aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hestehagen 47 B - ei lys og trivelig 3-romsleiligheten med god beliggenhet i nabolaget.

Elverum Hestehagen 47 B

Lys og trivelig 3-romsleilighet i 2 et. - Balkong - Sentralt men skjermet nabolag- Tilhørende carport - Nært friområder

 • 1 450 000
 • BRA 76 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING1 450 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 041 987
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 004
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 70 m²
 • ANDEL FELLESGJELD583 055
 • FELLESKOST./MND6 861
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 1 450 000,- (Prisantydning)
  583 055,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 033 055,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 041 987,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en bovennlig og praktisk 3-roms leilighet med lyse og lettstelte overflater. Leiligheten ligger godt til i et populært boligområde på Hanstad. Leiligheten har godt med innles i tillegg til balkong med fine solforhold. Fra Hestehagen er det gangavstand til matbutikker, museene, barne- og ungdomsskole og barnehager. Flotte turområder i Svartholtet og langs Glomma finner du også rett i nærheten. Fellesarealet er pent opparbeidet og har friareal som gjør at området er godt tilrettelagt for beboere i alle aldre.

Merk deg dette:
•Sentrumsnært
•2 soverom
•Carport
•Balkong
•Lave energiutgifter

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Overbygd inngangsparti, entre, gang, bad/vaskerom, 2 soverom - hvorav ett med walk-in-bod/teknisk rom, åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til balkong.
Utvendig bod ved inngangsparti.
Biloppstillingsplass i felles carportanlegg.

Hestehagen 47 B, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Leiligheten ligger godt plassert i nabolaget og har enkel adkomst fra både parkeringsplass og gangsti. Området har flere lekeplasser og friområder for kos og hygge rett ved. Det er trapp opp til overbygd inngangsparti som har tilknyttet en romslig sportsbod/utebod. Adkomsten har også plass for benk/stol og utepynt. Innenfor døren er det en lys entre med god omkledningsplass og rom for å henge av seg yttertøy. Videre kommer du inn i en stor mellomgang som forbinder soverommene, bad og dagligrommet med stue og kjøkken. Alle dagligrom i leiligheten har lysmalte veggflater og vinyl-/laminatgulv som bidrar til et helhetlig preg.

  ÅPEN STUE- OG KJØKKENLØSNING
  Leilighetenes stue har åpen løsning mot kjøkkenet som gir et luftig og møbleringsvennlig dagligrom. Det er godt med innlys fra både stue- og kjøkkenvindu som gir en lys og fin atmosfære. I dag er stuen innredet med en stor sofagruppe foran tv 'n og en spiseplass nær kjøkkenet. Stuen har installert varmepumpe som bidrar til en jevn og lun varme i leiligheten. I tillegg er det peisvedovn i stuen som vil gi ekstra varme og koselig stemning på mørke vinterkvelder. Fra stuen er det utgang til balkong med plass til utemøbler for kos og hygge på sommerhalvåret.

  Kjøkkeninnredningen er godt plassert for å utnytte boarealet best mulig. Innredningen har et klassisk preg med lyse profilfronter og laminert benkeplate. Mellom benkeplate og overskap er det nyere montert kitchenboard med flisemønster. De takhøye overskapene gir ekstra oppbevaringsplass og det er egen nisje for kjøl-/fryseskap. Innredningen har ventilator over komfyrplass og opplegg for oppvaskmaskin. Ved kjøkkenvindu er det plass til ei spisegruppe.

  BAD
  Badet i leiligheten er godt plassert og har god størrelse. Her er det fliser på vegg og våtromsbelegg på gulv. Baderomsinnredningen er moderne med servant på underskap og speilskap med belysning over. Videre er det dusjhjørne med glassdører som kan skyves inntil siden, samt gulvstående wc. Badet har opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

  SOVEROM
  Leiligheten har to soverom med god plass til garderobe og seng. Hovedsoverom med adkomst til teknisk rom/ garderobe. Selger har i dag benyttet teknisk rom til vaskerom og har en stor garderobe her. Begge soverom er malt i en god og moderne farge.
 • Leiligheten ligger fint til i et attraktivt og familierettet boligområde på Hanstad. Her bor du med gangavstand til sentrum med byliv og et bredt utvalg av butikker, cafeer, restauranter, bibliotek, bowlinghall, parker, lekeplasser m.m. I tillegg er det kort radius til både skoler og barnehager. Er du glad i turer og trening i frisk luft så er det kort veg til både Svartholtet, museene og friområder langs Glomma. Det er også bybuss som stopper like ved hjemmet med forbindelse til både skysstasjonen på Vestad, øvrige bydeler og Terningen Arena med Høgskole og idrettsanlegg. Med denne sentrale plasseringen er leiligheten et ypperlig utgangspunkt for både førstegangskjøpere, godt voksne og skoleelever. I Svartholtet er det tur- og treningsmuligheter gjennom hele året. På vinterstid er det milevis med oppkjørte skiløyper, og ellers er området kjent for sine myke skogstier og grusveier som passer for både sykling og løping. Langs Glomma finner du en populær sykkel- og gangsti som strekker seg fra Rolfshallen og helt ut til Heradsbygd. Du kan også gå den populære turen rundt museene og over Gamlebrua. Sykkel- og gangstinettet tar deg forøvrig trygt rundt i byen vår - både til Terningen Arena, sentrum, friområder og alle bydeler.
 • Støpt plate på mark og grunnmur med ringmurselementer. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel. Innervegger i leiligheten antatt utført som isolerte lettvegger. Skillevegger mot naboleiligheter antatt utført som bindingsverksvegger med brann- og lydkrav iht lover og forskrifter fra byggeåret. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Undertak med trefiberplater. Himling isolert med mineralull. Gipsplater i leilighetskille. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Takkonstruksjon/loft: Det er påvist fuktskjolder i undertak ved pipe. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.
  Bad - Overflater vegger og himling: Noe begrenset restlevetid på overflater og membran. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Bad - Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Teknisk rom/vaskerom - Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk.
  Vannledninger: Det er påvist andre avvik: Fordelerskap er ikke besiktiget. Skrudd fast ved befaring. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Elektrisk anlegg: Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring er ikke fremvist.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for bygningsdeler-/komponenter. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for bygningsdeler-/komponenter: For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.et: Bra 76/ P-rom 70 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal: Vindfang, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, teknisk rom/vaskerom, stue/kjøkken.

  Biloppstillingsplass i felles carportanlegg, ikke beregningsmessig areal. Ca. areal: 14 m²

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Hvitevarer medfølger ikke.
  Lampe på hovedsoverom og over stuebord medfølger ikke.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligens primæroppvarming er med luft-til-luft varmepumpe (fra 2020) og suppleres med vedfyring og elvarme. Varmepumpe ble montert i 2021.
  Varmtvannsbereder plassert på teknisk rom, 200 liter fra 2004.
  Elskap med automatsikringer, montert på vegg i teknisk rom/vaskerom.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 7 617m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer. Rett ved borettslagets eiendom er det gangsti som har forbindelse til gangvei/gangsti til både Elverum sentrum og til Hanstad Barne- og ungdomsskole, samt nærbutikkene på Hanstad. Busstopp ved Solørvegen.
 • Parkeringsplass i felles carportanlegg med stikk-kontakt for motorvarmere. Gjesteparkering på felles parkeringsområde.
 • Borettslagets eiendom har adkomst via privat stikkveg fra offentlig veg.
  Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene. Det er ikke registrert vannmåler på adressen og gebyrene avregnes etter areal.
 • Forretningsfører: Obos innlandet
  Postboks 391 2303 Hamar
  Tlf: 22 86 55 00
 • Andelen er en del av Hestehagen 1 Borettslag (org.nr. 987246537), bestående av totalt 24 andelsleiligheter.
  Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 593 555,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 478 746,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Borettslaget benytter appen Vibbo for informasjon om boligselskapet, ditt boforhold og oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en kanal for å kunne kommunisere med styret.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.494,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres. OBOS har et eget søknadsskjema for dette som fylles ut og sendes til styret for behandling. Hunder må være i bånd, og det skal katter også. Det er bare tillatt med akvarium opp til 10L. Alt utover dette må godkjennes av styret.
  Se forøvrig vedlagte husordensregler og vedtekter i salgsoppgaven.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring med polisenummer 6654685. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 588 715 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 119 374 per 31.12.21
 • Per 08/12-2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6 205,-. Av disse går kr 525,- til Canal Digital m/int., ca. kr 2 027,- til renter på fellesgjeld., ca. kr 1 122,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 2 531,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Opplyst at felleskostnader er økt til kr. 6 861,- fra 01/01-2023.
 • Andel fellesgjeld lånenummer OBBK02-98207921580: kr 32 868,- pr. 08/12-2022.
  Andel fellesgjeld lånenummer OBOS01-98207921599: kr. 550 187,- pr. 08/12-2022.
  Andel fellesformue kr 19 651,- pr. 31/12-2021.
 • Lånenummer OBBK02-98207921580. Annuitetslån med flytende rente.
  Antall terminer pr år: 12.
  Restsaldo per 08/12-2022: kr. 788 847,-.
  Restløpetid per 08/12-2022: 13 år og 3 mnd.
  Rente per 08/12-2022: 4,15%, flytende rente.

  Lånenummer OBOS01-98207921599. Annuitetslån med flytende rente
  Antall terminer pr år: 12.
  Restsaldo per 08/12-2022: kr. 13 640 088,-.
  Restløpetid per 08/12-2022: 26 år og 1 mnd.
  Rente per 08/12-2022: 4,15 %, flytende rente.

  Det mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden (IN-lån). Mulige datoer for nedbetaling av fellesgjeld er 30.03 og 30.09, men det gjøres oppmerksom på at avtale om nedbetaling må være gjort i god tid (senest én måned) før selve nedbetalingen skjer. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), kontakt borettslagets forvaltningskonsulent for nærmere opplysninger.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert.
 • Det ble utstedt ferdigattest for 4-mannsboligene i Hestehagen 43/45 og 47/49 A og B i 2007.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er teknisk rom/vaskerom definert som bod/disp.rom (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Iht. husordensregler er følgende opplyst:
  I vinterhalvåret er også beboerne i 2. etasje ansvarlig for å delta i snørydding av felles adkomstvei inn i bygningene, etter avtale med de øvrige beboerne som benytter denne. Det anbefales at man blir enige om fordelingen av denne oppgaven ved inngangen til vinterhalvåret.
  Som andelseier plikter du å være med på dugnader.
  Borettslaget abonnerer på Canal Digital kabel-TVs grunnpakke. Ønskes flere kanaler, abonneres og betales dette direkte med Canal Digital.
  Det er forbudt å grille med åpne flammer på balkong eller platting/veranda. Bruk elektrisk grill eller gassgrill.
  Se forøvrig vedlagte husordensregler og vedtekter i salgsoppgaven.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Større vedlikehold og rehabilitering:
  2013 Maling av husene.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for fra . Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse, fellesområder, trafikkområder og fellesbestemmelser.
  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Elverum byområde 2030 fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at det er vedtatt ny vegforbindelse mellom Grøndalsbakken og Henrik Ibsens veg, der hvor gang- og sykkelsti er nå. I tillegg er det i kommuneplan avsatt område for ny veg ved grøntareal mellom Hestehagen og Grøndalsbakken.
 • Andelsnr. 6 Orgnr. 987246537 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver bør likevel angi ønske om overtagelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Var det før vi flytte inn, ikke sett skjeggkre så lenge vi har bodd her
  Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Ferdig tilstandsrapport.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mali Mælen
  Olav Dybendal
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev