aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fagertun Borettslag som ligger rett utenfor sentrumskjernen vår og like ved Sagtjernet. Borettslaget har store uteareal som er godt ivaretatt. Her er det tilrettelagte adkomstveier, inngangsparti og heis i bygget for enkle hverdager.

Elverum Helge Væringsaasens veg 13 B

Lys og trivelig leilighet med god planløsning - 3 sov. - Innv.bod - Stor innglasset balkong - Utsikt - Heis

 • 2 150 000
 • BRA 113 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 150 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 573 733
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 981
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 94 m²
 • ANDEL FELLESGJELD414 801
 • FELLESKOST./MND6 727
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 150 000,- (Prisantydning)
  414 801,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 564 801,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 573 733,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Drømmer du om en enklere hverdag i en romslig og lys leilighet med lave energiutgifter og kun en kort spasertur til butikker, sentrum og friområder? Da bør du ta en titt på denne trivelige leiligheten i populære Fagertun som ligger rett utenfor bykjernen i Elverum. Leiligheten har enkel adkomst via heis og ved inngangsparti er det rampe. Den praktiske planløsningen gir deg 3 gode soverom, stort bad/vaskerom, eget toalettrom, en romslig innvendig bod, samt kjøkken med spiseplass og ikke minst en stor innglasset balkong med fin utsikt mot nærområder og natur. Det er nyere malte overflater i de fleste rom og boligen har en behagelig atmosfære.

Merk deg dette:
2. etasje
Utsikt
Heis
Lyst og trivelig
3 soverom
Bod i leil. + i kjeller

Felles adkomst med trapperom og heis.
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder: Gang med garderobe og åpen løsning mot stue, 2 soverom, bod, toalettrom med wc og servant, kjøkken med spisesplass, stue med utgang til innglasset balkong, bad/vaskerom, soverom.

Bod og skapbod i kjeller (nr. 18).
Felles utvendig sykkelbod.

På fellesarealet er det et forsamlingshus for andelseierne, som kan leies til selskaper etc. I tillegg har fellesområdet plattinger, overbygd grillbu og lekeplass.

Helge Væringsaasens veg 13 B, Innlandet

 • Borettslaget har en hyggelig adkomst med velstelte areal som er godt tilrettelagt for beboerne. Boligblokka har enkel adkomst til leiligheten via felles inngangsparti med rampe og automatisk døråpner. Heis til alle etasjer gjør det enkelt å ta seg inn i leilighet og kjellerbod.

  Gangen i leiligheten har åpen løsning mot stuedelen som bidrar til et romslig og luftig preg. Gangen har garderobeløsning med hattehylle, skostativ og skap med hyller. Leiligheten har et helhetlig preg med parkett og nyere malte vegger i en lys palett i de fleste rom. Det samstemte farge- og materialvalget i alle dagligrom bidrar til et lyst og trivelig hjem.

  Leilighetens lyse og romslige stuerom har god størrelse og rom for å innrede med både sofagruppe, spisestue, godstoler, skap og hyller. De store vindusflatene ut mot balkongen bidrar til godt med dagslys og ikke minst et flott skue mot naturområder.
  Fra stuen er det utgang til en innglasset og stor balkong som nærmest blir som en ekstra stuedel i sommerhalvåret. Balkongen har god plass for utemøbler og pynt, samt solskjerming med persienner på innsiden av vinduene og en elektrisk styrt markise på utsiden. Her kan du nyte utesesongen fra tidlig vår til sen høst. På de varmeste sommerdagene kan du skyve glassfelt til siden for en mer luftig uteplass. Balkongen er vendt mot usjenerte omgivelser og naturtomt.

  Kjøkkenet i leiligheten har god størrelse og plass for en koselig frokostplass ved vinduet. Rommet har flott utsikt mot Ydalirbakken og nærområdene rundt. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og godt med oppbevaringsplass. Innredningen er praktisk plassert for å gi god utnyttelse av rommet. Det er laminert benkeplate med fine arbeidsflater, samt benkebeslag med vaskekum og utslagsvask. Mellom benkeplate og overskap er det fliser. Oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr medfølger i salget.
  Vegg-i-vegg med kjøkkenet er det en stor bod - ypperlig for oppbevaring av kjøkkenmaskiner, tørrvarer etc. Boden har også rom for ekstra kjøl-/fryseskap.

  Badet har eldre overflater og behov for noe oppgradering. Det kombinerte bad/vaskerommet er godt plassert i leiligheten og har gjennomgang til ett av soverommene. Det er belegg på gulv og malt tapet på vegger. Rommet har god størrelse og er praktisk delt inn med egen vaskeromsdel med høyskap, veggskap, tidl. tørkeskap og vegghengt vaskekum.
  Baderomsdel med hvit innredning med profilerte fronter som har heldekkende servant på underskap og speil med belysning over, samt dusjkabinett.
  Vegg-i-vegg med badet ligger et separat og praktisk toalettrom med wc og vegghengt servant. Dette bidrar også til at du kan ha et privat bad i leiligheten.

  Leiligheten har tre romslige soverom hvor to har adkomst via gang og ett via bad. Soverommet innenfor bad hadde tidligere adkomst fra stue. De to største soverommene har garderobeskap og god plass for dobbeltseng, mens det minste soverommet har rom for seng og skrivepult. Har du ikke behov for alle soverommene kan det minste fint benyttes som eget kontor.
 • Leiligheten ligger i Nordleiret og har kun en kort spasertur til Amfi kjøpesenter og sentrumsområder med bla. kjøpesentre, cafeer, forretninger, restauranter, apotek, legekontorer og alle øvrige servicetilbud. Like ved borettslaget ligger også den populære badeplassen på Sagtjernet hvor det er tilrettelagte fine turområder rundt tjernet med bla. grillplasser, lekeplasser og treningsapparat. Bydelen har flere områder for utendørsaktiviteter som bl.a. fotballbane/skøytebane på Fylken og ikke minst fine turstier med både bade- og fiskemuligheter langs Glomma. Veien er heller ikke lang til bymarka i Stavåsen hvor det er tur- og treningsstier på sommerstid, samt en lysløype med skiløyper på vinterstid. På sommerhalvåret går den mest populære turen her opp til Stavåsdammen med både badeplass og friområder. Ved skistadion i Stavåsen arrangeres også Elverums trimmen som er et populært mosjonsløp for både liten og stor. Området har sykkelsti/gangveger som fører deg trygt til Elverum videregående skole, skysstasjonen for tog/ buss på Vestad og til Terningen Arena med høgskole, treningssenter, idrettshaller og andre kulturelle aktiviteter. Bybussen stopper i kort avstand fra borettslagets tomt (Andreas Grøttingsveg). Med andre ord er det enkelt å komme seg rundt i byen vår fra leiligheten.
 • Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner underterreng av betong. Vinduer med 2 lags isolerglass fra 2003. Nyere brann og lydklassifisert ytterdør. Terrassedør med 2 lags isolerglass fra 2003. Yttervegger antatt i isolert bindingsverk. Antatt seksjoneringsvegger utført etter datidens gjeldende krav til brann- og lydskille. Leilighetskillende vegger av betong. Yttervegg kledd med metallplater, fasadeplater og tømmermannpanel. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie. Taket er ikke besiktiget grunnet manglende tilkomst.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dokumentasjon på radonmåling foreligger ikke. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Kjøkken: Eldre innredning. Behov for justering og stramming av skapdører. Fuktskjolder på innredning. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Vannledninger: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Våtrom - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rust på skruer i sluk. Dør i våtsonen. Ikke fuktsikre overflater, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Tiltak - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.et: Bra 113/ P-rom 94 kvm.
  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, 3 soverom, kjøkken, stue, toalettrom, bad/vaskerom.

  I tillegg er det innvendig bod på ca. 9 kvm (S-rom) og innglasset balkong på ca. 12 kvm (S-rom)
  Privat bod i kjeller på ca. 9 kvm er ikke medtatt i arealet.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Porttelefon med kamera.
  Nytt brannslukningsapparat.
  Montert røykvarsler.
  Vaskemaskin medfølger ikke
  Oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr medfølger.
  Mulighet for å overta dobbeltseng på soverom.
  Ventilator på kjøkken styrer også mekanisk avtrekk på toalett og bad, samt tilførsel av frisk luft til stue,
  Leiligheten er stort sett uten dørterskler
  Leligheten har utvendige persienner som solskjerming foran alle vinduer på østsiden (kjøkken og to soverom).
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med elektrisitet.
  Tidligere pipeløp er stengt. Dette ble gjort i samsvar med eierne i 1995.

  Elskap med nyere automatsikringer, montert på vegg i fellesgang.
  Varmtvannsbereder plassert i skap på bad, 120 liter (2009).
 • Fellestomt på totalt ca. 17 033 kvm.
  Borettslagets eiendom oppleves som velholdt og pent opparbeidet med gressplen, flere prydbusker, trær og noe beplantning. I front av innglasset balkong er det et område med naturtomt som har et hyggelig fugleliv. Det er asfaltert innkjøring, parkering, samt gangveg til felles inngangsparti. Borettslaget har tilrettelagt fellesområdet med overbygd grillbu, lekeplass og en solrik platting ved felleshus, samt utenfor nr 15. Disse gir koselige steder å nyte solen i det fri og møte naboer over en kopp kaffe.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplass på felles parkeringsområde for borettslaget.
  Det er mulighet for leie av garasjeplass/motorvarmere gjennom borettslaget (ved ledige plasser tildeles disse etter ansiennitetsprinsippet). Tildeling av garasjer og motorvarmere administreres av styret i borettslaget.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei.
  Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene. Elverum kommune opplyser at de ikke har oversikt over private stikkledningers plassering i sine arkiver. Det er ikke registrert vannmåler på adressen og gebyrene avregnes etter areal.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsmeglere avd. Hamar
  Postboks 391 2303 Hamar
  Tlf: 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Fagertun Borettslag (org.nr. 953 883 600), bestående av totalt 72 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 1 218 293,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2020 kr 2 026 798,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Fagertun Borettslag har en ansatt i 70% stilling.
  Styret/OBOS Eiendomsforvaltning vil kommunisere med eierne elektronisk via Vibbo, e-post eller sms) med mindre eier har reservert seg mot dette. Reservasjon skjer på Vibbo.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Iht. husordensregler er det bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres.
  Se forøvrig vedlagte husordensregler i salgsoppgaven.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If skadeforsikring med polisenr. 560533. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 641 113,- per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 308 007,- per 31.12.21
 • Per 06/10-22 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6 407,-. Av disse går ca. kr 1 175,- til renter på fellesgjeld, ca. kr 1 130,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 4 102,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, tv-anlegg/bredbånd, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Opplyst av selger at felleskostandene øker til kr. 6 727,- fra 1/1-2023.
 • Andel fellesgjeld kr 414 801,- pr. 06/10-2022.
  Andel fellesformue kr 37 403,- pr. 06/10-2022.
 • Lånenr: EIKA-152074792 - annuitetslån med flytende rente.
  Restsaldo per 06/10-22: kr 22 205 427,-
  Restløpetid per 06/10-22: 21 år
  Terminer per år: 12
  Rente per 06/10-22: 3,40%

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Elektrisitet, innboforsikring etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for boligblokk (A) i 1980. Det er i denne anmerket mangler i forhold til noe utvendig planering. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for garasjeanlegget fra 1982 eller øvrige bygninger på fellesareal.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger av leilighetene fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk for denne andelen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.
  I dette borettslaget krever fremleie godkjennelse fra både styret i borettslaget og boligbyggelaget, jf. husordensreglene.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det kreves medlemskap i OBOS for erverv av leiligheten. Innmeldingsavgift kr 500,-.

  Borettslaget har et felles frittstående selskapslokale for beboerne som man ved søknad kan leie til arrangementer, barnedåp etc. Søknad må sendes til styret.

  Større vedlikehold og rehabiliteringer i borettslaget:
  2013 - 2013 Ettermontering av heiser
  2011 - 2012 Utvidelse og innglassing av balkongene.
  2009 - 2009 Skiftet varmtvannsberedere.
  2007 - 2007 Malt uteboder og garasjeanlegg.
  2006 - 2006 Bygd forsamlingshus.
  2005 - 2005 Fellesmåling av strøm.
  2003 - 2003 Skiftet vinduer og balkongdører.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Sandmoen fra 1996, samt eldre reguleringsplan for området mellom Trysilvegen og Helge Væringsaasensv. fra 1967. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse, blokk og industriområde. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Elverum byområde 2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligformål. Fellestomten grenser ved innkjøring til felles parkerings-/garasjeplass til område avsatt til offentlig eller privat tjenesteyting.
 • Andelsnr. 18 Orgnr. 953883600 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver bør likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen selges via fullmektig. Fullmektigen har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen minimum kr 40.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 1.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 12.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jan Inge Aasen
  Knut Aasen
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev