2 soverom og en trivelig, innglasset balkong som blir en forlengelse av stua store deler av året. Fellestomten er pent opparbeidet og har tilrettelagte lekeområder, samt flere sittegrupper for beboerne. Enkel adkomst til både sentrum, Skysstasjonen og Terningen Arena.

Merk deg dette:
Få utgifter utover felleskostnadene
Heis
Fjernvarmeanlegg
2 soverom
Tilhørende bod

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, toalettrom, kjøkken/stue med utgang til innglasset balkong.
Tilhørende bod i kjeller. Borettslaget har selskapslokaler til utleie. Det er felles søppelhus, sykkelbod og bodrom/fellesrom i kjeller.
Stua er i dag innredet med en romslig spisestue og godstoler.

Grøndalsbakken 136 A, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Leilighetsbygget har et trivelig inngangsparti med nymontert heis fra kjeller til øvrige etasjer. Leiligheten har en lys og romslig gang med laminatgulv og brystningspanel på vegger, noe som er gjennomgående i de fleste rom. Herfra er det adkomst til toalettrom, bad og to soverom, samt åpen løsning mot stue.

  STUE
  Leilighetens romslige og lyse stue har store vindusflater ut mot balkongen som bidrar til godt med innlys. Stua har god plass til både spisestue og sofagruppe. Fra stua er det utgang til en innglasset balkong, som i store deler av året blir som en forlengelse av rommet.

  Her ute er det fin utsikt over nærområde og gode solforhold. Balkongen har plass for sittegruppe, samt glassvinduer med skyvefunksjon. Vinduene har i tillegg solskjerming som skjermer for sola når det er ønskelig.

  KJØKKEN
  Strøken kjøkkeninnredning med speil fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og mosaikkfliser over kjøkkenbenk. Innredningen har nisje for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

  BAD
  Baderom med våtromsbelegg på gulv, samt vinylbelegg og malt tapet på vegger. Baderomsinnredning med servant på underskap og speilskap med belysning over. Installasjoner med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Separat toalettrom med toalett og servant.

  SOVEROM
  Leiligheten har to soverom med plass til seng og garderobeskap.
 • Leiligheten ligger fint til i et veletablert boligområde med nærhet til bymarka i Svartholtet. Fra leiligheten er det kun ca. 2 km til Elverum sentrum hvor du finner byfasiliteter som kjøpesentre, kino, kulturhus, banker, bibliotek, cafeer/restauranter og alle øvrige servicetilbud. Til sentrum kommer du deg enkelt med bybussen som stopper like ved leiligheten. Denne har forbindelse til de øvrige bydelene, samt Terningen Arena med Høgskole og til Skysstasjonen på Vestad. Bybussen passerer tre holdeplasser rundt borettslaget hver halvtime frem til klokka 22:00. Kort vei til flere daglivarebutikker, som Kiwi og Rema1000 på Hanstad eller Kiwi Fjeldset.

  Fra leiligheten har du nærmest umiddelbar nærhet til populære friluftsområder. Bymarka har et stort nettverk av turstier som innbyr til både fotturer, løping, sykling og rekreasjon. I vinterhalvåret er det oppkjørte skiløyper i skogen, som bl.a. tar deg inn til Svenkerudvollen hvor DnT byr på servering av vafler og kakao i store deler av skisesongen. Veien ned til Glomma og Norsk Skogmuseum er heller ikke lang. Begge museene tilbyr aktiviteter for liten og stor gjennom hele året og er omgitt av en av Elverums flotte turstier langs elven vår.
 • Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Etasjeskillere av betong. Gulvflater med nytt laminat fra 2019. Antatt seksjoneringsvegger utført etter datidens gjeldende krav til brann- og lydskille. Yttervegg mot balkong i bindingsverk. Leilighetskillende vegger av betong. Overflater med malte plater, malt panel, malt betong og malt tapet. Himlinger med malt betong. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 25 mm i stue.
  Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
  Overflater og innredning på køkken: Eldre innredning.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Overflater og konstruksjon på toalettrom: Det er påvist sprekk i servant.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Irr på kobberrør.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generell på bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Sprekker i sveiseskjøt, malt tapet og servant. Rust på skruer i sluk. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.etg: Bra 101/P-rom 79 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, toalettrom, stue/kjøkken.

  Innglasset balkong på ca. 22 kvm og privat bod på ca. 5 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Porttelefon med kamera
  -Kabel TV/Bredbånd
  -Solskjerming på terrassen

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg.
  Varmtvann er inkludert i fellesutgifter og betales som a-konto fyringsforskudd.
 • Felles eietomt for borettslaget på ca. 28 723 kvm.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. Avhendingslovas §3-3, kan derfor ikke påberopes.

  Fellestomten er pent opparbeidet og ivaretatt. Her er det både gressplen, prydbukser, trær og noe beplantning. Det er også fine og tilrettelagte områer til frilek for barn og unge, samt flere sittegrupper for beboerne i borettslaget. Fellesarealet har også noe naturtomt, samt oppsatt flaggstang som skaper et trivelig utemiljø. Det er asfalterte gangstier, veier og fellesparkering.
 • Mulighet for leie av garasjeplass gjennom borettslaget. Ny eier må søke om leie av garasjeplass iht. ansiennitetsprinsippet. Opplyst fra OBOS om at borettslaget eier og leier ut 60 garasjer.

  Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget eller langs tilstøtende gater. Borettslaget har godt med parkeringsplasser.

  Det finnes også en parkeringsplass som er egnet til tilhengere, båter, campingvogner og bobiler etc.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
 • OBOS Innlandet.
  Tlf. 22 86 55 00.
 • Andelen er en del av Grøndalsbakken Borettslag (org.nr. 954 228 371). Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr - 1 996 921,-. Det negative resultatet er dekket inn med opptjent egenkapital. De disponible midlene var per 31.12.2021 kr -21 849,- og viser borettslagets likviditet.

  De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres. Tillatelse gis kun for innekatt. For dyrehold gjelder erklæring vedtatt av generalforsamling som skal underskrives av alle dyreholdere.

  Kontakt meglerforetaket for å få tilsendt vedtekter og husordensregler.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring med polisenr. 6596202. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 544 816 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 961 339 per 31.12.2020.
 • Per 07.11.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6 186,-. Av disse går kr 523,- til á konto fyring, ca. kr 325,- til kabel-tv/bredbånd og ca. kr 6 186,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, renter og avdrag på fellegjeld, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Felleskostnadene økte med 10% 01.01.2022 som er knyttet til heisprosjektet. Obos opplyser at det er usikkert hva felleskostnadene vil ligge på når heisprosjektet er ferdig. Det kommer an på prisutviklingen av andre varer og tjenester som borettslaget anskaffer og fremtidige vedlikeholdsoppgaver i borettslaget.

  Anslått at ca. kr. 1 556,- utgjør renter og ca. kr. 867,- utgjør avdrag.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.
 • Andel fellesgjeld er på kr. 525 953,- og andel fellesformue er på kr. 576,- per 07.11.2022.
 • Lånenr: EIKA4-98207561207, annuitetslån med flytende rente
  Restsaldo per 07.11.2022: kr. 56 853 257,-.
  Restløpetid per 07.11.2022: 29 år.
  Terminer per år: 12.
  Rente per 07.11.2022: 3,55 %.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet på tv/internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse på boligblokka i 1975. Det er i denne anmerket mangler knyttet til:
  -Noe utvendig planering.

  Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2038.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2022 - dd.: Installering av heis og nytt inngangsparti.
  2019: Nye entredører og nytt callingsanlegg.
  2017 - 2018: Oppussing av gangene innvendig.
  2014: Rehabilitering av tak.
  2011: Innglassing av balkonger.
  2009 - 2010: Asfaltert utenfor alle blokkene.
  2009: Nytt tak 136-blokka.
  2008: Porttelefonanlegg.

  Det er ikke tillatt å bruke kull- eller gassgrill på balkongene.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 1980/1051-1/15, tinglyst den 06/02-1980. Gjelder erklæring/avtale vedr. trafostasjon/kiosk.
  Dagboknr. 1998/872-1/15, tinglyst den 19/02-1998. Gjelder leie av næringslokale.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Søndre del av Mastmoen, fra 1974 plan nr. 43. Området har nye reguleringsbestemmelser i plan nr. 43-1 og plan nr. 6/93. Området er regulert til boligformål, offentlig bygning med bofellesskap for funksjonshemmede trafikkområder, friområder, spesialområder og miljøsoner. Eiendommen omfattes av kommunedelplan Byplan 2030. Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til boligformål. Nyere kommuneplan gjelder foran eldre reguleringsplan.
 • Andelsnr. 76 Orgnr. 954228371 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har ingen bemerkninger i erklæringen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 12.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Maria Hansen
  Roar Pettersen
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev