aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Grundsetmovegen 42 A!

ELVERUM Grundsetmovegen 42A 15

Lys og stilren 3-roms selveiet endeleilighet fra 2020. Solrik terrasse og inngjerdet hage mot syd. Carport med lader.

 • kr 2 690 000
 • BRA 71 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 690 000
 • Omkostningerkr 83 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 773 392
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 020
 • Soverom2
 • ArealP-rom 66 m²
 • Felleskostnaderkr 1 766
 • Tomt50.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 690 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  67 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000))

  83 392 (Omkostninger totalt)

  2 773 392 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Grundsetmovegen 42 A! En lys og stilren 3-roms selveierleilighet i nyere og moderne 6-mannsbolig fra 2020. Leiligheten ligger på enden i byggets 1. etasje, og har en gjennomgående og god planløsning som utnytter plassen optimalt. Leiligheten holder en moderne standard med lys parkett på gulv, glatte overflater malt i innbydende farger og skjult elektrisk anlegg. Leiligheten ligger i et tilrettelagt nabolag for både småbarnsfamilier, voksne og nyetablerte. Nærheten til skog- og friareal, samt gangavstand til barneskole, barnehager og dagligvarebutikk gjør at du har det meste av hva i kort radius fra leiligheten. * Nyere og moderne leilighet fra 2020 * Solrik terrasse og hage mot syd * Pent kjøkken med god plass og medfølgende hvitevarer * Carport med elbil-lader * Sportsbod

Grundsetmovegen 42A 15, Innlandet

 • Tomt
  50.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for sameiet på ca. 15 164,7m². Fellestomten er opparbeidet med med gressplen og diverse beplantning. Asfalterte veger ved boligen og carportanlegget. Eiere av boligseksjoner i 1.etg har bruksrett og vedlikeholdsplikt av grøntareal innenfor sin tinglyste eiendom. Gjerde i hager tillates og bør tilstrebes å være like blant naboer i samme hus. Gjerder skal være i samme farge som huset, eller hvitt/svart. Gjerder skal settes opp med samtykke fra nærmeste naboer. Max høyde 80cm, små vindfang tillates å være høyere. Ved ønske om høyere gjerde må det søkes til styret. Tomten tilknyttet denne seksjonen er på ca. 50,5m². Hagedelen til denne seksjonen er innhegnet med gjerde montert i 2022 med hekk utenfor, samt levegg montert i 2021. Plen/grøntareal på inngangssiden er fellesareal. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et tilrettelagt nabolag for både småbarnsfamilier, voksne og nyetablerte. Nærheten til skog- og friareal, samt gangavstand til barneskole, barnehager og dagligvarebutikk gjør at du har det meste av hva i kort radius fra leiligheten. I tillegg ligger Terningen Arena med høgskole og treningsområder, dagligvarebutikker, flere store butikkjeder, bilforretninger, verksted og Thon Elgstua hotell med arrangementer gjennom hele året i bydelen. Nær boligene er det flere friareal, samt balløkker - hvorav en er med kunstgress. Er du glad i friluftsaktiviteter så er det fine muligheter nærmest rett utenfor døra. Bymarka på Vestad har et nettverk av stier som innbyr til både løpeturer og sykling. Skiløypene på vinterstid tar deg helt opp til Budor og Hedmarksvidda. I tillegg er det lysløype i området med mye aktivitet for barn og unge på vinteren. Fra boligene er det kun ca. 4 km til Elverum sentrum hvor man finner byfasiliteter og alle servicetilbud. Ønsker du å ta bybussen til sentrum så stopper denne like ved boligområdet.

  Byggemåte
  Leilighet i 6-mannsbolig - Byggeår: 2020. Byggegrunn antatt med breelvavsetning. På denne type boliger er det normalt at det ikke er etablert drenering. Takrennevann føres ut på terreng. Støpt plate på mark og grunnmur med ringmurselementer. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre, dokumentasjon foreligger. Takflatene er tekket med betongtakstein. Taktekking ikke besiktiget på grunn av snø på taket. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Vannbrettbeslag på vinduer. Beslag i overgang tak og vegg. Isbordbeslag. Snøfangere. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel og stående panel i gavlveggene. Synlig musebånd og lufting bak panel. Brannskillevegg mot naboleilighet antatt utført etter gjeldende brann- og lydkrav for byggeåret. Innervegger antatt som isolerte bindingsverkvegger. Saltakkonstruksjon. Antatt utført med fabrikkerte takstoler. Himling antatt isolert med mineralull. Loft/takkonstruksjon er ikke besiktiget. Overbygget takkonstruksjon over inngang til leilighet i 2.etasje. Understøttet med tresøyler. Vinduer med 3 lags isolerglass fra 2019. Malt ytterdør med glassfelt. Terrassedør med 3 lags isolerglass fra 2018. Adkomst til terrasse fra stue. Under overliggende balkong. Ukjent fundamentering. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Lys og strøm. Areal på ca. 7 m² ved stue. Terrasse ved inngang: Ukjent fundamentering. Beiset platting ved inngang. Utført i 2022. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Lys og strøm. Areal på ca. 8 m². Inntilbygget utvendig bod: Yttervegg kledd med stående panel. Pulttakkonstruksjon. Takflatene er tekket med betongtakstein. Taket er ikke besiktiget på grunn av snø. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Montert snøfangere. Malt ytterdør. Lys og strøm. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det kun gitt TG0 (ingen avvik) for alle bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Satte inn nytt dusjkabinett. Arbeid utført av: YC rør. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Hadde vært mus i en annen leilighet i bygget. Ikke vært noe i noen andre leiligheter. Pelias satte opp feller utenfor bygg. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Beskrivelse: Har vært kontrollører på ventilasjon. Ventilasjonsanlegget var det noe feil med engang, men da kom det en serviceman å fikset den. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Har Easee lader som er koblet opp gjennom Circkle K. De fleste carportene har opplegg for det, men kun vi med elbil har monter Easee lader. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Beiset platting foran og bak, samt satt opp eget gjerde og levegg på plenen. 27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Som beskrevet tidligere. Mus i en annen leilighet i bygget.

  Innhold
  Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré, gang, stue med utgang til terrasse, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom og teknisk rom/garderoberom. I tillegg disponerer leiligheten en parkeringsplass på ca. 15m² med elbil-lader i felles carportanlegg, og en utvendig bod på ca. 5m².

  Standard
  Leilighet i 6-mannsbolig - Byggeår: 2020. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser. VELKOMMEN INN! Du ønskes velkommen inn ved et hyggelig overbygget inngangsparti med terrasseplatting på ca. 8m². Her har du plass til en koselig sittegruppe og det er montert utebelysning og stikkontakt på vegg. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en innbydende og praktisk entré. Entréen har vinylfliser på gulv med gulvvarme og glatte overflater malt i en stilren farge. I entréen har du god plass til sko og yttertøy i medfølgende garderobeskap og skoskap. STUE Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard fra 2020 med lys parkett på gulv, glatte lysmalte overflater med en fin mørk kontrastvegg og skjult elektrisk anlegg. De store vindusflatene sørger for et fint lysinnslipp som bidar til en god og luftig romfølelse. Det er også fine brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor. Stuen er romslig med god plass til en stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. TERRASSE OG HAGE Fra stuen har du utgang til en hyggelig og solrik sydvendt terrasse på ca. 7m². Terrassen er overbygget, har impregnerte terrassebord på gulv og plass til sittegruppe etter eget ønske og behov. Det er også montert utebelysning og stikkontakt på vegg. Fra terrassen har du videre adkomst til privat hagedel på ca. 50,5m². Hagen til denne seksjonen er opparbeidet med plen og innhegnet med gjerde montert i 2022 med hekk utenfor, samt levegg montert i 2021. Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold på sommerstid. Dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager! KJØKKEN Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Pen og tidløs kjøkkeninnredning fra Sia Lama som var ny i 2020. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt sort oppvaskkum. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som medfølger i handelen. Medfølgende hvitevarer som integrert stekeovn og platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og lekkasjestopper under kjøkkenbenken. HOVEDSOVEROM Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom av god størrelse. Standard fra 2020 med lys parkett på gulv, lysmalte glatte overflater og skjult elektrisk anlegg. På soverommet har du plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe fra 2022 med speildører. SOVEROM 2 Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys parkett på gulv og glatte overflater malt i en innbydende farge. På soverommet har du plass til seng, kontorpult og oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap. BAD / VASKEROM Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra 2020. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, stort speil over. Baderommet er også utstyrt med dusjnisje med glassdør og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin. TEKNISK ROM / GARDEROBEROM Fra gangen har du også adkomst til teknisk rom/garderoberom. Rommet er utstyrt med sluk, varmtvannsbereder, sikringsskap med automatsikringer og aggregat for balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Rommet er også utstyrt med garderobeløsninger for god oppbevaringsplass.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber.

  Parkering
  Leiligheten har bruksrett til en parkeringsplass på ca. 15m² med elbil-lader i felles carportanlegg. Lading av Elbil i carporter må kun skje fra gyldig elbillader, det er ikke tillat å lade elbil fra 230v stikkontakter. Hver enkelt seksjonseier betaler for sitt ladeforbruk. 5 av det totale antall parkeringsplasser er tilpasset HC. Styret i Sameiet forvalter bruken av disse. HC-plassene skal tildeles (bytteordning) de seksjonseiere som har dokumentert behov for HC-parkering for den tid dette behovet består. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for sameiet eller langs tilstøtende gater.

  Diverse
  Iht. opplysninger fra Elvia AS er det ikke foretatt noen besiktigelse av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 690 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  67 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000))

  83 392 (Omkostninger totalt)

  2 773 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme i entré og på bad/vaskerom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  18052

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 18 052,39,- for 2023. For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): Vann arealberegnet (grunnlag: 71kvm): Kr. 2 357,20,- Kloakk arealberegnet (grunnlag: 71kvm): Kr. 3 430,19,- Eiendomsskatt: Kr. 7 751,- Renovasjon: Kr. 4 514,- Det er ikke registrert vannmåler på adressen og gebyrene for vann/avløp avregnes etter areal. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  713528

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2568700

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  71/5956

  Felleskostnader pr. mnd
  1766

  Felleskostnader inkluderer
  Kr. 1 766,-/mnd. Felleskostnader inkluderer: TV/bredbånd, vaktmestertjenester, snørydding, gressklipping, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og styrehonorar. Herav: Kr. 1 250,- Felleskostnader Kr. 268,- Ytre vedlikehold Kr. 248,- Forsikring Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene varierer over tid og justeres etter sameiets faktiske kostnader.

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-02T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  21914

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Boligsameiet Slåttmyrskogen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 920714188, og består av 62 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Sameiet er medlem av Slåttmyrbakken Velforening som har som formål å ivareta medlemmenes felles interresser og å fremme sosialt samhold blant medlemmene. Velforeningen skal blant annet gjennom dugnad og frivilling innsats fra medlemmene, ivareta fellesfunksjoner i området som for eksempel lekeplass. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 439 728,-. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 386 145,-. Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 53 583,-. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen per 31.12.2021 var kr. 534 540,-.

  Sameiets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.

  Dyrehold
  Dyr må ikke holdes i eierseksjonen hvis de etter styrets mening er til sjenanse for beboerne. Antall husdyr er begrenset til 1.stk. pr. Bolig. Hund/ katt må ikke benytte som avtrede leke/oppholdsområder for barn eller steder som benyttes til alminnelig ferdsel. Ingen må la dyreekskrementer bli liggende igjen på boligsameiets område. Forøvrig vises det til de til enhver tid gjeldende politivedtekter.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen: * Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening, tinglyst den 27.05.2020, dagboknummer 2507814. Rettighetshaver: Slåttmyrbakken Nord Velforening. * Seksjonering, tinglyst den 12.03.2018, dagboknummer 531060. Snr: 15. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 71/5956. Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg 6-mannsbolig med tilhørende boder og carporter. Det er registrert mindre vesentlige mangler. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Slåttmyrskogen" fra 2016. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse (10 890m²), uteoppholdsareal (347m² og 188m² og 118m²), parkering (3 325m² og 1 093m²) og lekeplass (970m²). Det gjøres oppmerksom på at 687m² av eiendommen ligger i hensynsone vedrørende krav til infrastruktur og 53m² av eiendommen i hensynsone for friskt. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for "Slåttmyrbakken nord" fra 2015 hvor eiendommen er eiendommen ligger i hensynsone H110_1 Nedslagsfelt drikkevann. Eiendommen omfattes også av reguleringsplan for "Slåttmyrbakken nord" fra 2017 hvor 5m² av eiendommen er regulert til gang-/sykkelveg. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Elverum byområde fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende boligbebyggelse (15 432m²) og nåværende grøntstruktur (1 505m²). Det gjøres oppmerksom på at eiendommen i kommunedelplanen ligger i hensynsone for område for grunnvannsforsyning.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet. Iht. sameiets vedtekter skal bortleie av seksjoner meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 690 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  67 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000))

  83 392 (Omkostninger totalt)

  2 773 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  83392

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Line M Strøm

Megler

Line M Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev